A zenehallgatás az utóbbi években igazán közkedvelt szabadidős és melléktevékenységgé vált. Szinte folyamatosan, mindig és mindenhol zenét hallgatunk. Akár az autóban, otthon vagy az autóbuszban ülünk, vagy esetleg az ágyban fekszünk, csodás zenét hallgatunk, amelyet a fülhallgatóból vagy a hangszóróból hallunk. A zenével mintha jobban, és ha éppen szükségünk van rá, még gyorsabban is telik az idő. Annak érdekében, hogy a zenét folyamatosan, még sétálás vagy más mozgás közben is élvezhessük, minőségi és jó fej- vagy fülhallgatóra lesz szükségünk. Egy ilyen fej- vagy fülhallgató ugyanis csodákra képes. 

Ha az ember számára elérhető a jó zene, nincs szüksége másra, mint egy minőségi fej- vagy fülhallgatóra, amely igazán jó és kiváló minőségű hangzást biztosít nekünk. Ennek köszönhetően bárhol és bármikor nyugodtan hallgathat olyan zenét, amilyen éppen a kedvére van. 

A fej- vagy fülhallgató kiválasztása csak és kizárólag Önön múlik. Leggyakrabban az olyan személyes preferenciákra hagyatkozunk, mint a formatervezés, a szín, az anyag, a méret, a kivitelezés, a basszusok és a magas hangok hangzása vagy az egyéb, fej- és fülhallgatókra jellemző tulajdonságok. Még mielőtt megvásárolnánk valamilyen fej- vagy fülhallgatót, szükséges kipróbálni is azt, de legalább összehasonlítani más fej- vagy fülhallgatóval, ami néhány alapvető információt illet. Mi ma ebben a cikkünkben számos információt kínálunk Önnek a közismert Bose márka fülhallgatójával kapcsolatosan. 

Minőségi fejhallgató eleganciával

A Bose az egyik legközkedveltebb olyan fejhallgató márka, amely zajcsökkentő technológiával rendelkezik. A rendkívül népszerű QuietComfort termékcsalád a 2014-ben megjelent Bose QC25 fejhallgató óta meghatározza a zajcsökkentő technológia színvonalát.

Ha kiváló minőségű fejhallgatót szeretne, biztosan olyan típust fog választani, amely vezeték nélküli működést és aktív zajelnyomást kínál – ami nem egyszerű, ha figyelembe vesszük azokat a problémákat, amelyek fennállnak a Bluetooth zeneátviteli minőséget illetően.

A Bose vállalat már kínált pár ilyen fejhallgatót, azonban a hangasszisztensek megnövekedett használóit figyelembe véve megfelelőnek tartja Google Assistant alkalmazás támogatással ellátni csúcsminőségű modelljeit.

Formatervezés

Még ha úgy is tűnhet, hogy az összes preferencia közül, amelyet figyelembe kell vennie, a formatervezés a legutolsók közé sorolható, téved. Rengetegen éppen a formatervezés és az alapján választják ki a megvásárolt fülhallgatót, hogy az hogyan néz ki. Miért? A válasz egyszerű. A Bose Noise Cancelling Headphones 700 fejhallgató modellhez hasonló fejhallgatók nagy méretűek, láthatóak a fejen, és valószínűleg senki nem szeretné, ha nem néznének ki jól. 

Ezzel a vezeték nélküli fejhallgatóval a Bose teljesen új irányzatba fogott a formatervezést illetően. A modell formatervezése nagyon elegáns és szép. A fejhallgató fekete és ezüst színben érhető el a piacon. Rozsdamentes acélból készült. Vezeték nélkül változtak át lapos formájúról hengeres formájúvá.

Nagy előnyük, hogy egyszerűen beállíthatóak felfelé vagy lefelé történő eltolással. Ennek köszönhetően védve van a sima vonalak megzavarásától. 

Nagyon egyszerű és könnyű. Nagyon jól viselhető, ugyanis puha, kiválóan tapad a fülekhez. Teljesen körbeveszi a füleket, így fizikailag is csökkenti a környezeti zajt, mindemellett kényelmes viselést garantál. 

A rugalmas fejpántnak köszönhetően hosszú időn át tartó használatra is alkalmas. A zenét számos órán át hallgathatja folyamatosan. 

A fejhallgató külső oldalán számos gomb található. A funkció többsége azonban a jobb fejhallgatón lévő, érintésre érzékeny külső tokkal is vezérelhető. A QuietComfort termékcsaládba tartozó fejhallgatókkal ellentétben a Bose Noise-Cancelling Headphones 700 fejhallgató nem csukható be a biztonságos hordozás érdekében. Laposan van elhelyezve, cipzáras tokkal kerül szállításra,  ennek köszönhetően egyszerűen hordozható az egyik helyről a másikra. 

