Belegondolt már néha abba, hogy hogyan nézne ki az élete mobiltelefon nélkül? Valószínűleg nem gyakran. Az oka ennek főleg az, hogy ma már szinte mindenünk a mobiltelefonunkban van elmentve. A naptár, tele különféle emlékeztetőkkel az eseményekre, találkozókra, megbeszélésekre, iskolai ügyekre, az alkalmazások, amelyek segítenek nekünk megszervezni a napunkat, hogy ne kelljen mindenhová magunkkal vinnünk egy határidőnaplót, telefonkönyvet, amelyekben a családtagjaink és fontos személyek telefonszáma van, valamint ugyanúgy az üzenetek és a feljegyzések, amelyeket egyszerűen nem akarunk elveszíteni. Éppen ezért fontos, hogy az ilyen dolgokra minőségi telefonja legyen, amely biztosítja, hogy nem fog elromlani a nem megfelelő időben. A mobiltelefon akkumulátorától az is elvárható, hogy minél tovább kibírja, hogy biztosítsa nekünk a gond nélküli üzemelést. Sokszor azonban pont az akkumulátor nevezhető a mobiltelefon Achillesz ínjának, hiszen még a piacon megtalálható legjobb mobiltelefonok akkumulátora is viszonylag elég gyenge, a teljesítményük sem olyan jó és ritkán bírnak ki egy egész teljes napot újratöltés nélkül.

A mobiltelefonok manapság már sokkal több funkciót teljesítenek, mint az az első ránézésre tűnik. Sokszínűségük és lehetőségeik tárháza tényleg elég tág és messzemenő, és nincs is ezen mit csodálkozni. A technológia előrelépése megállíthatatlan, mi pedig nagyon gyors tempóban haladunk vele előre. A piacon olyan hatalmas mobiltelefonokat is találhatunk, amelyek kijelzőjének látványától biztosan eláll a lélegzetünk, de akár kisebb kivitelű mobiltelefonokat is, amelyek inkább kisebb kezű, kézitáskát hordó embereknek valók, vagy bizonyos helyzetekbe, amikor egyszerűen nem lehet nálunk egy nagyobb mobiltelefon. A mobiltelefonok előnye a mai világban főleg az, hogy minőségi fényképezőgépeket is kínálnak, Ön pedig tényleg tökéletes fényképekkel dicsekedhet, amelyek minden bizonnyal elvarázsolnak majd mindenkit. Ha szeretne egy minőségi mobiltelefont választani, akkor a Honor 9X mobiltelefont tudjuk ajánlani, amely most az egyik csillagnak számít a piacon. 

Gyors áttekintés

A Honor 9X mobiltelefon egy elérhető árú mobiltelefon a nagyszerű mobiltelefon modellek körében. A régi Honor 8X modell utódja, amelyet az emberek nagyon megkedveltek. 

A Honor 9X mobiltelefonon található fényképezőgép sokkal jobb, mint a Honor 8X modell kamerája volt.  Hatékonyabb, erősebb teljesítményű kamerákat és emellett jobb chipet is kínál a jó és folyamatos működés érdekében. 

Formatervezés és kijelző

A Honor 9X mobiltelefon egy elérhető árú okostelefon, amely nagy kijelzőt kínál. Egy 6,6 hüvelykes kijelzőről van szó, amely az okostelefonhoz képest egy picit nagyobb, mégis a mobiltelefon kiválóan tartható a kézben és jól használható.  Ha nincs megfelelően nagy méretű keze, lehet, hogy mindkét kezére szüksége lesz a mobiltelefon használatához. 

A kijelző felbontása 1080 x 2340 képpont. Ez egy kellemes felbontás, amely éles képernyőt biztosít. A probléma a kijelző típusánál kezdődik,  ugyanis LCD típusról van szó, amely néhányuk számára eltántorító lehet. Általánosságban az LCD kijelzők rosszabb minőségűnek tituláltak a közkedveltebb OLED típushoz viszonyítva, ugyanis relatíve rosszul jelenítik meg a fekete színt és egyéb színeket. A Honor 9X mobiltelefon azonban az egyik legjobb minőségű LCD kijelzővel felszerelt. Nagyon élénk és nagyon szép színeket kínál,  azonban a maximális fényerő nem túl nagy.

Előny, hogy a Honor vállalat megtalálta a megfelelő módot arra, hogy kisebb nyílást hozzon létre az elülső kamerára, amely a kijelző közepén található. Ennek köszönhetően a szelfik sokkal jobban néznek ki, mint korábban, más készülékek esetében.

A mobiltelefon meglehetősen hagyományos kialakítású – amint már említettük is, elég nagy, valamint kicsit nehéz is.  Ugyanis 197 gramm súlyt nyom. Az elülső kijelzőn Gorilla Glass védőüveg található. 

A mobiltelefon hátulsó oldalán viszonylag magasan van elhelyezve az ujjlenyomat-olvasó, amelyet az ujjával gyorsan és kényelmesen meg fog találni. Természetesen minden a kéz méretén múlik, tehát ha Önnek kisebb méretű a keze, akkor ez a művelet sokkal nehezebb lesz. 

