A zenehallgatás az utóbbi években igazán közkedvelt szabadidős és melléktevékenységgé vált. Szinte folyamatosan, mindig és mindenhol zenét hallgatunk. Akár az autóban, otthon vagy az autóbuszban ülünk, vagy esetleg az ágyban fekszünk, csodás zenét hallgatunk, amelyet a fülhallgatóból vagy a hangszóróból hallunk. A zenével mintha jobban, és ha éppen szükségünk van rá, még gyorsabban is telik az idő. Annak érdekében, hogy a zenét folyamatosan, még sétálás vagy más mozgás közben is élvezhessük, minőségi és jó fej- vagy fülhallgatóra lesz szükségünk. Egy ilyen fej- vagy fülhallgató ugyanis csodákra képes. 

Ha az ember számára elérhető a jó zene, nincs szüksége másra, mint egy minőségi fej- vagy fülhallgatóra, amely igazán jó és kiváló minőségű hangzást biztosít nekünk. Ennek köszönhetően bárhol és bármikor nyugodtan hallgathat olyan zenét, amilyen éppen a kedvére van. 

A fej- vagy fülhallgató kiválasztása csak és kizárólag Önön múlik. Leggyakrabban az olyan személyes preferenciákra hagyatkozunk, mint a formatervezés, a szín, az anyag, a méret, a kivitelezés, a basszusok és a magas hangok hangzása vagy az egyéb, fej- és fülhallgatókra jellemző tulajdonságok. Még mielőtt megvásárolnánk valamilyen fej- vagy fülhallgatót, szükséges kipróbálni is azt, de legalább összehasonlítani más fej- vagy fülhallgatóval, ami néhány alapvető információt illet. Mi ma ebben a cikkünkben számos információt kínálunk Önnek a közismert Beats márka fülhallgatójával kapcsolatosan. 

Gyors áttekintés

A PowerBeats 3 fülhallgató egy nagyon jó minőségű fülhallgató, amely legfőképpen sportolásra vagy fitnessre alkalmas. W1 chippel felszerelt, amely még nagyobb teljesítményt kínál az Apple rendszerében.

Azoknak, akik nem tudják, a Beats márka az Apple tulajdona. Éppen ezért, azt követően, hogy a fülhallgatót iPhone, iPad vagy Macbookhoz csatlakoztatja, az máris össze van kötve az Ön iCloud fiókjával, így használata sokkal egyszerűbb. 

A PowerBeats Pro fülhallgató kiadással az edzés kedvelői már 2019 májusában minőségi hangzásra tehettek szert a különböző sporttevékenységek során. Ebben az évben szintén olyan modellek megjelenése várható, mint a Powerbeats 4, amely valóban csodás zenehallgatási élményt nyújt. 

A W1 chip nem csupán minőségi hangzást, hanem erőteljes és hosszantartó kapcsolatot is biztosít, amely annyit tesz, hogy sokkal hosszabb ideig örülhet a zenének anélkül, hogy akadozásban vagy kiesésben lenne része.

A PowerBeats 3 fülhallgató formatervezése úgy lett tervezve, hogy egyáltalán ne essen ki a fülből, valamint kényelmes viselést biztosítson.

Formatervezés

A PowerBeats 3 fülhallgató formatervezése nem igazán különbözik az előző modellekétől.  A fülhallgatók hosszú, műanyag részeken elhelyezettek, füleit gumi horoggal kötik össze.  Természetesen Beats márkalogó is található a fülhallgató oldalán.

A csomagolásban számos kiterjesztést is talál, amelyeknek hála a fülhallgatókat pontosan a saját igényeihez igazíthatja.  Bár a horog szerkezete tökéletes tömítést biztosít, nem mindig teljes a fülben – a horog a fül külső részéhez van nyomva, ami kilóghat, tehát a zajelnyomás nem része a fülhallgatónak.

A horgok a kezdetekben túlságosan szélesek voltak, nagyon egyszerűen a fülben tartották a PowerBeats 3 fülhallgatót.  A horgok azonban enyhén alakíthatóak, így sokkal kényelmesebben hordhatóak. 

A bekapcsolásra szolgáló gomb, amely a felső rész hosszúkás egységek felső részénél található, nehezen található meg ujjal – főleg akkor, ha nem is tudta, hogy ott helyezkedik el. 

Az inline távirányító erős és egyszerűen használható, jellegzetes gombokkal ellátott, magas minőségű, ennek hála a hangerő egyszerűen szabályozható, a hívások egyszerűen lebonyolíthatóak, sőt kettős vagy hármas kattintással a zeneszámokat is átugorhatja.

