Szeret utazás közben könyveket vagy magazinokat olvasni, filmeket, sorozatokat vagy videókat nézni? Amennyiben igen, akkor mindenképpen egy olyan tabletet kéne választania, amelyik hatékony processzorral ellátott és Ön bármit könnyedén megcsinálhat rajta, amit csak szeretne. A játékok játszásától, a könyvek olvasásán át egészen a különböző videók nézéséig. Mindezt, és még ettől is többet kínálnak az olyan minőségi tabletek, amelyekkel manapság tele vannak a piacok.  Nem nehéz egy jó tabletet találni, azonban annál nehezebb egy olyan tabletre rábukkanni, ami minden szempontból megfelel az Ön szükségleteinek. Az igazság az, hogy a világ manapság hihetetlenül gyors és állandóan rohan előre. Mindenki sokkal gyorsabban szeretne eljutni az egyik pontból a másikba, mint régen, valamint az emberek minden olyan szükséges dokumentumot és dolgot is magukkal szeretnének vinni, amely a számítógépünkben vagy notebookjukban van. Hogyan lehetséges megoldani azt, hogy ne kelljen nehéz notebookot cipelnie, mégis minden szükséges a keze ügyében legyen? Ezt a feladatot néha tényleg nehéz megoldani, azonban amennyiben Ön egy tablet tulajdonosa, a probléma máris meg van oldva. A tablet egyáltalán nem foglal el sok helyet, egyszerűen lehet dolgozni rajta, és probléma nélkül képes olyan folyamatosan dolgozni, mint egy notebook. Egy hagyományos notebook súlya átlagosan a két kilogrammot közelíti meg. A tabletek ennél sokkal könnyebbek, valamint a tömegük gyakran a 700 grammot sem éri el. Tehát a tömegük azt mondhatjuk, hogy megegyezik a mobiltelefonok súlyával, amit mindig mindenhol mindenki magánál tart. Dolgozzon gyorsan, kiváló minőségben, problémák nélkül úgy, hogy nem kell olyan nehéz notebookot magával hordoznia, amely ugyanazt kínálja, mint egy tablet. A legújabb tabletek minőségi, nagy méretű kijelzővel ellátottak, amelyen minden szükséges dolgot részletesen láthat, valamint még kényelmesebben is dolgozhat rajta, mint egy notebookon. A probléma általában a tablet típusának kiválasztása, ugyanis hatalmas a kínálat, és rengeteg tablet közül választhat.

Még mielőtt bármit is mondanánk a véleményező cikkünkben, elmondjuk, hogy mégis hogyan válasszon egy igazán jó tabletet. Számos fontos és alapvető paraméter létezik, amelyeket figyelembe kéne venni a választás során. A megválaszolandó fő kérdések egyike, hogy mire szeretné a készüléket használni és mik a tervei vele. Szabadidejében szeretné használni zenehallgatásra, videók lejátszására vagy fotók szerkesztésére? Vagy inkább egy munkaeszközre lenne szüksége, amelyet folyamatosan magánál tarthat? Ha dolgozni szeretne a tableten, akkor olyat válasszon, amelyik olyan alapvető funkciókkal ellátott, mint a szövegszerkesztő, valamint képes megnyitni és kezelni a táblázatokat és a prezentációkat. Az ilyen típusú tablet modelleknek legalább kétmagos processzorral kéne rendelkezniük, mivel ezek alkalmasak az ilyen feladatok elvégzésére. Az olyan tabletnek, amelyen az interneten szeretne böngészni, fotókat szeretne szerkeszteni, vagy inkább grafikai célokra szeretné használni, több RAM memóriával és több maggal kéne rendelkeznie. Minél több maggal rendelkezik egy tablet, annál magasabb teljesítményt tud kínálni Önnek. Ha Ön például az Apple család tagja és rendelkezik néhány ilyen márkájú termékkel, ajánlatos az ő tabletjeiket választani, amelyek az iPad névre hallgatnak. Ellenkezőleg, ha nem rendelkezik ilyen termékekkel és nem részesíti előnyben ezt a márkát, más márkákat kéne választania. Olyanokat, amelyek megfelelnek Önnek.  Minden termék valami mást kínál. Ugyancsak fontos tényező a kijelző mérete is. Ha a tablet nagyobb méretű, egyszerűbben lehet vele dolgozni, mintha kisebb méretei lennének. Azonban arról nem szabad megfeledkeznie, hogy nem csupán a kijelző mérete a fontos. Arra is ügyelni kell, hogy milyen felbontást kínálnak az egyes kijelzők. A márka alapján mindig egyúttal egy operációs rendszert is választ, amelynek hála jól fog tudni dolgozni az eszközzel.

