A mikrohullámú sütő nem hiányozhat egyetlen otthonból sem. Egy számos funkcióval rendelkező készülékről van szó.  Használata egyszerű és bármilyen étel melegítése és elkészítése során segítségül szolgál.  Ha hiányzik az otthonában a mikrohullámú sütő, vagy egy újat keres, akkor jó helyen jár.  

A mikrohullámú sütő kiválasztása manapság viszonylag komplikált dolognak számít.  A piacon számos modell található, amelyek árban,kivitelben, funkcióban, formatervezésben vagy teljesítményben különböznek egymástól.  Minden mikrohullámú sütő valami mást kínál, ezért a választásnál fontos odafigyelni a fő és alap paraméterekre.  

Amennyiben vásárlás és kiválasztás előtt áll, hagyatkozzon az általunk nyújtott ismertetésre, melyben az ETA márka portfóliójának egyik termékére összpontosítunk.  

Gyors áttekintés

Az ETA 1208 9000 mikrohullámú sütő egy hagyományos mikrohullámú sütő, melyre talán még gyermekkorából vagy fiatal éveiből emlékszik.  Ez egy egyszerű modell, fehér ruhába öltöztetve. Az egész konstrukciót egy fekete színezett üveg és egy nagy fogantyú uralja.  Nem hiányozhatnak róla a vezérlőgombok sem.  

Minden mikrohullámú sütő más, az ETA 1208 90000 mikrohullámú sütő a hagyományos modellek közé tartozik.  Legfőképpen az egyszerűséget kedvelő emberek tetszését nyeri el.  A modell néhány funkciót és programot kínál, de azt előre elmondhatjuk, hogy amennyiben valami érdekeset keres, azt itt nem találja meg.  

Formatervezés 

A mikrohullámú sütő egy olyan készülék, amelyet mindig elég jól lehet látni a konyhában. Szabadon elhelyezhető vagy beépíthető is lehet. A kialakításnak stílusosnak kell lennie. Összhangban kellene lennie a konyhában található további készülékekkel és darabokkal.  Nem beszélve arról, hogy nem volna szabad túl masszívnak lennie.  A kompakt méretek mindenkit megörvendeztetnek, még a nagyobb családoknak is örömet okoznak. 

Az ETA 1208 90000 mikrohullámú sütő egy egyszerű modell. A fehér kivitelt fekete színezett üveg és ezüst színű fogantyú egészíti ki.  A fehér szín gyorsabban piszkolódhat, viszont nedves ruhával könnyen lemosható.  

A jobb oldalon található a forgatható gomb és néhány nyomógomb.  Természetesen egy kis kijelző sem hiányozhat, amelyen az óra vagy az időzítő figyelhető meg.  

A kivitel keretén belül nem árt a készülék méreteiről is említést tenni.  Ezek számos ember számára nagyon fontosak.  Előnynek számít, hogy ez a típusú mikrohullámú sütő viszonylag kicsi.  20 l-es űrtartalommal rendelkezik, ezért inkább kisebb, legfeljebb 3-4 főből álló háztartások számára alkalmas.  

És mi  a helyzet a pontos méreteivel? 

  • szélesség: 44 cm
  • magasság: 26 cm
  • mélység: 35 cm
  • tömeg: 10,2 kg

A mikrohullámú sütő így tényleg minden egyes konyhaszekrényen elfér. 

Teljesítmény

A teljesítmény nagyon fontos paraméternek számít, amelyre a mikrohullámú sütő vásárlása során figyelmet kell fordítani.  Ez előre megmondja, hogy étele gyorsan vagy lassan melegszik-e majd fel.  A teljesítménytől gyakran az energiafogyasztás is függ. 

Ez a készülék kellemes 700 W értékű teljesítményt nyújt.  Fontos azonban megjegyezni, hogy számos más mikrohullámú sütő lekörözi.  A modernebb és nagyobb teljesítménnyel rendelkezők több mint 1000 W teljesítményt is elérnek.  

A teljesítmény mellett a teljesítményszintek számát is érdemes megemlíteni.  Az ETA 1208 90000 mikrohullámú sütő összesen 5 fokozattal rendelkezik.  

Amennyiben a mikrohullámú sütőben csak ételt szeretne melegíteni, ez a teljesítmény elegendő lesz.  Azonban ha mélyhűtött vagy fagyasztott étel és ital kiolvasztására lesz szüksége, vagy más programot szeretne használni, hosszabb várakozással kell számolnia.  

Vezérlés 

Minden mikrohullámú sütőnek egyszerű vezérlést kellene nyújtania, amelyet már az első használat után elsajátít.  Egyes modellek ezért nem csak nyomógombokat, de érintőképernyős irányítás lehetőségét is kínálják.  Hogy van ezzel az ETA 1208 90000 mikrohullámú sütő?

A mikrohullámú sütő kezelése nagyon egyszerű.  Ez a típus érintőképernyős lehetőséget nem kínál.  A bal oldalon néhány klasszikus nyomógombbal és elforgatható gombbal ellátott vezérlőpanel található.  

