A fényképezőgépek manapság minden egyes család felszerelésének részét képezik. Mindenki szeret fényképezni és papíron viszontlátni a megörökített emlékeit, így az egyes élményeket később újra és újra megnézhetik és átélhetik. A fényképek az emlékek megőrzésének igazán közkedvelt módját képezik. Rengeteg fényképe jelenik meg a nap mint nap a közösségi hálózatokon, ahol az emberek valóban mindenkinek megmutatják őket. Az emberek egyszerűen szeretik a fényképeket. És nem csak a fényképeket, hanem magát a fényképezést is.  Ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el, szükségük van egy olyan, jó minőségű eszközre, amely gondoskodik a kiváló minőségű felvételekről. 

A fényképezés világa sokak számára olyan helynek számít, ahová szívesen „visszatérnek“. Otthon érzik magukat ebben a világban – ez az oka annak, hogy szeretnek fényképezni. Éppen az olyan személyek, akik szeretnek fényképezni, keresnek olyan minőségi fényképezőgépeket, amelyek minden szükséges funkcióval ellátottak és minden kívánságukat teljesítik. Számtalanszor azonban nagyon nehéz egy olyan minőségi fényképezőgépet találni, amely kiváló funkciókat kínál, csodás fényképeket készít, valamint a vásárló életviteléhez is megfelelő. A piacon rengeteg különféle típusú fényképezőgép fordul elő, amely felettébb megnehezíti vásárláskor a választást. Azonban sok közül lehet választani. 

A jó minőségű fényképek készítésében egy klasszikus fényképezőgép vagy egy okostelefon segíthet. Az igazság azonban az, hogy ha szeretne professzionális fényképeket készíteni, amelyeken tökéletesítheti a képességeit, összhangban egy teljes professzionális felszereléssel, akkor egy tükörreflexes fényképezőgépre lesz szüksége, amely mindezeket kínálja Önnek. A Canon EOS 90D tükörreflexes fényképezőgép ideális választás kezdőnek, azonban az olyan haladóknak is ugyanolyan fontos kiegészítő, akik számára a minőség fontosabb, mint a mennyiség.

Az egyik legjobb fényképezőgép a piacon

A Canon márkájú EOS 90D tükörreflexes fényképezőgép modell kiváló digitális tükörreflexes fényképezőgép mind amatőrök, mind olyan személyek számára, akik már jó néhány éve fényképeznek. Nem csupán kiváló felbontást, hanem hosszú akkumulátor üzemidőt, optikai keresőt és csúcsminőségű műszaki adatokat is szolgáltat. Hasonlóképpen, mint az elődje, ez a modell is nagyon barátságosan használható. Vezérlése valóban egyszerű. 

Első ránézésre ugyan csak egy hagyományos tükörreflexes fényképezőgép látható, amely teljesen átlagos működést kínál. Belülről azonban teljesen másról van szó. AOS-C CMOS 32,5 MP érzékelőt kínál. A történelem során a modell érzékelőjének felbontása 24 megapixelre növekedett, ami annyit tesz, hogy az elkészült fényképek csodásak. A tükörreflexes fényképezőgép így a lehető legnagyobb felbontást kínálja, amely a fényképezőgépek ezen kategóriájában megtalálható. 

Az ilyen típusú felbontás annyit jelent, hogy több részlet rögzítésére kínál lehetőséget, ezen felül magánál a fényképezésnél is rugalmasságot biztosít. Ugyan a nagyobb felbontást pozitív támogatást jelent, nagyobb zajt okozhat a magasabb ISO-értékekkel készített képeknél az olyan azonos érzékelőosztályú kamerákhoz képest, amelyek alacsonyabb felbontással rendelkeznek. Ennek az az oka, hogy az egyes képpontoknak kisebbé kell változniuk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb elférjen belőlük a korlátolt méretű képbe. 

Ettől azonban nem kell tartania, ugyanis a CANON EOS 90D tükörreflexes fényképezőgép Canon Digic 8 processzorral rendelkezik, amely jelentősen növeli a modell teljesítményét a CANON EOS 80D modellhez képest. Az új processzor nem csupán a fényképezés terén biztosít kiváló eredményeket, hanem videofelvételek készítésére alkalmas. 

Az MP4 videófelvételek 4K HD felbontásban készülnek el legfeljebb 30 kép/másodperc sebesség mellett. 

Amennyiben a fókuszpontokról van szó, az új fényképezőgép 45 pontos összkeresztszenzoros AF 80D rendszert támogat. Az új érzékelő RGB + IR 220 000 képpont felbontású, arcfelismeréssel ellátott, amelyhez a fényképezőgép keresőjét használja, nem csak fényképekhez, hanem videófelvételekhez is használható. A Face Detect funkció automatikusan elérhető, ha intelligens megtekintést és felismerést használ.

