Egy új lézernyomtató vásárlásán gondolkodik?  Függetlenül attól, hogy az otthon lévő öreg lézernyomtatója elromlott, vagy egyáltalán nem is volt lézernyomtatója, egy olyan darabról van szó, amelynek egyetlen háztartásban, vagy irodában sem volna szabad hiányoznia.  Számos módon felhasználható és számos modell a nyomtatáson kívül más funkciókat is kínál, mint például a szkenner, vagy fénymásolás.  A választásnál csak Önön múlik, hogy végül milyen modell mellett teszi le a voksát.  Nagyon fontos azonban átgondolni a vásárlást.  

A piacon ma számos különféle lézernyomtató található.  Egyesek csak nyomtatásra szolgálnak, mások viszont fax és szkenner lehetőségét is nyújtják.  A választás csak és kizárólag Önön múlik. Minél több funkcióval rendelkezik egy lézernyomtató, annál jobb lesz aztán vele a későbbiekben dolgozni. 

A nyomtató vezérlése egyébként egyszerű.  Az utasításokat általában számítógépen keresztül adja ki, de ez megtörténhet mobiltelefonon, vagy tableten keresztül is.  A terméken található nyomógombokat nagyon sok esetben ki sem használja.  Ez azonban nem törvényszerűen igaz.  Kiváló minőségű, jó lézernyomtatót keres munkahelyére vagy otthonába? Akkor most pont rátalált egyre. 

Gyors áttekintés

Olyan terméket szeretne az otthonába amely nagy teljesítményű, gyorsan nyomtat és kialakításával bármely helységhez képes alkalmazkodni?  Abban az esetben megtalálta.  Ez a HP Neverstop Laser MFP 1200w lézernyomtató, amely a közkedveltek közé tartozik a piacon.  A teljesítmény és az ár tökéletes arányát nyújtja. 

Ez a lézeres nyomtató nem csak a festékpatronokat, de a teljes önkiszolgáló festékutántöltő rendszert is használja.  Ez végül kiváló minőséget eredményez minimális nyomtatási követelményekkel.  Nem csak a környezetre van kedvező hatással, de a pénztárcájára is. 

A mellékelt patronnal újratöltés nélkül 5000 oldalt tud kinyomtatni 20 oldal/perc nyomtatási sebességgel.  Ez nem elég Önnek? Nagy örömet fog szerezni a szkenner és fénymásoló funkció is.  Amennyiben a HP Neverstop Laser MFP 1200w lézernyomtató felkeltette az érdeklődését, olvassa tovább értékelésünket.  

Vezérlés 

A nyomtató vezérlése gyakran számítógépen keresztül történik.  A rajta lévő nyomógombokat általában csak a ki és bekapcsolásra használjuk.  Egyes modellek azonban nagyszerű előnyöket kínálnak, mint például a nyomtatás és szkennelés a számítógép bekapcsolása nélkül.  Ha így használja a nyomtatót, szükséges megfigyelni, milyen vezérlő elemeket kínál. 

A HP Neverstop Laser MFP 1200w multifunkciós lézernyomtató vezérlése néhány módon történik.  Az első a hagyományos, számítógépen keresztül történő vezérlés.  A nyomtatót egyszerűen csatlakoztatja a számítógéphez, telepíti azt és ezt követően már használhatja is.  

A második lehetőség a nyomtató tetején található vezérlőpanelen keresztül történő vezérlés.  Néhány nyomógombon kívül LCD kijelző is található itt, amelyen minden beállítás megfigyelhető, esetleg a nyomtatást, a szkennelést és a fénymásolást érintő információk is megtalálhatóak rajta. 

A harmadik lehetőség a mobiltelefonon keresztül történő vezérlés.  Elég letölteni a mobiltelefonba és ezt követően a kínált lehetőségekből kiválasztani egyet.  

Méretek 

A lézernyomtató mérete a lézernyomtató vásárlását befolyásoló fontos tényező.  Amennyiben kisebb irodával vagy lakással rendelkezik, a nyomtatónak kompakt méretekkel kellene rendelkeznie.  A másik szempontból viszont, ha a méretek nem okoznak problémát és nagyobb lézernyomtatót is megengedhet, nyugodtan válasszon nagyobb teljesítményű, méretesebb modellt.  Ezek legfőképp az általuk kínált tucatnyi funkcióval ragadják magukkal.

A HP Neverstop Laser MFP 1200w lézernyomtató első ránézésre masszívnak és nagynak tűnhet.  Azonban ennek éppen az ellenkezője igaz. Épphogy egy kompakt modellnek számít, amely kisebb irodába, dolgozószobába, vagy háztartásba is megfelel.  

