A piacon lévő új termékek közé tartoznak a smart órák, tehát az intelligens órák, amelyek szó szerint ellepték a piacot. Az okosórák és az okoskarkötők, amelyeket manapság az egész világon értékesítenek, igazán sokat értek el, és nincs is min csodálkozni. Segítenek Önnek a mindennapi tevékenységei során, aminek köszönhetően nem kell mobiltelefont tartania magánál. A piacon bőséges számban, méretben, színben és kivitelezésben is megtalálhatja őket több különböző márkától.

Mint említettük, az okosórák olyan termékek, amelyekből tényleg nagyon sok van a piacon manapság. Nincs azon semmi meglepő, hogy sokszor megtörténik, hogy nem tudja kiválasztani pontosan azt a modellt, amelyre szüksége van. Hogyan válasszuk ki tehát magát az okosórát? Elsősorban szükséges, hogy az okosóra kompatibilis legyen az okostelefonjával. A legtöbb óra kompatibilis a mobiltelefonok esetében használt fő szoftverekkel, tehát az Androiddal és az iOS operációs rendszerrel. Nem kell tehát félnie attól, hogy valamilyen komplikáció lépne fel. 

Nagyon fontosak azok az elvárások, amelyeket az okosóráknak teljesíteniük kell. Habár minden okosóra tudja mérni az időt, mutatni az időt, a mobiltelefonról érkező értesítéseket, üzenetek olvasását (SMS vagy a közösségi hálóról érkező üzeneteket), zenét lejátszani vagy figyelni a felhasználó tevékenységeit. Ezek mind alapvető tevékenységek. Továbbá vannak azonban kiegészítő tulajdonságok, mint például a vízállóság, a GPS, az LTE vagy a porállóság. 

A többi funkció többnyire nagyon érdekes, és képesek segíteni nagyon sok szempontból is. Ha ugyanis szívesen jár túrázni, akkor mindenképp egy olyan okosórát kell választania, amely vízálló és emellett egyúttal porálló is. Sokszor nemcsak Ön, de maga az okosóra is a kezén nehéz körülményeknek van kitéve. És végül még egy nagyon fontos tényezőt érdemes megemlíteni, ami az akkumulátor üzemideje egy feltöltéssel. Ennek ugyanis tényleg elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy az okosóra tényleg legalább egy teljes napot kibírjon. Így tényleg mindent figyelni tud az okosóra, amire csak Önnek szüksége van. Figyelembe véve ezeket a korábban említett feltételeket kínáljuk ma Önnek a Huawei Watch GT 2 okosórát. 

Eredeti órák, melyek kitűnnek

A Huawei Watch GT 2 okosóra a GT okosóra utódjaként jelent meg a piacon. Ez mindenekelőtt vonzó formatervezésével és hosszú üzemidejével hívta fel magára a figyelmet. A márka most egy további, erősebb modellt, a GT 2 okosórát dobta piacra. 

A Huawei Watch GT 2 okosóra modell sokat javult az előző modellhez képest. Hatalmas energiát fektettek a második generációba, ennek meg is lett az eredménye. A kidolgozott élmény pontosan az, amit a márka kínál ezzel az órával. 

Formatervezés

Még ha úgy is tűnhet, hogy az összes preferencia közül, amelyet figyelembe kell vennie, a formatervezés a legutolsók közé sorolható az intelligens órák esetében, téved. Rengetegen éppen a formatervezés és az alapján választják ki a megvásárolt intelligens órát, hogy az hogyan néz ki. Miért? A válasz egyszerű. Az emberek minden körülmények közt jól szeretnének kinézni. Még az intelligens óra viselése során is. 

A Huawei Watch GT 2 okosóra könnyű, vastagsága csupán 10,7 mm, nem túl robusztus a csuklón. Ugyanúgy illik férfiaknak és nőknek is. Kiváló minőségű AMOLED kijelzőt kínál, amely mérete 1,39 hüvelyk, felbontása 454 x 454 képpont. A kép így éles és tiszta. Még akkor is minden jól látható rajta, ha erős fényen tekint rá. 

Az óra súlya csupán 41 gramm, a fekete szilikon óraszíjat figyelmen kívül hagyva könnyebb, mint az előző modell. A Huawei márka két különböző méretet, mégpedig 42 és 46 mm-es kijelzőket kínál. A kisebb méret nőknek, míg a nagyobb férfiaknak megfelelő. 

Mindkét modell 3D üveg kijelzővel ellátott, amely keret nélküli formatervezést hoz létre ívelt szegélyekkel. Ezek összeolvadnak a kerettel. Ez a vonzó formatervezés nagyon hasonlít az előző generáció formatervezésére. Azonban ez sokkal stílusosabb és modernebb. 

Az óra 5ATM értékelést ért el, ami annyit teszi, hogy 50 méter mélységre süllyedhet víz alá akár 30 perc erejéig. 

