Belegondolt már néha abba, hogy hogyan nézne ki az élete mobiltelefon nélkül? Valószínűleg nem gyakran. Az oka ennek főleg az, hogy ma már szinte mindenünk a mobiltelefonunkban van elmentve. A naptár, tele különféle emlékeztetőkkel az eseményekre, találkozókra, megbeszélésekre, iskolai ügyekre, az alkalmazások, amelyek segítenek nekünk megszervezni a napunkat, hogy ne kelljen mindenhová magunkkal vinnünk egy határidőnaplót, telefonkönyvet, amelyekben a családtagjaink és fontos személyek telefonszáma van, valamint ugyanúgy az üzenetek és a feljegyzések, amelyeket egyszerűen nem akarunk elveszíteni. Éppen ezért fontos, hogy az ilyen dolgokra minőségi mobiltelefonja legyen, amely biztosítja, hogy nem fog elromlani a nem megfelelő időben. A mobiltelefon akkumulátorától az is elvárható, hogy minél tovább kibírja, hogy biztosítsa nekünk a gond nélküli üzemelést. Sokszor azonban pont az akkumulátor nevezhető a mobiltelefon Achillesz ínjának, hiszen még a piacon megtalálható legjobb mobiltelefonok akkumulátora is viszonylag elég gyenge, a teljesítményük sem olyan jó és ritkán bírnak ki egy egész teljes napot újratöltés nélkül.

A mobiltelefonok manapság már sokkal több funkciót teljesítenek, mint az az első ránézésre tűnik. Sokszínűségük és lehetőségeik tárháza tényleg elég tág és messzemenő, és nincs is ezen mit csodálkozni. A technológia előrelépése megállíthatatlan, mi pedig nagyon gyors tempóban haladunk vele előre. A piacon olyan hatalmas mobiltelefonokat is találhatunk, amelyek kijelzőjének látványától biztosan eláll a lélegzetünk, de akár kisebb kivitelű mobiltelefonokat is, amelyek inkább kisebb kezű, kézitáskát hordó embereknek valók, vagy bizonyos helyzetekbe, amikor egyszerűen nem lehet nálunk egy nagyobb mobiltelefon. A mobiltelefonok előnye a mai világban főleg az, hogy minőségi fényképezőgépeket is kínálnak, Ön pedig tényleg tökéletes fényképekkel dicsekedhet, amelyek minden bizonnyal elvarázsolnak majd mindenkit. Ha szeretne egy minőségi mobiltelefont választani, akkor a Huawei Mate Xs mobiltelefont tudjuk ajánlani, amely most az egyik csillagnak számít a piacon. 

Gyors áttekintés

A Huawei Mate Xs mobiltelefon a legújabb hajlítható mobiltelefon a Huawei vállalattól, amellyel továbbfejleszti a Huawei Mate X modellt és annak tökéletlenségeit.  Falcon Wing elnevezésű, jobb formatervezésű pántokkal ellátott. Ezek erősebbek és sokkal jobb minőségűek.  A Huawei vállalat a mobiltelefon élettartamát is növelte, ugyanis a szerkezet négyrétegű poliamid filmmel megerősített.

A többi hajlítható mobiltelefonnal ellentétesen, amelyek kaphatóak, a tok belsejében lévő hajlítható kijelző védett, a telefon külső kijelzővel kiegészített, a Huwei kijelző a külső részen elhelyezett.

A formatervezés előnye abban rejlik, hogy az elsődleges kijelző nagyon egyszerűen elérhető. 

A Huawei Mate Xs mobiltelefon nagyban eltér a Galaxy Fold-tól, bár mindkét hajlítható mobiltelefon egyetlen nagy kijelzővé alakítható.  A Galaxy Fold esetében a külső kijelző képátlója 4,6 hüvelyk, amely nagyon kicsi az általános használatra és szinte mindig szét kell hajtani a készüléket, ha valami többet szeretne csinálni a mobiltelefonon, nem csupán üzenetet írni vagy hívást lebonyolítani. 

Ez azonban nem érvényes a Huawei Mate Xs mobiltelefon esetében.  Az elsődleges kijelző összecsukott és szétnyitott állapotban is nyugodtan használható.  Mindkét esetben elegendő helyet biztosít. 

