Ahogy minden szeptemberben, az előző év szeptemberében is várt bennünket egy hatalmas esemény a technológia világában. Az amerikai Apple márka ugyanis minden év szeptemberében egy nagy Apple konferenciát rendez, amelyen bemutatja az újdonságait a nagyközönségnek. Ez a konferencia egy nagyon jelentős napnak számít rengeteg Apple rajongó számára. Ilyenkor leülnek a közönség soraiba a laptopjukkal vagy a Macbookjokkal, és lélegzetvisszafojtva várják az újdonságokat, amelyek ezen a napon érkeznek. Néhány szerencsés embernek lehetősége van bejutni az Apple parkba, pontosabban a Steve Jobs színházba, ahol a saját szemükkel láthatják, hogy milyen újdonságok érkeznek abban az évben. 2018 nem egy, nem is kettő, hanem egyenesen három új mobiltelefont hozott, továbbá a negyedik generációs Apple Watch okosórát, amely néhány milliméterrel nagyobb kijelzővel rendelkezik, miközben megőrizte az eredeti méretét. Nem kell aggódnia, hogy a csuklóján útban lenne az óra, vagy túl nagy lenne a mérete. A méreten kívül más új funkciók is érkeztek, amelyeket semmiképp sem szabadna figyelmen kívül hagynia. Az Apple Watch órákról ma egy olyan véleményező cikket hoztunk Önnek, amelynek hála egyszerűen és gyorsan el fogja tudni dönteni, megfelelő-e Önnek, vagy inkább egy másik modell után néz. A piacon ugyanis még mindig elérhető néhány első generációs darab, valamint a többi generáció modelljei is kaphatóak még, azonban az Apple az új modell megjelenése óta nem gyártja őket. Azonban mindig az újdonságok a legjobbak, így ez a modell is olyan érdekességeket kínál, amelyet biztosan nem szabadna elszalasztania.

Eddig mindig a mobiltelefonok vagyis az okostelefonok szolgáltak erre, amelyek segítettek mindenben segítettek nekünk. Minden tevékenysége egyszerűbbé vált és sokkal hatékonyabban dolgozhatott. Pár évvel ezelőtt azonban egyéb olyan érdekes termékek is megjelentek, mint az órák, amelyek az időn kívül képesek voltak megjeleníteni a pulzust, az elégetett kalóriákat, a megtett kilométereket, az edzés időtartamát, vagy egyéb, nagyon érdekes funkciókat. Az Apple vállalat nagyon gyorsan reagált erre a trendre, és egy olyan forradalmi termékkel jelentek meg, mint az első generációjú Apple Watch, amely nemcsak a már említett érdekes funkciókat tartalmazta, hanem lehetőséget kínált a mobiltelefonnal történő párosításra, zenehallgatásra, fotók megtekintésére, üzenetek írására, az interneten történő böngészésre és számos másra is. Ebben az évben az Apple egy olyan órát dobott piacra, amely ugyan megőrzi méreteit, mégis nagyobb kijelzővel ellátott, valamint olyan funkciókkal kiegészített, amelyekről lehet, hogy Ön eddig nem is hallott. Amennyiben még nem gondolt arra, hogy be kéne szereznie egy új okosórát, vagy már gondolt rá, azonban nem tudja milyen okosórát szeretne, meg kéne fontolnia az Apple Watch Series 4 okosórát, amely rengeteg érdekes funkciót kínál.

Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne ismerné az Apple márkát. Ez a márka főleg minőségi termékeivel emelkedik ki, amelyeket viszonylag magas áron értékesít. Ezek az árak azonban a nagyon jó szinten lévő minőséggel összehasonlítva teljesen megfelelőnek mondhatók, ennek köszönhetően nem kell félnie, és nyugodtan befektethet egy ilyen mobiltelefonba. Minden termékük gyönyörű, minimalista és egyszerű, aminek köszönhetően a legtöbb embernek tetszenek. A nagy almán kívül, ami a mobiltelefon hátlapja közepén található, nem talál más márkalogót vagy egyéb mintát a termékeiken, ami sokkal kedvezőbb és jobb, mint azt gondolná. A könnyedség és az elegancia, amit az Apple termékek mutatnak, egy olyan dolog, amivel más márkák nem rendelkeznek, és aminek köszönhetően azonnal felismerhetők a többi márka között. Még a magas ár ellenére is egyre több ember vásárolja az Apple termékeit: mobiltelefonokat, laptopokat, órákat és tableteket. Ezek a készülékek nemcsak stílusosak, de ugyanúgy nagy teljesítményűek és minőségiek is, ami csak támogatja az értékesítésüket és segít nekik megőrizni az első helyet a piacon. Ma az Apple  Watch Series 4 okosóráról készítettünk Önnek egy véleményező cikket.

