Belegondolt már néha abba, hogy hogyan nézne ki az élete mobiltelefon nélkül? Valószínűleg nem gyakran. Az oka ennek főleg az, hogy ma már szinte mindenünk a mobiltelefonunkban van elmentve. A naptár, tele különféle emlékeztetőkkel az eseményekre, találkozókra, megbeszélésekre, iskolai ügyekre, az alkalmazások, amelyek segítenek nekünk megszervezni a napunkat, hogy ne kelljen mindenhová magunkkal vinnünk egy határidőnaplót, telefonkönyvet, amelyekben a családtagjaink és fontos személyek telefonszáma van, valamint ugyanúgy az üzenetek és a feljegyzések, amelyeket egyszerűen nem akarunk elveszíteni. Éppen ezért fontos, hogy az ilyen dolgokra minőségi telefonja legyen, amely biztosítja, hogy nem fog elromlani a nem megfelelő időben. A mobiltelefon akkumulátorától az is elvárható, hogy minél tovább kibírja, hogy biztosítsa nekünk a gond nélküli üzemelést. Sokszor azonban pont az akkumulátor nevezhető a mobiltelefon Achillesz ínjának, hiszen még a piacon megtalálható legjobb mobiltelefonok akkumulátora is viszonylag elég gyenge, a teljesítményük sem olyan jó és ritkán bírnak ki egy egész teljes napot újratöltés nélkül.

A mobiltelefonok manapság már sokkal több funkciót teljesítenek, mint az az első ránézésre tűnik. Sokszínűségük és lehetőségeik tárháza tényleg elég tág és messzemenő, és nincs is ezen mit csodálkozni. A technológia előrelépése megállíthatatlan, mi pedig nagyon gyors tempóban haladunk vele előre. A piacon olyan hatalmas mobiltelefonokat is találhatunk, amelyek kijelzőjének látványától biztosan eláll a lélegzetünk, de akár kisebb kivitelű mobiltelefonokat is, amelyek inkább kisebb kezű, kézitáskát hordó embereknek valók, vagy bizonyos helyzetekbe, amikor egyszerűen nem lehet nálunk egy nagyobb mobiltelefon. A mobiltelefonok előnye a mai világban főleg az, hogy minőségi fényképezőgépeket is kínálnak, Ön pedig tényleg tökéletes fényképekkel dicsekedhet, amelyek minden bizonnyal elvarázsolnak majd mindenkit. Ha szeretne egy minőségi mobiltelefont választani, akkor a Huawei P40 mobiltelefont tudjuk ajánlani, amely most az egyik csillagnak számít a piacon. 

Gyors áttekintés

A Huawei vállalatnak hat hónapja maradt a Huawei P30 sorozat megjelenését követően arra, hogy bemutassa a következő modellt.  Ez nem más, mint a Huawei P40 mobiltelefon. 

A Huawei P40 mobiltelefon sorozat három különböző eszközt foglal magába: Huawei P40 mobiltelefon, Huawei P40 Pro mobiltelefon, valamint a 2020-as évben megjelenő Huawei P40 Pro Plus mobiltelefon.

Ez a három telefon csúcsminőségű funkciókat foglal magába, amelyeket biztosan ki kell próbálnia.  Annyira jók, hogy képesek „harcba szállni” az olyan nagy és közismert márkák modelljeivel, mint a Samsung Galaxy S20, a Google Pixel 4, valamint az iPhone 12 és a OnePlus 8 készülékekkel.  Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Huawei vállalat azonban nem kínál akkora mennyiségű alkalmazást, mint az alternatívák.

Az alábbiakban összegyűjtöttük az összes információt, amelyet a Huawei P40 mobiltelefon kínál. 

Formatervezés

A Huawei P40 okostelefon sorozatba tartozó telefonok eltérően néznek ki, mint elődjeik.  A fő különbség abban rejlik, hogy a kamera mezője valamivel nagyobb, valamint a hátulsó oldalon lévő minden lencse egyetlen téglalapban van elhelyezve. 

A Huawei P40 Pro okostelefon egy további jellegzetes fejlesztéssel tűnik ki.  Ugyan megőrzi az ívelt szegélyeket, azonban a felső és alsó része is ívelt.  Ez az ívelés ugyan stílusos, azonban olyan érzést kelthet, hogy ki fog csúszni a kézből. 

A Huawei P40 mobiltelefon sorozat üveg hátlappal ellátott, kivéve a P40 Pro Plus mobiltelefon modellt, amely hátlapja kerámia, tehát ellenállóbb a karcolásokkal szemben, valamint masszívabb hatást kelt a kézben. 

A Huawei P40 mobiltelefon ellenáll a víznek és a pornak,  ugyanis IP53 tanúsítvánnyal ellátott.  A P40 Pro és a Pro Plus mobiltelefon modellek IP68 tanúsítvánnyal rendelkeznek, ennek köszönhetően baleset vagy vízbeesés sem okozhat problémát. 

Kijelző

A telefonok egyikén sem észlelhet nagy különbséget a kijelzőt illetően.  Az előlapi kamerák a kijelző bal felső oldalán lévő kivágásban elhelyezettek.

A Huawei P40 okostelefon kijelzőjének mérete 6,1 hüvelyk, felbontása 2340 x 1080, míg a P40 Pro és a Pro Plus 6 okostelefonok 58 hüvelyk méretű kijelzővel ellátottak, amelynek felbontása 2640 x 1200.  A telefonok kijelzője 90 Hz frissítési frekvenciával dolgozik, amely egy fokkal nagyobb, mint a P30 esetében, azonban kevesebb, mint 120 Hz, amely néhány csúcsminőségű telefonon érhető el.

