A piacon lévő új termékek közé tartoznak a smart órák, tehát az intelligens órák, amelyek szó szerint ellepték a piacot. Az okosórák és az okoskarkötők, amelyeket manapság az egész világon értékesítenek, igazán sokat értek el, és nincs is min csodálkozni. Segítenek Önnek a mindennapi tevékenységei során, aminek köszönhetően nem kell mobiltelefont tartania magánál. A piacon bőséges számban, méretben, színben és kivitelezésben is megtalálhatja őket több különböző márkától.

Mint említettük, az okosórák olyan termékek, amelyekből tényleg nagyon sok van a piacon manapság. Nincs azon semmi meglepő, hogy sokszor megtörténik, hogy nem tudja kiválasztani pontosan azt a modellt, amelyre szüksége van. Hogyan válasszuk ki tehát magát az okosórát? Elsősorban szükséges, hogy az okosóra kompatibilis legyen az okostelefonjával. A legtöbb óra kompatibilis a mobiltelefonok esetében használt fő szoftverekkel, tehát az Androiddal és az iOS operációs rendszerrel. Nem kell tehát félnie attól, hogy valamilyen komplikáció lép fel. 

Nagyon fontosak azok az elvárások, amelyeket az okosóráknak teljesíteniük kell. Habár minden okosóra tudja mérni az időt, mutatni az időt, a mobiltelefonról érkező értesítéseket, üzenetek olvasását (SMS vagy a közösségi hálóról érkező üzeneteket), zenét lejátszani vagy figyelni a felhasználó tevékenységeit. Ezek mind alapvető tevékenységek. Továbbá vannak azonban kiegészítő tulajdonságok, mint például a vízállóság, a GPS, az LTE vagy a porállóság. 

A többi funkció többnyire nagyon érdekes, és képesek segíteni nagyon sok szempontból is. Ha ugyanis szívesen jár túrázni, akkor mindenképp egy olyan okosórát kell választania, amely vízálló és emellett egyúttal porálló is. Sokszor nemcsak Ön, de maga az okosóra is a kezén nehéz körülményeknek van kitéve. És végül még egy nagyon fontos tényezőt érdemes megemlíteni, ami az akkumulátor üzemideje egy feltöltéssel. Ennek ugyanis tényleg elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy az okosóra tényleg legalább egy teljes napot kibírjon. Így tényleg mindent figyelni tud az okosóra, amire csak Önnek szüksége van. Figyelembe véve ezeket a korábban említett feltételeket kínáljuk ma Önnek a Garmin Vivoactive 3 okosórát. 

Kicsi, de erős.

A Garmin Vivoactive 3 okosóra valóban hatalmas mennyiségű különböző funkciót kínál, amelyekbe Ön is beleszeret majd.  A pulzusmérőtől, a GPS követésén át egészen a különféle sporttevékenységek nyomon követésére szolgáló beépített alkalmazásokig számos dolog megtalálható az órában.  A Garmin egyszerűen piacvezető. 

Még ha a Vivoactive 3 okosóra úgy is tűnhet, hogy kizárólag a fitneszre összpontosít, ez nem igaz.  Ez a sokoldalú hordozható kiegészítő rengeteg olyan funkcióval is ellátott, amelyeket szükséges megemlíteni. Természetesen intelligens értesítésekkel, Garmin Pay fizetés lehetőségével, az alvás során történő, valamint valós időben történő stressz megfigyeléssel is ellátott.  És a formatervezése?  Az nem csak sportos, hanem intelligens is, ugyanis inkább egy klasszikus órára hasonlít, mintsem egy méretes fitnesz eszközre.

Nem meglepő, hogy a Vivoactive 3 okosóra modell igazán sikeres.  Végtére is, a Garmin márka a minőségi sporteszközök szimbóluma, amelyek manapság GPS rendszerrel is ellátottak.  Beszélgessen bárkivel, akár futóval, akár triatlonistával, akik nagy valószínűséggel mind meg fognak említeni egy-egy Garmin terméket. 

Formatervezés

Még ha úgy is tűnhet, hogy az összes preferencia közül, amelyet figyelembe kell vennie, a formatervezés a legutolsók közé sorolható az intelligens órák esetében, téved. Rengetegen éppen a formatervezés és az alapján választják ki a megvásárolt intelligens órát, hogy az hogyan néz ki. Miért? A válasz egyszerű. Az emberek minden körülmények közt jól szeretnének kinézni. Még az intelligens óra viselése során is. 

A 43 g súlyú Garmin Vivoactive 3 okosóra rozsdamentes acélból készült, és valóban úgy néz ki, mint egy hagyományos óra. Míg számos fitnesz tracker sportos formatervezésű és nem illik egyáltalán egy elegáns öltözékhez, ez a modell teljesen más ebből a szempontból.  Élvezze az óra által kínált kiváló lehetőségeket Ön is! 

