A sütés, főzés, vagy a konyhában való segédkezés időigényes és fizikailag megterhelő lehet. Az ismert éttermek konyhájában dolgozó szakácsok tudnának erről mesélni. Nem csak ők, de azok az emberek is, akik rendszeresen dolgoznak a konyhában. Van, akinek a sütés és a főzés kikapcsolódást jelent, másoknak viszont rendszeresen elvégezendő munkát, amelyet véghez kell vinniük minden egyes nap. Rengeteg ember ezek közül ráadásul ellenszenvet alakított ki a sütés és a főzés iránt. Manapság azonban igazán sok olyan háztartási készülék létezik, amelyek minden egyes tekintetben segíteni próbálnak nekünk valamivel. Lehet szó mikrohullámú sütőről, amely néhány másodperc alatt megmelegíti az ételt, sütőről, amely egyenletesen megsüti a kalácsot és nem kell a sütőből kivéve egyenesen a szemeteskosárba hajítania, vagy elektromos tűzhelyről, amelynek vezérlése egyszerű és intuitív. Éppen ilyen készülékek a sütők, ezért elsőként a sütőkkel fogunk foglalkozni.  Ez a készülék néha tényleg igazi csodákra képes. Nagyon sok időt képes önnek megtakarítani, ízletes ételeket tud készíteni, ráadásul élelmiszereket is képes felolvasztani. A sütőket manapság úgy készítik, hogy felhasználójuknak segíteni tudjanak, és főként lerövidítsék a konyhában eltöltött időt, amely amúgy nagyon hosszú és lehet, hogy kellemetlen is lenne. Ezen felül a legújabb elektromos sütők szép formatervezésűek, ugyanis a gyártók egyszerűen tudják, mit szeretnek a vevők és mire van szükségük.  Ugyanis manapság sokan nem csupán az energiafogyasztásra vagy a teljesítményre fókuszálnak, hanem a formatervezésre is, amelynek egyszerűen stílusosnak és szépnek kell lennie.

A technika folyamatosan fejlődik, és azok, akik évekkel ezelőtt rendezték be házukat, megfigyelhetik a technikában és ugyanúgy a kivitelezésben megjelenő különbségeket is. Nem csak az ember, de a körülötte lévő világ is hihetetlen gyorsasággal változik, és ezért sokszor nagyon nehéz az internet és a hagyományos boltok által kínált technológiával és az újdonságokkal lépést tartani. Ha sütője nem működik vagy egy újat szeretne vásárolni, olyat kéne találnia, amely nem csak Önnel, hanem a technológiákkal is képes lépést tartani, azok ugyanis folyamatosan változnak. Az egyszerű kivitel az alapja mindennek, amely bebiztosítja, hogy ha évek múltán változtatni szeretne konyhája kivitelén vagy stílusán, a sütő akkor is illeni fog bele,  és nem lesz szüksége cserére. A teljesítményre és fogyasztásra is oda kellene figyelni. Az évek múltával, amikor észreveszi, hogy a sütő sokkal több pénzt vesz ki a pénztárcájából, mint azt elvárta volna, akkor már késő lesz kicserélni másikra vagy megvásárolni egy újat. Éppen ezért, az ilyen fontos termékek vásárlása előtt, egy-két napnál sokkal többet kellene gondolkodnia és mérlegelnie. Tanulmányozza a boltok kínálatait, hasonlítsa össze az egyes modelleket, kérje ki a szakértő tanácsát és beszélje meg választását. A helyesen kiválasztott sütőt még évek múlva is értékelni fogja.

A márkáról

Az AEG vállalatot Emil Rathenau alapította 1883-ban Deutsche Edison-Gesellschaft für Angewandte Elektricität néven. A Telefunken AG leányvállalattal való egyesülés, majd a Daimler AG és az Electrolux későbbi felvásárlása létrehozta a jelenlegi AEG vállalatot, amely a jövőre gondol. Tehát az innováció áll minden mögött, ami az AEG-nél történik.