Könnyű kezelhetőség

Az óra jobb oldalán két gomb található. A beépített alkalmazások közül is lehet választani, ezen felül az egészségügyi állapot is megtekinthető, valamint az edzés elindítására is megfelelő.  A kezdőképernyőről egyetlen felfelé húzó érintésével átválthat az olyan beállításokra, mint például a ne zavarj, a telefonkeresés és az ébresztőóra, míg lefelé irányuló érintéssel a legutóbbi értesítések fognak megjelenni.

A jobb oldalon monó hangszóró található, amely zenehallgatás és telefonhívások során is elég hangos. A bal oldalon egy mikrofon található, amely jól működik zsúfolt helyeken. 

Végezetül, a Huawei Watch GT 2 okosóra számos érzékelővel ellátott, amelyek érzékelésre és megfigyelésre használhatóak. Ide tartoznak: giroszkóp, gyorsulásmérő, optikai pulzusszám, környezeti fény és légnyomás – de ezek általában egy intelligens órán alapvető dolgok.

Kernel

A GT 2 okosórát Kirin A1 chipset működteti a Huawei gyártótól, amely intelligens energiatakarékos technológiát tartalmaz.  2 GB RAM memóriával és 4 GB tárhellyel rendelkezik, amelyből 2,2 GB használható fel – körülbelül 500 zeneszám tárolására elegendő tárhely.

Amennyiben a csatlakozásról van szó, a Huawei Watch GT 2 okosóra Bluetooth 5.1-et és beépített GPS-t kínál.  Sajnos nincs NFC támogatás, tehát az óra segítségével nem lehetséges fizetni.

Mivel a Huawei platform nem rendelkezik alkalmazásokat tartalmazó bolttal, a harmadik felektől származó alkalmazások nem támogatottak.  Az óra azonban valóban hatalmas mennyiségű funkciót kínál. 

A Huawei Watch GT 2 okosóra támogatja az Android 4.4 (vagy újabb), illetve az iOS 9.0 (vagy újabb) operációs rendszeren futó telefonokat.

Fitness és testmozgás

Amennyiben a fitnesz megfigyeléséről van szó, számos lehetőség létezik.  A Huawei Watch GT 2 okosóra használatával olyan különböző edzések figyelhetőek meg, mint a futás (kültéren és beltéren), a séta, az elliptikus edzés, az evezés (külső és belső), a kerékpározás (külső és belső), az úszás (medence és szabadtér), a hegymászás, a túra, a triatlon és az aerobik.

Személyes intelligens sporttréner is elérhető, amely minden edzés során elkíséri Önt annak érdekében, hogy jobb és biztonságosabb edzésekben legyen része.  A digitális asszisztens hangértesítéseken át fog kommunikálni Önnel, elmondja, mikor gyorsítson és mikor vegyen vissza a tempóból.

Az edzés végeztével összesíti az olyan adatokat, mint a kalóriák száma, az elégetett zsír és a megtett távolság.

A Huawei Watch GT 2 okosóra az olyan mindennapi tevékenységeket is figyeli, mint az elégetett kalóriák, a megtett lépések és emeletek számát, valamint értesítést küld, hogy ideje felállni, sőt, a pulzusszámot is figyelemmel kíséri. 

Monitorozza az alvást

A Huawei Watch GT 2 okosóra TrueSleep 2.0 funkcióval is ellátott, amely megfigyeli az alvást, beleértve a könnyű és a mély alvást, valamint a REM-et (szem mozgásának sebessége), ezen felül figyeli a pulzusszámot, a pulzust valós időben és a légzés minőségét.

Az alkalmazás ezeket az adatokat az alvásminőség elemzésére használja mesterséges intelligencia felhasználásával, és ajánlásokat fogalmazhat meg az alvásminőség javítására.

TruRelax funkció is elérhető, amely rögzíti a pulzusszám variabilitását, és az egész nap folyamán megfigyeli a stressz szintjét.  Amennyiben azt észleli, hogy Ön stresszel, olyan légzőgyakorlatokat ajánl fel, amelyek segítenek a megnyugvásban.

Akkumulátor

A Huawei vállalat azt állítja, hogy az akkumulátor kapacitása 455 mAh a 46 mm-es modellben, ami annyit tesz, hogy két hétre elegendő energiát foglal magába, míg a 42 mm-es típusban 7 nap működést biztosító akkumulátor található.  Azonban mindez a felhasználástól függ.  

A márkáról

Végül még mondjunk valamit a Huawei márkáról. A Huawei márka nagyon népszerű és jól ismert a régiónkban. Főleg azok az emberek választják, akik egy minőségi mobiltelefont vagy egy intelligens tabletet keresnek, a lehető legalacsonyabb áron. Amennyiben Ön is spórolni szeretne a mobiltelefonon vagy a tableten, azonban minőségre vágyik, válassza a Huawei márkát.  A vállalat a mobiltelefonokra specializálódott, azonban más kiváló termékeket is gyárt.  A kiváló minőségű termékek közé tartoznak a tabletek és az okosórák is. A márka legtöbb terméke nagy kijelzőt, erős teljesítményt, és zökkenőmentes menetű mobiltelefont vagy tabletet kínál, ami sokkal jobban, egyszerűbben és gyorsabban segít Önnek megbirkózni a munkával.