Az Acer egy jól ismert márka a magyar piacon, amelyet minden magyar fogyasztó nagyon jól ismer. Ez a márka néhány évvel ezelőtt jelent meg nálunk, és az elmúlt évek alatt sokkal magasabb pozícióba került. Egykor az Acer termékeket eléggé lebecsülték, de a márka ennek ellenére kitartóan küzdött az elismerésért. Ma már a legjobbak közé tartozik, amelyek elektronikai cikkeket kínálnak. Ez főleg a notebookokra érvényes, amelyek nagyszerűen alacsony áron kaphatók. Ezenkívül ez a márka jó minőséget is kínál, amelyet nem biztos, hogy más, konkurens márkáknál is megtalálna. Az Acer a termékeit minőségi technológiával dolgozza ki, kiváló anyagokból, aminek köszönhetően biztos lehet benne, hogy a lehető legjobb termékre esett a választása, amire bizonyára Ön is vágyott. Számos vásárló, akik az Acer márka mellett döntöttek, biztosan nem cserélnék le valami másra, és ezen nincs is semmi meglepő. A termékeik tényleg túl jó minőségűek ahhoz, hogy visszavigye őket, és csak néhány egyedi esetben fordul ez elő, amiből tényleg nagyon kevés van. Éppen ezért készítettünk ma Önnek egy véleményező cikket egy tökéletes tabletről, az Acer Iconia One 10 FHD készülékről, amely biztosan meg fog tetszeni Önnek már az első használat és az első pillantás után.

Szívesen néz filmeket, hallgat zenét, szörföl az interneten és szereti azt az érzést, hogy tényleg mindig minden Önnél van? Számos ember nem vágyik notebookra, amelyek ugyan hordozhatók, de azért nem lehet őket teljesen mindenhová elvinni magunkkal. Rengetegen éppen ezért inkább egy minőségi tabletre vágynak, amelynek nagy a teljesítménye és nagyon egyszerű rajtuk dolgozni minden egyes szituációban. Az Acer Iconia One 10 FHD érintőkijelzős tablettel ezt a problémát minden gond nélkül megoldhatja. A minimális méretek mellett az elegáns fekete kivitel is az örömére lesz, amely könnyű és kéz a kézben érkezik az egyszerű használhatósággal. Ezért felettébb alkalmas, hogy magával vigye egyik helyről a másikra, filmeket és sorozatokat nézzen rajta az ágyában fekve, vagy egyszerűen csak szörföljön vele az interneten. Eközben semmilyen élményt sem fog kihagyni, és a készülék a képet, a hangot és néhány más funkciót is kiválóan ad át, amelyeket egyéb esetben csak a notebookok vagy a legjobb okostelefonok kínálnak.

Az Acer Iconia One 10 FHD tablet esetében mindenre nagy hangsúlyt fektettek. Nemcsak a külső vizuális megjelenését illetően, hanem ugyanúgy a belsejére is. Magas színvonalat kínál például ami a design-t illeti. Az attraktív felületet speciális textúrával vonták be, amely garantálja, hogy az Acer Iconia One 10 FHD tablet csakúgy soha ne essen ki a felhasználó kezéből. Az intuitív kivitelezés ötletes funkciókban és beállításokban is megjelenik. Ráadásul minimális időt igényel, hogy a felhasználó megismerkedjen a kezelésével és elsajátítsa azt. A vezérlése ugyanis teljesen intuitív és egyszerű, tehát nem kell félnie, hogy a megvásárlása után napokig vagy hetekig a használati útmutatót kéne tanulmányoznia. És mit talál a tablet belsejében? A fő belső alkatrészek közé, amelyeket ebben az Acer márkájú tabletban talál, főleg egy négymagos 1,3 GHz-es Mediatek processzort talál, amely a 2 GB-os RAM kártyával együtt garantálja a tablet gyors és megbízható üzemelését, például weboldalak böngészése vagy audiovizuális fájlok streamelése közben is.

