A fényképezőgépek manapság minden egyes család felszerelésének részét képezik. Mindenki szeret fényképezni és papíron viszontlátni a megörökített emlékeit, így az egyes élményeket később újra és újra megnézhetik és átélhetik. A fényképek az emlékek megőrzésének igazán közkedvelt módját képezik. Rengeteg fényképe jelenik meg a nap mint nap a közösségi hálózatokon, ahol az emberek valóban mindenkinek megmutatják őket. Az emberek egyszerűen szeretik a fényképeket. És nem csak a fényképeket, hanem magát a fényképezést is.  Ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el, szükségük van egy olyan, jó minőségű eszközre, amely gondoskodik a kiváló minőségű felvételekről. 

A fényképezés világa sokak számára olyan helynek számít, ahová szívesen „visszatérnek“. Otthon érzik magukat ebben a világban – ez az oka annak, hogy szeretnek fényképezni. Éppen az olyan személyek, akik szeretnek fényképezni, keresnek olyan minőségi fényképezőgépeket, amelyek minden szükséges funkcióval ellátottak és minden kívánságukat teljesítik. Számtalanszor azonban nagyon nehéz egy olyan minőségi fényképezőgépet találni, amely kiváló funkciókat kínál, csodás fényképeket készít, valamint a vásárló életviteléhez is megfelelő. A piacon rengeteg különféle típusú fényképezőgép fordul elő, amely felettébb megnehezíti vásárláskor a választást. Azonban sok közül lehet választani. 

A jó minőségű fényképek készítésében egy klasszikus fényképezőgép vagy egy okostelefon segíthet. Az igazság azonban az, hogy ha szeretne professzionális fényképeket készíteni, amelyeken tökéletesítheti a képességeit, összhangban egy teljes professzionális felszereléssel, akkor egy tükörreflexes fényképezőgépre lesz szüksége, amely mindezeket kínálja Önnek. A Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép ideális választás kezdőnek, azonban az olyan haladóknak is ugyanolyan fontos kiegészítő, akik számára a minőség fontosabb, mint a mennyiség.

Népszerű tükörreflexes fényképezőgép

A Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép egy közkedvelt tükörreflexes fényképezőgép azoknak, akik szeretnének fényképezni, szórakozni a fényképezés közben és profivá válni. Ez a modell univerzális, éppen ezért fényképezésre és videófelvételek rögzítésére is megfelelő. 

Az új modell a Canon EOS M5 tükörreflexes fényképezőgépet és az EOS M6 tükörreflexes fényképezőgépet váltotta fel. Új funkciókat és érdekes vezérlést kínál, amelyekbe Ön is beleszeret majd. Ott, ahol a régi modellek tudása véget ér, oda érkezik a Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép, amely tökéletes eredményeket biztosít minden körülmények közt. 

A Canon vállalat EOS R sorozatába tartozó modellekkel ellentétben, amelyek teljes keretű érzékelőkkel rendelkeznek, a Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép modell kisebb APS-C érzékelővel felszerelt. Ez azonban egy nem negatív dolog. Ebben az esetben ez a méret éppen akkora, mint más tükörreflexes fényképezőgépekben. A fényképezőgép ennek köszönhetően kompakt, kisebb, azonban mégis megőrzi a fénykép jó minőségét. 

A Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép modell az első olyan modell a Canon vállalattól, amely DSLR.  A legújabb DIGIC 8 képprocesszorral ellátott. Ez lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép 4K minőségben rögzítsen videofelvételeket (akár 24 kép/másodperc), beleértve a 4K időkorlátolt fényképeket, valamint a videófelvételekből készített 4K fényképek létrehozását.

A DIGIC 8 processzor lehetővé tette a Canon vállalatnak az automatikus fókusz hatékonyságának növelését. Az Eye AF funkció szintén elérhető, amelynek már a nevéből is sejthető, hogy lehetővé teszi a fókusz lezárását egy objektumra. Ez a funkció portrék és önarcképek esetében hatékony, esetleg vlogoláshoz is használható.

A Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép hátulsó oldalán változatos érintőkijelző található. Ez nyugodtan kinyitható és személyre szabható az igényei alapján. Beépített elektronikus keresővel is rendelkezik, amely felbontása 2,36 millió képpont, ez összehasonlítható a drágább, Canon EOS M5 tükörreflexes fényképezőgép modellel. 

A Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép számos csatlakozási lehetőséggel ellátott, amelyek közé tartozik például a Wi-FI, az NFC és Bluetooth kapcsolat is. 

