Borotválkozás terén több lehetőség közül választhatunk.  Az első a hagyományos borotvapenge.  A szőrök eltávolításának legegyszerűbb módjáról van szó.  A másik szempontból viszont a legkevésbé praktikus, hiszen a szőrök gyorsan vissza is nőnek.  A másik mód az epilálás, ahol a szőr eltávolítása hosszadalmasabb és valamivel fájdalmasabb is.  Az eredmény azonban több mint tökéletes és több hetet, ha nem akár egy hónapot is kibír.

Az epilátor kiválasztásakor el kell döntenie, melyik technológiát válassza, és milyen funkciókra tart igényt.  Ez azonban még közel sem minden. Több tíz paraméter létezik, melyet a vásárlásnál figyelembe kell venni.  

A hagyományos epilátorok mellett létezik arcepilátor is.  Ezek legfőképp kivitelükkel és funkcióikkal különböznek a hagyományos epilátoroktól.  Keskenyebbek, melynek köszönhetően az arcszőrzet könnyen eltávolítható.  

Amennyiben szeretné az egész vásárlást megkönnyíteni és a legjobb arcepilátorok egyikét megtekinteni, olvassa el a következő ismertetést. 

Gyors áttekintés

Az epilátorok vásárlásánál nagyon sok nő figyelme a hagyományos epilátorokra összpontosul, amelyeket például a lábra vagy hónaljra használnak.  Azonban léteznek olyan nők is, akiknek az arcszőrzete sötétebb, és valami módon szeretnének tőle megszabadulni.  Mi a teendő ilyen esetben?  

Ahelyett, hogy a helyzetet csak rontó penge után nyúlna, egy kiváló minőségű epilátort kellene választania.  A piacon olyan modellek is találhatóak, amelyek kifejezetten az arcra ajánlottak.  Nagyszerű funkciókkal rendelkeznek, kellemesek, és a szőreltávolítás során gondoskodnak a bőrről.  Az egyik ilyen a Braun FACE911 arcepilátor, amely a legjobbak közé tartozik.  Olvassa el a róla szóló értékelésünket.  

Formatervezés 

A formatervezés ugyan nem befolyásolja az epilátor teljesítményét, de nagyban befolyásolja felhasználást.  Az epilátornak kicsinek és minimalistának kellene lennie.  Nyugodtan lehet női színekben is.  Az előnye az, hogy nem kell a fürdőszoba berendezéséhez igazítania, mivel egyáltalán nem lesz szem előtt.  Használat közben azonban látni fogja, éppen ezért vonzónak kéne lennie. 

A Braun FACE 911 arcepilátort divatos fehér kialakítással látták el, melyet arany részletekkel egészítettek ki.  Ezek modern darabbá alakítják az epilátort, amely minden egyes fürdőszobába jól illik.  

A formatervezésen belül a méreteket is megemlítjük, amely befolyásolja a vele való munkát.  Mivel ez a modell a hagyományos modellektől eltérően keskenyebb és kisebb, ezért nagyon praktikus.  Ezáltal sehol sem fogja zavarni, és utazáshoz is alkalmas.  Mindig kéznél tudhatja.  

Ha érdeklik a termék pontos méretei számokban, akkor azok a következők: 

  • szélesség: 6,4 cm
  • magasság: 19,7 cm
  • mélység: 18,0 cm
  • tömeg: 0,3 kg 

Kompakt méreteinek és alacsony súlyának köszönhetően gond nélkül bárhová magával viheti.  

Epilátor funkciói 

Minden epilátor rendelkezik valamilyen funkcióval, amellyel a többitől különbözik.  Némelyek csak más kialakításúak, mások hatékonyabbak, vagy víz alatt is használhatóak.  

A Braun FACE911 arcepilátor három különböző funkcióval ellátott, amelyek segítségével nem csak a szőrtől szabadul meg, de a bőréről is gondoskodik.  Az epilátor az epiláláson kívül tisztítást és bőrtónusjavítást is végez.  

Az egyik fej segítségével bármikor kitisztíthatja arcát. Nem is beszélve arról, hogy a másik segítségével megszabadulhat a bőrén lévő pigment-, vagy más foltoktól. 

A száraz és nedves epilálás a további funkciók közé tartozik.  Ez nagy előnynek számít, mivel a bőr nedves állapotban rugalmasabb és az epilálás nem annyira fájdalmas.  

