Az emberek többségének nagy luxust jelent személyi asszisztenst vagy egy olyan személyt alkalmazni, aki mindent megtervez számára, válaszol a hívásokra, vagy még a telefont is felveszi. Manapság azonban lehetséges valami hasonló. A mesterséges intelligenciának köszönhetően ma már létezik hangasszisztens. Ezek nem úgy működnek, mint a robotok, amelyeknek megmondhatja, mit csináljanak az otthonában, de ezek is igazán nagyszerű és praktikus funkciókat kínálnak, melyeket Ön is biztosan elsajátít.

A hangasszisztensek nagyon kellemes minimalista design-nal rendelkeznek, éppen ezért majdnem mindenhova beillenek. Bizonyos szó, vagy utasítás elhangzása után képesek életre kelni és különféle akciókat véghezvinni. Felkapcsolhatja a villanyt, válaszolhat a kérdésre, zenét játszhat le, leadhatja a megrendelést és számos más dolgot elvégezhet. 

Nagyon sok ember összetéveszti a hangasszisztens a virtuális asszisztenssel. A különbség köztük az, hogy míg a hangasszisztens valamilyen elektronikus készülék formájában található meg otthonában, a virtuális asszisztensek igazi emberek, akik a munkájukat végzik. A hangasszisztensbe elég egyszer, a vásárláskor befektetni, ezt követően teljesen ingyen végzi a munkáját. 

Megmagyarázni ezt a munkánkat megkönnyítő technológiát néha szinte lehetetlen. Számos kifejezés és jellemzés létezik, amely erre használható. Több fajta hangasszisztens létezik, de vannak univerzálisak is. Választásnál fontos szempont, mire is szeretné azt használni. Létezik intelligens-, okos-, automatikus-, virtuális-, digitális- vagy hangasszisztens, amelyekről most szót fogunk ejteni. 

Új termék a Google-tól

A Google vállalat megpróbálja elterelni a figyelmét a versenytársairól, és valami újat próbál nyújtani Önnek. A smart háztartási termékek világa folyamatosan növekszik. Jelenleg a piacon nemcsak az Amazon van jelen, amely az Alexa virtuális asszisztenst kínálja, hanem olyan márkák is, mint az Apple és a Microsoft, valamint sok más, kisebb márka is. 

Ma már rengeteg intelligens hangszóró közül válogathatunk, különböző árkategóriákban, különböző funkciókkal. Csak Önön múlik, hogy melyik terméket választja ki. A lehető legkevesebbet akar költeni? Vagy valamilyen nagyon jó minőségűt keres? Tényleg nagyon sok van belőlük. 

Ha az ár nem az a dolog, amit figyelembe szeretne venni, akkor sokkal szélesebb körben válogathat. A Google Home Max hangasszisztens azonban nem a magas árkategóriában található, ennek ellenére számos különböző szolgáltatást nyújt. Élvezze őket Ön is! 

Formatervezés

A Google Home Max hangasszisztenst Maxnak hívják, azaz nagynak, és ennek több oka is van. Mérete 336,6 mm x 190 mm x 154,4 mm. Tömege 5,3 kg. Így a nagyobb eszközök közé sorolhatjuk. A nagyobb eszközöknek stílusos design-ra van szükségük, mert azonnal szembeötlőek. Azonban a Google Home Max hangasszisztens esetében nem kell aggódnia a csúnya design miatt. Bármelyik helyiségbe passzolni fog. 

Ez a prémium otthoni hangasszisztens mindenkinek passzolni fog, főleg a minimalista, kellemes kivitelének köszönhetően. Két színváltozatban vásárolhatja meg, méghozzá fehér és fekete színben. A választás csak és kizárólag önön múlik. 

Az elülső része egy akusztikusan áteresztő szövettel bevont, amely érintésre ugyanolyan, mint a Google Home Mini hangasszisztens anyaga. A konstrukció többi része téglalap alapú, kerekded peremekkel. Így bármilyen háztartásba nagyszerűen illik. 

Akik valami kisebbet keresnek, azok választhatják a Google Home Minit. Ez a változat szintén rengeteg feladattal megbirkózik. 

