A legjobb notebook kiválasztásához hosszasan kell válogatnia, valamint olyan személy segítségére szorul, aki kiismeri magát az adott területen. A piacon rengeteg érdekes típusú és fajtájú notebook található, amelyek jól néznek ki, nagy teljesítménnyel rendelkeznek, valamint nagy méretű memóriát kínálnak. Sajnos számos számítógép ezek közül a tulajdonságok közül csak eggyel büszkélkedhet, tehát a három alapvető feltétel kombinációját jó áron nem egyszerű megtalálni. 
A választás során nem csupán a formatervezésre kell ügyelni, ami természetesen fontos, azonban a teljesítményt és a termék által kínált memória méretét is figyelembe kell venni.  
Ugyan manapság a notebookok számos fontos paramétert képesek magukba foglalni, kevés olyan darab van, amelyet megéri megvásárolni. A választás során fontos áttanulmányozni az alapvető információkat, majd ezek alapján össze kell hasonlítani a notebookokat és ki kell választani a legjobbat. A vásárlás során az olyan alapvető paramétereket kell figyelembe venni, mint az operációs rendszer, a memória, a merevlemez és a csatlakozás. 

Ön képes elképzelni egy számítógépek, notebookok és okostelefonok nélküli világot manapság, amikor rendszeresen használjuk ezeket az eszközöket munka, szórakozás vagy szabadidő során? Talán felesleges is ez a kérdés. A számítógépek és a notebookok számos feladatot képesek ellátni, valamint segítenek a mindennapi működésünkben. És éppen abban a korszakban, amikor napi szinten használjuk az internetet és a számítógépeket, teljesen normális, hogy a piacon többnél több érdekes darab található, amelyek közül válogathat. Minden egyes modell más, minden egyes újabb modell valami mást, olyan újabb funkciókat kínál, amelyekről eddig nem is hallottunk. Azonban hogyan találhat pontosan olyan notebookot, amely a lehető legnagyobb mértékig megfelel Önnek? Néha ez a feladat sokkal nehezebb, mint az ember elsőre gondolná. Mi azonban tudunk ebben segíteni Önnek.  

Gyors áttekintés

Az Apple Macbook Air (2020) a legújabb, elérhető árú hordozható notebook az Apple vállalattól. Ez a vállalat prémium termékeiről híres, amelyeket magas áron értékesít. A Macbook Air esetében a vállalat próbál rámutatni arra, hogy kiváló minőségű termékei alacsonyabb áron is beszerezhetőek, így a márka termékeit többen megengedhetik maguknak. 

Ez az erőfeszítés már tavaly, a Macbook Air (2019) esetében is megmutatkozott, amely alacsonyabb áron volt elérhető, mint a korábbi Macbook Air modell. 

Az Apple lenyűgözően követi azt a trendet, miszerint a modelleket alacsonyabb áron mutatja be, miközben azok sokkal több érdekes funkcióval rendelkeznek, mint elődjeik. 

Formatervezés

A Macbook Air modell esetében nem beszélhetünk jelentősen új dizájnról. Az Apple tartja magát közkedvelt minimalista megjelenéséhez, amely ismertetőjegyévé vált. A termékek kiváló minőségűek, már első pillantásra is elegánsak. 

Már a név is arra utal, hogy ez a modell lenyűgözően keskeny és könnyű. A 30,91 x 21,24 x 1,61 cm méretek, valamint az 1,29 kg súly is meg fogják Önt győzni erről. A notebook hordozása egyszerű és gyors. 

A Macbook Air hordozása hasonló, mint ami a legkönnyebb Apple márkájú hordozható számítógéptől elvárható – meglepően könnyű. Még ha nem is annyira könnyű, mint egy iPad, az újrahasznosított alumínium tok és a keskenyebb keret kombinációja azt jelenti, hogy elég keskeny ahhoz, hogy egyszerűen elférjen a táskában. Megőrzi prémium felületét, amely már évek óta díszíti a MacBookokat.

