A zenehallgatás az utóbbi években igazán közkedvelt szabadidős és melléktevékenységgé vált. Szinte folyamatosan, mindig és mindenhol zenét hallgatunk. Akár az autóban, otthon vagy az autóbuszban ülünk, vagy esetleg az ágyban fekszünk, csodás zenét hallgatunk, amelyet a fülhallgatóból vagy a hangszóróból hallunk. A zenével mintha jobban, és ha éppen szükségünk van rá, még gyorsabban is telik az idő. Annak érdekében, hogy a zenét folyamatosan, még sétálás vagy más mozgás közben is élvezhessük, minőségi és jó fej- vagy fülhallgatóra lesz szükségünk. Egy ilyen fej- vagy fülhallgató ugyanis csodákra képes. 

Ha az ember számára elérhető a jó zene, nincs szüksége másra, mint egy minőségi fej- vagy fülhallgatóra, amely igazán jó és kiváló minőségű hangzást biztosít nekünk. Ennek köszönhetően bárhol és bármikor nyugodtan hallgathat olyan zenét, amilyen éppen a kedvére van. 

A fej- vagy fülhallgató kiválasztása csak és kizárólag Önön múlik. Leggyakrabban az olyan személyes preferenciákra hagyatkozunk, mint a formatervezés, a szín, az anyag, a méret, a kivitelezés, a basszusok és a magas hangok hangzása vagy az egyéb, fej- és fülhallgatókra jellemző tulajdonságok. Még mielőtt megvásárolnánk valamilyen fej- vagy fülhallgatót, szükséges kipróbálni is azt, de legalább összehasonlítani más fej- vagy fülhallgatóval, ami néhány alapvető információt illet. Mi ma ebben a cikkünkben számos információt kínálunk Önnek a közismert Beats márka fülhallgatójával kapcsolatosan. 

Stílus és minőség egyben 

Ha a városban valakit stílusos fejhallgatóval lát, nagy valószínűségű, hogy ez a fejhallgató éppen a Beast márkától fog származni. Miért? Mivel a Beast Solo 3 vezeték nélküli fejhallgató az egyik legközkedveltebb modell a híres Beast márkától. A márka nem csak stílusos termékeiről, hanem magas minőségéről és elérhető árairól is ismert. Ezen felül arról is híres, hogy az Apple vállalat tulajdonában áll. 

Azonban a pletykákon felül, amelyek csupán jót mondanak róla, milyen is valójában? Azoknak, akik még nem próbálták ki őket, esetleg nem volt rá lehetőségük, egy olyan véleményt hozunk ma, amely segítségre lesz a döntésükben.

Formatervezés

Még ha úgy is tűnhet, hogy az összes preferencia közül, amelyet figyelembe kell vennie, a formatervezés a legutolsók közé sorolható, téved. Rengetegen éppen a formatervezés és az alapján választják ki a megvásárolt fülhallgatót, hogy az hogyan néz ki. Miért? A válasz egyszerű. A Beats Solo 3 fejhallgató modellhez hasonló fejhallgatók nagy méretűek, láthatóak a fejen, és valószínűleg senki nem szeretné, ha nem néznének ki jól. 

A Beat Solo 3 fejhallgatónál azonban nem kell aggódnia. Az egyszerű formatervezés valódi előny. Mindenhez és mindenkinek illik. Manapság ez a márka az egyik legelismertebbek közé tartozik, fejhallgatói hova tovább, annál elterjedtebbek. Az emberek éppen kellemes és egyszerű formatervezésük miatt hordják őket, amelynek köszönhetően ugyan észrevehető a fejhallgató, mégsem hívja fel magára különösebben a figyelmet. 

2014-ben a Beats átalakította Solo 2 fejhallgató termékcsaládba tartozó fejhallgatók megjelenését, így megjelenésük kevésbé agresszívvé vált. Ennek köszönhetően már nem csak a fiatalok, hanem az olyan idősebbek is elkezdték vásárolni a fejhallgatókat, akiknek nincs szükségük felhívni magukra a figyelmet. 

A választás során azonban ügyeljen arra, hogy megfelelő színt válasszon. Valóban rengeteg szín érhető el, a választás csak Önön múlik. Fényes és matt változatokat is talál. A fekete, a fehér, az arany, a rózsaszínes-arany, a lila és a piros is a közkedvelt színek közé tartoznak. Ne féljen, mivel minden szín sötétebb, nem rikítósak. 

Míg a Beats fejhallgatók régebben jellegzetes B logóval voltak díszítve, manapság ez már nincs így. A logó megfelel annak az árnyalatnak, amilyen színű maga a fejhallgató. A Solo 3 fejhallgató szélesebb publikumnak készült. A márka nem csak a fiatalok érdeklődését szeretné felkelteni. A felnőttek, idősebbek figyelmét is szeretné magára vonni. 

Kényelmes viselet

A fülpárnák habos szintetikus bőrből készültek. Szinte megkülönböztethetetlenek a valódi bőrtől. A párnák kellemesen alkalmazkodnak a fülekhez, úgy illeszkednek, hogy a lehető legjobban üljenek és a lehető legjobb hangzást biztosítsák. 