Az összecsukott kijelző 6,6 hüvelykes.  Megfelelő méretű ahhoz, hogy konkurenciát képezzen a nem hajlítható mobiltelefonok számára.  Széthajtást követően a Huawei Mate XS mobiltelefon kijelzője hatalmas, 8 hüvelykes.  Olyan mobilról van szó, amely számos helyzetben képes helyettesíteni a tabletet.

Mobiltelefon belseje

A Huawei Mate Xs mobiltelefon a Huawei vállalat legújabb Kirin 990 5G chipkészletével ellátott, amely 7 nm technológián alapul, ezen felül beépített 5G modulussal ellátott chipkészlettel kiegészített.  A Huawei csodás 512 GB tárhelyet kínál, míg a 8 GB RAM az összes alkalmazással megbirkózik, amelyet telepít rá.  És hogy működik? Teljesen probléma nélkül! A folyamatos működés még abban az esetben is biztosított, ha több alkalmazást futtat egyidejűleg. 

A Huawei új mobiltelefonok Google Mobile Services (GMS) szolgáltatásokkal is ellátottak az USA kormányzati korlátozás miatt.  A Huawei vállalat éppen ezért kezdte el fejleszteni saját keretrendszerét (Huawei vállalat mobilszolgáltatásai) és igyekszik helyettesíteni a Google Play-t.  Ez az, amit manapság elvárhat a Huawei Mate Xs mobiltelefontól.

Még ha az App Galleryben vannak is harmadik féltől származó mobilalkalmazások, például TikTok vagy Microsoft Office, még mindig van mit behozni. A kínálatban egyetlen Google Apps szolgáltatás sem található (ezek olyan dolgok, mint például a YouTube, a Gmail vagy a Chrome). Hiányoznak más népszerű mobilalkalmazások is, például Snapchat, Facebook, Instagram és WhatsApp.

Természetesen elvárható, hogy az App Gallery alkalmazás kiegészítéssel érkezik és olyan fontos alkalmazásokat foglal majd magába, amelyeknek köszönhetően a mobilok szélesebb kör számára lesznek érdekesek. 

Kijelző

Összecsukott állapotban az OLED kijelző mérete 6,6 hüvelyk, amely körülbelül megfelel az olyan kijelzőknek, amelyek a legtöbb mobiltelefonon megtalálhatóak.  Felbontása 2489 x 1148, megfelelően fényes ahhoz, hogy napos időben is használható legyen.

A kijelző körül lévő keretek kicsit vastagabbak, mint a manapság kapható többi mobiltelefonnál, azonban a kijelzőn egyetlen kivágás sem található.

A kijelző szétnyitása hatalmas, 8 hüvelykes kijelzőhöz vezet, amely felbontása 2480 x 2200.  A fejlett kijelző egyszerűen használható, az egyik legjobb összecsukható kijelző a piacon. 

Középen hajlítás található, amely kizárólag egy bizonyos szögből látható.  Nem látható annyira, hogy zavaró legyen a használat vagy a munka során. 

Természetesen a legnagyobb kérdés a Huawei Mate Xs mobiltelefon kijelzőjét illetően annak tartóssága.  Erre, sajnos, nem lehet pontos választ adni.  Le kell tesztelni a mobiltelefont és idővel meg lehet tudni, hogy valójában milyen is. 

Formatervezés

A Huawei Mate Xs mobiltelefon robusztus és nehéz mobiltelefon.  Ez nem is kérdés.  300 gramm súlyának köszönhetően biztosan a nehezebbek közé tartozik.  Súlya azonban leginkább akkor érezhető, ha túl sokáig tartja kezében a készüléket. 

A legtöbb komponenst a bal oldalon található, amely vastagabb, mint a mobiltelefon többi része.  A Huawei vállalat intelligens formatervezést implementált, , így mindent, tehát a kamerát is a vastagabb oldal tartalmazza. 

