A sima bőr manapság teljesen általános jelenség.  Elérése viszont mindezek ellenére még mindig viszonylag nehéznek számít.  A piacon néhány különféle eszközzel találkozhat, ezek közé sorolható az epilátor vagy a borotvapenge is.  Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya is, de az epilátorok a borotvapengékkel szemben magasan elöl haladnak.  Mi szerint válasszunk közülük?

Borotválkozáskor több lehetőség közül választhatunk.  Az első a hagyományos borotvapenge.  A szőrök eltávolításának legegyszerűbb módjáról van szó.  A másik szempontból viszont a legkevésbé praktikus, hiszen a szőrök gyorsan vissza is nőnek.  A másik mód az epilálás, ahol a szőr eltávolítása hosszadalmasabb és valamivel fájdalmasabb is.  Az eredmény azonban több mint tökéletes és több hetet, ha nem akár egy hónapot is kibír. 

Az epilátor kiválasztásakor el kell döntenie, melyik technológiát válassza, és milyen funkciókra tart igényt.  Ez azonban még közel sem minden. Amennyiben szeretné megkönnyíteni a vásárlást, olvassa el a piacon található egyik leghatékonyabb és legjobb epilátor értékelését.  

Gyors áttekintés

Ki ne vágyna több héten át tartó bársonyosan sima bőrre?  A borotválkozás ugyan mindennapi része nem csak a nők, de a férfiak világának is, viszont gyakran sok időt vesz igénybe.  Éppen ezért sokkal egyszerűbb olyan készüléket választani, amely a szőrtől nem csak gyorsan, de hosszú időre is megszabadítja.  A Braun Silk-expert Pro 5 PL5117 epilátor is egy ilyen termék. 

A Braun Silk-expert Pro 5 PL5117 epilátor az IPL technológiát használja az epiláláshoz.  Ez egy speciális fény, amely nem csak fájdalommentesen, de hosszabb időre is távolítja el a szőrt, mint a hagyományos epilálás. A készülék képes alkalmazkodni a bőrtípushoz, ennek köszönhetően mindenki számára alkalmas.  Az Ön érdeklődését is felkeltette ez a készülék?  Ebben az esetben olvassa tovább az értékelő cikkünket! 

IPL technológia

Az IPL technológia egyike a legújabb technológiáknak, melyet az epilátoroknál használnak.  Fájdalommentesen és nagyon hosszú időre képes eltávolítani a szőrt, ezért nagyon közkedvelt.  

Ezt a technológiát leggyakrabban professzionális szalonokban vagy készülékekben használják.  Lassan azonban az otthonunkba is eljut.  Amennyiben ki szeretné próbálni, a Braun Silk-expert Pro 5 PL5117 epilátort kellene választania, amely rendelkezik vele.  Az IPL fény segítségével a szőrtüszőt bizonyos mértékben hatástalanná teszi, ezzel meggátolva a növekedési folyamatot.  A végeredmény a látható szőrszálak hosszú időn át tartó végleges eltávolítása.  

A legnagyobb biztonság bebiztosítása érdekében a villanófények száma bőre és igénye szerint módosul.  Az epilátor 10 intenzitási szintet kínál, melynek köszönhetően biztosítja a bőrhöz való legnagyobb alkalmazkodást. 

Ezután további három üzemmód, mégpedig normál, kímélő és extra kímélő üzemmód közül is választhat. 

 Amennyiben érdekli, hogyan is működik az IPL technológia, nagyon szívesen felvázoljuk azt.  Ez egy eljárás, melynek során a bőr néhány rétegén speciális fény halad át.  Ez közvetlenül hat a szőrtüszőre és megállítja annak fejlődését és a szőrszálak növekedését.  Előfordul, hogy a bőr egyes helyein a szőr soha többé nem nő ki.  

Formatervezés 

A formatervezés ugyan nem befolyásolja az epilátor teljesítményét, de nagyban befolyásolja felhasználást.  Az epilátornak kicsinek és minimalistának kellene lennie.  Nyugodtan lehet női színekben is.  Az előnye az, hogy nem kell a fürdőszoba berendezéséhez igazítania, mivel egyáltalán nem lesz szem előtt.  Használat közben azonban látni fogja, éppen ezért vonzónak kéne lennie. 

A Braun Silk-expert Pro 5 PL5117 epilátor divatos és nőies kinézetű.  Az egymáshoz illő fehér és arany színeket kombinálja.  Az arany szín nem csak a fejen, hanem olyan részleteken is megtalálható, mint a vezérlőgombok.  

