Az emberek többségének nagy luxust jelent személyi asszisztenst vagy egy olyan személyt alkalmazni, aki mindent megtervez számára, válaszol a hívásokra, vagy még a telefont is felveszi. Manapság azonban lehetséges valami hasonló. A mesterséges intelligenciának köszönhetően ma már létezik hangasszisztens. Ezek nem úgy működnek, mint a robotok, amelyeknek megmondhatja, mit csináljanak az otthonában, de ezek is igazán nagyszerű és praktikus funkciókat kínálnak, melyeket Ön is biztosan elsajátít.

A hangasszisztensek nagyon kellemes minimalista design-nal rendelkeznek, éppen ezért majdnem mindenhova beillenek. Bizonyos szó, vagy utasítás elhangzása után képesek életre kelni és különféle akciókat véghezvinni. Felkapcsolhatja a villanyt, válaszolhat a kérdésre, zenét játszhat le, leadhatja a megrendelést és számos más dolgot elvégezhet. 

Nagyon sok ember összetéveszti a hangasszisztens a virtuális asszisztenssel. A különbség köztük az, hogy míg a hangasszisztens valamilyen elektronikus készülék formájában található meg otthonában, a virtuális asszisztensek igazi emberek, akik a munkájukat végzik. A hangasszisztensbe elég egyszer, a vásárláskor befektetni, ezt követően teljesen ingyen végzi a munkáját. 

Megmagyarázni ezt a munkánkat megkönnyítő technológiát néha szinte lehetetlen. Számos kifejezés és jellemzés létezik, amely erre használható. Több fajta hangasszisztens létezik, de vannak univerzálisak is. Választásnál fontos szempont, mire is szeretné azt használni. Létezik intelligens-, okos-, automatikus-, virtuális-, digitális- vagy hangasszisztens, amelyekről most szót fogunk ejteni. 

Intelligens eszköz minden otthonba

A Google vállalat széles skálájú intelligens eszközöket kínál.  A Google Home Hub az egyik közkedvelt termékük. Hatalmas mennyiségű kiváló minőségű funkcióval rendelkezik, egyszerűen vezérelhető és stílusos dizájnú. 

2015-ben az Amazon az első jelentős technológiai vállalat volt, amely az intelligenciát az otthonokba hozta. A mai világban óriási választékban találhatóak különféle termékek, melyek egyszerűbbé teszik az életet. 

A Google néhány évvel ezelőtt igazolta erejét, valamint azt, hogy nem csak a böngészésben jó. A gyártási technológiában és intelligens termékek gyártásában is nagyszerű. A Google vállalat által gyártott intelligens asszisztensek mindjárt népszerűek és közkedveltek lettek. Mi mindent kínálnak, és milyen előnyökkel rendelkeznek? 

A Google Home Hub egyszerűen a “Hey, Google!” hívószóval kapcsolható be. Minden utasítás nagyon egyszerű és hasonló. Alexa, a készülék intelligenciája angol nyelvű, ettől azonban nem kell tartani. Az alapvető utasítások állandóan ismétlődnek. Ezeket magánál tarthatja egy darab papíron, vagy a mobiltelefonba feljegyezve. Ezen felül az állandó internetkapcsolat lehetővé teszi számos mondat és parancs lefordítását is. A vezérlés tehát egyáltalán nem nehéz. 

A régebbi modellekkel ellentétben a Google Home Hub frissítésekkel és új funkciókkal is rendelkezik. Ezek közé tartozik pl. a frissített Google fotóalbum, vagy az otthon megjelenítése, amely egy pillanat alatt megjeleníti az egész intelligens otthont. 

A Google Asszisztens sokkal okosabb, intelligensebb, valamint az Android és iOS operációs rendszerrel egyaránt párosítható. Ezt az egyszerűséget és intelligenciát kombinálja azokkal a funkciókkal, amelyeket kínál. 

Formatervezés

A Google Hub nagyon kellemes és érdekes méretekkel rendelkezik. Kis méreteinél fogva a Home Hub egyszerűen kombinálható és minden egyes helységbe jól illik. Méretei 178,5 x 118 x 67,3 mm. Más szóval, a Hub tényleg kicsi és könnyen áthelyezhető az egyik helyiségből a másikba. 