Könnyű kezelhetőség 

A csomagolás eltávolítása után elegendő a hálózathoz csatlakoztatni a Google Home Max hangasszisztens készüléket, és megvárni, míg lejátssza a hangot. A készülék ezzel jelzi a csatlakozást. A folyamat során töltse le és nyissa ki a Google alkalmazását. Jelentkezzen be Google fiókja segítségével és a jobb felső sarokban válassza ki az Eszköz ikont. A Google Home Max a menü felső részén jelenik meg. 

A készülék felső részén található egy érintőcsík. Az ujja csúsztatásával módosíthatja a hangerőt, koppintással pedig megállíthatja a lejátszást. Ugyanúgy működik, mint az érintőgyűrű a Google kezdőlapján. Ha nem szeretné manuálisan használni a hangasszisztenst, hangutasításokat is adhat, például “Hey Google!” vagy “Ok, Google!”. A mobiltelefonjában lévő alkalmazást is használhatja erre. 

Hat mikrofon áll a rendelkezésére, amelyek még nagyobb távolságból is fogják a hangját. Nyugodtan irányíthatja akár a másik helyiségből is. Sőt, a hangasszisztenst akkor is használhatja, amikor épp zenét játszik le. 

A vezérlés így tényleg nagyon egyszerű és tényleg mindenki megbirkózik vele. Akár egy teljesen kezdő is. 

A Google Home Max hangasszisztens hátoldalán egy kapcsolót talál a mikrofonok kikapcsolására. Nem kell őket szinte egyáltalán használni. USB-C port is elérhető, amely ethernet adapterrel használható kábeles csatlakozás érdekében. Természetesen 3,5 mm-es bemeneti csatlakozóval is ellátott, amely más zeneforráshoz való csatlakoztatásra szolgál, így valóban számtalan lehetőséget kínál. 

A hang minősége

Az egyik oka annak, hogy miért olyan nagy a Google Home Max hangasszisztens az, hogy négy vezérlőt tartalmaz. Ennek eredménye, hogy a hangszóró valóban tökéletesen szól. Megfelelő teljesítménnyel bír bulikhoz, még 100 % hangerő mellett is tiszta hangzást kínál. 

Az éles és erős basszusok szintén magától értetődőek. Számos teszt igazolta, hogy a minőségi hangszórók közé sorolható. Lenyűgöző funkció és intelligens hang. Egy ügyes elem, amely lehetővé teszi, hogy a hangszóró automatikus ráhangolódjon környezetére. A Google azt állítja, hogy a hangszóró úgy állítja be a hangszínszabályzót, hogy az a helyiséghez igazodjon. Ennek köszönhetően az eszköz kiegyensúlyozott és kellemes hangzást biztosít. 

Még jobb, hogy a Home Max hangasszisztens két hangszóró két másik hangszóróval párosítható a sztereo konfiguráció érdekében. A Google három méterre ajánlja elhelyezni őket egymástól. 

A Google Home Max hangasszisztens lehetővé teszi a zenét Wi-Fi-n keresztül streamelni a telefonban vagy a notebookban lévő alkalmazásokon keresztül. A legközkedveltebb streamelős alkalmazások közé a Youtube, a Google Play zene, a Spotify és a Pandora sorolhatóak. Sajnos az Apple Music nem tartozik a listába. 

Mi mindenre képes?

A zene streamelése csupán egy a számos funkció közül. A Google Home Max hangasszisztens az egész otthonát képes kezelni. Segít az öltözködés során, ugyanis tudja, milyen lesz az időjárás. Ezen felül képes beállítani az ébresztőórát, megmondja, milyen nap van, valamint azt is, hogy mik a tervei az adott napon. Hagyja magát kényeztetni és fogadja meg a hangasszisztens tanácsait, amely mindenben az Ön segítségére lesz, amiben csak szeretné. 

Az egyszerű vezérlésnek köszönhetően mindenki bele fog szeretni. Meg sem kell említeni érdekes, stílusos kivitelezését vagy egyszerű vezérlését. Kezdje el használni és el sem fogja tudni képzelni, hogyan is élhetne nélküle. 

Pár szó a márkáról

Ki ne ismerné a Google márkát? A jól ismert böngésző már régebben kezdett érdeklődni más termékek gyártása felől is. Főleg mobiltelefonok, hangasszisztensek gyártására összpontosít, melyek megkönnyítik az egész életet. Termékeik kifinomultak és kiváló minőségűek,  hiszen mégiscsak sok éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a technológia terén. Élvezze Ön is a legmagasabb minőséget és az egyszerűséget egyben.