Ahogy minden szeptemberben, az előző év szeptemberében is várt bennünket egy hatalmas esemény a technológia világában. Az amerikai Apple márka ugyanis minden év szeptemberében egy nagy Apple konferenciát rendez, amelyen bemutatja az újdonságait a nagyközönségnek. Ez a konferencia egy nagyon jelentős napnak számít rengeteg Apple rajongó számára. Ilyenkor leülnek a közönség soraiba a laptopjukkal vagy a MacBookjukkal, és lélegzetvisszafojtva várják az újdonságokat, amelyek ezen a napon érkeznek. Néhány szerencsés embernek lehetősége van bejutni az Apple parkba, pontosabban a Steve Jobs színházba, ahol a saját szemükkel láthatják, hogy milyen újdonságok érkeznek abban az évben. 2018 nem egy, nem is kettő, hanem egyenesen három új mobiltelefont hozott, továbbá a negyedik generációs Apple Watch okosórát, amely néhány milliméterrel nagyobb kijelzővel rendelkezik, miközben megőrizte az eredeti méretét. Nem kell aggódnia, hogy a csuklóján útban lenne az óra. A méreten kívül más új funkciók is érkeztek, amelyeket semmiképp sem szabadna figyelmen kívül hagynia. Az Apple Watch órákról azonban majd később, egy másik véleményező cikkben írunk Önnek részletesebb információkat. Azonban, ha eddig még egy véleményező cikket sem olvasott el, vagy még nem szerzett tudomást az új Apple iPhone Xs Max mobiltelefonról, amely a legnagyobb modell és ebben az évben mutatták be, akkor mindenképpen olvassa el a véleményező cikkünket, amelyből minden fontos információt megtudhat, amit meg kell tudnia, és amelyek segítenek Önnek eldönteni, hogy ez a mobiltelefon vajon megfelelő-e Önnek, vagy inkább egy másikat kéne választania.

A mobiltelefonok ma már nemcsak olyan termékeknek számítanak, amelyeket SMS üzenetek küldésére vagy hívások lebonyolítására használhat. Az új okostelefonok ma már szó szerint egy kincsnek, egy ékszernek számítanak, amelyek meghatározzák az Ön személyiségét. Megmutatja, hogy mit részesít előnyben, és hogy milyen típusú személyek csoportjába tartozik. A mai világban ugyanis van néhány csoport személy, akik mind más-más márkát részesítenek előnyben. Ha Ön is az Apple márka rajongóinak táborába tartozik, és hűségesen ragaszkodik ehhez a márkához, akkor biztosan nem is kell tájékoztatnunk arról, hogy a piacon egy új Apple mobiltelefon jelent meg. Pontosabban egyenesen három modell is megjelent: az Apple iPhone Xs, az Apple iPhone Xs Max és végül az Apple iPhone Xr mobiltelefon. Mindegyik mobiltelefon ezek közül különleges, és mindegyik valami más miatt az. Ma ezek közül a legdrágább mobiltelefont nézzük meg a csoportban, mégpedig az Apple iPhone Xs Max mobiltelefont. Ez a mobiltelefon számtalan ember fejét elcsavarta, akik türelmetlenül várták a mobiltelefon értékesítésének kezdetét, és mi csak megerősíthetjük Önnek, hogy volt is minek örülni, tehát érdemes a megvásárlásán gondolkodni. A paraméterei és a tulajdonságai is tényleg egyediek, és egyből bele fog szeretni, már az első látásra.

Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne ismerné az Apple márkát. Ez a márka főleg minőségi termékeivel emelkedik ki, amelyeket viszonylag magas áron értékesít. Ezek az árak azonban a nagyon jó szinten lévő minőséggel összehasonlítva teljesen megfelelőnek mondhatók, ennek köszönhetően nem kell félnie, és nyugodtan befektethet egy ilyen mobiltelefonba. Minden termékük gyönyörű, minimalista és egyszerű, aminek köszönhetően a legtöbb embernek tetszenek. A nagy almán kívül, ami a mobiltelefon hátlapja közepén található, nem talál más márkalogót vagy egyéb mintát a termékeiken, ami sokkal kedvezőbb és jobb, mint azt gondolná. A könnyedség és az elegancia, amit az Apple termékek mutatnak, egy olyan dolog, amivel más márkák nem rendelkeznek, és aminek köszönhetően azonnal felismerhetők a többi márka között. Még a magas ár ellenére is egyre több ember vásárolja az Apple termékeit: mobiltelefonokat, laptopokat és tableteket. Ezek a készülékek nemcsak stílusosak, de ugyanúgy nagy teljesítményűek és minőségiek is, ami csak támogatja az értékesítésüket és segít nekik megőrizni az első helyet a piacon. Ma egy véleményező cikket hoztunk Önnek az Apple iPhone Xs Max mobiltelefonról.

