A legjobb notebook kiválasztásához hosszasan kell válogatnia, valamint olyan személy segítségére szorul, aki kiismeri magát az adott területen. A piacon rengeteg érdekes típusú és fajtájú notebook található, amelyek jól néznek ki, nagy teljesítménnyel rendelkeznek, valamint nagy méretű memóriát kínálnak. Sajnos számos számítógép ezek közül a tulajdonságok közül csak eggyel büszkélkedhet, tehát a három alapvető feltétel kombinációját jó áron nem egyszerű megtalálni. 
A választás során nem csupán a formatervezésre kell ügyelni, ami természetesen fontos, azonban a teljesítményt és a termék által kínált memória méretét is figyelembe kell venni.  
Ugyan manapság a notebookok számos fontos paramétert képesek magukba foglalni, kevés olyan darab van, amelyet megéri megvásárolni. A választás során fontos áttanulmányozni az alapvető információkat, majd ezek alapján össze kell hasonlítani a notebookokat és ki kell választani a legjobbat. A vásárlás során az olyan alapvető paramétereket kell figyelembe venni, mint az operációs rendszer, a memória, a merevlemez és a csatlakozás. 

Ön képes elképzelni egy számítógépek, notebookok és okostelefonok nélküli világot manapság, amikor rendszeresen használjuk ezeket az eszközöket munka, szórakozás vagy szabadidő során? Talán felesleges is ez a kérdés. A számítógépek és a notebookok számos feladatot képesek ellátni, valamint segítenek a mindennapi működésünkben. És éppen abban a korszakban, amikor napi szinten használjuk az internetet és a számítógépeket, teljesen normális, hogy a piacon többnél több érdekes darab található, amelyek közül válogathat. Minden egyes modell más, minden egyes újabb modell valami mást, olyan újabb funkciókat kínál, amelyekről eddig nem is hallottunk. Azonban hogyan találhat pontosan olyan notebookot, amely a lehető legnagyobb mértékig megfelel Önnek? Néha ez a feladat sokkal nehezebb, mint az ember elsőre gondolná. Mi azonban tudunk ebben segíteni Önnek.  

Gyors áttekintés 

Az Apple vállalat keskeny és könnyű Macbookja ismét meglepetést okozott. A legelérhetőbb modell ettől a márkától. Stílusos formatervezést és nagy teljesítményt kínál. Természetesen kiváló minőségű anyagokból készült. 

Formatervezés

Épp úgy, mint a MacBook Pro (2019) esetében, az Apple most sem változtatta a külső formatervezést. Az új MacBook Air (2019) hasonló formájú és ugyanolyan színekben kapható, mint az elődje.

Ez jó hír, amennyiben kedveli a MacBook Air formatervezését. Azonban amennyiben nagyobb változásra vágyik, nem fogunk örömet szerezni Önnek. A MacBook nem sokban változott meg. 

Az, hogy a formatervezést illetően szinte semmi sem változott, azt jelenti, hogy egy ugyanolyan kompakt méretű számítógépre tehet szert, amely méretei 30,41 x 21,24 x 1,56 cm és súlya 1,25 kg. Ennek köszönhetően hihetetlenül könnyű, tehát probléma nélkül hordozható az egyik helyről a másikra. 

Annak ellenére, hogy keskeny és könnyű, ellenálló és tartós, tehát nem kell attól tartania, hogy elromlana vagy tönkremenne az általános használattól. Ez annak köszönhető, hogy a MacBook Air alumínium ötvözetből készült. Az alumínium egy olyan anyag, amely jól néz ki, és robusztus megjelenést is ad az új modellnek. A MacBook Air (2019) notebook formatervezése éppoly, mint az előző éves modellé, szintén 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült, ami azt jelenti, hogy az eszköz előállítására nem volt szükséges új alumíniumot gyártani. Ezt mindenkinek előny, akit érzékenyen érint a környezetszennyezés. 

Annak ellenére, hogy a modell formatervezése ugyanolyan, nem azt jelenti, hogy nem fejlődött az elődjéhez képest. Éppen ellenkezőleg, sokkal többet kínál. 

Billentyűzet és bemenetek

Az a tény, hogy a MacBook Air csupán két Thunderbolt 3 porttal ellátott, csalódás, azonban a keskeny formatervezésre való tekintettel érhető. Az Apple azon döntése, hogy mindkét portot balra helyezi, valakinek csalódást okozhat. Az egyes portok kezelése így nehezebb. 

Ha a portok mindkét oldalra kerültek volna, lehetővé tennék az emberek számára, hogy egy kicsit sokoldalúbb módon használják a MacBook Air-t a töltés ideje alatt. Ehelyett mindig bizonyos helyzetben kell ülnie úgy, hogy a töltő adapter a hordozható számítógép bal oldala felől legyen csatlakoztatva.

Az egyik terület, amelyen az Apple vállalat valamit megváltoztatott, az a billentyűzet területe. Az új MacBook Air (2019) fejlett, harmadik generációs Butterfly billentyűzetet használ, amely az ugyanabban az évben megjelent MacBook Pro-ba is került.

