A nyomtatók az elengedhetetlen elektronikai cikkek közé tartoznak, amelyeknek egy háztartásból sem szabadna hiányozni. A számítógépekkel és monitorokkal egy csoportba sorolhatóak. A dokumentumok nyomtatásán kívül nagyon gyakran fényképek nyomtatását, szkennelést, vagy másolás lehetőségét is nyújtják.  A piacon számos nyomtató található, általában csak teljesítményben, árban és márkában különböznek egymástól.  

A piacon ma számos különféle lézernyomtató található.  Egyesek csak nyomtatásra szolgálnak, mások viszont fax és szkenner lehetőségét is nyújtják.  A választás csak és kizárólag Önön múlik. Minél több funkcióval rendelkezik egy lézernyomtató, annál jobb lesz aztán vele a későbbiekben dolgozni. 

A nyomtató vezérlése egyébként egyszerű.  Az utasításokat általában számítógépen keresztül adja ki, de ez megtörténhet mobiltelefonon, vagy tableten keresztül is.  A terméken található nyomógombokat nagyon sok esetben ki sem használja.  Ez azonban nem törvényszerűen igaz.  Kiváló minőségű, jó nyomdát keres munkahelyére vagy otthonába? Akkor most pont rátalált egyre. 

Gyors áttekintés

Olyan segítőtársat keres, amely minden szükségeset a másodperc tört része alatt kinyomtat?  Akkor most épp meg is találta! Ez a HP Color Laser MFP 178nw lézernyomtató, amely a közkedveltek közé tartozik a piacon.  Eza nyomtató ugyanis egyesíti a nagy teljesítményt és a kellemes árat. 

A HP Color Laser MFP 178nw többfunkciós lézernyomtató modell nemcsak az irodai, de otthoni nyomtatásra is alkalmas.  A nyomtatáson kívül olyan más funkciókkal is rendelkezik, mint például szkennelés vagy fénymásolás.  Nem beszélve arról, hogy színes nyomtatás támogatással is rendelkezik.  Ebből kifolyólag szép színes képeket is nyomtat, amelyekbe beleszeret.  

A színes nyomtatásnál a nyomtatási sebesség 4 oldal egy perc alatt, a fekete-fehér nyomtatásnál 18 oldal egy perc alatt.  Ez teszi a nyomtatást simává és teljesen zökkenőmentessé, probléma nélkül. Felkeltette az érdeklődését ez a nyomtató? Ebben az esetben olvassa tovább az értékelő cikkünket! 

Vezérlés 

A nyomtatókat leggyakrabban a számítógéppel vezérlik. A rajta lévő nyomógombokat általában csak a ki és bekapcsolásra használjuk.  Egyes modellek azonban nagyszerű előnyöket kínálnak, mint például a nyomtatás és szkennelés a számítógép bekapcsolása nélkül.  Ha így használja a nyomtatót, szükséges megfigyelni, milyen vezérlő elemeket kínál. 

A HP Color Laser MFP 178nw többfunkciós lézernyomtatót a felső részen található néhány nyomógombbal vezérelheti.  Természetesen kijelzővel is ellátott, amelyen a nyomtatást, szkennelést, vagy fénymásolást érintő információkat követheti nyomon.  

A nyomtató olyannyira multifunkcionális, hogy számítógépes csatlakozás nélkül is képes dolgozni.  Nyugodtan vezérelheti a vezérlőpanelen, vagy a HP Smart mobilalkalmazáson keresztül.  

A vezeték nélküli és alkalmazás nélküli mobiltelefonról történő közvetlen nyomtatáshoz használja az Apple AirPrint vagy Google Cloud Print alkalmazások egyikét. 

A HP Color Laser MFP 178nw többfunkciós lézernyomtató a felhasználás és vezérlés terén számos lehetőséget kínál.  Ebből kifolyólag minden felhasználónak a kedvében jár.  

Méretek 

A lézernyomtató mérete a lézernyomtató vásárlását befolyásoló fontos tényező.  Amennyiben kisebb irodával vagy lakással rendelkezik, a nyomtatónak kompakt méretekkel kellene rendelkeznie.  A másik szempontból viszont, ha a méretek nem okoznak problémát és nagyobb lézernyomtatót is megengedhet, nyugodtan válasszon nagyobb teljesítményű, méretesebb modellt.  Ezek legfőképp az általuk kínált tucatnyi funkcióval ragadják magukkal.

A HP Color Laser MFP 178nw többfunkciós lézernyomtató a közepes méretű nyomtatók közé tartozik, irodába és otthonra egyaránt megfelel.  Nagyobb dolgozószobába vagy nagyobb asztalon is elfér. 

Abban az esetben, ha érdeklik a pontos méretek, akkor azok a következők: 

  • szélesség: 40,6 cm
  • magasság: 38,9 cm 
  • mélység: 36,3 cm
  • termék tömege: 12,9 kg

A méretek keretei között a HP Color Laser MFP 178nw többfunkciós lézernyomtató nagyon szép és divatos kialakítását is megemlíthetjük.  Ezáltal minden egyes helyiségbe jól illik.  