Formatervezés

Legyünk őszinték. Még ha gyakran a legjobb minőségű terméket is keressük, a formatervezés is fontos tényező és befolyásolja a választásunkat. Azért fontos, hogy az eszköz használata során kényelmesen érezzük magunkat. A Canon  EOS 90D fényképezőgép egy valóban stílusos fényképezőgép, amellyel biztosan Ön is dicsekedni szeretne majd. Már első pillantásra is megmondható, hogy nagyon szép modell. 

A kellemes méreteknek köszönhetően a tükörreflexes fényképezőgép kompakt és egyszerűen hordozható az egyik helyről a másikra.  A tükörreflexes fényképezőgép valamivel könnyebb, mint az elődje. Súlya az akkumulátorral és az SD kártyával összesen csak 701 g. 

Annak ellenére, hogy a fényképezőgép nem áll ellen a természet és a zordabb időjárás viszonytagságainak, a pornak és a víznek, alumínium szerkezete és a minőségi módon kidolgozott teste biztosítják, hogy a rosszabb körülményeket is kibírja. Ennek köszönhetően használata minden körülmények közt kényelmes lesz majd. 

Vezérlés

Ha már használt korábban Canon márkájú tükörreflexes fényképezőgépet, akkor a legtöbb dolgot tudni fogja, tehát a használat nagyon egyszerű lesz Önnek. A hátulsó oldalon lévő új, 8-irányú joystick egy nagyon hasznos kiegészítő, amelynek köszönhetően egyszerűen kiválaszthatja az AF pontokat.

Néhány gomb eltűnt a konstrukcióról, némely mással lett helyettesítve, azonban mégsem hiányzik róla semmi. A tükörreflexes fényképezőgép vezérlése nagyon egyszerű és gyors. Ezen felül intuitív, ennek köszönhetően az emberek számára a használata természetes. A kijelző érintős, tehát elegendő párszor megérinteni, és máris minden be lesz állítva. Az ujja érintésével a fényképeket is megtekintheti, rájuk is közelíthet, esetleg le is kicsinyítheti őket. 

Teljesítmény

A Canon EOS 90D leghatékonyabb tulajdonsága az új mérési rendszer 216 zónában, amely az RGB-ből és a lenyűgöző 220 000 képpontos infravörös érzékelőből gyűjt adatokat. A 216 szekció minden egyes részét az expozíció szempontjából értékeli ki és kiváló munkát végez a teljes keret fényerejének beállításánál. 

A 11 kép/másodperc sebesség lehetővé tette a Canon vállalatnak, hogy a 90D modellt kiváló univerzális megoldásként dobja piacra.

A tükörreflexes fényképezőgéppel történő fényképezés egyszerűen tökéletes és nagyon egyszerű.  

Fényképek minősége

A Canon EOS 90D tükörreflexes fényképezőgép által készített fényképek valóban nagyon részletesek és csodás színeket jelenítenek meg. Az érzékelő megnövelt felbontása azt jelenti, hogy a fényképezőgép használata során óvatosabbnak kell lennie – a felvételek készítése során apró mozdulatok mutatkozhatnak, tehát a legélesebb képek elérése érdekében lehet, hogy szükséges lesz rövidebb expozíciós idő beállítása.

A zaj még alacsonyabb ISO értékeknél is jól szabályozott. A fényképezést illetően számos lehetőség közül választhat attól függően, hogy hogyan szeretne fényképezni. Természetesen a fényképezőgép különböző szűrőket és egyedi képszerkesztést is kínál. 

Ha emberekről szeretne felvételt készíteni és nem szeretne túl sokáig foglalkozni a fényképezőgép beállításaival, a Portré stílusú kép a megfelelő választás, ugyanis nem hoz létre természetellenes bőrtónusokat.

A márkáról

És végül mondhatnánk valamit magáról a Canon márkáról. A Canon márka egy évek során sokat bizonyított márka, amely sok támogatót szerzett. Mindegyik ügyfele elégedett a választásával, mert egyiküknek sem okozott csalódást a végeredmény. A neve szinte mindenki számára ismerős, aki legalább egy kicsit orientált a fényképezés vagy a videófelvételek világában. Ha gyönyörű videófelvételekre vagy fényképekre vágyik, de azok közé az emberek közé tartozik, akik nem akarnak túl nagy összegeket befektetni egy új videókamerába, akkor válasszon egy Canon videókamerát, amely az egyik legjobb videókamerák közé tartozik a piacon. A gyönyörű felvételek mindig nagy népszerűségnek örvendenek. A Canon márkájú termékek egyből otthon fogják magukat érezni, Ön beléjük fog szeretni, és nem is fog már semmi másra vágyni. Ezenkívül a Canon márka széles portfólióval is rendelkezik, amelybe számtalan más termék is beletartozik.