Minőségi tükörreflexes fényképezőgépet keres, amely éveken át kitart, azonban mégsem fog több százezer forintjába kerülni?  A fényképezőgép kiválasztása során az ár fontos tényező, amely meghatározza az egész vásárlást.  Azonban nem ez az egyetlen fontos tényező.  Az áron felül a formatervezésére, a méretekre és a felvétel minőségére is ügyeljen.

A tükörreflexes fényképezőgépek nem a legegyszerűbb eszközök.  Azon felül, hogy nagy mennyiségű paramétert kell figyelembe venni, az árra és a márkára is ügyelni kell.  Léteznek olyan fényképészek is, akik kizárólag Nikon vagy Canon márkájú fényképezőgépekkel fényképeznek.  Számos esetben arra is fontos figyelni, hogy mit képesek nyújtani az adott modellek.

Néhány darab fényképezésre ajánlott, míg mások videofelvételek készítésére is alkalmasak.  A választás csak és kizárólag Önön múlik. Amennyiben azonban tanácstalan, egy olyan minőségi tükörreflexes fényképezőgépet mutatunk be Önnek, amelybe biztosan beleszeret majd.

Gyors áttekintés

A Canon EOS 4000D tükörreflexes fényképezőgép a hagyományos tükörreflexes fényképezőgépek közé tartozik, amely kezdőknek és haladóknak is megfelel.  Számos funkciót kínál, valamint nagyon kellemes, elérhető áron kapható.  A gyors fókuszon és a minőségi CMOS érzékelőn felül megfelelő méretű áttekinthető kijelzővel ellátott. 

Míg néhány profi tükörreflexes fényképezőgép több százezer forintba kerül, a Canon EOS 4000D tükörreflexes fényképezőgépért nem kell többet fizetnie, mint 200 000 Ft.  Ezért az árért a legjobb teljesítményt nyújtja, amely gyakran profi eszközök szintjét is eléri, ezen felül formatervezése is kellemes.  A hatékony DIGIC 4+ képprocesszorról és a CMOS érzékelőről sem szabad megfeledkezni.

Felkeltette az érdeklődését a Canon EOS 4000D digitális tükörreflexes fényképezőgép? Ebben az esetben olvassa tovább az értékelő cikkünket! 

Formatervezés 

A tükörreflexes fényképezőgépet használni fogja és állandóan a kezében fogja tartani.  Annak érdekében, hogy jól tudjon vele dolgozni, jól is kell kinéznie.  Előny, hogy a Canon márkájú tükörreflexes fényképezőgépek nagyon hasonló formatervezésűek.  A leggyakoribb paraméterekben különböznek egymástól.  Hogyan néz ki a Canon EOS 4000D tükörreflexes fényképezőgép?

A Canon EOS 4000D tükörreflexes fényképezőgép stílusos fekete formatervezésű.  Konstrukciója tartós műanyagból készült, amelynek köszönhetően könnyű, mégis ellenáll az ütéseknek és a karcolásoknak. 

A tükörreflexes fényképezőgép formatervezése hasonló, mint a többi márka modellének formatervezése.  Kiválóan tartható, ugyanis ergonomikus fogantyúval ellátott, valamint nagyon könnyű is.  Fényképezzen és fókuszáljon egy kézzel. 

A Canon EOS 4000D tükörreflexes fényképezőgép legnagyobb előnye az, hogy kompakt.  Kisebb táskában is elfér.  A fényképezőgép így folyton Önnél lehet.  Bármikor kiveheti azt és minden emléket és pillanatot rögzíthet. 

Ha érdekelik a a Canon EOS 4000D tükörreflexes fényképezőgép pontos méretei, akkor azok a következők: 

  • szélesség: 10,2 cm
  • magasság: 12,9 cm
  • mélység: 7,7 cm
  • termék tömege: 0,4 kg

A tükörreflexes fényképezőgép legfőképpen könnyű, ennek köszönhetően nem terheli le a kezeket.  Sőt, ha objektívet helyez rá, súlya nem lesz több, mint két kilogramm. 

Képminőség 

A tükörreflexes fényképezőgépnél talán a legfontosabb paraméter a kép minősége.  Ezt mindig elsőként figyelje meg.  Ez alapján tudja megállapítani, hogy milyen videókat és felvételeket fog tudni készíteni az adott modellel.

A Canon EOS 4000D tükörreflexes fényképezőgép csodás 18 Mpx felbontású felvételeket képes készíteni.  Igen, számos egyéb modell nagyobb felbontást kínál, azonban egy kezdőnek ez több, mint jó.  Minden fénykép éles lesz, tele színekkel. 

