A legújabb tabletek teljesítményükkel közel járnak a számítógép teljesítményéhez, ami számos technológia kedvelőnek nagy örömet okoz.  Birtokolni egy olyan segítőtársat, amely kis méretű, és mindig Önnel lehet, emellett viszont olyan teljesítménnyel rendelkezik, mint a nagy számítógépek, nagyon sok esetben hasznos lehet.  Amennyiben Ön is új készülék vásárlását mérlegeli, van egy nagyszerű tippünk az Ön számára.  

Az új iPad Pro 2019-es megjelenésével nagyon sokan megértették, hogy a tabletek nagyon sokban megegyeznek a számítógépekkel.  Ráadásul nagyon sok közülük olyan teljesítménnyel rendelkezik, amely megelőzi a számítógép vagy laptop teljesítményét.  Azonban nem csak az Apple márka gyárt kiváló teljesítménnyel rendelkező minőségi tabletet.  A Huawei márka is ebbe a csoportba tartozik.  

Szeretne jó áron egy olyan tabletet, amely bizonyos helyzetekben képes helyettesíteni a számítógépet? Van egy tippünk a számára. 

Gyors áttekintés

A megfelelő tablet alapja a lehető legjobb és legnagyobb teljesítmény, amely minden egyes feladattal megbirkózik.  Azonban ha ebbe belegondol, a formatervezés is eléggé fontos.  A Huawei MediaPad T5 10 tablet esetében éppen a formatervezés az, amely első pillantásra szembetűnik.  A finom, elegáns, divatos kivitelt minden felhasználó azonnal megkedveli.  Nem számít, hogy Ön férfi vagy éppenséggel nő. 

Ez azonban még mindig nem minden, amit ez a termék kínál.  A Wi-Fi és LTE csatlakozás a tablet erősségei közé tartoznak.  Természetesen GPS navigációval és tiszta, áttekinthető kijelzővel is ellátott.  Mindezek ellenére a számos funkció felsorolása mellett az értékelést még el sem kezdtük.  

Felkeltette az érdeklődését a Huawei MediaPad T5 10 tablet modell? Ebben az esetben olvasson tovább! 

Teljesítmény

A tablet teljesítménye nagyon fontos paraméter, amelyről nem szabad megfeledkezni.  Azon kívül, hogy a terméknek kompakt méretekkel kell rendelkeznie, hogy bárhová, ahova megy, magával tudja vinni, megfelelő teljesítménnyel is kell rendelkeznie, hogy minden rábízott feladatot teljesíteni tudjon.  

Ahogy azt már feljebb említettük, a tabletnek elég jó teljesítményűnek kell lennie, hogy lépést tudjon Önnel tartani és képes legyen minden követelményét teljesen feldolgozni.  A tabletben található nyolcmagos processzor hatalmas előnynek számít.  Ebből kifolyólag nem csak zökkenőmentes működést, de játékok játszását, filmek nézését és számos mást is nyújt. 

Nagy sebességről a CPU is gondoskodik. A CPU 4× 2,36 GHz + 4× 1,7 GHz-es rendszerrel működik. A zökkenőmentes működést a 4 GB RAM és a 64 GB beépített memória is biztosítják.  Ha azonban ez nem lenne elég, a tárhelyet microSD memóriakártya segítségével 256 GB-ra bővítheti.  

Vezérlés 

Minden tablet valamilyen szempontból más. Mindegyik más funkciókat, teljesítményt vagy formatervezést kínál.  Azonban mindegyik rendelkezik valami közössel.  Az irányítás többé-kevésbé ugyanolyan. Természetesen ez az operációs rendszer függvényében változik, de általában bizonyos jellegzetes elemekkel rendelkeznek.  Hogyan vezérelhető a Huawei MediaPad T5 10 tablet?

A tablet használata nagyon egyszerű, mivel a nagyon sokak számára ismert és nagyon kellemes Android operációs rendszert használja.  Ebben az esetben az Android 8.0 Oreo operációs rendszerről van szó.  Azonban természetesen újabb változatokra is frissítheti.  

A működés a zökkenőmentes futáson alapul. Remek maggal ellátott, amely támogatja ezt.  A tablettel történő munka egyszerű, gyors és zökkenőmentes.  Mivel a vezérlése intuitív, gyorsan hozzászokik majd.  

Formatervezés 

A formatervezés egy olyan paraméter, melyet tudat alatt mindenki figyel.  Mivel nem befolyásolja a teljesítményt, ezért nem olyan fontos.  Bizonyos módon azonban befolyásolja a vele végzett munkát.  Ebben az esetben azonban nem kell sajnálnia, ha a formatervezés a tablet megvételére késztetné.

