Az emberek többségének nagy luxust jelent személyi asszisztenst vagy egy olyan személyt alkalmazni, aki mindent megtervez számára, válaszol a hívásokra, vagy még a telefont is felveszi. Manapság azonban lehetséges valami hasonló. A mesterséges intelligenciának köszönhetően ma már létezik hangasszisztens. Ezek nem úgy működnek, mint a robotok, amelyeknek megmondhatja, mit csináljanak az otthonában, de ezek is igazán nagyszerű és praktikus funkciókat kínálnak, melyeket Ön is biztosan elsajátít.

A hangasszisztensek nagyon kellemes minimalista design-nal rendelkeznek, éppen ezért majdnem mindenhova beillenek. Bizonyos szó, vagy utasítás elhangzása után képesek életre kelni és különféle akciókat véghezvinni. Felkapcsolhatja a villanyt, válaszolhat a kérdésre, zenét játszhat le, leadhatja a megrendelést és számos más dolgot elvégezhet. 

Nagyon sok ember összetéveszti a hangasszisztens a virtuális asszisztenssel. A különbség köztük az, hogy míg a hangasszisztens valamilyen elektronikus készülék formájában található meg otthonában, a virtuális asszisztensek igazi emberek, akik a munkájukat végzik. A hangasszisztensbe elég egyszer, a vásárláskor befektetni, ezt követően teljesen ingyen végzi a munkáját. 

Megmagyarázni ezt a munkánkat megkönnyítő technológiát néha szinte lehetetlen. Számos kifejezés és jellemzés létezik, amely erre használható. Több fajta hangasszisztens létezik, de vannak univerzálisak is. Választásnál fontos szempont, mire is szeretné azt használni. Létezik intelligens-, okos-, automatikus-, virtuális-, digitális- vagy hangasszisztens, amelyekről most szót fogunk ejteni. 

A legjobb hangasszisztens az Amazontól

Az Amazon szerint a 3. generációs Amazon Echo Dot hangasszisztens az egyik legjobb termék, amelyet eddig piacra dobtak. Annak ellenére is, hogy a piacon már több termék is megjelent ettől a közismert márkától, ez a termék még mindig kedvező vásárlás. 

Ez a kis méretű, hatékony intelligens hangszóró lehetővé teszi, hogy szinte bárhol az országban hívásokat intézzen, lehetővé teszi, hogy vezérelje intelligens otthonát egy pár parancs használatával, valamint, hogy zenét játsszon le az olyan zeneszolgáltatásokból, mint például a Spotify. Kis méreteinek köszönhetően is hatalmas mennyiségű előnyt kínál, amelyet Ön is szeretni fog. 

Mi mindenre lehet használni? 

A 3. generációs Amazon Echo Dot hangasszisztens egy nagyszerű személyes asszisztens. Manapság olyan korszakban élünk, hogy a technológia fizikailag is a segítségünkre van. Képes irányítani otthonunkat és számos szempontból képes segíteni. 

Az intelligens otthoni csatlakozásnak köszönhetően a 3. generációs Amazon Echo Dot hangasszisztens segítségével a további otthoni eszközeit is vezérelheti. Ha intelligens izzókat használ, azokat is vezérelheti ezzel az eszközzel. Sőt, ezen felül az otthonában lévő számos egyéb intelligens tárgyat is vezérelheti vele. Csak mondja azt, hogy : “Alexa, kapcsold be / ki a villanykörtét.” 

És mindez, amit eddig említettünk, még csak a kezdet! A 3. generációs Amazon Echo Dot hangasszisztens hatalmas mennyiségű további érdekes funkcióval rendelkezik, amelyek nappal és éjjel is használhatóak. Játsszon játékokat, állítsa be a világítást vagy keljen fel az asszisztenssel, amely éjjel-nappal a szolgálatára áll. 

Formatervezés

A formatervezés az olyan eszközöknél, mint a 3. generációs Amazon Echo Dot hangasszisztens, nagyon fontos,  ugyanis az otthonunkban a polcra vagy az asztalra kerülnek. Ennek köszönhetően rengeteg ember veszi őket észre.  A harmadik generáció szélei lekerekítettek, ennek köszönhetően az eszköz sokkal jobban néz ki. Emellett nagyon elegáns és modern megjelenésű. 

Az oldalon lévő háló formatervezése az egész eszköz segítségére van abban, hogy az összeolvadjon a környezettel. Ennek köszönhetően a 3. generációs Amazon Echo Dot hangasszisztens modern színváltozatokban érhető el, amelyek minden egyes helyiségbe kiválóan illenek. 