A nyomtató felső része sötétszürke, alsó része fehér.  A két szín kombinációja nagyszerű összhangot képez, amely vonzó dizájnt kölcsönöz a nyomtatónak.  

Főbb jellemzők 

Minden lézernyomtató más funkciókkal rendelkezik.  Némely modellek többel, mások kevesebbel rendelkeznek.  Az általánosságban azonban érvényes, hogy a nagyobb modellek több funkcióval rendelkeznek, a kisebbek kevesebbel. 

A HP Color Laser MFP 178nw többfunkciós lézernyomtató néhány funkcióval rendelkezik, amelyeket egyszerűen megkedvel.  Az egyik ilyen a HP Smart, Apple AirPrint, Google Cloud Print vagy Hp WiFi Direct alkalmazáson keresztüli nyomtatás.  A választás csak és kizárólag Önön múlik. Esetleg a számítógépes kapcsolaton keresztüli nyomtatást is kihasználhatja. 

A HP Smart applikációhoz azonban még egyszer vissza kell térnünk.  Egy olyan alkalmazásról van szó, amely az Androidok és iOS operációs rendszerrel működő mobiltelefonok számára egyaránt alkalmas.  A letöltés után nagyon egyszerűen, intuitív módon használhatja. Elég megnyitni az alkalmazást a mobilkészüléken és kiválasztani a szükséges lehetőséget.  A kijelzőn állíthatja be a nyomtatás, szkennelés vagy fénymásolás lehetőségét.  

A kitűnő minőségű nyomtatás egy további nagyszerű funkció, amelyet kedvelni fog.  A HP márkájú nyomtatók mindig garantálják a minőséget.  Pontosan ez a nyomtató modell lézeres technológián alapul.  Ez a technológia gyors és rendkívül pontos.  A dokumentumok és képek nyomtatásánál nagyszerű eredményeket biztosít.  

A nyomtatók ilyen típusa nem csak fekete-fehér, de színes nyomtatást is biztosít.  Nyugodtan nyomtasson rajta dokumentumokat, képeket, vagy fényképeket.  

A nyomtatáson kívül szkennelés vagy másolás lehetőségét is nyújtja.  Minden felhasználó megtalálja a neki megfelelőt.  

Van tudomása arról, hogy a HP Color Laser MFP 178nw többfunkciós lézernyomtató nagyon hatékonyan, valamint környezetkímélő és pénztárcabarát módon működik?  A modell magas energiaköltség nélkül hatékony működést biztosít.  Nyugodtan használja minden nap anélkül, hogy azon gondolkodna, mennyi energiát, színt vagy pénzt használ el.  

A nyomtató nagyszerű nyomtatási sebességéről sem szabad megfeledkezni.  A HP Color Laser MFP 178nw többfunkciós lézernyomtató egy perc alatt 18 fekete-fehér oldal, valamint 4 színes oldal nyomtatására képes.  Sebességével lassan utoléri a professzionális és nagy nyomtatókat.  

Érdekesség, hogy minden funkció és előny ellenére a nyomtató megőrizte kompakt méreteit.  Ennek köszönhetően bárhol elfér.  Akár az irodában, akár a dolgozószobában, vagy bárhol a lakásban helyezi el.  Nem beszélve arról, hogy a divatos kialakításnak köszönhetően tökéletesen beleolvad a környezetébe.  

Festékpatronok 

Biztosan tudja, hogy a nyomtatónak a nyomtatáshoz patronokra van szüksége.  Egyes modellek csak a fekete-fehér nyomtatást támogatják, mások a színeset is.  Ezt követően ettől függ, milyen patronokat választ bele. Azonban jó, ha maga a nyomtatót gyártó társaság nyomtatópatronokat is kínál.

A HP társaság azon márkák közé tartozik, melyek portfóliói között a lézernyomtatókon kívül hozzá tartozó tartozékokat is kínál.  Az eredeti, nagy kapacitású nyomtatópatronok sokáig kitartanak és nincs szükség állandó cserére.  Ezáltal nem csak pénzt takarít meg, de időt is és a környezetét is védi.

A márkáról

A HP teljes nevén Hewlett-Packard, egy nagy múlttal rendelkező multinacionális cég, melyet 1939-ben alapítottak.  Ez egy amerikai társaság, melynek székhelye Kaliforniában, Palo Alto-ban van.  Ismertségét leginkább az általuk kínált kiváló minőségű számítógépeknek és notebookoknak köszönheti.  Ez azonban még közel sem minden. Portfóliójában egyéb olyan termékek is megtalálhatóak, mint például lézernyomtatók, asztali számítógépek és más, különféle kiegészítők.  Ezeket nem csak saját részre gyártja, de más márkák számára is, mint például a Lenovo vagy Dell.