A nyomtató amellett, hogy kompakt, kellemes súllyal is rendelkezik.  

  • szélesség: 38 cm
  • magasság: 29,3 cm
  • mélység: 28,7 cm
  • termék tömege: 8,7 kg

A lézernyomtató nemcsak kompakt méretű, hanem kellemesen könnyű a súlya is. Ebből kifolyólag szükség szerint át is helyezheti az egyik helyről a másikra.  

A méretek mellett a kialakítást is meg kell említenünk.  A HP társaság lézernyomtatói gyakran a sötétszürke-krémszínű, vagy fehér kombinációjában jelennek meg.  Figyelmet keltő nagyon szép és divatos kontrasztról van szó, amely minden helyiségbe illik, bárhová is helyezi. 

Főbb jellemzők 

Minden lézernyomtató más funkciókkal rendelkezik.  Egyesek többet, mások kevesebbet kínálnak.  Az általánosságban azonban érvényes, hogy a nagyobb modellek több funkcióval rendelkeznek, a kisebbek kevesebbel. 

Amint azt már említettük a HP Neverstop Laser MFP 1200w lézernyomtató modell lakásba és irodába egyaránt megfelel.  A felhasználhatóság széles skáláját kínálja.  Nagyszerű funkciókkal rendelkezik, amelyeket biztosan megkedvel majd.  Ezek közé tartozik a gyors nyomtatás is, amely 1 oldal/ 8 másodperc sebességet ér el.  

A papírtálca kapacitása 150 papírra elegendő, így azt nem kell folyamatosan utántölteni. A nyomtatás gyors és zökkenőmentes. 

A nyomtatóban található festékpatron 5000 oldal kapacitású, amelynek köszönhetően nemcsak pénztárcáját, hanem a környezetét is kíméli.  

A nyomtatás a piacon található más modellekkel összehasonlítva 80 %-kal gazdaságosabb és takarékosabb. 

Önt is mindig elrettentette a nyomtatópatron cseréje?  Azon kívül, hogy bepiszkolódhatott, előfordulhatott, hogy a csere bonyolult volt.  A HP Neverstop Laser MFP 1200w lézernyomtató esetében azonban nincs mitől tartania.  A HP társaság úgy tervezte a nyomtatópatront, hogy az utántöltés egyszerű és nagyon praktikus legyen.  Az utántöltés tiszta és folyamatos. 

Más modellekkel összehasonlítva a HP Neverstop Laser MFP 1200w lézernyomtató modell még valami plusszal rendelkezik, ez pedig a gyorsaság.  Ha összehasonlítja ezt a lézernyomtatót más lézeres nyomtatókkal rájön, hogy ennél a nyomtatónál a nyomtatás 10-szer gyorsabb. És ez már valami, nemde? 

Érdekesség, hogy minden funkció és előny ellenére a nyomtató megőrizte kompakt méreteit.  Ennek köszönhetően bárhol elfér.  Akár az irodában, akár a dolgozószobában, vagy bárhol a lakásban helyezi el.  Nem beszélve arról, hogy a divatos kialakításnak köszönhetően tökéletesen beleolvad a környezetébe.  

Festékpatronok 

Biztosan tudja, hogy a nyomtatónak a nyomtatáshoz patronokra van szüksége.  Egyes modellek csak a fekete-fehér nyomtatást támogatják, mások a színeset is.  Ezt követően ettől függ, milyen patronokat választ bele. Azonban jó, ha maga a nyomtatót gyártó társaság nyomtatópatronokat is kínál.

A HP társaság azon márkák közé tartozik, melyek portfóliói között a lézernyomtatókon kívül hozzá tartozó tartozékokat is kínál.  Az eredeti, nagy kapacitású nyomtatópatronok sokáig kitartanak és nincs szükség állandó cserére.  Ezáltal nem csak pénzt takarít meg, de időt is és a környezetét is védi.

A márkáról

A HP teljes nevén Hewlett-Packard, egy nagy múlttal rendelkező multinacionális cég, melyet 1939-ben alapítottak.  Ez egy amerikai társaság, melynek székhelye Kaliforniában, Palo Alto-ban van.  Ismertségét leginkább az általuk kínált kiváló minőségű számítógépeknek és notebookoknak köszönheti.  Ez azonban még közel sem minden. Portfóliójában egyéb olyan termékek is megtalálhatóak, mint például lézernyomtatók, asztali számítógépek és más kiegészítők.  Ezeket nem csak saját részre gyártja, de más márkák számára is, mint például a Lenovo vagy Dell.