A kivitelezés jó minősége olyasvalami, amelyet el kell várni az Apple termékektől.  A PowerBeats 3 fülhallgató nem csupán ezt kínálja – a logótól egészen a kábelen lévő vezérlőn át (a nyak körüli kábel hossza beállításának érdekében) minden kiváló minőségű. 

A hang minősége

Számos fitness fülhallgatóval az a probléma, hogy a hangzás minőségét úgy próbálják meg elérni, hogy nagyobb hangerővel látják el a fülhallgatót.  Ez azt jelenti, hogy a zene ugyan hangos, azonban nem jó minőségű.  A PowerBeats 3 fülhallgató esetében azonban ez biztosan nem történt meg.  A hangzás megfelelő minőségű, hangszintű, sőt, még gazdagabb is. 

A basszus szintje az, amelynek hála ez a fülhallgató a tökéletes fülhallgató a sportoláshoz.  Ennek hála ez a modell megfelelő edzéshez. 

Kapcsolat

A PowerBeats kapcsolat az egész használat folyamán erős.  Nagyon egyszerűen párosíthatóak az Apple márkájú mobiltelefonokkal és az Android termékekkel is. 

A PowerBeats 3 programmal a bekapcsolás azonban nem jelent azonnali hangjelet.  Néhány másodpercet kell várni, hogy meghallja a telefonnal való kapcsolatot megerősítő hangot.

Akkumulátor

A PowerBeats 3 fülhallgatóval kapcsolatosan az egyik leg lenyűgözőbb dolog az akkumulátor üzemideje.  Ez valóban olyan jó, hogy sokaknak meglepetést okoz. 

Még ha töltéshez egy microUSB port használata furcsának is tűnhet egy Apple termék esetében, mégis azt jelenti, hogy sokaknak számos megfelelő kábel lesz a keze ügyében – valamint természetesen a csomagolásban is található egy.

Tekintettel arra, hogy ez a fülhallgató az Apple rendszerben való jó működésre lett tervezve, nem lesz meglepetés, hogy a további modellek nem microUSB-t, hanem lightning-et fognak majd használni.

Amennyiben az akkumulátor üzemidejéről van szó, átlagos használat mellett a PowerBeats 3 fülhallgató négy-öt órát bír ki. Természetesen nem 24 órás napi használatról van szó, azonban egy edzés soráni használatról, ami átlagosan 2 – 4 óra. 

Több teszt is kimutatta, hogy a fülhallgató nagyon jó minőségű. Például kétórás futás során csupán 20%-kal csökkent az akkumulátor töltöttségi szintje, ami csodás eredmény olyan fülhallgatótól, ami nem úgy tűnik, mintha hatalmas akkumulátor lenne benne.

A töltési idő szintén jó.  Amennyiben Önnek úgy tűnik, hogy a fülhallgató éppen az edzés előtt merült le, elegendő pár percre az indulás előtt töltőre tenni, majd néhány órán át használhatja.

Nem vízálló

Kisebb problémái közé a vízállóságot sorolhatnánk. A fülhallgató ugyanis nem vízálló. Csupán IPX4 tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ez annyit tesz, hogy akkor is használhatja és a fülében maradhat, ha izzad, esetleg kint esik. Azoban figyeljen arra, hogy ne essen vízbe, valamint, hogy ne használja medencében. 

 Ahol a Beats Powerbeats 3 fülhallgató kiemelkedik, valóban tökéletes eredményt nyújt. Az ilyenek közé tartozik például a tökéletes hangminőség, amely az eszköz legfőbb feladata. Ezen felül nem szabad megfeledkeznünk a stílusos formatervezésről sem, amelynek köszönhetően biztosan beleszeret majd a Beats Powerbeats 3 fülhallgatóba. 

Nagyszerű fejhallgató aktív embereknek 

A PowerBeats 3 fülhallgató kiváló minőségűen kidolgozott és hosszú akkumulátor-üzemidőt garantál. Természetesen kiváló hangminőséggel rendelkezik, amely kellemes plusz egy fitness fülhallgató esetében.

Fő szempont azonban az ár is, amely a Beats vállalat ügyfeleinek nem lesz újdonság. Amennyiben már legalább egy Beats fülhallgató volt a tulajdonában, biztosan tudja, hogy nem egy olcsó dologról van szó. Éppen ezért megfelelő más, olcsóbb darabok után nézni, amelyek hasonló teljesítményt képesek kínálni.