A mikrohullámú sütők számos szempontból kiváló segédeszközök.  Képesek rövid időn belül felmelegíteni, kiolvasztani, sőt, megfőzni is az ételeket.  Számos darab stílusos, valamint a gyakorlati szemponton felül szép formatervezésű kiegészítők is.  Azonban a legjobb kiválasztása nem olyan egyszerű. 

A mikrohullámú sütő kiválasztása manapság viszonylag komplikált dolognak számít.  A piacon számos modell található, amelyek árban,kivitelben, funkcióban, formatervezésben vagy teljesítményben különböznek egymástól.  Minden mikrohullámú sütő valami mást kínál, ezért a választásnál fontos odafigyelni a fő és alap paraméterekre.  

Amennyiben vásárlás és kiválasztás előtt áll, hagyatkozzon az általunk nyújtott ismertetésre, melyben az Elektrolux márka portfóliójának egyik termékére összpontosítunk.  

Gyors áttekintés

Az Electrolux EMS 21400 W mikrohullámú sütő a nagyon kellemes ár és a kiváló funkciók egyesülése.  Ennek köszönhetően egy közkedvelt modell, amelyet egyre több vásárló választ.  Amennyiben Ön is minőségre vágyik, azomban nem szeretne egy vagyon költeni a mikrohullámú sütőre, jó helyen jár. 

A 800 W maximális teljesítménnyel, a 18,5 liter űrtartalommal és a 27 cm átmérőjű forgó tányérral az Electrolux márkájú mikrohullámú sütő arany középútnak számít, amely mindenkinek örömet szerez.  Űrtartalmával inkább kisebb háztartásokba alkalmas, azonban ha nem több tíz tányér felmelegítésére szeretné használni, akár ötszemélyes háztartásba is megfelelő. 

Felkeltette az érdeklődését az Electrolux EMS 21400 W mikrohullámú sütő, és szeretne többet megtudni róla? Ebben az esetben olvassa tovább az értékelő cikkünket! 

Formatervezés 

A mikrohullámú sütő egy olyan készülék, amelyet mindig elég jól lehet látni a konyhában. Szabadon elhelyezhető vagy beépíthető is lehet. A kialakításnak stílusosnak kell lennie. Összhangban kellene lennie a konyhában található további készülékekkel és darabokkal.  Nem beszélve arról, hogy nem volna szabad túl masszívnak lennie.  A kompakt méretek mindenkit megörvendeztetnek, még a nagyobb családoknak is örömet okoznak. 

Az Electrolux EMS 21400 W mikrohullámú sütő formatervezése egyszerű. Első ránézésre kissé elavultnak tűnhet.  A fekete és fehér színű egyes részletek és a vezérlőelemek azonban stílusos darabbá varázsolják ezt a mikrohullámú sütőt, amely mindenféle stílusú konyhába megfelelő lesz. 

A nagy ajtót viszonylag nagy sötét üveg egészíti ki, amelyen keresztül jól látni mindent az eszköz belsejében.  Ami sokaknak hiányozhat a mikrohullámú sütőről, az a fogantyú.  Ez számos esetben gyakran praktikus, ugyanis nem kell a gombra hagyatkoznia, amely az ajtó nyitásáért felel. 

A jobb oldalon két vezérlőgomb és egy kisebb kijelző található.  A mikrohullámú sütő tétlensége idején az időt jeleníti meg.  Amennyiben egy programot használ éppen a mikrohullámú sütőn, akkor az időzítő lesz látható rajta. 

A kivitel keretén belül nem árt, sőt fontos a mikrohullámú sütő méreteiről is említést tenni.  A készüléknek kompaktnak kell lennie. Nem szabad túl sok helyet foglalnia és el kéne kényelmesen férnie a konyhapulton. Hogy van ezzel az Electrolux márkájú mikrohullámú sütő? 

Méretei a következők: 

  • szélesség: 48,5 cm
  • magasság: 28,7 cm
  • mélység: 42,2 cm
  • termék tömege: 13,5 kg

Teljesítmény

A teljesítmény nagyon fontos paraméternek számít, amelyre a mikrohullámú sütő vásárlása során figyelmet kell fordítani.  Ez előre megmondja, hogy étele gyorsan vagy lassan melegszik-e majd fel.  A teljesítménytől gyakran az energiafogyasztás is függ. 

A mikrohullámú sütő a közepes teljesítményű modellek közé tartozik. A legmagasabb teljesítménye melegítés közben a 800 W-ot éri el. Grill funkciónál azonban kellemes 1000 W teljesítményre számíthat. 

A mikrohullámú sütő érdekessége legfőképpen az a tény, hogy míg más modellek esetében öt vagy nyolc program érhető el, az Electrolux EMS 21400 W 11 szintet, plusz egy grillezési szintet kínál. 

Készítsen el minden egyes ételt pontosan önnek megfelelően. Teljesen mindegy, hogy éppen levest szeretne felmelegíteni, fagyasztott élelmiszereket szeretne kiolvasztani, esetleg halak vagy hús grillezésére készül. 