Lehet, hogy hallotta, lehet, hogy nem, azonban az Apple Watch Series 4 okosóráról olyan vélemények hallhatók, hogy az órák nem csak  az előző generációs darabokhoz képest hatékonyabbak, hanem az újonnan megjelent mobiltelefonoktól is jobbak, amelyek egyszerre lettek ezzel az okosórával bevezetve a piacra. Az intelligens óra egyszerűen egy olyan csodás találmány, amelyet Önnek is biztosan be kéne szereznie. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy ne kelljen mindig a mobiltelefonja után kutatni, ha meg szeretne tekinteni egy értesítést, amely éppen érkezett a mobiltelefonjára. A pontos időt, és számos egyéb érdekes információt is képes megjeleníteni. Azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy az Apple márkájú órák még annak ellenére is a legtöbbet értékesítettek a világon, hogy áruk évről évre növekszik, és ez az idei modellnél azt jelenti, hogy akár egy százassal is többet kell majd érte fizetnie.

A tavalyi és az idei generációk modellje között csupán két nagyobb különbség van.  A további, apró eltérések aligha észrevehetők. A legelső, amit megemlítenénk és amelyet egyből észre fog venni, az a méret. Az új óra ugyanis 30 %-kal nagyobb kijelzővel ellátott, az óra mérete mégsem nőtt. A kijelző egészen a szélekig húzódik, így valóban mindent láthat rajta. Ezen felül az új Apple Watch EKG szenzorral ellátott, amelynek köszönhetően időben tudni fogja, hogy szenved-e valamilyen szívbetegségben. Eddig egyetlen okosóra sem rendelkezik ilyen funkcióval.

Néhány Apple Watch felhasználót zavarta a piros gomb, amellyel az órát vezérelni lehetett. Ettől azonban nem kell tartania, mert mostantól csupán a gomb szegélye piros, Így annyira nem észrevehető, mégis ott van. Természetesen új szoftverrel is ellátott. Míg az előző generáció egy régebii watchOS szoftverrel rendelkezett, ez a generáció kiérdemelte és watchOS 4-et kapott.

Az okosóra kétmagos processzorral ellátott, amely az eszköz folyamatos működését biztosítja. A memória 16 GB memóriával ellátott, valamint 2G, 3G és 4G/LTE adatátvitellel kiegészített. A kínálatban Bluetooth technológia is található.

Érdekessége, hogy egy olyan újdonsággal is rendelkezik, amely szintén csak ebben az órában található meg. Ez az esésérzékelés. Amikor az ember esik, akkor bizonyos irányba teszi ezt, például előre a kezekre, hátra, esetleg egy létráról, vagy magasabb helyről is leeshet. Ha valami ilyesmi történik, az óra automatikusan érzékeli az esést és a kijelzőn megjelenik egy információ arról, hogy Ön leesett. Ez alatt egy gomb jelenik meg, amelyet ha megnyom, az óra nem fogja értesíteni a sürgősségi szolgálatot. Amennyiben azonban egy percen belül nem kapcsolja ki ezt a jelzést, az óra automatikusan értesíteni fogja a sürgősségi szolgálatot. Egy nagyon jó funkcióról van szó, amelynek hála biztos lehet abban, hogy mindig és mindenhol biztonságban van.

A különböző szíjak és kivitelezések nagy előnynek számítanak, amelyeket beszerezhet az Apple Watch Series 4 okosórához. A kínálatban például arany vagy ezüst elegáns változatot is talál, amelyek általános viseletre alkalmasak például munkába, a városba vagy az iskolába. A piacon azonban különböző színű sportos, gumis óraszíjakat is talál, amelyeket külön is megvásárolhat, azonban az órát rögön egy ilyen sportos óraszíjjal is megveheti. Ahogy azt már elárultuk, az ilyen óraszíjak sportoláshoz és edzéshez alkalmasak.

Az Apple Watch okosóra edzéshez is kiváló segítő. A futáson kívül akár jóga vagy túrázás módba is kapcsolható. Az ilyen órával rendelkező barátait is meghívhatja edzeni, majd versenyezhetnek egymással, vagy azt is megtudhatják, milyen jól megy ez Önöknek közösen.

Az Apple okosóra egyszerűen egy olyan darab, amelyet Önnek is be kéne szereznie.