Az emberek többségének nagy luxust jelent személyi asszisztenst vagy egy olyan személyt alkalmazni, aki mindent megtervez számára, válaszol a hívásokra, vagy még a telefont is felveszi. Manapság azonban lehetséges valami hasonló. A mesterséges intelligenciának köszönhetően ma már létezik hangasszisztens. Ezek nem úgy működnek, mint a robotok, amelyeknek megmondhatja, mit csináljanak az otthonában, de ezek is igazán nagyszerű és praktikus funkciókat kínálnak, melyeket Ön is biztosan elsajátít.

A hangasszisztensek nagyon kellemes minimalista design-nal rendelkeznek, éppen ezért majdnem mindenhova beillenek. Bizonyos szó, vagy utasítás elhangzása után képesek életre kelni és különféle akciókat véghezvinni. Felkapcsolhatja a villanyt, válaszolhat a kérdésre, zenét játszhat le, leadhatja a megrendelést és számos más dolgot elvégezhet. 

Nagyon sok ember összetéveszti a hangasszisztens a virtuális asszisztenssel. A különbség köztük az, hogy míg a hangasszisztens valamilyen elektronikus készülék formájában található meg otthonában, a virtuális asszisztensek igazi emberek, akik a munkájukat végzik. A hangasszisztensbe elég egyszer, a vásárláskor befektetni, ezt követően teljesen ingyen végzi a munkáját. 

Megmagyarázni ezt a munkánkat megkönnyítő technológiát néha szinte lehetetlen. Számos kifejezés és jellemzés létezik, amely erre használható. Több fajta hangasszisztens létezik, de vannak univerzálisak is. Választásnál fontos szempont, mire is szeretné azt használni. Létezik intelligens-, okos-, automatikus-, virtuális-, digitális- vagy hangasszisztens, amelyekről most szót fogunk ejteni. 

Kicsi, de erős

A megfizethető árú Google Home Mini ugyanazt végzi el, ugyanabban a minőségben, mint a Bluetooth hangszórók drágább modelljei. A zene lejátszásán kívül hangasszisztenssel is rendelkezik, amely mindig készen áll arra, hogy segítsen megtalálni a választ, bekapcsolni a zenét, tompítani a fényt, bekapcsolni a televíziót és egyebeket. Mindez csak a hangja használatával. Semmi másra nem lesz szüksége 

Más szóval, a Home Mini pontosan ugyanaz, ami a nagyobb “barátja”, a Google Home Max. Ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, sőt, még a teljesítménye alapján is képes felzárkózni hozzá. Mit mindent kínál ez a kis hangszóró? 

Kiváló hangminőség

A hangminőség megítélésekor mindig szubjektív véleményről van szó. Azonban, ha a legtöbb szubjektív vélemény nagyon hasonló, akkor azokból egy objektív, általánosan elfogadott vélemény válik. És pontosan így van ez a Google Home Minivel is. A hangja ténylen nagyon jó minőségű. Elég a streamelő szolgáltatások egész széles választékából kiválasztani valamit. Ezek közé a szolgáltatások közé tartozik a Youtube, Spotify, Pandora és a Google Music. Ezután már csak válassza ki a zenét és kezdheti is a zenehallgatást. 

A vokál és a basszus is tényleg tökéletes és jól hallható lesz még 100 százalékos hangerő esetében is. Tehát minden egyes helyiségben maga mellett tudhatja, ahol zenét szeretne hallgatni vagy ahol hangasszisztensre van szüksége. 

Formatervezés

A Google Home Mini nagyon kellemes méretű és formatervezésű. Megfelelő méretű mindenki számára, aki szereti a kisebb méretű készülékeket és berendezéseket. Nem vonzza magára annyira a figyelmet és szinte átlátszó. A készülék mérete akkora, hogy akár a tenyerén is elfér. 

Előnye, hogy mérete egészen lapos. Tényleg mindenhová elfér, akár egy keskeny polcon, szekrényen vagy egy zsúfolt asztalon is. Néhányan talán észre se fogják venni, vagy valami mással fogják összekeverni. Tökéletesen képes elvegyülni és eltűnni a térben. 

A kis méreteinek köszönhetően a készülék tényleg minden háztartásba passzol. Több szín közül is választhat, méghozzá  korallrózsaszín, szürke vagy egészen sötét, fekete szín is szerepel a kínálatban. 

Könnyű kezelhetőség

Manapság a modern készülékek vezérlése tényleg nagyon egyszerűnek és intuitívnak számít. Ugyanez a helyzet a Google Home Mini készülék esetében is, amelyet érintéssel vezérelhetünk. Például, ha szeretné megállítani vagy szüneteltetni a zene lejátszását, akkor elég egyszerűen koppintani egyet a készülék tetejére. 