Elsősorban arról szeretnénk mesélni Önnek, hogy honnét is származik ennek a mobiltelefonnak az elnevezése. Az elnevezése Apple iPhone “tíz S” Max, ami azt jelenti, hogy az Apple ugyanazt a számot hagyta meg a mobiltelefonon. Ugyanúgy, a mobiltelefon teljes formatervezése is nagyon hasonló maradt, tehát nagyon hasonlít az Apple iPhone X mobiltelefon formatervezésére. Ez a mobiltelefon a Max végződést érdemelte ki, mivel sokkal nagyobb, mint egy klasszikus mobiltelefon. Azt azonban nem tudjuk, hogy miért döntöttek úgy az Apple-nél, hogy elhagyják a hírhedt “Plus” jelzőt. Az Apple iPhone Xs Max mobiltelefon mérete ugyanakkora, mint az Apple iPhone 7 Plus mobiltelefoné vagy az Apple iPhone 8 Plus mobiltelefoné, mindössze azzal a különbséggel, hogy a mobiltelefon egész hosszában és egész szélességében végighúzódik a képernyő, amely tényleg hihetetlenül hatalmasnak mondható. Számos ember csak abból az okból nem vette meg az Apple iPhone X mobiltelefont, mert egy nagyobb méretű mobiltelefonhoz van hozzászokva. Annak ellenére is, hogy az Apple iPhone X mobiltelefon nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint például az Apple iPhone 8 Plus mobiltelefon, a mobiltelefon a méreteivel mégis kisebbnek tűnik. Ma már azonban egy olyan mobiltelefon is megtalálhat a piacon, amely tényleg hatalmas méretű, ráadásul még a kijelzője is sokkal nagyobb. Gyerünk tehát, nézzük meg együtt az Apple iPhone Xs Max mobiltelefon további paramétereit, újdonságait, és az apró érdekességeket, amiket ezen felül kínál.

Az Apple iPhone Xs Max mobiltelefon 6,5 hüvelyk képátlójú, tehát egy hatalmas méretű kijelzőt kínál, amely egyből elállítja a lélegzetét, amikor csak ránéz. Az ugyanolyan méretű mobiltelefonnal, tehát az Apple iPhone 8 Plus mobiltelefonnal összehasonlítva, amely kijelzőjének képátlója az 5,5 hüvelyket éri el, ez a képernyő sokkal nagyobbnak fog Önnek tűnni. Az Apple iPhone Xs Max mobiltelefon modell, (és ugyanúgy az Apple iPhone Xs mobiltelefon modell esetében is) OLED kijelzőről van szó, amely olyan technológiákat kínál, mint például a True Tone, a 3D Touch, a Dolby Vision és a HDR10. A méretei 157,5 x 77,4 x 7,7 mm. a tömege pedig 208 gramm. Így őszintén kijelenthetjük róla, hogy az Apple család legújabb jövevénye nem éppen a legkönnyebb mobiltelefon, de az Apple iPhone mobiltelefonok használói ennyi idő után ezt már valószínűleg megszokták.

Az Apple márkájú mobiltelefon Apple A12 Bionic processzorral rendelkezik, amely hihetetlen, hatmagos processzorral rendelkezik és négymagos grafikus magja van. Ugyanúgy a neurális meghajtóját is továbbfejlesztették. Ugyanígy szerelték fel a másik két mobiltelefon modellt is, ami azt jelenti, hogy a három új Apple iPhone mobiltelefon a teljesítmény szempontjából egyenrangú. Egy ilyen processzornak köszönhetően probléma nélkül játszhat játékokat, forgathat videófelvételeket, és ugyanúgy használhatja a mobiltelefont hétköznapi dolgokra is, például telefonhívásokra és SMS-ek írására.

Sokak érdeklődését felkelti a duális fényképezőgép, ami nagyon jól ismert már az Apple iPhone 7 Plus mobiltelefon megjelenése óta. Az Apple iPhone Xs Max mobiltelefon modell a 12 Mpx felbontást f/1.8 rekesszel és a 12 Mpx-es teleobjektívet egyesíti kétszeres optikai ráközelítéssel, miközben optikai stabilizációval és f/2.4 rekesszel is rendelkezik. A fő fényképezőgép ugyancsak rendelkezik egy új érzékelővel, optikai stabilizációval, jobb vakuval is, ráadásul még mesterséges intelligenciát is használ a fényképek feljavítására, amiket Ön készít. Így nem lesz semmi probléma, ha napközben, ha éjjel, vagy rossz időjárási körülmények között szeretne fényképeket készíteni. Érdekessége az is, hogy ha bekapcsolja a Fényképezés alkalmazást, a puffermemória folyton elment négy felvételt, aminek köszönhetőn azonnal lefényképezheti pontosan azt a jelenetet, amit szeretne, az exponáló gomb lenyomását követően azonnal. Soha nincs késleltetés az exponáló gomb lenyomása és a fénykép tényleges elkészítése között.