A régebbi MacBook olyan billentyűzettel rendelkezett, amely régebbi Butterfly kapcsolót tartalmaz, ezek a billentyűzetek olyan problémákkal küzdöttek, mint a nem működő gombok vagy az akadozó gombok. Az aktualizált billentyűzet célja, hogy csökkentse az ilyen  jellegű problémák előfordulásának valószínűségét. 

Hasonlóképpen, mint az előző modellben, ennél a modellnél is található Touch ID, amely lehetővé teszi, hogy ujjlenyomattal jelentkezzen be a MacBookba, valamint az Apple Play használatával fizessen. Nagyobb területet kínál a Force Touch trackpadnek. A múlt évben megjelent modellhez hasonlóan, a trackpad most is kényelmesen használható, valamint nagyon jól működik.

Képernyő

Talán a legjelentősebb változás a MacBook Air-t illetően a kijelző. Az új évben a kijelző Apple True Tone technológiát kínál.

A True Tone funkció automatikusan lágyan egyenlíti ki a kijelzőn megjelenítendő színhőmérsékletet – leggyakrabban a fehér szín esetében – a környezeti fény függvényében. Ez legfőképpen a szemekre lehet kellemes hatású. Ugyan ez a beállítás nem muszáj, hogy mindenkinek megfelelő legyen, valóban hatékony munkát végez annak érdekében, hogy a színek természetesebb hatásúak legyenek.

Egy szép kiegészítő, azonban valószínűleg nem fogja Önt meggyőzni arról, hogy le kell cserélnie a 2018-as modelljét a 2019-es modellre. 

A kijelző változatlan – 13,3 hüvelykes, 2 560 x 1 600 felbontású, amely részletes és élénk színeket kínál. A tavalyi modell figyelemre méltó keskeny keretet mutatott be a kijelző körül, ennek köszönhetően a kijelző szinte az egész felületen jelen van. A kijelzőről már régóta elmondható, hogy általában ez a MacBookok egyik legjobb tulajdonsága. 

Teljesítmény

A MacBook Air 2019 pontosan ugyanazokkal a jellemzőkkel rendelkezik, mint a 2018-as modell, ennek köszönhetően úgy gondolhatja, a teljesítmény sem sokban különbözik.

Néhányuknak legfőképpen az okozhat csalódást, hogy a MacBook Air (2019) szintén kétmagos 1.6 GHz Intel Core i5-8210Y processzorral ellátott, amely Turbo módban akár a 3,6 GHz értéket is képes elérni. Épp úgy, ahogy a tavalyi évben, ez a modell is 6 GM RAM-mal rendelkezik. Ez a RAM memória megfelelő a mindennapi feladatok elvégzéséhez, valamint a macOS (Apple operációs rendszer) is szépen és simán fut rajta.

Akkumulátor élettartama

És milyen a MacBook Air 2019 akkumulátora? A MacBookok már évek óta a leghatékonyabb és legjobb notebookok közé tartoznak, amelyek hosszú akkumulátor üzemidővel büszkélkedhetnek. Az új modell hasonló üzemidőt kínál, mint az előző modell, amely egy évvel korábban került a piacra. 10 órás üzemidőről van szó teljes kihasználtság mellett. Ez igazán jó üzemidőnek számít, amelyre nem minden notebook képes. 

A márkáról

A piacon számtalan mennyiségű különféle hangasszisztenst találhatunk, amelyek közül bőségesen válogathatunk. Azonban fontos, hogy a lehető legjobbat válasszuk ki magunknak. És pontosan a legjobbak közé tartoznak az Apple márkájú termékek. Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne ismerné az Apple márkát. Ez a márka főleg minőségi termékeivel emelkedik ki, amelyeket viszonylag magas áron értékesít. Ezek az árak azonban a nagyon jó szinten lévő minőséggel összehasonlítva teljesen megfelelőnek mondhatók, ennek köszönhetően nem kell félnie, és nyugodtan befektethet egy ilyen mobiltelefonba. Minden termékük gyönyörű, minimalista és egyszerű, aminek köszönhetően a legtöbb embernek tetszenek. A nagy almán kívül, ami a mobiltelefon hátlapja közepén található, nem talál más márkalogót vagy egyéb mintát a termékeiken, ami sokkal kedvezőbb és jobb, mint azt gondolná. A könnyedség és az elegancia, amit az Apple termékek mutatnak, egy olyan dolog, amivel más márkák nem rendelkeznek, és aminek köszönhetően azonnal felismerhetők a többi márka között. Még a magas ár ellenére is egyre több ember vásárolja az Apple termékeit: mobiltelefonokat, laptopokat, órákat és tableteket. Ezek a készülékek nemcsak stílusosak, hanem ugyanúgy nagy teljesítményűek és minőségiek is, ami csak támogatja az értékesítésüket és segít nekik megőrizni az első helyet a piacon.