A mosogatógép kiválasztása nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolná. A kiválasztást néhány napos, esetleg több hetes vagy hónapos gondolkodás előzi meg, hogy melyik a legjobb az Ön számára. A mosogatógépet méret szerint kellene kiválasztani, vagyis jobban mondva az egy nap alatt elhasznált edény mennyisége szerint. Amennyiben ez sok, akkor logikusan nagyobb mosogatógépre van szüksége, és fordítva. A mosogatógép pontosabb paramétereit ajánlatos a háztartásban található személyek számával összefüggésbe hozni. Minél többen vannak egy háztartásban, annál több az edény, és annál nagyobb mosogatógépre van szükség. Abban az esetben, ha kevesen vannak egy háztartásban, feleslegesen van nagy mosogatógép, mivel több napig is kell várni, hogy megteljen, vagy félig üresen kell beindítani.
Fontos tényező a mosogatógépben lévő kosarak variálhatósága is. Nagyszerű, ha át lehet őket szervezni, mivel így nagyobb edényeket is bele lehet tenni, mint a fazekak vagy a serpenyők. A legtakarékosabb mosogatógépek 13 teríték mosogatásához megközelítőleg 6 – 7 liter vizet fogyasztanak el.  A hagyományos mosogatás során az átlag vízfogyasztás 15 liter, ami azt jelenti, hogy a mosogatógéppel valóban vizet takarít meg.
Tisztában kell lenni azzal is, hogy a mosogatógép mérete nem csak literben van mérve, de a benne elhelyezhető terítékek számában is. A vízfogyasztáson kívül az energiafogyasztás is fontos – ez az egyik fontos, ha nem a legfontosabb tényező a mosogatógép vásárlásakor.
Az alap paraméterek közé tartozik az elhelyezés is. Szabadonálló, vagy beépíthető mosogatógépet szeretne? A beépíthető igazán nem sok helyet foglal, és képes “elbújni”. Több típusú mosogatógép létezik, mint például az asztali, amely 4-6 terítékre szolgál.
A teríték alatt egy mélytányér, egy lapos tányér, desszertes tányér, csésze, csészealátét, evőeszköz és kiskanál értendő.
A mosogatógép típusa is fontos. Léteznek 45 cm szélesek, melyek kb. 8-10 terítéket mosogatnak el, és megfelelnek egy közepes család részére, legvégül a legnagyobbak 60 cm szélesek, melyek a nagycsaládosok részére alkalmasak, 12-15 teríték megtiszítására képesek. Ezen kívül azonban nagyon sok paraméter van, melyről nem szabad megfeledkezni.

Ahogy azt az előző részből megtudhatta, a mosógép kiválasztása nem biztos, hogy könnyű feladat. A piacon több tíz, akár több száz típusú mosogatógép található, amelyből választani lehet. A választásnál azonban nagyon fontos az összes tényezőt figyelembe venni, amit a mosogatógép kínál. Nagyon sokak számára a márka is mérvadó.
Nem szabad elfelejteni, hogy a mosogatógép olyan készülék, melyet nem csak egy vagy két évre vásárol, hanem többre. Ebből kifolyólag nagyon oda kell figyelni a választásra. A legjobbak közé sorolható a Beko DFS28130W mosogatógép is, melyet biztosan megkedvel.

Minőségi mosogatógép

Az ETA márkájú mosogatógépek arról ismertek, hogy jó minőségűek és az emberek szeretik őket.  Mindig lehet rájuk számítani.  Minden típusú szennyeződéssel elbánnak és a lehető legjobb technológiákat kínálják, amelyekről a televízióból is hall.  Ez az ETA 238290000 mosogatógép például DEEP SILENT technológiát kínál, amelynek köszönhetően a mosogatógép valóban rendkívül csendes és olyan zavartalan működést kínál, amely senkit nem fog zavarni.

Szűkített változat

Az ETA 238290000 mosogatógép keskeny kiviteléről közismert.  Ennek köszönhetően tehát keskenyebb, mint más modellek, így kisebb konyhákba alkalmas.  Az ETA 238290000 mosogatógép olyan kisebb családoknak alkalmas, akik kisebb lakásokban vagy házakban élnek.  Egyszerre akár 10 terítéket képes elmosni, valamint nyolc előre beállított programot kínál,  Így olyan programok közül választhat, mint az auto, az intenzív, normál ECO mosás, üveg, gyors program, gyorsított 90 perces program vagy előmosás. 

Funkciók

Úgy, ahogyan más mosogatógépeknél is, úgy az ETA 238290000 mosogatógépnél sem hiányozhatnak az olyan funkciók, mint az extra szárítás, extra tisztítás, expressz funkció vagy zónás mosás.  Az ETA 238290000 mosogatógép belsejében önálló rekesz található az evőeszközökre, valamint két nagy fiók összecsukható rekeszekkel a tányérokra.  A felső kosarat a saját igényei szerint állíthatja be.

Tudja, mi a legjobb ebben az ETA 238290000 mosogatógépben?  Hogy elektronikus vezérlést kínál.  A LED kijelzővel ellátott beépített panel áttekinthető, ezért minden kiválasztott beállítást és programit látni fog rajta.  A panel a LED kijelzőn felül a kiválasztott programot megjelenítő, valamint a só vagy a fényező hiányát érzékelő jelzőt is tartalmaz.  A program kezdetét akár 24 órával is késleltetheti így pontosan arra az órára állíthatja be, amelyikre csak szeretné.

Könnyű tisztítás

A készülék mosása egyáltalán nem bonyolult, ugyanis öntisztító mikroszűrőt tartalmaz, amely mosás közben megtisztítja a vizet az ételmaradékoktól, ezáltal biztosítva az állandó tiszta vizet és az alaposabb mosást. Túlcsordulás elleni védelemmel is rendelkezik és két színváltozat közül választhat.  A választás csak és kizárólag önön múlik. Ha a hagyományt részesíti előnyben, válassza a fehér kivitelt, azonban ha az elegancia és a sötétebb stílus áll közelebb Önhöz, válassza a rozsdamentes acél modellt.

A márkáról

Végül még mondjunk valamit az ETA márkáról. Az ETA egy cseh márka, amely nagyon hosszú hagyománnyal rendelkezik, és már egész generációk óta tartja a vezető pozícióját a piacon. Nemcsak szlovákok és csehek vásárolják szívesen, de ugyanúgy külföldi emberek is előszeretettel szerzik be a termékeit. Ezeket a minőségi termékeket teljesen mindenki megengedheti magának, akinek minőségi műszaki cikkekre van szüksége a háztartásába. Az ETA számos terméket kínál, mint pl. hajvasalókat vagy porszívókat.  Válasszon Ön is egyet a kínálatukból.