Az emberek többségének nagy luxust jelent személyi asszisztenst vagy egy olyan személyt alkalmazni, aki mindent megtervez számára, válaszol a hívásokra, vagy még a telefont is felveszi. Manapság azonban lehetséges valami hasonló. A mesterséges intelligenciának köszönhetően ma már létezik hangasszisztens. Ezek nem úgy működnek, mint a robotok, amelyeknek megmondhatja, mit csináljanak az otthonában, de ezek is igazán nagyszerű és praktikus funkciókat kínálnak, melyeket Ön is biztosan elsajátít.

A hangasszisztensek nagyon kellemes minimalista design-nal rendelkeznek, éppen ezért majdnem mindenhova beillenek. Bizonyos szó, vagy utasítás elhangzása után képesek életre kelni és különféle akciókat véghezvinni. Felkapcsolhatja a villanyt, válaszolhat a kérdésre, zenét játszhat le, leadhatja a megrendelést és számos más dolgot elvégezhet. 

Nagyon sok ember összetéveszti a hangasszisztens a virtuális asszisztenssel. A különbség köztük az, hogy míg a hangasszisztens valamilyen elektronikus készülék formájában található meg otthonában, a virtuális asszisztensek igazi emberek, akik a munkájukat végzik. A hangasszisztensbe elég egyszer, a vásárláskor befektetni, ezt követően teljesen ingyen végzi a munkáját. 

Megmagyarázni ezt a munkánkat megkönnyítő technológiát néha szinte lehetetlen. Számos kifejezés és jellemzés létezik, amely erre használható. Több fajta hangasszisztens létezik, de vannak univerzálisak is. Választásnál fontos szempont, mire is szeretné azt használni. Létezik intelligens-, okos-, automatikus-, virtuális-, digitális- vagy hangasszisztens, amelyekről most szót fogunk ejteni. 

Intelligens hangasszisztens

Az Apple HomePod hangasszisztens hatalmas előnye főleg az, hogy nagyon intelligens és minőségileg kidolgozott. Ez egy attraktív tervezésű intelligens hangszóró, amely az Apple társaság egyik legnagyobb újdonságai közé tartozik az elmúlt években. Ez a jól ismert márka főleg a mobil készülékek, tabletek és notebookok létrehozására orientált, de néhány évvel ezelőtt bővítette a kínálatát. A hangasszisztensek mellett döntött és nagyon jól tette ezt. 

A HomePod koncepciója nemcsak az asszisztensi feladatokra irányul, hanem a zene jó minőségű lejátszására is Apple Music szolgáltatásról vagy más elérhető zeneforrásokból. Nem hiányzik a háztartási készülékek vezérlésének lehetősége sem az Apple Home applikációval. 

Kiváló hangminőség

Akik szeretnék a lehető legtöbbet kihozni a HomePodból, azok számára van egy nagyszerű hírünk. Ez a vezeték nélküli segédeszköz egy tökéletes hangszóró, amely szórakoztatni fogja Önt. A belsejében tényleg rengeteg érdekes darab van, például központi basszusváltó, amely hét magassági váltóval van kiegészítve. Ezeket ügyesen és praktikusan helyezték el a hangszóró kör kerületén. Mindegyik egy saját erősítővel kiegészített. 

Ahhoz, hogy parancsolni tudjon ennek a készüléknek, egy minőségi hangérzékelőre van szüksége. És pontosan ezt nyújtja ez az Apple márkájú HomePod hangasszisztens. Ugyanis hat mikrofon található benne, amelyek képesek analizálni az elhelyezkedését a helyiségben és ez alapján irányítják a hangigazítást. Mindenről pedig a nagyon erős Apple A8 processzor a felelős. 

Nem hiányzik a Siri sem

Az iPhone mobiltelefonok és más Apple készülékek használói számára a Siri név biztosan nem ismeretlen. Ez a mesterséges intelligencia leegyszerűsítheti az egész életét. A HomePod vezeték nélküli hangszóró pontosan Sirin keresztül kommunikál a külvilággal. Amellett, hogy zenét képes lejátszani, tudja olvasni a híreket, tájékoztatni az időjárásról, a közlekedésről, egységeket üzemeltetni, számolni és még sokkal többet is. 

Formatervezés

Mivel a HomePod valami olyasmi, mint egy háztartási kiegészítő, ezért kell mondanunk valamit magáról a design-ról is. A design ugyanis nagyon stílusos, szóval minden egyes szobába illik. A választékban két változata található, nevezetesen a fekete és a fehér kivitel. Mindkettőt nagyon jól és nagyon egyszerűen lehet kombinálni bármely háztartásban. 

Ami a méretét illeti, az igazság az, hogy egyáltalán nem nagy. Tökéletesen elfér mindenhova és nagyon elegánsan néz ki. Ez az elegáns eszköz henger alakú, a borítását pedig úgy tervezték, hogy inkább beleolvadjon a környezetébe, minthogy uralja azt. 

Vezérlés

A HomePod vezérlése nagyon egyszerű. A tetején az érintővezérlős részén lehet látni a Sirit és a szokásos logót. Olyan szimbólumokat is láthatunk itt, mint például a plusz és a mínusz, amelyekkel irányíthatja például a hangerőt. Ha a felület közepére koppint, akkor elindítja vagy megállítja a zenét, egy hasonló koppintással ugorhatja át az aktuális zeneszámot, vagy esetleg visszatérhet az előzőre is. Mindezt pedig nyugodtan irányíthatja a Siri segítségével is. 

A vezérlés azonban nem lehetséges magyar nyelven. Angol nyelven történik, de talán bármik megbirkózik közülünk az alapvető frázisokkal és utasításokkal. 

Ami azonban igazán nagyon érdekes, az az, hogy mi is található a készülék belsejében. Mélynyomók helyezkednek el benne, amelyek nagyon jó minőségű hangot produkálnak. 

A márkáról

A piacon számtalan mennyiségű különféle hangasszisztenst találhatunk, amelyek közül bőségesen válogathatunk. Azonban fontos, hogy a lehető legjobbat válasszuk ki magunknak. És pontosan a legjobbak közé tartoznak az Apple márkájú termékek. Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne ismerné az Apple márkát. Ez a márka főleg minőségi termékeivel emelkedik ki, amelyeket viszonylag magas áron értékesít. Ezek az árak azonban a nagyon jó szinten lévő minőséggel összehasonlítva teljesen megfelelőnek mondhatók, ennek köszönhetően nem kell félnie, és nyugodtan befektethet egy ilyen mobiltelefonba. Minden termékük gyönyörű, minimalista és egyszerű, aminek köszönhetően a legtöbb embernek tetszenek. A nagy almán kívül, ami a mobiltelefon hátlapja közepén található, nem talál más márkalogót vagy egyéb mintát a termékeiken, ami sokkal kedvezőbb és jobb, mint azt gondolná. A könnyedség és az elegancia, amit az Apple termékek mutatnak, egy olyan dolog, amivel más márkák nem rendelkeznek, és aminek köszönhetően azonnal felismerhetők a többi márka között. Még a magas ár ellenére is egyre több ember vásárolja az Apple termékeit: mobiltelefonokat, laptopokat, órákat és tableteket. Ezek a készülékek nemcsak stílusosak, hanem ugyanúgy nagy teljesítményűek és minőségiek is, ami csak támogatja az értékesítésüket és segít nekik megőrizni az első helyet a piacon.