A fényképezőgépek manapság minden egyes család felszerelésének részét képezik. Mindenki szeret fényképezni és papíron viszontlátni a megörökített emlékeit, így az egyes élményeket később újra és újra megnézhetik és átélhetik. Sokan a fényképezésből élnek, és nem csak munkaként tekintenek a fényképezésre, hanem egyúttal ez a hobbijuk is. Az ilyen embereknek olyan kiváló minőségű fényképezőgépre van szükségük, amely mindig velük lesz, valamint olyan egyedi funkciókat is kínál számukra, amelyek segítségével sosem fognak elveszni és mindig használhatják fényképeiket. Mindig és minden körülmények közt, amikor szükségük lesz rájuk. Vannak azonban olyan személyek is, akik csupán azért készítenek fényképeket, mert éppen fényképezni támadt kedvük, vagy egyszerűen olyan szép emlékeket szeretnének megörökíteni, amelyeket családjukkal vagy barátaikkal éltek át. Éppen az ilyen esetekben kéne egy olyan digitális fényképezőgépet választani, ami elérhető áron kapható,  egyszerűen kezelhető és könnyű vele a munka. Azt, hogy a fényképezés nem egy olcsó hobbi, szinte mindenki tudja, azonban nem mindenki van tisztában azzal, milyen fényképezőgépet is kéne vásárolnia. Amennyiben Ön még csak nemrég óta foglalkozik fényképezéssel, biztosan elegendő lesz eleinte egy teljesen egyszerű fényképezőgép is, amely valóban kiváló funkciókkal rendelkezik, valamint a profi fényképezőgépekkel szemben arany középútnak számít.

A fényképezés világa sokak számára olyan helynek számít, ahová szívesen „visszatérnek“. Otthon érzik magukat ebben a világban – ez az oka annak, hogy szeretnek fényképezni. Az olyan személyek, akik valamilyen kapcsolatban állnak a fényképezéssel, a fényképezőgépükkel töltött minden egyes percet élvezik. Éppen az olyan személyek, akik szeretnek fényképezni, keresnek olyan minőségi fényképezőgépeket, amelyek minden szükséges funkcióval ellátottak. Gyakran azonban nagyon nehéz egy jó fényképezőgépet találni egy olyan ember számára, aki nem túl gyakran fényképez, mégis szeret fényképezni, vagy olyasvalakinek, akinek családi fényképezőgépre van szüksége, amellyel családi kirándulásokat és üdüléseket fényképezheti és örökítheti meg. A piacon számos érdekes darabot találhat, éppen ezek közül választottunk ma ki egyet, amelyet be szeretnénk mutatni Önöknek.

Formatervezés

Ugyan a dizájnnak nem az első paraméterek közt kéne szerepelnie, amelyek alapján tükörreflexes fényképezőgépet kéne vásárolnia, mégis elsőként fogjuk megemlíteni. A dizájn ugyanis az, amit elsőként észlelni fog a fényképezőgépen, amint megtekinti azt, valamint amint megérinti azt. A kiváló tartásnak hála a Canon EOS 80D tükörreflexes fényképezőgép különböző tevékenységek rögzítéséhez megfelelő. Tájképet vagy portrékat készíthet, azonban terepen is használhatja. Súlya nem igazán nagy, tehát bárhová magával viheti, ahová csak az újta viszi.

A Canon márkájú tükörreflexes fényképezőgép mindenekelőtt  széles választékú felvételi módnak köszönhetően alkalmas minden felvételre. Ez annyit tesz, hogy minden alkalomhoz kiválaszthatja azt a módot, amely Önnek a legmegfelelőbb.

A fény az alap

Amint már biztosan tudja, ahhoz, hogy fényképet készítsen, bizonyos fényre van szüksége, amely az érzékelőn keresztül érhető el. A probléma azonban akkor kezdődik, ha a tükörreflexes fényképezőgép nem jut elegendő fényhez. Mit tehet ebben az esetben? Ez gyakori probléma, azonban a Canon EOS 80D tükörreflexes fényképezőgép ezzel egyszerűen megbirkózik.  Akár gyenge megvilágítás esetén is minőségi képek készítésére képes. Az ISO érzékenység 100 – 16 000 közt mozog. Így nem kell tartania, ha este vagy éjjel kell fényképeket készítenie.

Funkciók és üzemmódok

Amint már korábban említettük, a tükörreflexes fényképezőgépet bárhová magával viheti. Számos móddal rendelkezik, amelyek közül kiválaszthatja az Önnek megfelelőt. Természetesen automatikus, intelligens, színpadi, sport, részletes, portré, tájkép, HDR, étel, gyerekek, gyertyák vagy SCN módokkal rendelkezik.