Maradjunk még mindig egy kicsit a kameránál. Helyezzünk górcső alá egy új funkciót, mégpedig a Smart HDR-t, amely szintén négy képet a cache memóriába ment el, amelyek adatait egyesíti, hogy a lehető legjobb végső képet kapja eredményül. Minden fénykép ugyanis más szintű expozícióval rendelkezik, a mobiltelefonban rejlő mesterséges intelligencia azonban képes optimális mértékben egyesíteni ezeket a felvételeket, hogy a lehető legjobb végső fényképet kapja meg, amely minden bizonnyal nagyon fog tetszeni Önnek. Az elülső fényképezőgép 7 Mpx-es minőséget kínál Önnek, de nem hiányozhat a Face ID technológia sem, amelynek segítségével az arca felismerésével oldhatja fel a mobiltelefont. Ez a funkció egy kicsit gyorsabban és jobban működik, mint az előző mobiltelefon modellek esetében. Nem feledkezhetünk meg azonban a portré üzemmódról sem, amellyel az Apple iPhone X mobiltelefonok az elülső fényképezőgépnél rendelkeznek. Ugyanez a funkció maradt ennél a mobiltelefon modellnél is. Újdonság, amely nem csak az elülső, hanem a hátsó fényképezőgépnél is megtalálható ennél a modellnél az, hogy az “elmosódást” a fő fényképezett tárgy mögött Ön állíthatja be ízlése szerint.

Az új Apple iPhone mobiltelefonok sztereó hanggal és képstabilizátorral is tudnak videofelvételt készíteni. A hang jobb minőségben is szól a sztereó hangszórókból. Amikor mindezt halljuk, úgy tűnhet, hogy az új Apple iPhone mobiltelefonok helyettesíthetik a minőségi és professzionális tükörreflexes fényképezőgépeket vagy videokamerákat.

Az Apple társaság alapján az Apple iPhone Xs Max mobiltelefon modell akkumulátora akár másfél órával tovább is bírja, mint az elődje, az Apple iPhone X mobiltelefon.

Nézzük meg most egy pillanatra az új mobiltelefon design-ját. Az Apple iPhone Xs Max mobiltelefon három színben lesz kapható, a jól ismert állandó verziókban: aranyban, ezüstben és asztroszürkében. A mobiltelefonok porállóak és vízállóak az IP68-as szintig. Az Apple a piacon található legellenállóbb védőüveggel is eldicsekedhet. A mobiltelefon vezeték nélküli újratöltést is kínál, amely már tavaly is megtalálható volt a kínálatban, gyorstöltést, amelyhez azonban még be kell majd szereznie egy speciális gyorstöltőt, valamint támogatja a Dual SIM-et, amely azonban egy kicsit másképp fog működni, mint ahogy azt korábban már megszokhattuk. Az Apple ugyanis az új eSIM szabványt használja, amelyet sajnos egyelőre számunkra nem kínál egy operátor sem. Ez a funkció olyan módon működik, hogy egy SIM-kártyát helyezünk a mobiltelefonba, a második telefonszámot pedig az eSIM funkció segítségével adjuk hozzá. A mobiltelefon belsejében azonban csak egy SIM-kártya lesz. Mint már említettük, ez a funkció hazánkban sajnos még nem támogatott, és Önnek egyelőre meg kell elégednie egy SIM-kártyával és egy telefonszámmal.

Az Apple iPhone Xs Max mobiltelefon három méretben került a piacra. Ezek közül kettő olyan, amit már jól megszokhattunk: 64 GB és 256 GB, de érkezett velük az 512 GB-os méret is, ami sokakat meglepett. Ez a méret sok MacBookhoz hasonlítható, amit az Apple értékesít. Ennek a mobiltelefon modellnek az ára hihetetlenül magasra rúg, akár az 577 ezer forintot is elérheti. Azonban csak kevés embernek van szüksége egy ilyen hatalmas méretű tárhelyre, és számos “hétköznapi” felhasználónak bőven elegendő a 64 vagy legfeljebb a 256 GB-os méret is.

Az új Apple mobiltelefonok sok ember lélegzetét elállították, akik türelmetlenül várták szeptember 28-át, amikor is ezeket a mobiltelefonokat hivatalosan is elkezdték forgalomba hozni. Sokan előre meg is rendelték. Néhány webáruház már jóval hamarabb elindította az előrendelés lehetőségét, míg mások egészen szeptember 21-ig vártak ezzel.