A tükörreflexes fényképezőgép segítségével Full HD videofelvételeket tud készíteni.  A modell nem kínál lehetőséget 4K minőségre. 

Funkciók 

Minden minőségi és jó tükörreflexes fényképezőgép alapját számos funkció képezi.  Némely modellek többel, mások kevesebbel rendelkeznek.  Minden rendszerint az árkategóriától függ.  A kép minőségét követően a funkciókat is tekintse meg.  Ezek segíthetnek létrehozni a legjobb felvételeket vagy videókat.

A Canon EOS 4000D tükörreflexes fényképezőgép autofókusszal ellátott, amelyet minden kezdő fényképész értékelni fog.  Nem kell semmit tennie, csupán érintéssel ráfókuszálni a képre és megnyomni az indítás gombot. 

Amennyiben kézi fókuszt szeretne használni, ez sem lesz probléma.  Elegendő a beállításokban egyszerűen a kézi üzemmódra átkapcsolni. 

A képek kompozícióját a 9 pontos autofókusszal ellátott optikai keresővel állíthatja be. Minden egyszerű és gyorsan megy vele. 

A Canon EOS 4000D tükörreflexes fényképezőgép tíz különböző felhasználói funkciót kínál, beleértve az AE programot vagy a fényrekesz prioritását. 

A modell Automatikus intelligens jelenet mód névre keresztelt érdekes funkcióval rendelkezik.  Ez a mód kiváló feltételeket képes létrehozni függetlenül a fényességtől a tökéletes felvételek érdekében. 

Ami tetszeni fog Önnek, az a nagy kompatibilitás.  A tükörreflexes fényképezőgép vezeték nélküli Wi-Fi technológiával ellátott, amellyel közvetlenül a fényképezőgépről oszthatja meg a fényképeket a közösségi hálókon. 

Vagy töltse le a Canon Camera Connect alkalmazást,  amely segítségével csatlakoztathatja a fényképezőgépet okostelefonjához és egyszerűen átviheti az összes fájlt. Szabaduljon meg a kameráról számítógépre, majd a számítógépről a mobiltelefonra való hosszadalmas adatátviteltől. 

Kijelző 

A tükörreflexes fényképezőgép fontos eleme a kijelző.  Ezen valós időben tekintheti meg, mit fényképez vagy miről készít videót.  Esetleg ezt a lehetőséget ki is kapcsolhatja, így a kijelzőn kizárólag a végső felvétel fog megjelenni. A választás csak és kizárólag Önön múlik.  A kijelző azonban az egyes lehetőségek kiválasztása során is nagyon fontos.

A Canon EOS 4000D tükörreflexes fényképezőgép kijelzője 2,7” méretű.  Áttekinthető és egyszerű.  Minden apróságot látni fog rajta. 

A fényképezés során az élő előnézet sem hiányozhat,  amely segítségével fényképezhet és valós időben tekintheti meg a felvételeket a kijelzőn. 

CMOS-érzékelő

A kijelzőn felül a CMOS érzékelőt is fontos megemlíteni.  Ez minden minőségi tükörreflexes fényképezőgépben megtalálható.  Segít elérni a lehető legnagyobb minőséget és csodásan rajzolja ki a részleteket. 

A CMOS érzékelő dinamikus tartománnyal és alacsony zajjal rendelkezik.  Ennek köszönhetően segít elkészíteni a lehető legjobb felvételeket a tükörreflexes fényképezőgéppel. 

A Canon EOS 4000D tükörreflexes fényképezőgép nem kivétel, és szintén rendelkezik CMOS érzékelővel.

Vezérlés 

A tükörreflexes fényképezőgép vezérlésének egyszerűnek és intuitívnak kell lennie.  Ennek köszönhetően nagyon jól lehet vele dolgozni.  Számos új modell érintőképernyőt vagy pár fizikai gombot kínál.  Ezek segítségével minden beállítást ki lehet választani. 

A Canon EOS 4000D tükörreflexes fényképezőgép vezérlése egyszerű.  Mindent a készülék hátulján lévő fizikai gombok segítségével lehet kiválasztani.  Esetleg válassza a vezérlőt.  Ez önállóan is megvásárolható az elektronikai cikkeket forgalmazó áruházakban 

A márkáról

A Canon márka egy évek során sokat bizonyított márka, amely sok támogatót szerzett. A neve szinte mindenki számára ismerős, aki legalább egy kicsit orientált a fényképezés vagy a videófelvételek világában. Ha csodás felvételekre és videókra vágyik, azonban még csak kezdő és nem szeretne túl sokat költeni egy új fényképezőgépre, válassza ezt a modellt.  A fényképezőgépeken felül további olyan termékeket is értékesítenek, mint például nyomtatók.  Próbálja ki őket még ma.