Ha azonban kevés az ideje, fogja az epilátort és másodpercek alatt, szabaduljon meg szárazon a szőrszálaktól.  

A tisztításhoz a Braun FACE911 arcepilátor praktikus időzítővel rendelkezik, amely 20 másodpercre van beállítva.  Az idő elteltével az epilátor figyelmezteti, hogy más helyre szükséges áttérni.  Ezzel elkerüli a bőr felesleges irritációját.  lesz.  

Epilátorfej 

A jó minőségű epilátor alapját a gondosan kidolgozott fej képezi, amely minden szöghöz és minden bőrtípushoz képes alkalmazkodni.  Választáskor főleg erre a paraméterre összpontosítson.

A csomagolásban a Braun FACE911 arcepilátorral a bőrről való legjobb gondoskodás érdekében három fejet is kap.  Az első az alap fej, melynek segítségével az összes nem kívánt szőrszáltól megszabadul. 

Ezzel a fejjel a szemöldököt is tudja formázni.  Dobja félre a csipeszt, amellyel a formázás hosszú ideig tart, és bízza ezt egy szakemberre, mégpedig a Braun FACE 911 arcepilátorra.  

A második fej az arc mélytisztítására és vérkeringésének felélénkítésére szolgál.  A bőr ennek köszönhetően megőrzi fiatalságát.  Az epilátor rendszeres használatával rugalmas és feszes lesz a bőre. 

A harmadik fej a mikrovibrációs fej, amely legfőképp a bőr színének egyesítésére szolgál.  A jobb masszázshoz, valamint a krémek és szérumok jobb felszívódásához is használható.  Amennyiben valamilyen krémet vagy szérumot használ, ezek felvitelére nyugodtan használja ezt a készüléket.  

Az epilátor fej tíz mikronyílással rendelkezik, amely még az 0,5 mm hosszú és 0,02 mm széles legfinomabb szőrszálakat is képes eltávolítani.  Ez azt jelenti, hogy bőre minden körülmények között finom és sima lesz.  Mindegy, milyen szőrszálak vannak az arcán, a Braun FACE911 arcepilátor segítségével eltávolíthatja őket.  

Ráadásul a készülék sebességéről sem szabad megfeledkeznünk, amely több mint kiváló.  Az epilátor hihetetlen gyorsasággal képes eltávolítani a szőrt, amellyel csökken a fájdalomszint.  Az epilációs fej másodpercenként 200 fordulattal forog és a különböző irányba növő szőrszálakkal is tökéletesen elbír.  

Vezérlés 

Az epilátorok kezelése nagyon egyszerű.  Csupán néhány funkcióval rendelkeznek, melyeket egy vezérlőgomb segítségével választ ki.  Egyes professzionális darabok valamivel bonyolultabb vezérléssel rendelkeznek, melyekhez azonban idővel biztosan hozzá szokik.  Akárcsak az epilálásnál, a vezérlésnél is szükséges gyakorlatot szerezni. 

A Braun FACE911 arcepilátor vezérlése a többi epilátorhoz hasonlóan a konstrukció közepén található.  Itt egy fő nyomógomb található, amely segítségével kiválaszthatja az egyes módokat.  

A sebességet a szőrének és bőrének megfelelően önállóan állítja be.  Soha nem fordulhat elő, hogy a készülék túl gyors, vagy lassú lenne.  

Tisztítás és karbantartás 

Az epilátor kapcsolatba kerül a bőrével és a bőréről gondoskodik vele. Ezért minden használat után alaposan ki kellene tisztítani. Csak így szabadulhat meg a rajta maradt baktériumoktól és kerülheti el az olyan bőrproblémákat,  mint például a kiütések.

A Braun FACE 911 arcepilátor modell víz alatt is használható, amivel az egész tisztítása is könnyebbé válik.  Használat után elég folyó víz alá tenni és finoman megtisztítani a vízárammal. 

Szükség esetén távolítsa el a fejet és külön tisztítsa azt meg.  

A márkáról

A Braun márka a magyar fogyasztók számára egy nagyon ismert márka, amelyet szinte minden elektronikai cikket árusító boltban forgalmaznak. Ennek a márkának köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy egy jó minőségű terméket vásárolsz az otthonodba, amely jó néhány évet kibír anélkül, hogy meghibásodna. Kiváló minőségű háztartási cikket manapság nagyon nehéz találni, és ezért, ha szeretnéd a legjobbat kiválasztani, akkor jól teszed, ha emellett a márka mellett döntesz.