A formatervezéssel együtt a termék méreteit is említsük meg.  Ezek kompakt méretek, így az epilátor a közepes nagyságú termékek közé tartozik.  Utazáshoz is kiválóan alkalmas.  Tényleg nem foglal sok helyet.   Ha érdeklik a pontos méretek, akkor azok a következők: 

  • szélesség: 20,1 cm
  • magasság: 10 cm
  • mélység: 28,1 cm
  • tömeg: 1,5

Az epilátor nem túl nehéz, így nagyon könnyű vele dolgozni.  Nem fárad el tőle a keze.  Ráadásul ergonomikus kialakítású, így nagyon jól illik a kézbe és nem csúszik ki belőle.  

Epilátorfej 

A jó minőségű epilátor alapját a gondosan kidolgozott fej képezi, amely minden szöghöz és minden bőrtípushoz képes alkalmazkodni.  Választáskor főleg erre a paraméterre összpontosítson.

A Braun Silk-expert Pro 5 PL5117 epilátor speciális fejjel rendelkezik, melynek köszönhetően minden körvonalhoz igazodni tud.  Soha nem fordul elő, hogy valamilyen szőrszálról elfeledkezne, vagy kihagyná azt.  

Ezen kívül a különböző tónusú bőrhöz is alkalmazkodni tud.  A bőr a test különböző részein kicsit eltérhet.  Az epilátor ezért UV védelmű bőrtónus érzékelővel van ellátva, amely folyamatosan, számszerűleg 80-szor percenként érzékeli a bőrtónust. 

Vezérlés 

Az epilátorok kezelése nagyon egyszerű.  Csupán néhány funkcióval rendelkeznek, melyeket egy vezérlőgomb segítségével választ ki.  Egyes professzionális darabok valamivel bonyolultabb vezérléssel rendelkeznek, melyekhez azonban idővel biztosan hozzá szokik.  Akárcsak az epilálásnál, a vezérlésnél is szükséges gyakorlatot szerezni. 

Ennek a modellnek a vezérlése nagyon egyszerű.  Minden, amire szüksége lesz, megtalálható az epilátor testén.  A fő gombokkal választja ki az üzemmódot és a villanás intenzitását is.  Három üzemmód közül választhat, normál, kímélő és extra kímélő epilálás.  

Az epilálás ezen termékkel egyszerű és gyors. Nem is beszélve arról, hogy a termék a test számára teljesen biztonságos. Mindkét láb kezelése mindössze 5 percet vesz igénybe a hatékonyság csökkenése nélkül.  

Különféle fejek a test további részeihez 

A Braun Silk-expert Pro 5 PL5117 epilátor maximális kihasználása érdekében a csomagolásban további tartozékok is találhatóak. Ezek közé tartozik például az arc kezelésére szolgáló tartozék, amely megszabadítja a felesleges szőrszálaktól például az ajkak területén. Nem hiányzik a bikinivonal kezelésére szolgáló tartozék sem.  

Tisztítás és karbantartás 

Az epilátor kapcsolatba kerül a bőrével és a bőréről gondoskodik vele. Ezért minden használat után alaposan ki kellene tisztítani. Csak így szabadulhat meg a rajta maradt baktériumoktól és kerülheti el az olyan bőrproblémákat,  mint például a kiütések. 

Az epilátor tisztítása nedves törlőkendővel lehetséges.  A termék nem vízálló, ezért a víztől távol kell tartania és figyelnie kell, nehogy kapcsolatba kerüljön vele. 

Amennyiben azonban jól fog gondoskodni a Braun Silk-expert Pro 5 PL5117 epilátorról, az hosszú élettartalmat biztosít.  Testéről a következő 20 évben gondoskodhat, mivel az égő, amivel ellátták, 400-ezer villanás kibocsátására alkalmas.  

Az epilálás során kiemelkedő a biztonság.  Ezt a klinikai tesztek is biztosítják, amelyen az IPL technológia vett részt.  A Skin Health Alliance nemzetközi bőrgyógyászati szervezet a terméket a bőr számára biztonságosnak ítélte.  

Tartozékok és kellékek 

Az epilátorhoz különféle tartozékokat és kellékeket használhat, és a mellékelt tartozékok a csomag részét képezik.  A néhány tartozék mellett például az utazásra alkalmas tartótok, vagy a Gillette Venus Swirl borotvagép is örömet fognak szerezni.   

A márkáról

A Braun márka a magyar fogyasztók számára egy nagyon ismert márka, amelyet szinte minden elektronikai cikket árusító boltban forgalmaznak. Ennek a márkának köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy egy jó minőségű terméket vásárolsz az otthonodba, amely jó néhány évet kibír anélkül, hogy meghibásodna. Kiváló minőségű háztartási cikket manapság nagyon nehéz találni, és ezért, ha szeretnéd a legjobbat kiválasztani, akkor jól teszed, ha emellett a márka mellett döntesz. A Braun márka nagyon jó minőségű háztartási cikkeket hoz az otthonodba, amelyek közé például a villanyborotvák és az epilátorok is tartoznak.