Egy új termék árasztotta el a piacot, amely nem mást mint a smart watch, másnéven az okosóra, amelyet már szinte minden márka gyárt annak érdekében, hogy jobbak legyenek, mint a konkurencia és a lehető legjobbat kínálják a vásárlóknak, amit csak lehet. Az okosórák és az okoskarkötők, amelyeket manapság az egész világon értékesítenek, igazán sokat értek el, és nincs is min csodálkozni. Segítenek Önnek a mindennapi tevékenységei során, aminek köszönhetően nem kell mobiltelefont tartania magánál. A piacon bőséges számban, méretben, színben és kivitelezésben is megtalálhatja őket több különböző márkától.

Mint említettük, az okosórák olyan termékek, amelyekből tényleg nagyon sok van a piacon manapság. Nincs azon semmi meglepő, hogy sokszor megtörténik, hogy nem tudja kiválasztani pontosan azt a modellt, amelyre szüksége van. Ha Ön sem szakértő ezen a területen, és senki sincs a környezetében, akit megkérdezhetne, akkor az lesz a legegyszerűbb, ha áttanulmányoz mindent ebben a témában. Ma már tényleg minden megtalálható az interneten, amire csak szüksége lehet. Ezenkívül nagyon jól tudnak segíteni ebben azok az emberek is, akik szakboltokban dolgoznak. Ezeken a helyeken olyan emberek dolgoznak, akik nem fognak csalódást okozni, és mindig segítenek Önnek, amikor csak szüksége lehet rá. Hogyan válasszuk ki tehát magát az okosórát? Elsősorban szükséges, hogy az okosóra kompatibilis legyen az okostelefonjával. Nem kell azonban félnie a komplikációktól, mert ma az okosórákat úgy alkották meg, hogy ne csak az Android, de az iOS operációs rendszerű berendezésekkel is együtt tudjon működni, ezért egyre népszerűbbek és népszerűbbek. Természetesen az lesz a legjobb, ha egy olyan okosórát választ, amely ugyanolyan márkájú vagy operációs rendszerű, mint a mobiltelefonja. Biztosan mindenki Önök közül rendelkezik valamilyen elvárásokkal, amelyeket az okosóráknak teljesíteniük kell. Habár minden okosóra tudja mérni az időt, mutatni az időt, a mobiltelefonról érkező értesítéseket, üzenetek olvasását (SMS vagy a közösségi hálóról érkező üzeneteket), zenét lejátszani vagy figyelni a felhasználó tevékenységeit. Mindezek azok a tevékenységek, amelyek az okosórák alapvető funkciói közé tartoznak. Továbbá vannak azonban kiegészítő tulajdonságok, mint például a vízállóság, a GPS, az LTE vagy a porállóság. A többi funkció többnyire nagyon érdekes, és képesek segíteni nagyon sok szempontból is. Ha ugyanis szívesen jár túrázni, akkor mindenképp egy olyan okosórát kell választania, amely vízálló és emellett egyúttal porálló is. Sokszor nemcsak Ön, de maga az okosóra is a kezén nehéz körülményeknek van kitéve. És végül még egy nagyon fontos tényezőt érdemes megemlíteni, ami az akkumulátor üzemideje egy feltöltéssel. Ennek ugyanis tényleg elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy az okosóra tényleg legalább egy teljes napot kibírjon. Így tényleg mindent figyelni tud az okosóra, amire csak Önnek szüksége van.

Funkciók

Óra, amely a pontos idő mutatásán kívül más funkciókkal is rendelkezik? A Huawei Watch GT Sport okosóra pontosan ezt kínálja. Első ránézésre a hagyományos órák elegáns benyomását kelti, de amint megismerkedik a további tulajdonságaival, megérti, hogy ez nem így van. Nagyon tartós, az aktív és passzív felhasználót egyaránt magával ragadja és mindezek mellett extrém pontosságot kínál. Az okosóra GPS-el is rendelkezik, ezért használatával soha nem fog elveszni. A funkció a GLONASS és a GALILEO helymeghatározó rendszernek köszönhetően nagyon pontos, az adott pozíciót még gyorsabban és pontosabban rögzíti. Természetesen pulzusszám érzékelővel ellátott, valamint kéthetes akkumulátor üzemidővel rendelkezik. És ez még mindig távolról sem minden.