Még ha első ránézésre a Macbook Air 2020 semmi újat sem kínál, a legnagyobb változás akkor észlelhető, ha kinyitja a gépet. Az Apple végre új dizájnnal látta el a billentyűzetet, amely fejlett ollós mechanizmust használ, amely célja, hogy kiküszöbölje a megbízhatósággal kapcsolatos problémákat, amelyekkel a pillangós billentyűzettel ellátott régebbi típusú Macbookok küzdöttek. 

Az Apple MacBook Air 2020-ban lévő új Magic billentyűzet a tavalyi 16 hüvelykes MacBook Pro notebookban debütált, ahol nagy sikert aratott. 

Külön törlés gomb (olyasmi, amit sokan követeltek), valamint egy Touch ID ujjlenyomat-olvasó is található rajta a MacOS rendszerbe történő biometrikus bejelentkezéshez.

A Macbook Air három különböző színváltozatban, méghozzá hagyományos ezüst, kozmikus szürke és arany színekben érhető el. Minden szín stílusos, és mindegyik mindenhez képes igazodni. 

Kijelző

A kijelzőt illetően semmi sem változott a tavalyi modellhez képest. 13,3 hüvelykes, LED háttérvilágítású kijelzőről van szó IPS technológiával és 2 560 x 1 600 natív felbontással. Az eredmény 227 képpont hüvelyenként az élesebb kép elérése érdekében.

Hasonlóképpen, mint a tavalyi évben, a MacBook Air 2020 is True Tone technológiával ellátott, amely automatikusan javítja a kijelzőn megjelenített kép hőmérsékletét a környezeti fény függvényében.

A TrueTone egy olyan kiváló funkció, amely az iPhone mobiltelefonokban és az iPad tabletokban már több éve elérhető. Az olyan funkciók egyike, amelyet addig nem fog észrevenni, amíg ki nem kapcsolja azt. Úgy tűnik ugyanis, hogy a kijelző használat szempontjából sokkal jobb. 

Teljesítmény

A Macbook Air teljesítménye lenyűgöző. A notebook olyan általános munkára való használata, mint a dokumentumok írása, vagy az interneten való böngészés nagyon egyszerű. Még a fotók szerkesztése és a videók vágása is elvégezhető ezen a notebookon. 

Nem feledkezhetünk meg a kiváló hangszórókról sem, amelyeket biztosan megkedvel majd. Egy új modellről van szó, amely eddig még sosem volt jelen a Macbook Air-ben. Kiváló élményt teremt a zenehallgatásból vagy a filmek nézéséből. 

A márkáról

A piacon számtalan mennyiségű különféle hangasszisztenst találhatunk, amelyek közül bőségesen válogathatunk. Azonban fontos, hogy a lehető legjobbat válasszuk ki magunknak. És pontosan a legjobbak közé tartoznak az Apple márkájú termékek. Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne ismerné az Apple márkát. Ez a márka főleg minőségi termékeivel emelkedik ki, amelyeket viszonylag magas áron értékesít. Ezek az árak azonban a nagyon jó szinten lévő minőséggel összehasonlítva teljesen megfelelőnek mondhatók, ennek köszönhetően nem kell félnie, és nyugodtan befektethet egy ilyen mobiltelefonba. Minden termékük gyönyörű, minimalista és egyszerű, aminek köszönhetően a legtöbb embernek tetszenek. A nagy almán kívül, ami a mobiltelefon hátlapja közepén található, nem talál más márkalogót vagy egyéb mintát a termékeiken, ami sokkal kedvezőbb és jobb, mint azt gondolná. A könnyedség és az elegancia, amit az Apple termékek mutatnak, egy olyan dolog, amivel más márkák nem rendelkeznek, és aminek köszönhetően azonnal felismerhetők a többi márka között. Még a magas ár ellenére is egyre több ember vásárolja az Apple termékeit: mobiltelefonokat, laptopokat, órákat és tableteket. Ezek a készülékek nemcsak stílusosak, hanem ugyanúgy nagy teljesítményűek és minőségiek is, ami csak támogatja az értékesítésüket és segít nekik megőrizni az első helyet a piacon.