A notebookok manapság nagyon hatékonyan képesek helyettesíteni a nagy, nem hordozható asztali számítógépeket.  Egyszerűen lehet velük dolgozni, praktikusak, hordozhatóak az egyik helyről a másikra és számos helyen használhatóak.  Egyes modellek nehezebbek, mások könnyebbek. A munkán kívül programozás, esetleg játékok játszása, filmek vagy fényképek nézése során is segítségünkre lehetnek. 

A notebook választása során fontos ügyelni a formatervezésre és a méretekre, azonban ezen felül más olyan paramétereket is figyelembe kell venni, amelyektől a teljesítmény függ.  Ennek megfelelőnek kell lenni ahhoz, hogy kényelmessen szörfözhessen az interneten, nézhessen filmeket vagy játszhasson játékokat.  Abban az esetben, ha programozni is szeretne, magasabb árkategóriába tartozó és jobb teljesítményű notebookot fog kellenie vásárolnia. 

A HP márkájú notebookok a piacon kapható legjobbak közé tartoznak.  Hatékony és kompakt számítógépekről van szó, amelyek kényelmesen elférnek a táskájában, nem fogják zavarni Önt és nem is nehezek.  Mindemellett még mindig nagy teljesítményt kínálnak, nem hevülnek túl és egyszerűen dolgozhat rajtuk.  Amennyiben új eszköz vásárlását tervezi, és a HP márka termékeit is meg szeretné tekinteni, a HP ProBook 450 G7 notebook modellt ajánljuk figyelmébe, amelyet már az első használat során megszeret majd.

Gyors áttekintés

A legjobb minőségű notebook megtalálása néha nagyon nehéz feladat. A HP márka tudja ezt, ezért kínálatában minden felhasználónak megfelelő modellek találhatóak.  A profi grafikán felül a kezdők és az olyan személyek is megtalálják a számukra megfelelő darabot, akik csak az interneten való szörfözésre szeretnék használni a notebookot. 

A HP ProBook 450 G7 notebook modell a HP márka közkedvelt újdonságai közé tartozik.  Nagy méretű, 15,6” képátlójú kijelzőt, numerikus résszel ellátott billentyűzetet, Windows operációs rendszert és sok egyebet kínál. Az Ön érdeklődését is felkeltette ez a notebook modell?  Olvassa el a mai értékelő cikkünket. 

Formatervezés 

Míg számos más terméknél a formatervezés nem annyira fontos, a notebookokat gyakran kinézetük alapján választjuk ki.  Mindig stílusos és szép társat szeretnék magunk mellett tudni, amely minden esetben segítségünkre lesz.

A HP ProBook 450 G7 notebook a hagyományos notebookokkal szemben, világos kivitelű.  A HP ProBook 450 G7 notebook egész konstrukciója minőségi anyagból készült, ellenáll a karcolásoknak vagy más manuális sérülésnek. Ez azt jelenti, hogy még a hordozás soráni legrosszabb feltételeket is kibírja. 

Ami kisebb hátránynak számíthat, az a méret és a súly.  A mai modern eszközök keskenyebb és kisebb méreteket kínálnak.  A HP ProBook 450 G7 notebook egy nagyobb modell, amelyet problémás lehet hordozni. 

Teljesítmény 

A teljesítmény a legfontosabb paraméter, amelyre biztosan oda kell figyelnie, ha minőségi társat keres.  Egy hagyományos felhasználónak, aki dokumentumokat fog írni és az interneten fog böngészni, kisebb teljesítmény is elegendő. Másfelől, ha programozni szeretne vagy nagy grafikai fejlesztéseken szeretne dolgozni, nagy teljesítményre lesz szüksége.  Ez a magasabb áron is érzékelhető lesz majd.

A HP ProBook 450 G7 notebook nagy teljesítményt kínál elérhető áron.  A notebook készen áll az igényesebb feladatokra.  A 4,2 GHz teljesítményű Intel Core i5-10210UI processzornak köszönhetően bármilyen feladatot képes probléma nélkül elvégezni. 

Ahhoz, hogy a processzor folyamatosan tudjon dolgozni, nagy, 8 GB DDR4 SDRAM és Intel UHD grafikus kártya egészíti ki. 

Az SSD is hatással van a teljesítményre, amelynek kapacitása a nagyszerű 256 GB-t éri el. Így nagyon nagy sebességet biztosít Önnek. Az SSD a más, hagyományos merevlemezekkel összehasonlítva néhányszor nagyobb sebességet kínál. 

Ezek mellett nem használ sok energiát, így az akkumulátor is kímélve van. 