Amennyiben valami többet szeretne megtudni arról, hogyan is néz ki a Huawei MediaPad T5 10 tablet, nagyon szívesen leírjuk Önnek.  Elölről nagyon minimalista és az egész kivitel az előző Huawei tabletekhez hasonlít.  A szélesebb fekete kereten, a Huawei feliraton és az előlapi kamerán kívül itt mást nem is talál.  Film vagy videó nézés közben, vagy csak az interneten való szörfözés során semmi sem fogja akadályozni.   

Kár, hogy a keret finoman elvesz a kijelző méretéből.  Ennek ellenére is nagyon jó élményben lesz része a munkavégzés során vagy a videók nézése közben.  

A hátoldala is egyszerű. Az egész test alumíniumból készült, ezért valami tokkal kellene védenie.  Ezzel elkerülheti a karcolásokat. 

A tablet formatervezése tökéletesen illik mindenkinek. Nem számít, hogy Ön férfi vagy éppenséggel nő. 

A Huawei MediaPad T5 10 tablet méretei több, mint jók mindenki számára.  Azon kívül, hogy könnyű és nem nehezíti a táskát, nagyon kompakt is.  Bármilyen táskába vagy bőröndbe simán belefér. 

Ha érdeklik a pontos méretek, akkor azok a következők: 

  • szélesség: 16,4 cm
  • magasság: 24,3 cm
  • mélység: 0,8 cm
  • termék tömege: 0,5 kg

Kijelző

A kijelző általában a tablet kulcsfontosságú tulajdonsága.  Nagyon sokan a kijelző méretével és felbontásával foglalkoznak.  Nincs is azonban min csodálkozni. A kijelző teoretikusan az, ami a készülék nagy részét kitölti.  Ha azt akarja, hogy a kép jól látható legyen, választáskor ne feledkezzen meg erről a paraméterről.  

A Huawei MediaPad T5 10 tablet kijelzője szó szerint lenyűgöző.  10,1 hüvelyk képátló méretű, amellyel a közepes nagyságú modellek közé sorolható.  Ez azonban még közel sem minden. 

A 1920 x 1200 pixel értékű Full HD felbontással és 16:10 aránnyal a lehető legjobb játékélményt, film- és videó nézési élményt nyújtja.  

A fényerőt a környezetnek megfelelően állíthatja be, ami szintén előnynek számít.  A kijelző éjjel nem fog túlzottan világítani, nappal pedig nem lesz túl sötét.  

A kijelzőnél nem szabad megfeledkeznünk az eye-comfort funkcióról sem, amelynek segítségével a tablet szabályozza a kék fényt, és nem fárasztja a szemet.  

Hangszórók, amelyeket imádni fog.

A film és sorozatok nézése során nem csupán az olyan paraméterek a mérvadóak, mint a kijelző, hanem a hangszóró is fontos.  Ezeknek megfelelő teljesítménnyel kellene rendelkezniük, és nagyszerű hangzást kellene biztosítaniuk.  Ezt zenehallgatás, vagy podcast hallgatás közben is élvezheti. 

A tablet kettős hangszóróval rendelkezik, amely minőségi és stabil hangzást biztosít.  A kiváló hangszórók és a Huawei Histten technológia kombinációja a legjobb zenehallgatási és filmnézési élményt nyújtja.  

Akkumulátor üzemideje

Csakúgy, mint a mobiltelefonok vagy számítógépek esetében is a tableteknél is a legnagyobb gondot az akkumulátor jelenti.  A 21. században a technológia nagyon messzire eljutott, de mégis egy olyan egyszerű dolog, mint az akkumulátor, számos gyártónak álmatlan éjszakákat okoz.  A tablet vásárlása során fontos megnézni az akkumulátor üzemidejét.  Ezáltal előre fogja tudni, mit várhat el a készüléktől. 

Ennek a modellnek a vezérlése nagyon egyszerű.  5100 mAh kapacitású, amely körülbelül 8 órás hosszúságú üzemidőt jelent.  A tablettel így nyugodtan akár messzebbre is utazhat. 

Alkalmas gyermekek számára is 

Azon felül, hogy a tabletet film és videók nézésére, vagy munkaköri tevékenységre használja, minden bizonnyal játékok játszására a gyerekei is kihasználják majd.  A Google Play áruházból különféle érdekes játékokat tölthet le nekik.  

Ha ez nem lenne nekik elég, nyugodtan hagyja őket szörfözni az interneten.  A szülői zár segítségével biztos lehet benne, hogy gyerekei védve lesznek az olyan nem megfelelő weboldalakkal szemben, amelyeket Ön választ ki és zárol.  

A márkáról

A Huawei, teljes nevén Huawei Technologies Co. Ltd.,  egy kínai multinacionális távközlési és hardver vállalat, információs és kommunikációs megoldások szállítója, melynek székhelye Sencsenben van.  2015-ben több, mint 100 millió okostelefon adott el, amivel az első lett Kínában.  A Huawei márka azonban az egész világon közkedvelt.  Ez alól a magyarországi piac sem képez kivételt.