A fényképezőgépek manapság minden egyes család felszerelésének részét képezik. Mindenki szeret fényképezni és papíron viszontlátni a megörökített emlékeit, így az egyes élményeket később újra és újra megnézhetik és átélhetik. A fényképek az emlékek megőrzésének igazán közkedvelt módját képezik. Rengeteg fényképe jelenik meg a nap mint nap a közösségi hálózatokon, ahol az emberek valóban mindenkinek megmutatják őket. Az emberek egyszerűen szeretik a fényképeket. És nem csak a fényképeket, hanem magát a fényképezést is.  Ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el, szükségük van egy olyan, jó minőségű eszközre, amely gondoskodik a kiváló minőségű felvételekről. 

A fényképezés világa sokak számára olyan helynek számít, ahová szívesen „visszatérnek“. Otthon érzik magukat ebben a világban – ez az oka annak, hogy szeretnek fényképezni. Éppen az olyan személyek, akik szeretnek fényképezni, keresnek olyan minőségi fényképezőgépeket, amelyek minden szükséges funkcióval ellátottak és minden kívánságukat teljesítik. Számtalanszor azonban nagyon nehéz egy olyan minőségi fényképezőgépet találni, amely kiváló funkciókat kínál, csodás fényképeket készít, valamint a vásárló életviteléhez is megfelelő. A piacon rengeteg különféle típusú fényképezőgép fordul elő, amely felettébb megnehezíti vásárláskor a választást. Azonban sok közül lehet választani. 

A jó minőségű fényképek készítésében egy klasszikus fényképezőgép vagy egy okostelefon segíthet. Az igazság azonban az, hogy ha szeretne professzionális fényképeket készíteni, amelyeken tökéletesítheti a képességeit, összhangban egy teljes professzionális felszereléssel, akkor egy tükörreflexes fényképezőgépre lesz szüksége, amely mindezeket kínálja Önnek. A Canon PowerShot G7 X Mark III tükörreflexes fényképezőgép ideális választás kezdőnek, azonban az olyan haladóknak is ugyanolyan fontos kiegészítő, akik számára a minőség fontosabb, mint a mennyiség.

Gyors összegzés

A Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgép modell az elődei minden előnyét magában hordozza, ráadásul egy új, friss 20,1 Mpx egyhüvelykes érzékelővel és a legújabb DIGIC 8 processzorral érkezik. Ez a fényképezőgép képes akár 30 felvételt is készíteni másodpercenként – éppen az új Raw módnak köszönhetően. 

A Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgép modellbe tökéletes 4K Ultra HD videófelvétel került 3,5 mm mikrofon bemenettel. Ennek köszönhetően egyszerűen csatlakoztathat egy mikrofont, amely segít a jobb minőségű hangzás felvételében. 

A kamera 24 – 100 mm tartományú objektívet, kihajtható LCD kijelzőt és négy fizikai vezérlő görgőt kínál, amelyek a fényképezőgép konstrukcióján találhatóak meg.  Természetesen az olyan vezeték nélküli hálózatok sem hiányozhatnak a fényképezőgép felszereléséből, mint például az NFC vagy a Wi-Fi kapcsolat. A meglévő USB-C port szintén nagy előny. 

Formatervezés

Legyünk őszinték. Még ha gyakran a legjobb minőségű terméket is keressük, a formatervezés is fontos tényező és befolyásolja a választásunkat. Azért fontos, hogy az eszköz használata során kényelmesen érezzük magunkat. A Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgép egy valóban stílusos fényképezőgép, amellyel biztosan Ön is dicsekedni szeretne majd.  Már első pillantásra is megmondható, hogy nagyon szép modell. 

A fényképezőgép konstrukciója nagyon jól lett kialakítva.  Kényelmesen ül a kézben és a formázott markolatnak köszönhetően még hosszú időn át történő hordás után sem fogja Önt nyomni. A fényképezőgép gyorsan kapcsolódik be, a fókusz általánosan gyors és szép. Az arcfelismerés funkció is kifejezetten gyors, minden objektum szépen tartható. 

A formatervezése érdekes és stílusos. A fekete szín és a fém részek kombinációja valóban jól sikerült. Az alacsony súlyáról sem szabad megfeledkezni. Ezeknek köszönhetően ezt a fényképezőgépet szinte mindig magánál hordhatja.  Egyszerűen hordozható és a súlya is nagyon alacsony.  A Canon márkájú fényképezőgép így máris készen áll a rendszeres, mindennapi használatra. 

Míg a legtöbb fizikai vezérlőelem elsősorban polikarbonátból készül, nem pedig fémből, az összeállítás minősége és a kivitelezés is minőségi és precíz. 