A nyomógombok segítségével választhatja ki az egyes funkciókat és programokat.  Az elforgatható gomb a melegítési idő beállítására szolgál. 

 Ahogy azt már sejtheti, a vezérlés egyszerű és intuitív.  Ezt már nagyon sokan megszokták.  

A vezérlést a kis kijelző is segíti amelyen tétlenség esetén az idő, működés során pedig az időzítő látható.  

A mikrohullámú sütő belseje 

A mikrohullámú sütő belső terének ellenállónak és könnyen tisztíthatónak kellene lennie.  Gondoljon arra, hogy a készülékben rendszeresen fog ételt melegíteni és készíteni.  Arra is fel kell készülni, hogy kifut, fröcsög, esetleg “felrobban” benne valami.  Számos mikrohullámú sütő fémből készült belső térrel rendelkezik, amely nedves ruhával egyszerűen kitisztítható.

A sütő belső terének anyaga lakkozott, ennek köszönhetően a tisztítása nagyon egyszerű.  Abban az esetben, ha az étel beszennyezi a belső teret, elég nedves ruhával kitisztítani azt.  Semmilyen speciális tisztítóeszközre nincs ehhez szüksége. 

Speciális technológiák 

Minden mikrohullámú sütő más-más funkciókat és technológiát kínál.  Némely modellek többel, mások kevesebbel rendelkeznek.  Hogy van ezzel az ETA 1208 90000 mikrohullámú sütő modell? 

Az ETA ennél a mikrohullámú sütőnél a hagyományos programokat választotta, melyek ma szinte egy mikrohullámú sütőnél sem hiányoznak.  Az alapot a kiolvasztás program képezi, amely arról gondoskodik, hogy az étel egyenletesen legyen kiolvasztva.  

Számolni kell viszont azzal, hogy a kiolvasztás hosszabb időt vesz igénybe, mivel a mikrohullámú sütő nem rendelkezik olyan nagy teljesítménnyel.  

A modell továbbá nyolc választható programmal ellátott, melyek közé a Zöldségek, Halak, Húsok, Tésztafélék és hasonlók tartoznak.  Mind automatikusan beállíthatóak a főzési idő hossza, vagy a teljesítmény alapján.  

A gyermekzár minden olyan szülőt megörvendeztet, aki attól tart, hogy a melegítés, vagy főzés során a gyermek átkapcsolhatja a programot.  A vezérlőpanel lezárja a mikrohullámú sütőt a működés idejére.  

Az ETA 1208 9000 mikrohullámú sütő a hullámok egyenletes terjedésének elvén működik.  Ennek köszönhetően soha nem fordulhat elő, hogy az étel az egyik felén hideg, míg a másikon pedig meleg lenne.  

A mikrohullámú sütő által kínált időzítő akár 95 percre is beállítható.  Így egyszerűen mindent megmelegíthet, amire szüksége van.  

Minden felhasználó értékeli a melegítés befejezését jelző hangjelzést és a a fogantyúk segítségével történő ajtónyitást.  

Az ETA 1208 9000 mikrohullámú sütő nem csak melegítésre képes, de súly és idő szerinti kiolvasztásra, valamint főzésre is.  Adjon neki bármilyen ételt, és hagyja, hogy elkészítse azt Önnek.  

Zajszint

A készülékek zajszintje manapság az idő előrehaladtával és a fejlesztésekkel lassan, de biztosan csökken.  Előny, hogy a mikrohullámú sütőket csak bizonyos ideig, általában rövid ideig használják.  Ennek ellenére is halkan kellene működniük, hogy ne zavarják filmnézés, vagy zenehallgatás közben. 

Az ETA 1208 9000 mikrohullámú sütő melegítés alatt nagyon halk.  Zajszintje csak 59 dB-t ér el, melynek köszönhetően soha nem fogja zavarni.  

Kiterjesztett garancia

Az ETA megbízik termékeiben, éppen ezért kiterjesztett garanciát kínál.  Az ETA 1208 9000 mikrohullámú sütő sincs ezzel másképp,  amely esetében a magnetronra 5 év kiterjesztett jótállás vonatkozik.  A készülék megvásárlása után elég azt az oldalukon beregisztrálni és élvezni a kiterjesztett jótállást.  

A márkáról

Az ETA egy cseh márka, amely nagyon hosszú hagyománnyal rendelkezik, és már egész generációk óta tartja a vezető pozícióját a piacon. Nemcsak szlovákok és csehek vásárolják szívesen, de ugyanúgy külföldi emberek is előszeretettel szerzik be a termékeit. A készülékek általában kedvező áron érhetőek el, ennek köszönhetően szinte mindenki megengedheti magának őket.  Az ETA számos terméket kínál, mint pl. hajvasalókat vagy porszívókat.  Válasszon Ön is egyet a kínálatukból.