Vezérlés 

Minden mikrohullámú sütőnek egyszerű vezérlést kellene nyújtania, amelyet már az első használat után elsajátít.  Egyes modellek ezért nem csak nyomógombokat, de érintőképernyős irányítás lehetőségét is kínálják.  Mi a helyzet az Electrolux EMS 21400 W mikrohullámú sütő modell esetében? 

Az Electrolux márkájú mikrohullámú sütő nem kínál érintésvezérelt kijelzőt vagy vezérlőpanelt.  Másfelől két nagy forgó gombbal ellátott, amelyekkel kiválaszthatja a program hosszát, valamint magát a programot.  

A vezérlés szintén egyszerű. Nem kell félnie tőle. Abban az esetben, ha valamit nem tudna, elegendő elolvasni a részletesen kidolgozott használati útmutatót, amely a csomagolás részét képezi. 

A mikrohullámú sütő belseje 

A mikrohullámú sütő belső terének ellenállónak és könnyen tisztíthatónak kellene lennie.  Gondoljon arra, hogy a készülékben rendszeresen fog ételt melegíteni és készíteni.  Arra is fel kell készülni, hogy kifut, fröcsög, esetleg “felrobban” benne valami.  Számos mikrohullámú sütő fémből készült belső térrel rendelkezik, amely nedves ruhával egyszerűen kitisztítható.

Az Electrolux EMS 21400 W mikrohullámú sütő belső terének anyaga lakkozott. Ennek köszönhetően nagyon könnyű tisztítani. Beszennyeződés esetén elegendő nedves kendővel letörölni a felületet. Semmilyen speciális tisztítóeszközre nincs ehhez szüksége. 

A belteret illetően érdemes megemlíteni az űrtartalmat. Ez utóbbi csak 18,5 liternek felel meg. A készülék ezért inkább kisebb háztartások számára alkalmas. Lehet, hogy nem lesz elég egy többtagú család számára. 

Fogyasztás 

Minden készüléknek van egy bizonyos fogyasztása. Gyakran ennek alapján választunk a készülékek közül. Egyes mikrohullámú sütők több energiát fogyasztanak. Ilyen esetekben a villamosenergia-számlák magasabbak lehetnek. Másfelől, néhány modell öko működést kínál, amely a környezetet, valamint az Ön pénztárcáját is kíméli.

Az Electrolux EMS 21400 w mikrohullámú sütő fogyasztása nem túl magas. Több programot kínál, amelyek közül mindegyik kíméletes a környezethez, valamint az Ön pénztárcájához is. 

Nyugodtan melegítsen mindent, amire szüksége van, rendszeresen, akár minden egyes nap. 

Speciális technológiák 

Minden mikrohullámú sütő más-más funkciókat és technológiát kínál.  Némely modellek többel, mások kevesebbel rendelkeznek.  Mi a helyzet az Electrolux EMS 21400 W mikrohullámú sütő modell esetében? 

Mint minden mikrohullámú sütő, ez a modell is gyermekbiztos biztosítékkal rendelkezik, amely megvédi Önt attól a kellemetlen helyzettől, hogy a gyermek átváltja egy másikra a programot, amelyet éppen választott. 

Ezenkívül meglehetősen klasszikus a megvilágítás is, amely gondoskodik arról, hogy beláthasson a mikrohullámú sütőbe. Melegítés közben és az ajtó kinyitása után is mindig világít. 

Sokan fogják értékelni a program lejártakor hallható hangjelzést.  Ennek köszönhetően nem fog kelleni a készülék előtt állni és várni, amíg az idő eltelik. Nyugodtan csináljon közben valami mást. A mikrohullámú sütő figyelmeztetni fogja. 

A mikrohullámú sütő automatikus programokkal is rendelkezik, például a felmelegítésre vagy a kiolvasztásra. Csak ki kell választani az egyiket közülük, és elindítani. 

Az Electrolux EMS 21400 W mikrohullámú sütő kiolvasztása annak köszönhetően nagyon pontos, hogy az étel śúlya alapján állítható be.  Alkalmazkodik az egyes ételek pontos méretéhez. 

Zajszint

A készülékek zajszintje manapság az idő előrehaladtával és a fejlesztésekkel lassan, de biztosan csökken.  Előny, hogy a mikrohullámú sütőket csak bizonyos ideig, általában rövid ideig használják.  Ennek ellenére is halkan kellene működniük, hogy ne zavarják filmnézés, vagy zenehallgatás közben. 

Az Electrolux EMS 21400 W mikrohullámú sütő csendes. Melegítő módban a zajszintje csak a 60 dB-t éri el. Átlagos zajszintről van szó, amelyet a legtöbb modell elér 

A márkáról 

Az Electrolux egy jól ismert márka, amely minőségi készülékeket értékesít. Termékei jó minőségűek, stílusosak és kellemes a formatervezésük, aminek köszönhetően biztosan illenek majd az Ön háztartásába is. Többek között az Electrolux porszívók klímaberendezések, fagyasztók vagy mosógépek gyártásával is foglalkozik. Minden termék úgy készül, hogy hangsúlyt fektetnek az egyszerű és egyúttal intuitív működésre és vezérlésre. A márka évtizedek óta már állandó biztos helyet foglal el a piacon.