Az ujjlenyomat-olvasó azonban az egyik dolog, amely téren fejlődést mutat.  A kijelzőn helyezkedik el, és 30 %-kal nagyobb, tehát egyszerűbben használható, ezen felül 30 %-kal gyorsabb is.

Fényképezőgép

Mindhárom készülék úgy van beállítva, hogy csúcsminőségű élményt nyújtsanak a kamerából.  A széria három modellje közül a Huawei P40 Pro Plus okostelefon azonban úgy van beállítva, hogy a lehető legjobb élményt biztosítsa.

A Huawei P40 okostelefon kamerái a következők: 16 Mp felbontású, ultraszéles, f / 2,2 fényképezőgép, 50 MP RYYB f / 1,9 fényképezőgép és 8 MP felbontású teleobjektív.

Ez a teleobjektív akár háromszoros optikai zoomra is képes.  A digitális zoommal azonban sokkal többre is képes ez az okostelefon.

A Huawei P40 Pro okostelefon hatékonyabb kamerákkal ellátott, mint a többi modell.  50MP felbontású kamerával, 40 MP felbontású ultraszéles snapperral és 12 MP „teleobjektív szuper zommal” felszerelt.  Repülési idő analizátor (ToF) is elérhető.

A „szuper-zoomos” kamera akár 10x-es optikai nagyítást tesz lehetővé, amely valóban lenyűgöző.  Teljesítményével akár a Samsung Galaxy S20 Ultra modellel is versenybe szállhat.

Minden telefon 32 MP-s előlapi kamerával rendelkezik, a Huawei P40 Pro és Pro Plus okostelefonok pedig a már említett TOF érzékelőkkel is kiegészítettek az előlapon.

Míg a telefonnal készült képeknek nagyszerűnek kéne lennie, a Huawei vállalat a videók készítését is továbbfejlesztette.  Ide tartoznak a 4K time lapse, a 7680 kép/másodperc ultragyors felvétel, valamint a maximum 4K 60 kép/másodperc. 

Teljesítmény

Mindhárom Huawei P40 okostelefonban Kirin 990 5G chipkészlet található.  Egy tökéletes chipkészletről van szó, amelyet például a Mate 30 telefonban is megtalál.  Ez a chipkészlet az 5G kapcsolattal is kompatibilis.

Ami a RAM-ot illeti, minden egyes modellben 8 GB található 128 GB tárhellyel kombinálva a Huawei P40 okostelefon típusban, 256 GB-tal a P40 Pro okostelefonban, valamint 512 GB-tal a P40 Pro Plus okostelefon modellben.

Mindhárom telefon EMUI 10.1 szoftverrel ellátott a Huawei vállalattól, nem tartalmazzák az Androidoknak szánt népszerű Google Play, YouTube vagy Google Chrome alkalmazásokat.

Ez néhány felhasználónak problémát okozhat, ugyanis ez azt jelenti, hogy nem töltheti le olyan könnyen kedvenc alkalmazásait, mint más modellek esetében.  A Huawei vállalat azonban saját alternatívákat kínál a Huawei alkalmazások közül a Huawei alkalmazás galérián keresztül.

Ebben a boltban rengeteg alkalmazás érhető el.  Azonban ez a mennyiség nem hasonlítható össze azzal a mennyiséggel, amelyet az iOS rendszeren, vagy az Android rendszeren futó alkalmazások kínálnak.  A Huawei vállalat a jövőben megpróbálja még több alkalmazással bővíteni a kínálatot, azonban jelenleg ez a lehetőség nem áll fenn.

Többablakos multitasking is elérhető, valamint videohívásokra a MeeTime használható.

Akkumulátor

Ami az akkumulátort illeti, a Huawei P40 okostelefon 3 800 mAh-s akkumulátort, még a P40 Pro és a Pro Plus okostelefon modellek 4 200 mAH kapacitású akkumulátort kaptak.  Ez azt jelenti, hogy átlagos akkumulátorokról van szó, amelyek még a legnagyobb terhelésnél is kibírnak egy napot.

A Huawei P40 okostelefon modell 22,5 W-os töltéssel ellátott.  Kizárólag kábelen keresztül lehetséges feltölteni.  Nincs lehetőség vezeték nélküli töltésre.  A P40 Pro és a Pro Plus okostelefon modellek azonban 40 W töltést kínálnak kábellel és vezeték nélkül is. 

A márkáról

Végül még mondjunk valamit a Huawei márkáról. A Huawei márka nagyon népszerű és jól ismert a régiónkban. Főleg azok az emberek választják, akik egy minőségi mobiltelefont vagy egy intelligens tabletet keresnek, a lehető legalacsonyabb áron. Amennyiben Ön is spórolni szeretne a mobiltelefonon vagy a tableten, azonban minőségre vágyik, válassza a Huawei márkát.  A vállalat a mobiltelefonokra specializálódott, azonban más kiváló termékeket is gyárt.  A kiváló minőségű termékek közé tartoznak a tabletek és az okosórák is. A márka legtöbb terméke nagy kijelzőt, erős teljesítményt, és zökkenőmentes menetű mobiltelefont vagy tabletet kínál, ami sokkal jobban, egyszerűbben és gyorsabban segít Önnek megbirkózni a munkával.