Egyszerűen passzol

A szabadonálló eszközök manapság már nem stílusosak és nem is néznek ki olyan jól.  Éppen ezért az emberek manapság beépíthető sütőket, mikrohullámú sütőket, mosogatógépeket vagy egyebeket vásárolnak.  A rozsdamentes acél kivitelű AEG Mastery BPE742320M sütő egy elegáns, beépíthető sütő, amely valóban csodásan fog mutatni a konyhájában és tökéletes lesz vele dolgozni.  A sütő praktikus funkciókkal ellátott, amelyek mindenki számára nagyon fontosak, ezen felül kiváló teljesítménnyel és alacsony energiafogyasztással büszkélkedhet.  Az alacsony fogyasztást az A+ energiaosztály biztosítja.  A belső űrtartalom hihetetlen 71 liter, ami kizárólag arról árulkodik, hogy minden családnak, tehát még több tagú családoknak is alkalmas.

A nagy teljesítmény mindenféle sütésre alkalmas

A sütő 3500 W teljesítményt nyújt, kör formájú fűtőtest biztosítja a fűtési rendszert, amely ventilátorral kombinálva is használható.  Ha ventilátorral fog sütni, biztos lehet abban, hogy több tepsi sütése esetén is minden egyenletesen átsül majd.  Semmi sem lesz nyers, nem teljesen átsült vagy égett.  A ventilátorral való sütés során annak tevékenysége automatikusan leáll, ha az ajtó kinyitódik.  A készülék egyedi hőszondával is kiegészített, amely lehetővé teszi, hogy a sütés során megmérje a sütő közepén lévő hőmérsékletet.  Egy egy olyan csodás funkció, amely segítségével biztos lehet abban, hogy minden étel megfelelően át lesz sütve.  Ez a funkció főként steak, halak vagy kalácsok esetén, amelyek magasabbak.

Nagy LCD kijelző és sok más funkció

Ezen a tökéletes sütőn az elülső oldalon található a hatalmas és főleg többnyelvű LCD kijelző, amely áttekintést kínál Önnek.  Minden egyes feladatnál használni fogja.  A kijelző intuitív, így vezérlését nem kell hosszadalmasan tanulnia.  A memóriafunkció a gyakran használt beállításoknál vagy az asszisztál recepteknél hasznos, amelyeknek köszönhetően valódi ínyenc ételeket készíthet.  A súly alapján beállított program automatikusan beállítja a hőmérsékletet és a sütési időt nagy mennyiségű ételeknél, ennek köszönhetően Ön maximálisan az ellenőrzése alatt tarthatja az eredményt.  A vezérlés is előnyös, ugyanis elektronikus, tehát nagyon egyszerű.  Használhatja a tökéletesen széles automatikus hőmérséklet-kínálatot is, a maradékhő jelzését, valamint a készülék egyszerű kezelése is örömet szerez.  Így nem kell attól tartania, hogy egy igényes vagy hektikus nap után az útmutatót fog kelleni olvasgatnia és azon fog kelleni töprengenie, mit is kell megnyomni a sütő használatához.

A gyors felmelegedés funkció is előny, amely lehetővé teszi, hogy a készülék gyorsan készen álljon a munkára és mindent megsüssön, amire Önnek szüksége van.  A készülék hosszú élettartamát a hűtő ventilátor biztosítja, amely minden olyan fontos alkatrészt lehűt, amelyek problémákat okozhatnak.  Az elektronikus alkatrészek tehát még magasabb hőmérséklet használata esetén is kiváló állapotban lesznek.

Könnyű karbantartás

Az AEG Mastery BPE742320M sütő legfőbb előnye, hogy nagyon egyszerűen tisztán tartható, ugyanis pirolitikus tisztítás funkcióval ellátott.  Egyetlen gomb megnyomásával aktiválhatja a funkciót, a készülék ezt követően tulajdonképpen önmagát megtisztítja.  Az olyan szennyeződések, mint például a zsír vagy az ételmaradék mindennel együtt lágy hamuvá válik, amelyet ezt követően egy nedves kendővel eltávolíthat.  A rozsdamentes acél felület egyedi, ujjlenyomat-ellenes kezeléssel ellátott, ami nagy előny.  A sütő ennek köszönhetően mindig úgy fog kinézni, mint az újkorában.  Az ajtók egyszerűen moshatóak, egyedi felülettel ellátottak, amelynek köszönhetően a a külső felület érintésre hideg marad.  Az ajtók kezelése így teljesen biztonságos és a család egyetlen tagja sem fogja megégetni magát.  A lágy ajtócsukás technológiának köszönhetően az ajtók önmaguk csendesen csukódjanak be.