A 3. generációs Amazon Echo Dot hangasszisztens felső részén négy közismert gomb található, amelyek a hangerő növelésére/csökkentésére, a mikrofon némítására, valamint Alexa, tehát a virtuális asszisztens felébresztésére szolgálnak. Alexa a neve kimondásával, valamint a felső szélen lévő gomb megnyomásával is aktiválható. 

Könnyű kezelhetőség 

A 3. generációs Amazon Echo Dot hangasszisztens nagyon egyszerűen használható. Külföldön igazán közkedveltek az ilyen készülékek. Miért ne lehetnének közkedveltek hazánkban is? Rengeteg előnyük van, kezelésük egyszerűbb, mint a mobiltelefonok kezelése. 

Először elegendő telepíteni az eszközt. Ez a kezdeti fázis, amelyet mindenkinek el kell végeznie. Nem kell azonban aggódnia. Azonban nem kell aggódnia, nagyon egyszerű, és az eszköz az egész folyamat során végigkíséri Önt. A 3. generációs Amazon Echo Dot hangasszisztens használatához Amazon fiókra is szüksége lesz. 

Nemrégiben jelent meg az Amazon Alexa érdekes alkalmazás, amely még jobban megkönnyíti a munkáját. Elegendő az összes intelligens eszközét az alkalmazásba helyeznie, ezt követően az alkalmazás használatával vezérelheti azokat. Vagy akár hangutasításokkal is. Ez csak Önön múlik. 

Alexa rengeteg feladatot képes ellátni. Éppen ezért egy kompetens és intelligens segítő. Azonban ne feledkezzen meg arról, hogy angolul kell vezérelni. Az alapvető kifejezések rendkívül egyszerűen és gyorsan megtanulhatóak. 

Teljesítmény

A 3. generációs Amazon Echo Dot hangasszisztens teljesítménye igazán lenyűgöző. Kidolgozott hangrendszert kínál, amely az előző változattal szemben látható előnyt jelent. 

A 3. generációs Amazon Echo Dot hangasszisztens eszközből kiáramló hang minősége nagyszerű. Természetesen javítja a basszusokat, zajcsökkentéssel ellátott és javítja a mikrofon teljesítményét. Ennek köszönhetően a hívás az eszköz egyik legjobb funkciója. 

Az Amazon márkájú hangasszisztens nagy előnye, hogy több, mint 60000 különféle eszközzel kínál kompatibilitást,  így az egész otthona vezérlése rendkívül egyszerű vele. 

Természetesen vezeték nélküli Wi-Fi csatlakozással ellátott 2,4 GHz és 5 GHz sávokban, valamint Bluetoothtal és 3,5 mm jackkel kiegészített. Vezérlése rendkívül intuitív és egyszerű. 

Alexa

Alexa valóban nagyon okos, minden új generációjával új funkciókkal bővül. Összesen több, mint 50 000 funkciót és parancsot képes teljesíteni. Ezen felül a kínálat folyamatosan bővül, tehát a vezérlés gyorsabb, egyszerűbb és hova tovább, mindig több és több dologban tud a segítségére lenni. 

Alexa, a készülék intelligenciája angol nyelvű, ettől azonban nem kell tartani. Az alapvető utasítások állandóan ismétlődnek. Ezeket magánál tarthatja egy darab papíron, vagy a mobiltelefonba feljegyezve. Ezen felül az állandó internetkapcsolat lehetővé teszi számos mondat és parancs lefordítását is. A vezérlés tehát egyáltalán nem nehéz. 

Összefoglalás

A 3. generációs Amazon Echo Dot hangasszisztens rendkívül sok mindent kínál elérhető áron. Ez az egyik legnagyobb és legerősebb fegyvere. Annak ellenére, hogy nagyon hatékony, jó minőségű és több ezer funkciót kínál, viszonylag olcsón megvásárolható és ezt az alacsony árát tartja is. Az egyéb hangasszisztensekkel összehasonlítva biztosan Ön is megengedheti magának. 

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a 3. generációs Amazon Echo Dot hangasszisztens eszköz valóban stílusos és minimalista formatervezésű. Minden egyes helyiségbe illik, párosítható a többi eszközzel, alkalmazással és hanggal egyaránt vezérelhető. Egyszerű és nagyszerű, nem igaz?