Rögtön az ujjlenyomat érzékelő mellett található a három lencséből álló mező. A mobiltelefon enyhén kiemelkedő részén találhatók,  azonban nem kell attól tartani, hogy megkarcolná vagy tönkretenné emiatt a kamerát. A tokon nem igazán nyúlnak túl. 

A Honor 9X mobiltelefon jobb oldalán hangerő-szabályozót és bekapcsoló/kikapcsoló gombot talál. Az alulsó rész USB-C portot tartalmaz. Ez a típusú port már egy ipari szabvány, azonban néhány olcsó mobiltelefonon még mindig micro USB port található, tehát az USB-C interfész jelenléte igazán meglepő lehet. A töltés azonban ennek köszönhetően sokkal gyorsabb. 3,5 mm csatlakozóval is felszerelt a fülhallgató használatához.  Ez a port egyre kevesebb mobiltelefonon van jelen, tehát ha vezetékes fülhallgatót szeretne használni, ez a mobiltelefon az egyik utolsó olyan modell, amelyiken még megteheti. 

Akkumulátor

A Honor 9X mobiltelefon 4 000 mAh kapacitású akkumulátorral ellátott. Ez jó teljesítménynek számít, amelynek köszönhetően átlagos használat során a mobiltelefon kibírja az egész napot újratöltés nélkül. 

Ha a nagy akkumulátor kapacitás nem elég nagy előny, akkor a töltési sebesség mindenképp az. A Honor 9X mobiltelefon lehetőséget kínál gyorstöltésre, azonban a csomagolás ezt nem tartalmazza. Külön kell megvásárolni. 

Fényképezőgép

Mivel a Honor a Huawei leányvállalata, ezért kínálatában általában olyan mobiltelefon darabokat találunk, amelyek jó kamerákkal felszereltek. Ez a Honor 9X mobiltelefon esetében sincs másképp. A fényképezőgép sokkal jobb, fejlettebb, mint az előző modell esetében megszokhattuk. 

A hátlapi fő fényképezőgép 48 MPx felbontást kínál.  Ez ultra nagylátószögű 8 MPX objektívvel és 2 MPX mélységű kiegészítő kamerával összekötött, így nagyban javítja a portré felvételek minőségét.

A fő fényképezőgép nagyon szép fényképeket biztosít.  A részletek pontosak, kidolgozottak és nagyon jól láthatóak.  Az autófókusz nagyon gyorsan reagál a közelről történő fényképezés során. 

Teljesítmény

A Honor 9X mobiltelefon Android 9 operációs rendszert használ, amely a Google legújabb operációs rendszere, azonban ahogy a legtöbb okostelefon, ez a készülék is frissíthető.  Éppen ezért teheti ezt meg Ön is. Az Android operációs rendszer kiválóan kiegészíti az EMUI rendszert, amely a Huawei önálló felhasználói felülete, amelynek megvannak a maga jó és rossz oldalai.

A színek az EMUI rendszerben ikonokkal és vastagon szedettel vannak jelölve, amelyek színe különböző. Az előre beállított háttér a Huawei P30 modellel ellentétben (amely szintén EMUI rendszerrel rendelkezik) finom kék árnyalatú. Ennek eredményeképpen a mobiltelefon nagyszerűen néz ki már első pillantásra is. 

A Honor 9X mobiltelefon nagyon jól használható, nem szabadna problémának felmerülnie a hívások fogadása és bontása, az internethez való csatlakozás, vagy a mobil adatforgalom használata során sem. A GPS pontos, a Bluetooth kapcsolat esetenként kiesik, azonban egyetlen probléma sem túl gyakori, így nem nevezhető az eszköz fő problémájának.

Videók megtekintése

Ha a mobiltelefon kijelzőjét nézzük, a megtekintési élmény mindig a kijelző minőségével van összefüggésben, a Honor 9X mobiltelefon LCD kijelzője kiváló élményt garantál a filmek és a televíziós műsorok megtekintése során. A nagy felbontás kiváló képminőséget biztosít. A színek kissé egyhangúak, azonban első ránézésre jól néznek ki. Azonban ebben az árkategóriában nem minden eszköz rendelkezik olyan méretű kijelzővel, mint a 9X mobiltelefon. Ez mindenképpen egy nagy előnynek számít.

A márkáról

A világszerte ismert márkákon, például az Apple, Samsung vagy Huawei kívül a magyar piacon nem olyan régen megjelent a Honor márka is, amely azonnal nagy adag elismerést vívott ki magának. Nincs is min csodálkozni. A Honor kínálta mobiltelefonok jó minőségűek, modernek és sokkal jobban néznek ki, mint ahogy az első ránézésre vagy az áruk alapján tűnne. Ne hagyja, hogy megtévessze Önt a nagyon alacsony ár, amin a Honor a mobiltelefonjait kínálja. Éppen a nagyszerű ár nyújt Önnek nagy komfortot a vásárlásánál, és később a mobiltelefon használata közben. Több tízezer elégedett vásárló bízik meg ebben a márkában a magas teljesítményének és egyszerű vezérlésének köszönhetően, amely mindegyik Honor mobiltelefont jellemzi.