A notebookok azok közé az elektronikai cikkek közé tartoznak, amelyek a vásárlók többségének közkedvelt készülékei. Könnyen hordozhatók egyik pontból a másikba, ami által nem lesz egy helyhez, tehát a házához, valamint lakásához kötve. Azon kívül munkahelyre és iskolába is magával viheti őket, aminek köszönhetően felgyorsíthatja a klasszikus munkáját. Ha eddig még nem birtokolt egy notebookot sem, vagy ki kell cserélnie a meglévőt, ne féljen kérni tőlünk segítséget.

A mai világban a piacon számtalan mennyiségű elektronikai cikket találhat, amely egy klasszikus ember számára tényleg nagyon összezavaró lehet. Ha szeretne egy igazán megfelelő notebookot kiválasztani, akkor több száz modell közül is választhat, amelyek úgy néznek ki, mintha nagyon jó minőségűek lennének, ám ez végül nem is kell, hogy igaz legyen. Ha Ön is egy klasszikus notebookra vágyik, akkor ma előkészítettünk egyet Önnek.

Az Apple márka világszerte híres és elismert a minimalisztikus és elegáns formatervezésének köszönhetően, mely sokakat elvarázsol. Készülékeik magas minőséggel rendelkeznek, ami az árakon gyakran visszatükröződik, hiszen az nem egyszer túlságosan is magas. A Macbook Air, melyet ma Önnek tartogattunk, viszont nem annyira drága, és biztosan belefér az Ön árlimitjébe is.

Kezdjük a formatervezéssel, amely tényleg az egyik legfontosabb tényező, amikor egy új termék kiválasztását fontolgatjuk. Az Applu nem hagy semmit sem a véletlenre, és a szépség, elegancia és design mellett teszi le a voksát. A Macbook Air notebook nagyon vékony, könnyű, és egyből több színváltozatban is kapható, amelyek közül biztosan sikerül majd kiválasztania egyet. A minőségi alumínium anyag, amely könnyű, de egyúttal nagyon szilárd is, biztosan Önt is elvarázsolja majd.

Annak köszönhetően, hogy a Macbook Air nagyon könnyű, tényleg mindenhová magával viheti, és közben nem kell azon aggódnia, hogy esetleg véletlenül egy idő után elnehezedne tőle a karja. Az Air szó ennek a notebooknak a megnevezésében a légiességet, a könnyedséget és az egyszerűséget jelenti, ami valójában tökéletesen is illik erre a készülékre. Próbálja meg valamikor a kezébe venni ezt a notebookot, és biztosan megérti, hogy ez alatt mire is gondoltunk. Sok mindent elárul a könnyedségről, és főképp a vékonyságáról az a tény, hogy ez a notebook mindössze 17 mm vastag, becsukott állapotban. Azon a helyen, ahol a touchpad, vagyis az “egér” található, a notebook mindössze 3 mm vastagságú. Érdekli Önt, hogy mennyi is a notebook végső súlya? Ez mindössze 1,35 kilogramm, amit a kezében tartva szinte észre se fog venni.

A Macbook Air konstrukciója nagyon egyszerű és felettébb érdekes. A notebook eleje egy kissé szélesebb, majd a végefelé lassacskán összeszűkül. Az is nagy előny, hogy csak egy darab anyagból készült, amit nem olyan gyakran láthatunk a notebookok esetében. Nem lesz így rajta semmilyen rés vagy valamilyen más hely, ami nem lenne túl szép. A notebook felső részét természetesen egy gyönyörű, világító, alma alakú márkalogóval látták el, ami mindenkinek nagyon tetszik. Nem hiányzik a háttérvilágítású billentyűzet sem, amelyen sötétben vagy rosszabb megvilágításban is sokkal jobb lesz majd írni.