Kijelző 

A kijelző, ahogyan a hagyományos számítógépek esetében is, nagyon fontos.  Az egész használati idő alatt ezt fogja nézni. Éppen ezért minőséginek és megfelelő méretűnek kell lennie, alkalmazkodnia kéne az Ön igényeihez.  Milyen a HP ProBook 450 G7 notebook kijelzője? 

Amint már említettük is, ez a modell a hagyományos, nagy notebookok közé sorolható, amelyek numerikus billentyűzettel is rendelkeznek.  A kijelző képátlójának mérete 15,6”, ennek köszönhetően jól lehet rajta dolgozni és egyetlen felhasználónak sem okoz problémát. 

A kijelző körül lévő vastagabb kereteknek köszönhetően a notebook még nagyobb.  Ha a keretek el lennének távolítva, esetleg a kijelző húzódna egészen a keretek széléig, modernebben nézne ki és kompaktabb méretű lenne. 

Méretek 

Amint már korábban is említettük, a HP ProBook 450 G7 notebook a nagyobb modellek közé tartozik, amelyek nem rendelkeznek kompakt méretekk.  Masszívabb és nagyobb, tehát rosszabb utazni vele.  Amennyiben nem tervezi minden egyes nap hordozni, akkor ez nem lesz zavaró tényező. 

A notebook mérete 364,9 x 256,9 x 19 mm. A tömege két kilogramm. Ezekkel a paraméterekkel a közepesen nagy notebookok közé tartozik, amelyek legfőképpen egy helyen végzett munkára alkalmasak. 

Funkciók 

Az egyik legjobb funkció, amelyekkel a HP ProBook 450 G7 notebook ellátott, a profi biztonság.  Ennek köszönhetően olyan széfről beszélhetünk, amely engedély nélkül senkit sem enged be a felhasználói felületére. 

A jelszó mellett a modellt egy korszerű titkosítási elemmel is bebiztosíthatja ujjlenyomat-olvasó formájában. 

A funkciók közül meg kell említenünk a billentyűzetet, amely ezen a notebookon kicsit más, mint a legtöbb manapság kapható notebooknál.  Ennek legfőképpen az az oka, hogy numerikus részt is kínál, amelyet helytakarékosság céljából a legtöbb manapság értékesített notebook már nem tartalmaz.  Ennek köszönhetően a munka sokkal praktikusabb és jobb.

A notebook Windows operációs rendszert tartalmaz, amely számos felhasználónál igazán közkedvelt.  Nagyon egyszerűen használható és mindenkinek alkalmas. 

Amennyiben azt szeretné, hogy a notebook a lehető leggyorsabban dolgozzon, fókuszáljon annak csatlakozására.  A HP márkájú notebook támogatja a Wi-Fi 6 modern szabványt.  Ez sokkal gyorsabb és stabilabb, mint az előző változatok. 

A Wi-Fi-n felül a notebook a Bluetooth-ot is támogatja, mégpedig takarékos 5.0 változatban.  Ennek a lehetőségnek köszönhetően további eszközök is csatlakoztathatóak hozzá. 

A számos csatlakozási lehetőségről sem szabad megfeledkezni.  A notebook audio csatlakozóval, USB 2.0-val, microSD kártyaolvasóval, adapter bemenettel, HDMI-vel, USB 3.1-gyel és USB-C-vel is rendelkezik.

Akkumulátor üzemideje 

Az akkumulátor továbbra is számos notebook gyenge pontja.  A modellek túlnyomó többségére az a jellemző, hogy bár jó teljesítményt kínál, azonban az akkumulátor csupán pár órát bír ki.  Éppen ezért kéne a notebook kiválasztása során figyelembe venni ezt az alapvető paramétert is.

Ennek a HP notebooknak az üzemideje jó.  Takarékos módot kínál, még nagyobb terhelés esetén is akár 8 órát is kibír.  Néhány további notebookkal összehasonlítva, mint például az Apple márka notebookjai, ez azonban még mindig kevés.

Egy olyan átlagos felhasználónak azonban, aki elérhető áron szeretne notebookot vásárolni, teljes mértékig megfelelő. 

A márkáról

A HP teljes nevén Hewlett-Packard, egy nagy múlttal rendelkező multinacionális cég, melyet 1939-ben alapítottak.  Ez egy amerikai társaság, melynek székhelye Kaliforniában, Palo Alto-ban van.  Ismertségét leginkább az általuk kínált kiváló minőségű számítógépeknek és notebookoknak köszönheti.  Ez azonban még közel sem minden. Portfóliójában egyéb olyan termékek is megtalálhatóak, mint például lézernyomtatók, asztali számítógépek és más, különféle kiegészítők.  Ezeket nem csak saját részre gyártja, de más márkák számára is, mint például a Lenovo vagy Dell.