Formatervezés

Legyünk őszinték. Még ha gyakran a legjobb minőségű terméket is keressük, a formatervezés is fontos tényező és befolyásolja a választásunkat. Azért fontos, hogy az eszköz használata során kényelmesen érezzük magunkat. A Canon EOS M50 fényképezőgép egy valóban stílusos fényképezőgép, amellyel biztosan Ön is dicsekedni szeretne majd. Már első pillantásra is megmondható, hogy nagyon szép modell. 

A Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép modell számos stílust kölcsönöz a régebbi Canon EOS M5 modelltől. Mindenekelőtt az elektronikus kereső központi elhelyezéséről van szó. A Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép modell valamivel könnyebb, mint az EOS M6 Mark ll. Súlya nagyon hasonló, mint a legtöbb tükörreflexes fényképezőgép súlya. Az összeállítás minősége azonban jó, míg a bőr hatású markolat tökéletesen kiegyensúlyozott. 

Vezérlés

A Canon EOS M5 tükörreflexes fényképezőgép modell főként lelkes fényképészeknek ajánlott, hiszen számos vezérlőelemmel felszerelt a konstrukcióján. A fényképezőgép felső részén lévő három számlap helyett a Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép modellen kizárólag a módok kiválasztását teszi lehetővé (még az EOS M6 készüléken látható beállított expozíciókompenzációs választó is eltűnt), ennek köszönhetően igazán elérhető a kezdők számára.

A vezérlőelemek a fényképezőgép hátsó oldalán is leegyszerűsítettek. Nem található itt semmilyen görgő. Ehelyett egy vezérlőpanel és számos további vezérlőelem látható rajta, kizárólag Önnek, beleértve az automatikus fókuszálást is.  A legtöbb beállításhoz a Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép esetében a „Q” (gyors menü), vagy az érintőkijelző segítségével férhet hozzá.

A Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép modell kidolgozott grafikai felhasználói felületet kapott a Canon vállalattól. Ez a felület, amely az új felhasználók segítségére szolgál, elmagyarázza a beállításokat, valamint azok hatását a végleges felvételre. Ez a funkció letiltható, így ragaszkodhat a Canon hagyományosabb menürendszeréhez.

Teljesítmény

A Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép modellben lévő Dual Pixel CMOS AF rendszer valóban nagyon jól működik. A fókusz gyors, miközben lehetőség van megérinteni a hátulsó kijelzőt és elhúzni az AF pontot, miközben a fényképezőgép a szeménél van. Ennek köszönhetően az AF térben történő kiválasztás egyszerű.

A Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép megtekintésnél is nagyon jó hangteljesítményt kínál. Amennyiben nem olyan tárgyat szeretne megfigyelni, amely túl gyorsan vagy szokatlanul mozog, a Dual Pixel CMOS AF jó munkát végez az objektum megfigyelésénél azzal a feltétellel, hogy az objektum kellően jelentős a keretben. 

A DIGIC 8 képprocesszornak köszönhetően akár 10 kép/másodperc sebességgel rögzíti a felvételeket Single AF módban.  A Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgépen lévő elektronikus kereső szintén nagyon jó. A frissítési frekvencia folyamatos megjelenítést biztosít. 

A beépített képstabilizálás rendszer (IS) a mellékelt 15 – 45 mm-es objektíven jól dolgozik. Az akkumulátor üzemideje megfelelő. Akár 235 felvételre elegendő energiát kínál. Amennyiben többet szeretne fényképezni, további akkumulátorra lesz szüksége. 

A 24,2 Mpx felbontású APS-C érzékelő a Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép közepén található, tiszta és éles képeket biztosít. Az érzékelő gyenge megvilágítás mellett is kiváló teljesítményű. A Canon EOS M50 tükörreflexes fényképezőgép szolid teljesítményt kínál, ami a dinamikatartományt illeti. 

A márkáról

És végül mondhatnánk valamit magáról a Canon márkáról. A Canon márka egy évek során sokat bizonyított márka, amely sok támogatót szerzett. Mindegyik ügyfele elégedett a választásával, mert egyiküknek sem okozott csalódást a végeredmény. A neve szinte mindenki számára ismerős, aki legalább egy kicsit orientált a fényképezés vagy a videófelvételek világában. Ha gyönyörű videófelvételekre vagy fényképekre vágyik, de azok közé az emberek közé tartozik, akik nem akarnak túl nagy összegeket befektetni egy új videókamerába, akkor válasszon egy Canon videókamerát, amely az egyik legjobb videókamerák közé tartozik a piacon. A gyönyörű felvételek mindig nagy népszerűségnek örvendenek. A Canon márkájú termékek egyből otthon fogják magukat érezni, Ön beléjük fog szeretni, és nem is fog már semmi másra vágyni. Ezenkívül a Canon márka széles portfólióval is rendelkezik, amelybe számtalan más termék is beletartozik.