Egy új sütő vásárlását tervezi, és nem tudja, melyik modellt válassza?  A piacon több típus található.  Egyes típusok érintőképernyős vezérlést, mások alacsony fogyasztást vagy divatos formatervezést kínálnak.  Szánjon időt a vásárlásra és ne siessen feleslegesen.  Hasonlítsa össze az egyes sütőket és keresse meg tesztjének győztesét.  

Manapság a sütő kiválasztása meglehetősen nehéz lehet.  A piacon több tucat olyan sütő található, amely kivitelben, formatervezésben, programkínálatban vagy teljesítményben különbözik egymástól.  Minden márka különböző előnyöket és szolgáltatásokat kínál. Amennyiben még nem találta meg a megfelelőt és tanácsra van szüksége, egy tippel szolgálhatunk egy bizonyos modellel kapcsolatban. 

Gyors áttekintés

A sütő minden egyes otthon alapját képezi. Segít mind a sütés, mind a főzés során. A különböző modellek érdekes funkciókat biztosítanak, amelyeken keresztül egyszerűsítik az egész munkát. Az egyik nagyon népszerű sütő az AEG Mastery Mastery BPS351120M modell. 

Az AEG márka a legmodernebb funkciókkal látja el sütőit. Nagy örömet okozhatnak azok az érdekes programok, melyeket a desszertek, vagy főételek sütésekor használ ki.  Felkeltette az érdeklődését ez a modell, és szeretne többet megtudni róla? Olvassa el a véleményező cikkünket tovább! 

Formatervezés

A sütő kialakítása egy meglehetősen fontos paraméter. Ez egy készülék ugyanis, amely nagyon jól látható. Rendszerint beépített, ezért fontos, hogy különösen az elülső rész megjelenését vizsgálja. Az utóbbinak modernnek és stílusosnak kell lennie. Nem is beszélve arról, hogy képesnek kell lennie arra, hogy könnyen kombinálható legyen a konyha teljes berendezésével.

Az AEG Mastery BPS351120M sütő divatos és modern formatervezésű, amelyet minden minimalista stílust kedvelő megszeret.  Az alapja egy nagy üveg, amelyen keresztül jól láthatja a sütő belsejét. Az üvegnek szinte nincs kerete, ami az egész kialakítást még magasabb szintre emeli. 

A felső panel ezüst, közepén pedig vezérlőgombok találhatók, amelyeken keresztül kiválaszthatja a hőmérsékletet és a programot. Nem hiányzik az órával ellátott kijelző és a különféle kiegészítő funkciók kiválasztására szolgáló gombok sem.  

Nagy előnyt jelentenek a süllyesztett gombok, melyeket a sütő tétlensége esetén nyugodtan visszanyomhat.  A sütő így szimmetrikus lesz, valamint összhangban lesz a konyhaszekrénnyel. Nem is beszélve arról, hogy egyszerűen megtisztíthatja. 

Az AEG márkájú sütő modell beépíthető. Ez azt jelenti, hogy egyszerűen beépítheti a konyhaszekrénybe.  

Maga a formatervezés mellett fontos tudni a méreteket is. Ez alapján tudni fogja, hogy a sütő alkalmas-e a konyhájába, vagy más modellt kell keresnie. 

A AEG Mastery BPS351120M sütő méretei a következők: 

  • szélesség: 59,5 cm
  • magasság: 59,4 cm
  • mélység: 56,7 cm
  • termék tömege: 39 kg

Funkciók

Minden sütő modellnek különböző funkciói vannak. Néhány többet nyújt, mások viszont kevesebbet. A funkciók száma általában az árkategóriától és a márkától függ. Hogy van ezzel az AEG Mastery BPS351120M sütő modell?

Természetes a sütő hátoldalán elhelyezkedő halogén megvilágítás, amely az egész belső teret megvilágítja.  A fény az egész sütési idő alatt világít, így hála neki tudni fogja, mi történik a sütőben.  

A forró levegő ventilátor szintén előnynek számít, mivel ez biztosítja az egyenletes hőelosztást.  Így nem áll fenn annak a veszélye, hogy az egyik oldalt jobban megsütik, mint a másik oldalt. 

Az AEG Mastery BPS351120M sütő ráadásul speciális, XL méretű ventilátorral rendelkezik, amely nem csak egy, vagy két, de három tepsivel is elbír.  

A nagyobb flexibilitás érdekében a készülék teleszkópos sütősínnel rendelkezik.  Ez megkönnyíti a forró tepsik kezelését , így elkerülheti a kellemetlen égési sérüléseket.  

Az AEG márka elsősorban a biztonságra gondol, ezért a sütő ajtaját speciális bevonattal látta el. Ez utóbbi a sütés során végig hűvös marad. Soha nem történik meg, hogy Ön vagy gyermekei megégetik magukat. 