A számos kreatív szűrő is előny, amelyeknek hála a felvétel még a fényképezőgépben módosítható. Apróságok, amelyek a tükörreflexes fényképezőgép által kínált szűrőkkel is módosíthatóak.

A folyamatos felvétel funkciónak hála ezzel a fényképezőgéppel egyetlen mozdulatot vagy részletet sem fog elszalasztani. A Canon EOS 80D tükörreflexes fényképezőgép egy másodperc alatt akár hét felvétel elkészítésére képes, ennek hála mindig lesz egy tökéletes felvétel. Ez a mód például gyerekekkel együtt töltött kirándulásra, állatok vagy sport fényképezésre alkalmas, szóval olyan helyekre, ahol egyszerűen jó fotóra van szüksége.

Kihajtható kijelző

A legtöbb tükörreflexes fényképezőgép manapság nagy kényelmet nyújt. Mindez a kidönthető kijelzőnek is köszönhető. Ez alól a Canon EOS 80D tükörreflexes fényképezőgép sem kivétel. Megfelelő méretű LCD kijelzőt kínál, amely szükség szerint forgatható, így azt tekintheti meg, amiről éppen felvételt készít.

A kijelző átmérője hét és fél centiméter, tehát kényelmet kínál a felhasználóknak. A kijelzőn a képek és videók minden részlete megfelelően megtekinthető. A kijelző még közvetlen napfény esetén is megfelelően látható.

Csúcsminőség, sebesség és felszereltség

A Canon vállalat csak nemrégiben mutatta be azt a csúcsteljesítményű digitális fényképezőgépet, amely minden fotórajongónak kompromisszumot nem tűrő felszereltséget, minőséget és sebességet garantál. Ez a precízen kidolgozott eszköz a kompakt fényképezőgépek és a digitális tükörreflexes fényképezőgépek legjobb tulajdonságait ötvözi. Ez az ideális kapcsolat az olyan személyeknek a legmegfelelőbb, akik ugyan kezdők, mégis minőségi digitális tükörreflexes fényképezőgépre van szükségük a külvilágról, a természetről vagy az emberekről készített fényképeikhez. Felejtse el a mobiltelefonnal történő fényképezést és adja meg fényképeinek a megfelelő szintet.

Ahogy mondják, az ár megfelel a minőségnek, és ez sok szempontból is igaz. A Canon márkájú tükörreflexes fényképezőgép ugyan a drágább modellek közé tartozik, ám az ára még mindig nem túl magas szinten van. Az amatőr fényképészek és a haladók is megengedhetik maguknak, de bárki más is, aki a fényképezéstől valami többet vár el.

Videó

Minden minőségi digitális tükörreflexes fényképezőgép esetében természetes, hogy a fényképek készítésén felül videófelvételeket is képes rögzíteni. A Canon EOS 80D  tükörreflexes fényképezőgép képes Full HD minőségben videófelvételeket készíteni. A mozgó objektumok így mindig tökéletesen élesek lesznek. Mindez az innovatív két képpontos CMOSAF automatikus fókuszrendszernek köszönhető, amely öttengelyes stabilizálást biztosít. A felvételt kreatív szűrőkkel módosíthatja és teheti gazdagabbá.

A márkáról

És végül mondhatnánk valamit magáról a Canon márkáról. A Canon márka egy évek során sokat bizonyított márka, amely sok támogatót szerzett. Mindegyik ügyfele elégedett a választásával, mert egyiküknek sem okozott csalódást a végeredmény. A neve szinte mindenki számára ismerős, aki legalább egy kicsit orientált a fényképezés vagy a videófelvételek világában. Ha gyönyörű videófelvételekre vagy fényképekre vágyik, de azok közé az emberek közé tartozik, akik nem akarnak túl nagy összegeket befektetni egy új videókamerába, akkor válasszon egy Canon videókamerát, amely az egyik legjobb videókamerák közé tartozik a piacon, amelyek teljesen mindenki, még a kezdők, de ugyanúgy a haladók számára is alkalmasak. A Canon márka ugyanis tényleg nagyon sok rajongóval rendelkezik, akik nemcsak profik, de amatőrök is, akiknek szükségük van jó minőségű felvételek és fényképek készítésére, amelyet aztán megmutathatnak a világnak, például a közösségi háló igénybevételével. A gyönyörű felvételek mindig nagy népszerűségnek örvendenek. A Canon márkájú termékek egyből otthon fogják magukat érezni, Ön beléjük fog szeretni, és nem is fog már semmi másra vágyni.