Vezérlés

Ha be szeretné állítani a Bose 700 fejhallgató zajszűrő technológiáját, telepítenie kell a Bose Music alkalmazást az eszközére, az alkalmazás a Google Play Áruházban és az App Store webáruházban is ingyenesen elérhető. A telepítést követően kövesse a kijelzőn megjelenített utasításokat, majd fejezze be a párosítást.

Az érintés által vezérelt elemek intuitív módon kezelhetőek; húzzon felfelé majd lefelé az ujjával a jobb fejhallgatón, így beállíthatja a hangerőt, kattintson kétszer a zene leállítása / lejátszása érdekében, vagy előre / hátra történő húzással ugorja át az egyes zeneszámokat. 

A fejhallgató tényleg nagyon egyszerűen vezérelhető. Beépített Alexa szolgáltatást kínál. Egy olyan virtuális asszisztensről és mesterséges intelligenciáról van szó, amelyet az Amazon fejlesztett ki. Elegendő kimondani “Hey, Alexa!” , és már aktiválódik is. 

A Google Assistant és a Siri a jobb fejhallgatón elhelyezett gombbal is életre kelthető, amelyeknek hang segítségével utasításokat adhat. 

Az akkumulátor üzemideje körülbelül 20 óra. Ez azonban nem egy pontos érték. Ez a szám merőben különbözhet a valós értéktől, ami attól függ, hogyan hallgatja a zenét. A magasabb hangerőn történő zenehallgatás során az akkumulátor általában gyorsabban lemerül. De ennek ellenére is a fejhallgató üzemideje kiváló. 

Zajszűrő

Hagyományosan a zajszűrő fejhallgatókat úgy tervezték, hogy blokkolja a környezeti zajokat, hogy jobban hallható legyen a zene. Ez valóban hatékony lehet, ha zenét hallgat. Azonban ha telefonál, az a személy, akivel éppen kommunikál, még mindig hallhatja azt, ami Ön körül történik, akár egy zajos utcán, akár egy csendes helyiségben is van. 

A Bose Noise Cancelling 700 fejhallgató azonban próbálja megoldani ezt a helyzetet, mégpedig úgy, hogy a telefonhívások elnyomják a környezeti zajt. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a Bose ennél a modellnél nyolc mikrofont használ. Ezek közül hat támogatja a zajcsökkentést, tehát zavartalanul hallgathatja a zenét. 

Két mikrofon ezek közül két önálló mikrofonnal van párosítva, amelyek együtt dolgoznak azért, hogy elszigeteljék az Ön hangját a környezeti zajoktól a telefonhívások során. Ez annyit tesz, hogy a hangját a hívó fél tisztán és érthetően fogja hallani. 

11 beállítási lehetőséget kínál zajcsökkentés szempontjából, amelyeket a Bose alkalmazás használatával vezérelhet; ezek közül három előre beállítható és a fizikai gomb segítségével válthatóak egymás közt. 

A 10-es, tehát legmagasabb beállítás használatánál a zaj jelentősen csökken, így zenehallgatásnál szinte nem is hallható más a zenén kívül. 

A teljes átláthatóság, amelyet a Bose “beszélgetési módnak” nevez, teljesen elnyomja a zajt, a hang így szinte zavartalanul áramolhat a fejhallgatóból, tehát természetesen kommunikálhat anélkül, hogy letenné a fejhallgatót.

Sport

Annak ellenére, hogy a fejhallgató nagyon kényelmes, jól tart és nem rendelkezik kábellel, nem igazán alkalmas sportoláshoz. Picit nagyobb méretű, tehát viselése zavaró lehet. Azok a részek, amelyek a füleknél vannak, egyszerűen nem alkalmasak az olyan körülményekre, mint például a verejtékezés. 

Teljesítmény

A Bose Noise Cancelling 700  fejhallgató teljesítménye valóban tökéletes. Valós zenét biztosít és csökkenti a környezeti zajt. Ezt Ön is maga kipróbálhatja. A Bose Noise Cancelling 700 fejhallgató számos részletet kínál. A zenehallgatás során minden olyan részletet hallani fog, amelyet hallania kell. 

Számos zenei jelenet létezik. Ennek köszönhetően jó vele zenét hallgatni. A hang “zárt”, tehát nem kell tartania az egyes hangok elvesztésétől. 

Ha fejhallgató vásárlásán gondolkodik, a Bose Noise Cancelling 700 fejhallgatót kéne választania. Minden szükségeset kínál, amelyet egy minőségi fejhallgatónak birtokolnia kell.