A fej körül lévő rész képes alkalmazkodni Önhöz, ennek köszönhetően jól eloszlatja a nyomást és kevesebb súrlódást eredményez. A márka elve, hogy a fejhallgató általános viseletre, például sétálás közben, valamint sportolásnál is viselhető legyen. Ennek köszönhetően a fejhallgató például futás közben sem esik le. 

Amennyiben már megszokta, hogy kizárólag fülhallgatókat visel, akkor eleinte meg fog kelleni szokni ezt a fejhallgató típust. Ez azonban nem csak erre a típusra igaz. Minden egyes típusnál így van, bármilyen márkájú is legyen a fejhallgató. Egy bizonyos idő elteltével azonban megszokja majd, és a fejhallgató illeszkedni fog igényeihez. 

Praktikus tok és kábel

Amennyiben már nem hallgat zenét, a fejhallgatót elegendő összecsukni és a praktikus tokba helyezni. A fejhallgató összecsukást követően kellemes méretű, bárhová egyszerűen elhelyezhető. Még kisebb retikülben is elfér. 

Lemerült a fejhallgatója, azonban Ön még szeretne zenét hallgatni? Nem kell aggódnia. Amennyiben lemerült a fejhallgatója, elegendő a 3,5 mm jack-es kábel segítségével csatlakoztatni a zene forrásához, és folytatódhat is a zenehallgatás. 

Teljesítmény

A Beats Solo 3 fejhallgató erős oldala az a technológia, amely a vezeték nélküli funkcióba megy át. Az Apple vállalat plusz pontokat számít fel a W1 chip használatáért, valamint  az akár 40 órás üzemidőért. 

A töltés csupán 12 órát vesz igénybe, ami nagy előny a Solo 2 fejhallgatóval összehasonlítva, amelyet 20 órán át kellett tölteni. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb ember az éjszaka folyamán feltöltheti fejhallgatóját. Vezeték nélküli töltés is lehetséges. Az Apple vállalat állítja, hogy 5 perc töltés elteltével 3 órányi lejátszás lesz elérhető. 

A töltöttségi szintet a jobb oldalon lévő LED jelzőfény segítségével ellenőrizheti. 

Azonban ami valójában hasznosabb, mint az ultra hosszú üzemidő, az a vezeték nélküli jel megbízhatósága. A tesztelések során még annak ellenére sem hallható szinte semmi a környezetből, hogy a fejhallgató nem rendelkezik zajcsökkentő technológiával. A Beats Solo 3 fejhallgatóhoz bármilyen Android vagy iOS operációs rendszerrel működő mobiltelefont csatlakoztathat. 

A Solo 2 fejhallgató és a Solo 3 fejhallgató sokkal javultak a Beats márkájú korábbi generációkhoz képest. A márka hozzáállása teljes mértékig megváltozott, ennek köszönhetően a basszus hangzása sokkal jobb. Eredményül olyan kellemes hangzás jött létre, amely nem agresszív és durva. 

A vezeték nélküli fejhallgató hangzása élethű és energikus. Kiválóan illik a Beats márka képébe. A Simian Mobile Disco vállalat Sleep Deprivation funkciója dübörgő basszusos ritmusa igazán csodásan hangzik. 

Könnyű kezelhetőség

A fejhallgató valóban egyszerűen vezérelhető. A hangzást természetesen okostelefonja vagy mobiltelefonja segítségével ellenőrizheti, azonban a vezérlés közvetlenül a fejhallgatón is elérhető. Pontosabban az egyiken közülük. 

Elegendő a bal oldalon lévő Beats logóra kattintani. Ezzel vezérelheti a lejátszást, vagy a zene leállítását. A logóra való dupla kattintással átugorhatja az egyes zeneszámokat, míg hármas kattintással a hangerőt szabályozhatja. A Beats logó fölé körül egy gyűrűt talál, amely a hangerőt irányítja. A Beats logó fölé kattintva így növelheti a hangerőt, míg a logó alá kattintva csökkentheti azt. Valóban nagyon egyszerű. 

Nagyon gyors párosítás iPhone mobiltelefonnal 

Amint már említettük is, a Beats márka az Apple márkához tartozik, tehát nagyon egyszerűen párosítható az ettől a márkától származó többi termékkel. Amennyiben iPhone mobiltelefonnal rendelkezik, a Solo 3 fejhallgatóban lévő W1 chip azonnal megtalálja azt. Ráadásul már a fejhallgató első bekapcsolásánál. Ennek köszönhetően az iPhone mobiltelefonon végbemenő egyetlen kattintással párosítható a fejhallgató és az okostelefon. Soha semmi nem volt még ettől egyszerűbb. 

Az azonnali párosítás funkció számos további Beats márkájú eszközön, mint például a Beats X, a PowerBeats Pro, a PowerBeats3 Wireless és a Studio3 Wireless eszközökön is elérhető. 

Ha Ön is azon gondolkodik, hogy egy ilyen fejhallgatót vásárol, jól teszi. A vásárlás során tényleg semmit sem veszíthet. Épp ellenkezőleg, csak nyerhet vele.