A készülék jobb oldalán hangerős-szabályozó gombok elhelyezettek és olyan gomb található, amely beépített ujjlenyomat-olvasót tartalmaz.  A gomb csupán picivel magasabban elhelyezett, mint a mobiltelefon közepe, így a gomb elérhetőbb.  Ezen felül az ujjlenyomat-olvasó gyors és pontos.

A jobb oldal alulsó részén USB Type-C csatlakozó található.  A Huawei Mate Xs mobiltelefonon nincs 3,5 mm jack, tehát a csomagolásban USB C típusú fülhallgatót talál.

A mobiltelefon felső peremén hibrid csatlakozó található, amely duál SIM-kártyára alkalmas, amely két nano méretű SIM-kártya, vagy egy SIM-kártya és egy NM memóriakártya befogadására alkalmas.

Fényképezőgép

A Huawei Mate Xs mobiltelefon fő kamerája Leica márkájú, 40 MP felbontású, f / 1,8 RYYB érzékelővel ellátott, csodás felvételeket képes készíteni gyenge megvilágítás mellett.  8 MP méretű teleobjektív is elérhető, f / 2,4, 52 mm rögzített zoom vagy 3 x ultraszéles modulus 16 MP, f / 2,2, 17 mm.

A Huawei szinte csúcsminőségű mobiltelefonhoz alkalmas kamerákat gyártott.  A Huawei Mate Xs mobiltelefon a sokoldalú kamerarendszerrel megőrzi ezt az irányt, sportos AI tulajdonságokat kínál a hatásos felvételek érdekében.  A Huawei Mate Xs mobiltelefon modell előnye, hogy az elsődleges kamerarendszer szelfi kameraként is működik, behajtható kijelzővel ellátott, ennek köszönhetően lenyűgöző szelfiket készíthet.

A Huawei Mate Xs mobiltelefon olyan univerzális kamerarendszerrel ellátott, amely nagyon hatásos felvételeket képes készíteni, fantasztikus nagyítást kínál.

A kamerarendszer három kamerából áll.  A Huawei Mate Xs mobiltelefon Leica 40MP, f / 1,8 elsődleges kamerával ellátott RYYB érzékelővel, amely nagy felvételeket képes készíteni gyenge megvilágítás mellett.

Az elsődleges kamera ezt követően párosul a teleobjektívvel, amely felbontása 8 MP f / 2,4, 52 mm-re rögzített, ultraszéles 16 MP f / 2,2 17 mm modulussal kiegészített.  Ez bizonyos mértékig hasonlít arra, amit az olyan modelleknél láthattunk, mint a Huawei P30 Pro.

A hardver és a szoftver kombinációjának köszönhetően a Huawei Mate Xs mobiltelefon 30-szoros nagyítás mellett is készíthet fotókat, valamint akár 10-szeres nagyítás mellett is készíthet videókat.  A Huawei Mate Xs mobiltelefon modell előnye, hogy az elsődleges kamerarendszer szelfi kameraként is használható.

Akkumulátor élettartama

Minden technológia a 4 500 mAh akkumulátor által táplált, amely az egész napot kibírja.  A mellékelt 45 W töltő használatával tölthető.  A mobiltelefon nem tölthető vezetékesen, amely kompromisszum, amelyet a vásárlók képesek elfogadni amiatt, hogy a kijelző a mobiltelefon összecsukását követően a mobiltelefon „hátán” van. 

A márkáról

Végül még mondjunk valamit a Huawei márkáról. A Huawei márka nagyon népszerű és jól ismert a régiónkban. Főleg azok az emberek választják, akik egy minőségi mobiltelefont vagy egy intelligens tabletet keresnek, a lehető legalacsonyabb áron. Amennyiben Ön is spórolni szeretne a mobiltelefonon vagy a tableten, azonban minőségre vágyik, válassza a Huawei márkát.  A vállalat a mobiltelefonokra specializálódott, azonban más kiváló termékeket is gyárt.  A kiváló minőségű termékek közé tartoznak a tabletek és az okosórák is. A márka legtöbb terméke nagy kijelzőt, erős teljesítményt, és zökkenőmentes menetű mobiltelefont vagy tabletet kínál, ami sokkal jobban, egyszerűbben és gyorsabban segít Önnek megbirkózni a munkával.