A drónok csak nemrégen, néhány évvel ezelőtt jelentek meg hazánkban, azonban azonnal nagy sikert arattak. Nagyon csábító a levegőből való felvételkészítés lehetősége, amely a “földi halandók” számára is elérhető.  Ki ne szeretné a mindennapi videófelvételeit különlegessé tenni néhány méter magasból néhány felvétellel a természetről, a tengerről vagy valami egyébről? 

A drónok által kínált lehetőségek igazán megfizethetetlenek, áraik azonban eltérő ártartományban mozognak. Az áruk különféle terjedelmekben mozog. Ahogy az más termékeknél is működik, a drónok között egyaránt találhatóak olcsóbbak és épp ellenkezőleg, drágábbak is. Éppen, ahogy más termékek esetében, ez a helyzet a drónokkal is. Minél drágább és minél jobb márkájú, annál jobb teljesítményt nyújt. 

A drónok vezérlése igazán egyszerű, még a teljesen kezdő is megbirkózik vele. Amennyiben Ön is mérlegeli a vásárlást, ne habozzon, mindenképpen vásároljon egyet. Ez egy olyan dolog, amely nem csak olyan személyeknek fizetődik ki, akik a videókészítésből élnek, de az olyan egyszerű embereknek is, aki csak saját, vagy családjuk számára forgatnak videókat. Hiába vannak már néhány éve a piacon, még mindig újdonságnak számítanak, és nem mindenki tud róluk. A legjobb megismerkedni egy ilyen készülékkel, majd hagyni, hogy az végezze a dolgát. 

Azoknak azonban, akik a videófelvételek forgatásából élnek, minden bizonnyal kellene drónnal rendelkezniük,  mivel különféle szolgáltatások széles skáláját és érdekes felvételeket biztosítanak. Ezek a szerző és a videót néző rajongók és emberek számára is egyaránt vonzóak lesznek. Szerezzen örömet magának és terjessze művét egy drón segítségével, amely bárhol és bármikor videófelvételek tucatját képes elkészíteni. 

Felülnézet

Érdekes felvételekre vágyik madártávlatból, de ugyanakkor szeretne otthon, vagy két lábbal a földön maradni? Ebben az esetben a drónok között az egyik legjobbat, a DJI Mavic Air Fly More Combo drónt kellene választania. Ez a modell ugyanis a  különféle szolgáltatások és lehetőségek széleskörű választékát nyújtja a videófelvétel készítés terén. 

A drón a legmodernebb technikával és felszereléssel ellátott, amely lehetővé teszi a tökéletes 4K kamerában történő felvételt. A készülék autonóm repüléssel büszkélkedhet és megbízható akadály-elkerülési funkcióval is rendelkezik. Ez a fontos funkciók egyike, amely egyetlen drónnál sem hiányozhatna. A levegőben ugyanis számtalan akadály van,  amelyek tönkre tehetnék a drónt. 

Ezt a drónt bárhová magával viheti, akárhová is visz az útja. Kalandjai kamerán lesznek rögzítve, Ön pedig új, eddig ismeretlen zugokat fedezhet fel, amelyeket eddig nem volt esélye se látni. 

Tökéletes a kalandra

Biztosan tudja, hogy többféle kamera létezik, amelyek a különböző élmények rögzítésre lettek tervezve. A DJI Mavic Air Fly More Combo drón is így van ezzel , amely ugyanis háromtengelyes stabilizátoron elhelyezett 4k felbontású kamerával, továbbá 100 Mbps adatfolyammal rendelkezik. 

Az 1/2.3 nagyságú 12 Mpx érzékelőnek és a 4k felbontású kamerának köszönhetően kiváló minőségű felvételeket készíthet. A háromtengelyes gimbal tökéletes stabilitású videófelvételeket biztosít. Az autonóm repüléshez második generációs Flight Autonomy funkcióval is rendelkezik. A drón megszakítás nélkül akár 21 perces repülésre képes, így olyan lehetőséget nyújt a fontos videófelvételek rögzítésére. 

21 perc alatt sokkal több videófelvételt képes készíteni, mint azt elsőre gondolná. Készítsen felvételeket azokról a legszebb helyekről, melyeket még nem látott, vagy ahová nem tud eljutni. Nagyobb probléma nélkül madártávlatból nézhet meg mindent. 

Stílusos formatervezés

A drónok kivitele a design szempontjából nem igazán fontos, a gyártók azonban erre is gondolnak. Éppen ezért a DJI Mavic Air Fly More Combo drón formatervezése nagyon érdekes. Minimalista, fekete sima kivitelű. A levegőben nem hívja fel magára feleslegesen a figyelmet, mindezek mellett pedig nagyon stílusos. 

Tömege mindössze 430 gramm, éppen ezért nagyon könnyen felszáll,  valamint könnyű súlyánál fogva bárhová magával is viheti. Egyszerűen összecsukható és egy tokban szállítható. Összecsukás után nagyon kellemes, kompakt méretű.

Első benyomásra úgy tűnhet, hogy mindössze egy játékról van szó, de ez egyáltalán nem így van. Ez a nagy teljesítményű DJI márkájú drón nagy örömet szerez funkcióival,  melyekből igazán sok van. 

Könnyű kezelhetőség

Tudja, mi a legjobb a fejlett technológiánál? Az egyszerű és ösztönös, intuitív vezérlés,  melynek köszönhetően nem kell sokáig tanulni, hogyan működik ls hogyan kell irányítani. Ugyanígy van a DJI Mavic Air Fly More Combo drónnál is. Adóvevő segítségével, intuitív gesztusvezérléssel irányíthatja,  amely a tulajdonosa mobiltelefonjával is párosítható. 

Modern és műszaki újdonságok

Az olyan típusú drónoknál, mint a DJI Mavic Air Fly More Combo drón érdekes újdonságokkal is találkozhat. Ilyen például az 1080 p/120 fps felbontású Slow-Motion Video és a HDR. A lassított videófelvételek is kitűnő minőségűek és használhatóak lesznek. 

A készülék 32 MPx-es felbontású panoráma fényképezésre is alkalmas, ami már igazán nagy felbontásnak számít ezen a területen. 

A készülék 8 GB beépített memóriával rendelkezik. Amennyiben ez nem lenne elegendő, használjon egyszerűen Micro SD memóriakártyát, amellyel a memória egészen 128 GB-tal bővíthető, amely már tiszteletreméltó méretű tárhely.  A gyártó HDR algoritmusokat is kínál, melyek segítenek beállítani az expozíciót és kiküszöböli a rosszul, vagy túlzottan megvilágított helyeket. 

Pár szó a márkáról

Hazánkban csak néhány olyan márka forgalmaz termékeket, amely jó minőségű drónokat kínál. Ezek közé tartozik a DJI márka is. Nemcsak Magyarországon, de külföldön is a piacon lévő vezető márkának számít. 2006-ban alakult, az azóta eltelt idő alatt pedig szép számú rajongótáborra tett szert, akik rendszeresen vásárolják termékeit. A drónokon kívül más érdekes termékeket is kínálnak, mint például jó minőségű kamerákat, tartókat vagy szelfibotokat is.