A Macbook Air notebook képernyője egy retina kijelző. Ennek a képernyőnek köszönhetően sokkal jobban fog mindent látni rajta, amire csak szüksége lehet. Minden kép, fénykép, videófelvétel vagy film nézése sokkal jobb lesz, mint eddig valaha is volt. Ez az Apple márkájú notebook 13,3 hüvelyk méretű. Ez n em egy klasszikus méret, amelyet a notebookoknál megszokhattunk, hiszen az általában 15,6 hüvelyket ér el, ám higgye el, ez a méret is teljesen elegendő lesz. Ennek a kissé kisebb méretnek köszönhetően ennek a notebooknak a szállítása sokkal kellemesebb és egyszerűbb lesz. A képernyőnél természetesen nem hiányzik a fényerő növelése és csökkentése is az időjárástól és a fényviszonyoktól függően, amit biztosan sokan már jól ismernek, hiszen az iPhone okostelefonoknál is találkozhattunk velük. Ugyancsak nagyon egyszerűen Ön is beállíthatja, hogy milyen fényerőt preferál az adott szituációban.

A teljesítmény is sokak örömére lesz, akik a notebookot főleg munkára, vagy klasszikus használatra vásárolják meg. A duplamagos Intel i5 5250U processzor tökéletesen működik. Az Intel HD 6000 grafikus kártya egyenesen a processzorban van integrálva. A merevlemezt kétféle méretben veheti meg, mégpedig 128 GB vagy 256 GB méretben. Ha a notebookját csak klasszikus munkákra használja, ajánlottabb a kisebb tárhely megvétele, mely olcsóbb. Higgye el, valószínűleg ez is elég lesz Önnek.

Fél az operációs rendszertől, melyet a Macbook Air notebook kínál? Sokan azt állítják, hogy a Windows sokkal jobb, jóval egyszerűbb és átláthatóbb. Ám ez nem teljesen igaz. Ha mindig Windowst használt, biztosan egy kis időbe fog telni, míg megtanulja használni a Mac OS Sierra operációs rendszert, de nem kell félni, bárki képes megtanulni a kezelését. Bizonyos mappák felkeresése, a fájlok böngészése egyszerű, nagyon gyors, és egy pillanat alatt megvan. Egy átlagos felhasználó számára a Windowsból való átmenet a Mac OS-re egyszerű és nagyon gyors folyamat. Attól sem kell félnie, hogy esetleg elavult lenne az operációs rendszere. Mindig, amikor egy újabb frissítés jelenik meg, azonnal aktualizálhatja az operációs rendszerét. A Windows operációs rendszer esetében sajnos ilyenre nincs lehetősége.

Az Apple notebook elrendezése és kinézete elegáns és egyaránt egyszerű, minek köszönhetően a munkáját könnyedén el fogja tudni végezni rajta. Az ikonoknak, amelyekre általában gyakran szüksége van, nem feltétlenül kell az asztalon lenniük, elég, ha az úgynevezett “Dock”-ba rakja őket, mely hasonló a Windows operációs rendszer alsó sorához. Így a kéznél lehet mindig minden, amire szüksége van. Gyorsítja és segíti a munkáját, így rengeteg időt takarít meg Önnek.

A Trackpad sok gesztust nyújt Önnek, melynek köszönhetően egyszerűen az egyik kártyáról a másikra válthat. A multi tasking sem hiányzik, melynek köszönhetően az asztalon két ablak is nyitva lehet egyszerre. Ez a funkció főleg például valamilyen szöveges fájlok átírásánál lehet praktikus, főleg irodákban vagy iskolákban.

Van néhány olyan funkció, melyeket a régi notebookján használt eddig, de helyettük újakat fog kellenie használnia. Ilyen lehet például az az újdonság is, hogy a touchpaden nincs jobb gomb. Ha használni szeretné, csatlakoztassa az egerét vagy nyomja meg a “command” (ctrl) gombot. Így egy teljesen új jobb gombot hozhat létre. Ugyan az az eset a “delete” gombbal, amit itt szintén nem talál meg. Egyik Macbook sem rendelkezik numerikus billentyűzettel. Ez valakik számára akár hátrány is lehet, viszont ennek köszönhetően sokkal több helye lesz más dolgokra, a billentyűzet elrendezése is sokkal jobb, ráadásul maga a notebook is így sokkal kisebb méretű lehet. A számokat megtalálja a billentyűzet felső részén.

Természetesen nem szabad megfeledkeznünk az akkumulátor tökéletes üzemidejéről sem, amely akár a 12 órát is eléri egy feltöltéssel. Ön maga döntheti el, hogy mikor végez a munkával. Az akkumulátor tényleg kibírja az egész napos munkát, illetve az iskolában töltött időt.