Sütésnél jó szolgálatot tesz az időzítő, amely gondoskodik arról, hogy az étel, vagy a desszert ne égjen le. Miután az ételt a sütőbe helyezte, lefeküdhet, vagy elkezdhet valami teljesen mást csinálni. Nem kell gondolnia arra, hogy ki kell kapcsolnia a sütőt. 

A gyerekzárat minden szülő értékelni fogja, mivel ez megakadályozza, hogy a gyermek valamit átkapcsoljon, vagy sütés közben kinyissa a sütőt. 

Ennek a modellnek még egy nagy előnye van. Sütés közben automatikusan bekapcsolja a hűtőventilátort, amely lehűti az elektromos alkatrészeket. Így soha nem fordulhat elő, hogy a magas hő miatt károsodást szenvedjenek. 

Fogyasztás 

Egy készülékek kiválasztásakor nem számít, hogy milyen típusról van szó, mindig fontos megnézni a fogyasztást. Ez határozza meg ugyanis, hogy mennyit növekszik az energiaszámlák. A legtöbb készüléket, beleértve a sütőket is, külön kategóriákba sorolják, amelyeket az A, B vagy C betűk jeleznek. A mai modern korunkban azonban nem szabadna az A energiaosztály alá mennie.

Az AEG Mastery BPS351120M sütő az A+ energiaosztályba tartozik, ami azt jelenti, hogy nagyon alacsony a fogyasztása, ami minden bizonnyal örömet szerez.  Normál program esetén csak 1, 09 kWh-t fogyaszt. 

Űrtartalom 

A sütő térfogata egy fontos paraméter, amelynek köszönhetően megtudhatja, hogy a készülék elég nagy-e a családjának. Kisebb családoknál a 60 l űrtartalom megfelelő, azonban a nagyobbaknak 60 vagy 70 l-re lesz szükségük. 

Az AEG Mastery BPS351120M sütő űrtartalma nagyszerű 71 l, amelynek köszönhetően kitűnően alkalmas közepesen nagy és nagy családok részére, melyek egyszerre két, sőt három tepsin is szeretnének egyszerre sütni.  

Vezérlés 

A sütő vezérlésének egyszerűnek és intuitívnak kell lennie.  Nem kellene túl sok időt töltenie a sütő mellett.  Éppen ez az oka annak, amiért számos márka igyekszik leegyszerűsíteni a vezérlést.  Egyes modellek érintőkijelzős panellel ellátottak, amelyen kiválaszthatja az egyes funkciókat, mások hagyományos gombos vezérlést kínálnak.  Hogy van ezzel az AEG Mastery BPS351120M sütő?

Az AEG Mastery BPS351120M sütő vezérlése nagyon egyszerűen, a felső panelen található két gomb segítségével történik.  Egyik gombbal kiválaszthatja a programot, a másodikkal pedig a hőmérsékletet. 

Abban az esetben, ha időzítőt vagy más funkciót szeretne beállítani, használja a kijelző alatti gombokat. 

Zajszint 

A sütők olyan elektromos készülékek, amelyek üresjáratban nem bocsátanak ki zajt, csak munka közben és akkor is csak minimálisat. Ezért gyakran nem nézzük a zajszintet a választás során. Amennyiben nem szeretne olyan készüléket vásárolni, amely munka közben, vagy filmnézés közben zavarhatná, semmiképp se feledkezzen meg erről a paraméterről. 

A sütő sütés közben csak kellemes 52 dB-t ér el. Így nem fogja zavarni, bármit is csinál. Küzdött már valaha a sütő tisztításával?  

Egyszerű tisztítás

Küzdött már valaha a sütő tisztításával? Az AEG Mastery BPS351120M modellnél ettől a problémától nem kell tartania. A belső tér magas fényű zománccal van bevonva, ami azt jelenti, hogy nagyon könnyen tisztítható.

A sütő belsejének lemosásához csak nedves ruhára van szüksége, amellyel csak törölje le a belső falakat. 

Ráadásul a sütő öntisztítással is rendelkezik. Ez gondoskodik az összes szennyeződésről. Még azokról is, amelyek szabad szemmel nem láthatók.  Elég a sütőbe vízzel teli tepsit helyezni, bekapcsolni a speciális tisztító programot és hagyni dolgozni a sütőt. Ezután csak törölje le a szennyeződést egy konyharuhával. 

A márkáról

Az AEG vállalatot Emil Rathenau alapította 1883-ban Deutsche Edison-Gesellschaft für Angewandte Elektricität néven. A Telefunken AG leányvállalattal való egyesülés, majd a Daimler AG és az Electrolux későbbi felvásárlása létrehozta a jelenlegi AEG vállalatot, amely a jövőre gondol. Tehát az innováció áll minden mögött, ami az AEG-nél történik.