Érdekes formatervezés

Mondjunk most először valamit a formatervezéséről, amit a legtöbb ember rögtön az első pillantásra már észrevesz. A Huawei Watch GT Sport okosóra stílusos az elég nagy számlapjának köszönhetően, amely 1,39 hüvelyk méretű és amelyen tényleg mindent jól fog látni. Az AMOLED kijelző részletekbe menő felbontást kínál,  454 x 454 képponttal.  Ha az olyan személyek közé tartozik, akik inkább az óra klasszikus stílusát vallja magáénak, és szereti a kerek számlapot, akkor mindenképpen ezt az órát kéne választania. Az idő mellett azonban az óralap egyéb szükséges információkat is megjelenít Önnek. A piacon klasszikus, fekete kivitelben találja meg, ami talán minden szituációba illik, mindkét nem esetében. Ugyanúgy illik férfiaknak és nőknek is. Nemcsak sportos, de ugyanúgy elegánsabb outfithez is kombinálható.

Számos előny és funkció

Az okosórák számos előnnyel rendelkeznek, az egyik közülük a Bluetooth technológiás csatlakozás mobiltelefonhoz. Minden értesítés megjelenik a csuklóján, így a mobiltelefon nyugodtan a táskában maradhat. Az óra Android és iOS rendszeren futó okostelefonokkal kompatibilis.

Az okosóra számos funkcióval rendelkezik, és azon felül, hogy segít edzés közben nyomon követni az összes fontos részletet, az alvás minőségének javításában is segíthet. A TrueSleep 2.0 érzékelő kínálja ezt a funkciót, amely figyeli az alvását. Felismeri a gyakori alvási rendellenességeket és több, mint 200 módszert kínál ezek kezelésére.
A TruSeen 3.0 érzékelő az életfunkciók megfigyelésére szolgál és ezáltal pontosabb pulzusmérést biztosít. Mindez a fejlett algoritmusokkal rendelkező érzékelőknek köszönhető.

Miután elkezdtünk az edzéssel foglalkozni, miért ne szólhatnánk bővebben róla? Az óra egyik fő célja az, hogy mindig fitt legyen,  és éppen ezért az edzéshez szolgáló néhány alap- és fejlett funkcióval kiegészített, ezen felül mindennapi asszisztenssel ellátott,  amely azonnali visszajelzést ad. Az okosóra ugyanúgy vízálló is, így úszhat úgy is, hogy az okosóra éppen a karján van.  Minden kültéri tevékenységhez megfelelő, így a természetbe is magával viheti. Az okosóra nagyobb terhelésnek is ellenáll, így soha nem kell aggódnia miatta.

Amint azt már korábban említettük, legfőképpen a lekerekített kerámia formatervezésnek, az első osztályú acél toknak és a DLC bevonatnak köszönhetően az óra nagyon tartós. Mindezek mellett azonban nagyon könnyű és keskeny, szélessége mindössze 10,6 mm.

Nem feledkezhetünk meg egy fontos információról sem, mégpedig, hogy az óra töltés nélkül akár két hetet is kibír. Hogyan lehetséges ez? Kettős chippel van felszerelve,  melynek köszönhetően hosszú ideig üzemképesek.

A márkáról

Végül még mondjunk valamit a Huawei márkáról. A Huawei márka nagyon népszerű és jól ismert a régiónkban. Főleg azok az emberek választják, akik egy minőségi mobiltelefont vagy egy intelligens tabletet keresnek, a lehető legalacsonyabb áron. Számos márka ugyanis nagyon jó minőségű termékeket kínál, ám az áruk a több százezer forintot is meghaladhatja. Ha Ön is szeretne pénzt spórolni a mobiltelefon vagy a tablet árán, ám ragaszkodik a minőséghez, akkor mindenképpen válassza a Huawei társaság készülékeit, amelyek nemcsak minőséget kínálnak, de alacsony árat és szervizt is. A mobiltelefonok a specialitásai, aminek köszönhetően nagyon népszerű a piacon, és számos vásárló nagyon szívesen teszi le a voksát mellettük. A márka legtöbb terméke nagy kijelzőt, erős teljesítményt, és zökkenőmentes menetű mobiltelefont vagy tabletet kínál, ami sokkal jobban, egyszerűbben és gyorsabban segít Önnek megbirkózni a munkával. És ez pontosan az, amit valószínűleg Ön is keres.