Vezérlés 

Az EOS stílusú interfész kiváló vezérlést kínál a fényképek készítésénél, az érintőkijelzőnek köszönhetően a fényképezés még könnyebb, mint bármikor ezelőtt. 

A fényképek és a videófelvételek minősége általánosan nagyon jó, alacsony zajjal rendelkeznek. A felvételeken nagyon szép részletekre és színekre számíthat.  A videófelvétel 4K és Full HD minőségben is elkészíthető.  Összteljesítménye nagyon jó,  ennek köszönhetően hétköznapi videófelvételekre, családi videófelvételekre és hasonlókra is megfelelő. 

Fő funkciói közé tartozik a 20,1 Mpx érzékelő,  amely valóban minőségi és részletes felvételeket kínál.  A lencse 24 – 100 mm tartományt kínál 35 mm-ben, a maximális fényrekesz pedig f / 1,8 – 2,8.

A 20 kép/másodperc most teljes felbontásban érhető el – ez több, mint kétszer gyorsabb, mint az előző modellek esetében. A korábbi nagyfelbontású felvételhez 4K-os videofelvétel került hozzáadásra.

Az ilyen típusú kompakt fényképezőgépek használata gyakran bonyolult, azonban a Canon vállalat jó munkát végzett, bebiztosította, hogy a PowerShot G7 X Mark III fényképezőgép tökéletes egyensúlyt teremt a használhatóság és a hordozhatóság között. 

Az optika körüli vezérlőkarika fémből készült, éppen ezért vezérlése sokkal jobb, mint azt az előző modellek esetében megszokhattuk. 

A fényképezőgép kiválóan reagál a beállítási lehetőségekre, függetlenül attól, hogy egyszerűen csak megváltoztatja az expozíciós paramétereket, vagy mozgatja a képeket a hátsó görgő segítségével.

A bekapcsolás és a kikapcsolás gyors és egyszerű.  Amint belép a menübe, ismerős környezet tárul a szemei elé.  Ha már használt korábban Canon fényképezőgépet, a környezet nagyon ismerős lesz. Amennyiben azonban még nem, akkor is gyorsan megtanulja, hogy hogyan lehet benne könnyen orientálódni. 

Az LCD kijelző nagyon jól működik.  A részletek még akkor is kiválóan láthatóak lesznek rajta, ha a nap közvetlenül rá süt. 

Még ha a fényképezőgép fókuszrendszere nem is olyan erős, mint a konkurencia esetében, amelyek az AF rendszert a fázisok észlelésével és a kontraszttal kombinálják, a fókusz általánosan mégis nagyon jónak nevezhető. A fókusz jó megvilágításnál gyors. Rosszabb megvilágítás esetében kicsit lassabb lehet, azonban ez nem nagy probléma. 

A kapott fényképek minősége

Az elkészült felvételek igazán tökéletesek. A kínált részletek egyenesen meglepetésszerűek.  Jó megvilágítás esetén a fényképezőgép tökéletes eredményeket ér el.  Ez akkor is érvényes, ha nincs elegendő fény a környezetben. Ebben az esetben azonban fontos további paraméterekre is gondolni. 

Összességében a fényképezőgép mérőrendszere jól működik, bár akad tendencia a túlságos megvilágításra.  Ez azonban az expozíció megfelelő beállításával egyszerűen megoldható, amely a színek javítására is szolgál. 

A videófelvételek minősége is hasonló.  A 4K funkciónak köszönhetően ez a fényképezőgép tökéletes eredményeket szolgáltat. 

A márkáról

És végül mondhatnánk valamit magáról a Canon márkáról. A Canon márka egy évek során sokat bizonyított márka, amely sok támogatót szerzett. Mindegyik ügyfele elégedett a választásával, mert egyiküknek sem okozott csalódást a végeredmény. A neve szinte mindenki számára ismerős, aki legalább egy kicsit orientált a fényképezés vagy a videófelvételek világában. Ha gyönyörű videófelvételekre vagy fényképekre vágyik, de azok közé az emberek közé tartozik, akik nem akarnak túl nagy összegeket befektetni egy új videókamerába, akkor válasszon egy Canon videókamerát, amely az egyik legjobb videókamerák közé tartozik a piacon. A gyönyörű felvételek mindig nagy népszerűségnek örvendenek. A Canon márkájú termékek egyből otthon fogják magukat érezni, Ön beléjük fog szeretni, és nem is fog már semmi másra vágyni. Ezenkívül a Canon márka széles portfólióval is rendelkezik, amelybe számtalan más termék is beletartozik.