Az egyik fontos része az egész tabletnek főleg a hang és a kép, amely a nagy kijelzőn jelenik meg. A tablet legláthatóbb része egy 10 hüvelykes LCD kijelző, tökéletes 1920.1200 WUXGA felbontással, amely támogatja a multitouch vezérlést. A kijelző pontosan azokat a részleteket ábrázolja, amelyre Önnek szüksége van. Ugyanolyan jól néznek ki rajta a grafika szempontjából igényesebb játékok is. Az IPS technológia kiterjeszti a kijelző nézési szögét, és több nézőnek is helyet ad egyszerre, akik egyszerre néznék majd Önnel, hogy mégis mi zajlik a tablet kijelzőjén. Senki nem marad le sem a gyönyörű képről, sem a hangról.

És mi a helyzet például az operációs rendszerrel? Az Acer Iconia One 10 FHD tablet az Android 7.0 operációs rendszeren alapulva dolgozik, amely gyors váltást kínál az egyes alkalmazások és egy sor elem között, amelyek csak növelik az Ön felhasználói kényelmét. A munkafelület lehető legjobb testre szabása mellett például olyan eszközöket is kínál, amelyekkel ellenőrizheti az átvitt adatokat, vagy a háttérben engedi meg a frissítések letöltését.

Azok a felhasználók, akik szoktak tableteket használni, biztosan tudják, hogy számos modell minőségi fényképezőgéppel is rendelkezik, aminek köszönhetően nemcsak a környezetéről készíthet fényképeket, de akár ugyanúgy szelfiket is. Ugyanis nemcsak hátsó, de előlapi fényképezőgéppel is rendelkezik. Az integrált duális fényképezőgép tényleg nagyon érdekes dolgokra képes. A fő kamera 5 Mpx-es felbontást kínál, amelyekkel átlagos minőségű fényképeket készíthet. Az előlapi fényképezőgép felbontása alacsonyabb, mindössze 2 Mpx, ám ez is egy webkameráéhoz hasonló minőségű fényképeket kínál. Biztosan nem azért vásárol tabletet, hogy fényképezzen vele, és ezért a fényképezőgép minősége bizonyára nem is olyan fontos Önnek. A flash memória segítségével, amely 32 GB méretű és akár ki is bővítheti egy memóriakártya segítségével, amelyre teljesen mindent elmenthet, amire csak szüksége van. A fájlokat, zeneszámokat vagy dokumentumokat a Wi-Fi hálózat vagy a Bluetooth technológia segítségével oszthatja meg. Nem hiányzik ugyancsak az USB micro port sem, amelynek segítségével a külső eszközeit csatlakoztathatja a tablethez.

De természetesen nagyon fontos az akkumulátor üzemideje is, hiszen ez működteti az egész tabletet. Az Acer Iconia One 10 FHD tablet egy erős akkumulátort kínál Önnek, amely akár 10 órás üzemelést is ígér Önnek videók lejátszása közben. A felszereltség része egy gyorsulásmérő is, amely a kijelző elfordításához igazítja a képet, míg a GPS modul a helymeghatározásra szolgál. Természetesen rendelkezik egy beépített mikrofonnal és egy 3,5 mm-es konnektorral is, amelyhez fülhallgatót vagy fejhallgatót csatlakoztathat. Így mindig hallgathat zenét, amikor csak erre szüksége lesz. A tabletet fekete és fehér színben is megvásárolhatja.