A 11,7 mm mélységgel a Garmin Vivoactive 3 okosóra a kezével azonos síkban fekszik.  A szuper rugalmas szilikon óraszíjjal kombinálva kényelmes viselést tesz lehetővé.  Az órával nyugodtan alhat is.  Sosem fogja zavarni Önt. 

A szilikon pánt rugalmas, kellemes a bőrön.  Nem csupán úszásra, hanem hagyományos edzésre is megfelelő.  Amennyiben Önnek mégsem tetszik az óraszíj, a Garmin által gyártott bármilyen más típussal helyettesítheti azt. 

A Garmin Vivoactive 3 okosóra kijelzője 1,2 hüvelyk képátlójú.  A 240 x 240 képpontos kijelző biztosan elegendő lesz.  Ez olyan méret, amely a legtöbb nagy és kisebb csuklóra is megfelelő.  A kijelző megfelelő méretű, így valóban mindent látni fog rajta. 

Hasonlóképpen, mint számos Garmin óra, a Garmin Vivoactive 3 okosóra is színes transzflex kijelzőjű.  Eleinte sötétnek tűnhet a kijelző, legfőképpen az OLED kijelzővel összehasonlítva, ám egy bizonyos idő elteltével meg fogja szokni.  Az ilyen típusú kijelzők leginkább azért lettek kifejlesztve, hogy még közvetlen napfényen is megkönnyítsék az olvasást.  A kijelző segítségével energiát is megtakaríthat. 

A kijelző állandóan működik, ám akkor, amikor Ön éppen nem néz rá, le van sötétítve.  A háttérvilágítás kizárólag akkor kezd el világítani, ha megmozdítja csuklóját.  Ez egy hasznos funkció az idő gyors ellenőrzésére.

Vezérlés

Vezérlése valóban egyszerű. Számos hasonló eszközzel ellentétesen az órán csupán egyetlen gomb található.  A képernyő oldalán található. Ez a gomb nagyon fontos, ugyanis lehetővé teszi a sport menühöz való hozzáférést, valamint vissza gombként is használható.

A Garmin Vivoactive 3 okosóra eszköz alulsó oldalán négy tűvel kiegészített töltőport található.  Az utóbbi azonban olyan kicsi, hogy nem is érezhető. Ezek a tűk a pulzus optikai érzékelőiként használatosak. 

A Garmin Vivoactive 3 okosóra 50 méterig vízálló, ami ideális, ha szeret úszni, valamint a tusolást is megkönnyíti, így nem kell tartania a folyamatos be- és kikapcsolástól.

Ehhez az a tény is hozzátartozik, hogy a kijelző Corning Gorilla Glass 3-ból, a tok pedig megerősített polimerből készült, tehát egy tartós eszközt viselhet csuklóján, amely igényesebb edzéseket is kibír, így minden sokkal egyszerűbb lesz. 

Tevékenységkövetés

Bár a Garmin Vivoactive 3 okosóra hatalmas mennyiségű funkcióval ellátott, fő feladata a tevékenységek és a sportolás megfigyelése.  A modell nagy előnye, hogy számos edzéstípus közül lehet választani.  A kínálat valóban hatalmas.  Amint először megnyomja az oldalsó részen lévő gombot, felkérést kap arra, hogy állítsa be a kedvenceit, hogy azok a jövőben könnyen elérhetők legyenek.

Amennyiben a Garmin kínálatában nem található meg az Ön által kedvelt tevékenység, Ön is létrehozhatja azt.  Ennek köszönhetően mindent be tud állítani. 

Az összegyűjtött adatok mennyisége attól függ, hogy mely tevékenységeket választja, például a kerékpározáshoz az olyan alapvető információk, mint az eltöltött idő, az elégetett kalóriák és a pulzusszám az alkalmazásban láthatóak.  Az összegyűjtött adatok azonban átfogóak. 

További kiváló funkció a Garmin Vivoactive HR-től a stressz megfigyelése, amelyet a Garmin Vivoactive 3 okosóra a pulzusszám variabilitásának (HRV) leolvasásával mér az egész nap folyamán. 

A Garmin intelligens pulzusa azt is jelenti, hogy az alvásfigyelés pontosabb, mivel az alvás fázisát nem csak a mozgás, hanem a pulzus is meghatározza.  

Akkumulátor

A Garmin márka állítja, hogy az óra, átlagos használat mellett, egy hetet is kibír.  Ennek köszönhetően az órát nem szükséges naponta tölteni, tehát annak az alvás megfigyelésére is van lehetősége.  Ennek köszönhetően sokkal több információja lesz az egészégéről. 

Amennyiben rendszeresen fogja használni a GPS funkciót, számítson arra, hogy az óra kevesebb ideig lesz használható egy feltöltésre.