Ha az ujját a hangszóró jobb vagy a bal oldalára helyezi, akkor azzal növeli vagy csökkenti a készülék hangerejét. Végezetül pedig, ha a hangjával vagy érintéssel szeretné vezérelni ezt a készüléket, akkor a Home Mini felső részén világítani kezd a négy LED dióda.  Ez azt jelenti, hogy a készülék a parancsunkra vár vagy azt jelzi, hogy a készülék regisztrálta a műveletet. 

Ha megnézzük a Home Mini alsó felét, akkor láthatjuk, hogy micro USB porttal szerelték fel. Ez garantálja az újratöltést és mikrofonkapcsolót. Ez lehetővé teszi, hogy kikapcsoljuk az aktív hallgatást. Nem hiányzik a gumírozott alsó rész sem, amelynek köszönhetően a készülék szilárdan áll egy helyen. 

Teljesítmény

A Google Home Mini a legkedvezőbb árú hangszóró a Google vállalat kínálatából. Szerencsére az alacsony tömege ellenére sem számít rosszabb minőségűnek. A hangját 10 méteres távolságra is meghallja és nagyszerű funkciókat nyújt, akárcsak a többi modell. 

Amennyiben az a kérdés, hogy mi mindenre képes a Google Home Mini, az attól az országtól függ, hogy melyikben tartózkodik. Az alapvető funkciói közé tartozik például a telefonálás és a streamelés az olyan zenei alkalmazásokról, mint például a Spotify, a Pandora, a Youtube, az iHeartRadio és továbbiak. Az intelligens háztartását is vezérelheti vele, mint például a lámpákat. 

A Google Home Mini intelligens funkciókkal dicsekedhet, amelyek rögtön a rendelkezésére állnak, amint kicsomagolta a készüléket. 

A csomagolás eltávolítása után elegendő a hálózathoz csatlakoztatni a Google Home Mini készüléket, és megvárni, míg lejátssza a hangot. A készülék ezzel jelzi a csatlakozást. A folyamat során töltse le és nyissa ki a Google alkalmazását. Jelentkezzen be Google fiókja segítségével és a jobb felső sarokban válassza ki az Eszköz ikont. A Google Home Mini a menü felső részén jelenik meg. 

Megéri az árát? 

Látni, hogy a Google, akárcsak az Amazon, igyekszik minél több háztartásba eljuttatni az asszisztensét. Ezért kisebb kivitelben is gyártja a zászlóshajóit, miközben igyekszik csökkenteni az árat is. A számos funkciónak köszönhetően, amelyeket a Google a Google Home Mini hangasszisztensen keresztül kínál, biztosak lehetünk benne, hogy ez a készülék mindenképpen megéri az árát. A nagyszerű funkciók mellett alacsony árat is kapunk, elegáns kivitelben. Ezzel igazán az első helyre kerül a hangasszisztensek piacán és tökéletesen képes versenybe szállni akár az Amazon márkával is. 

Ha egy olcsóbb hangasszisztens verziót keres, akkor a Google Home Mini egy nagyszerű választás lehet. Egyrészt hangasszisztensnek is tartják, másrészt kiegészítőnek a háztartásba és minőségi hangszórónak is tekinthető. Ennek a készüléknek az főleg a specialitása, hogy intelligens és sokkal többet kínál, mint a többi átlagos hangszóró. 

Ha szeretne valamilyen nagyobb hangasszisztenst, amelynek erősebb a hangja, akkor még mindig választhat egy nagyobb hangasszisztenst is, méghozzá a Google Home Max formájában. Ez egy nagyobb darab készülék, a hangspektruma szélesebb, de persze néhány ezer forinttal drágább is. A választás természetesen csak és kizárólag Önön múlik. 

Pár szó a márkáról

Ki ne ismerné a Google márkát? A jól ismert böngésző már régebben kezdett érdeklődni más termékek gyártása felől is. Főleg mobiltelefonok, hangasszisztensek gyártására összpontosít, melyek megkönnyítik az egész életet. Termékeik kifinomultak és kiváló minőségűek,  hiszen mégiscsak sok éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a technológia terén. Élvezze Ön is a legmagasabb minőséget és az egyszerűséget egyben.

Tulajdonságok:

  • Kapcsolat: Bluetooth, Wi-Fi
  • Bővíthetőség: nyílt rendszer 
  • Támogatott operációs rendszerek: Android, iOS