Kis méretei ellenére továbbra is egy nagy teljesítményű termékről beszélhetünk. Elhelyezheti a polcra, az asztalra vagy az éjjeli szekrényre,  egyszóval mindig kéznél lehet. 

A kis képernyőnek megvannak az előnyei. Fényképeket, sőt videókat is nézhet rajta. Az egész készülék esztétikáját a színes keret adja meg, amelynek az alapja szövettel borított. Négy színben kerül forgalomba: rózsaszínben, feketében, fehérben és világoskékben. A választás csak és kizárólag Önön múlik. A készülék hátoldalán található a hangerő-szabályzó és a hangszóró kapcsoló. Ez minden. Ez a Google vállalat jól bevált minimalizmusa, amely már ismert számukra. 

Nem hiányzik a fényérzékelő szenzor sem, amely a készülék számára lehetővé teszi a fényerő csökkentését, ha sötét helyiséget észlel. Így kellemes lesz a készülékre nézni. Minderről az Ambient EQ funkció gondoskodik,  amely nem csak a fényerőt igazítja a helység fényviszonyaihoz, de a színhőmérsékletet, valamint a kijelző alakját is képes megváltoztatni. A készülék ezáltal alkalmazkodik Önhöz. 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a hangszóró beállítja a kék fény kibocsátását. A fények kikapcsolása után a kijelző automatikusan szinte láthatatlan szintre kapcsol,  így nem fogja a sötétben zavarni a fény, Ön pedig tényleg jól fog aludni mellette. 

A csomagolás eltávolítása után elegendő a hálózathoz csatlakoztatni a Google Home Hub készüléket, és megvárni, míg lejátssza a hangot. A készülék ezzel jelzi a csatlakozást. A folyamat során töltse le és nyissa ki a Google alkalmazását. Jelentkezzen be Google fiókja segítségével és a jobb felső sarokban válassza ki az Eszköz ikont. A Google Home Hub a menü felső részén jelenik meg. 

Funkciók

Amennyiben a Google Asszisztenstől helymeghatározást kér, megjelenik a térkép, az elérhetőségek, a vélemények és a helyleírások. Érdeklődhet filmekről és annak szereplőiről. Némelyik kártyára kattintva tovább kerülhet, így további információkhoz juthat. 

Ezen kívül az asszisztens segítségével az egész házát irányíthatja. Számos eszközzel kompatibilis. Szinte hihetetlen, hogy a Google vállalat megtalálta a módját a keresett kifejezés vizuális szemléltetésének. 

A keresés azonban nem a fő szolgáltatás. A Google Home Hub úgy van optimalizálva, hogy releváns hangvisszajelzést adjon az Ön hangutasításai alapján. 

Természetesen az olyan streaming szolgáltatások használata is lehetséges, mint pl. a Youtube, a Spotify vagy a Pandora. Irányítson mindent a Home Hub segítségével, amire csak szüksége van! Ez csak Önön múlik. 

A megfizethető árú Google Home Hub ugyanazt végzi el, ugyanabban a minőségben, mint a hangasszisztensek drágább modelljei. A zenelejátszáson kívül hangasszisztenssel is rendelkezik, amely mindig készen áll arra, hogy segítsen megtalálni a választ, bekapcsolni a zenét, tompítani a fényt, bekapcsolni a televíziót és egyebeket. Mindez csak a hangja használatával. Semmi másra nem lesz szüksége 

Pár szó a márkáról

Ki ne ismerné a Google márkát? A jól ismert böngésző már régebben kezdett érdeklődni más termékek gyártása felől is. Főleg mobiltelefonok, hangasszisztensek gyártására összpontosít, melyek megkönnyítik az egész életet. Termékeik kifinomultak és kiváló minőségűek,  hiszen mégiscsak sok éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a technológia terén. Élvezze Ön is a legmagasabb minőséget és az egyszerűséget egyben.