Emberek milliói és milliói a Földön próbálnak ott időt megtakarítani, ahol csak lehet. Amíg az egyik helyről a másikra gyalogolnak, az emberek újságot olvasnak az okostelefonjaikon, hogy állandóan képben legyenek, az autóbuszokon elektronikus könyveket olvasnak a tableteken vagy okostelefonokon, mivel egyébként ilyen tevékenységre nincs idejük, a vonaton vagy kávézóban dolgoznak azért, hogy miután hazaértek, rögtön mehessenek pihenni és ne kelljen éjjelekig dolgozniuk. És tudja, hogy melyik a legjobb eszköz az ilyen munkára? Pontosan, a tablet. 

Másrészt viszont biztosan Önnél is akadnak olyan pillanatok, amikor szüksége van egy kis kikapcsolódásra és szívesen leülne valahová és megnézne vagy elolvasna valamit. Ebben az esetben választhatja a praktikus és komfortos tableteket. A tabletek manapság ajtót nyitnak Önnek a gyors és modern világba, amely folyamatos internet hozzáférést igényel. Az információ-áradat ugyanis nem fog Önre várni, és ha képben szeretne lenni, most már tudja, melyik eszközt kell választania.

A tabletek manapság egyszerűen top termékek, amelyeket szinte mindenki birtokol, aki gyors és egyszerű internet-hozzáférésre vágyik. A mobiltelefonok gyakran nem elegendőek némely feladatok elvégzésére, ezért jöttek létre a tabletek, amelyek arany középútnak számítanak a nagy notebookok és a kis okostelefonok közt. Számos tablet LTE csatlakozást is kínál, lehetővé teszi hívások intézését, ennek köszönhetően gyakran a mobiltelefonját sem kell magával vinnie. Fókuszáljunk ma egy tabletre, amely a legjobbak közé tartozik: iPad Air 3 (2019) tablet. 

Gyors áttekintés 

Az Apple iPad Air 3 (2019) tablet az arany középút a Mini és a Pro sorozatok közt.  Sokan nagyobb iPad-ra vágynak, amely elegendő teret biztosít számukra,  azonban nem szeretnének olyan nagy méretű iPad-ot, mint a legújabb Pro 12.9 modell, azonban a Mini sorozat sem felel meg számukra.  Melyiket válasszuk tehát? Mindenképp az Airt! 

Az iPad Air csodálatos 10,5 hüvelykes kijelzőt kínál keskenyebb kerettel, gyorsabb chipszerkezettel, amely teljesítménye megfelel az iPhone XS teljesítményének.  

Kamerája nagy felbontású. Az iPad olyan új lehetőségeket is kínál, mint a tárhely nagyobb konfigurációja, az Apple Smart Keyboard tökéletes tokkal való kompatibilitás, valamint a teljesítmény, amely megduplázódott az iPad 9.7-hez képest.  Ez a legjobb eszköz a produktivitás növelésére, kettő az egyben.

Az iPad multitaskingot kínál, valamint jobban bírja a közepesen összetett munkafeladatokat.  Kompatibilis az Apple Pencil tollal és a választható billentyűzettel. 

Az iPad tabletek hagyományosan olyan iOS rendszeren futottak, mint az iPhone mobiltelefonok, azonban az iPad tablet tesztelését követően az Apple egy új, saját fejlesztésű iPadOS operációs rendszert adott ki.  Nagyon hasonlít a hagyományos iOS operációs rendszerre, azonban több lehetőséget kínál, így az iPad tableton való munka a MacOS operációs rendszerhez hasonlít. 

Ez az új operációs rendszer segít kisebb laptopokká változtatni az iPadokat, ennek köszönhetően vonzó munkafelületet és érdekes funkciókat kínál.  Ezek nagyon praktikusak. Különböző gesztusok és továbbfejlesztett jelölések használatára is lehetőséget kínál.  

Stílusos formatervezés

Kezdjünk a formatervezéssel, amellyel szinte mindenki foglalkozik. Annak ellenére, hogy az elektronikát a teljesítménye alapján kéne kiválasztanunk, sokak a formatervezésre fókuszálnak. Nincs is min csodálkozni, ugyanis egy szép készülék még gyakrabban kerül használatba. Legalábbis az embereknek olyan érzésünk van.  

Az iPad Air stílusosan és nagyszerűen néz ki. Három színváltozatban érhető el: méghozzá ezüst, arany és szürke színárnyalatban. Ennek köszönhetően mindenki egyszerűen kiválaszthatja a neki megfelelőt. 

Az iPad olyan közkedvelt funkciókat kínál a felhasználóknak, mint a 3,5 mm jack csatlakozó, a megbízható TouchID gomb, amely beolvassa az ujjlenyomatot.  Ezen felül, az iPadhoz Apple Pencil is használható, amely még jobb segítővé varázsolja azt.  Természetesen a 10,5 hüvelykes Apple Smart Keyboard használatára is van lehetőség.  

A legkeskenyebb Apple iPad Air készülékről van szó, amely szélessége 6,1 mm, tehát valóban mindenkinek megfelel. Mindössze 456 grammot nyom. Kompakt méreteinek köszönhetően tökéletesen hordozható.  Könnyen a táskába helyezhető és az egyik helyről a másikra vihető. Bárhová magával viheti, ami például az iPad 12,9 modellről már nem mondható el, mivel annak kijelzője olyan nagy, mint egy kisebb laptop kijelzője. 

Kijelző

A kijelző fényes és nagyon könnyen olvasható. Tökéletesen alkalmazkodik az emberekhez. Gyakorlati szempontból szintén nagyon jó, ugyanis az Apple Pencillel történő rajzolás természetesebb.  Úgy tűnik, mintha tényleg papíron írna. 

 Az iPad Air kiváló funkciója a P3 széles színskála, amely több színárnyalatot jelenít meg, valamint True Tone Display technológiával ellátott.  A True Tone a környezet függvényében állítja be a fehéregyensúlyt.  Ez annyit tesz, hogy kint a parkban a kijelző kékebb, míg az irodába való belépést követően sárgásabb tónust láthat a kijelzőn, amely jobb és könnyebben elviselhető a szemeknek. 

A keskenyebb keretek, a tökéletes kijelző, a nagyobb színpaletta, a True Tone kijelző és az antireflexiós réteg elegendőek arra, hogy az új iPad Air meggyőzze az embereket arról, hogy ez az egyik legjobb modell. 

Teljesítmény

A valódi ok, amiért érdemes megvásárolni az iPad Air-t azonban a kijelző alatt rejlik.  Hatékony processzort rejt, amelynek köszönhetően az iPad igényes 3D játékokkal, valamint bármilyen alkalmazással, például a Procreate, az Adobe Lightroom vagy az Adobe Premier Rush alkalmazásokkal is képes megbirkózni.  Ennek köszönhetően számos hordozható számítógépnek jelent konkurenciát. 

Magját Bionic A12 chip képezi, amely az egyik leghatékonyabb chip.  Az iPhone X és az XS Max telefonokban is ilyen található. 

Memória 

Az iPad Air 3 2019 tablet két méretben érhető el: 64 GB és 256 GB, ami sokkal jobb megoldás, mint az iPad 9.7 esetében, ahol 32 GB és 128 GB érhetőek el.  32 GB memória egyszerűen nem elegendő. 

Valakinek lehet, hogy hiányzik az arany középút a 128 GB tárhely formájában. Azonban nem kell ettől tartania, 64 GB méret esetében azonban a memóriát az iCloud felhőalapú tárhely alkalmazás segítségével bővítheti. 

Akkumulátor

Az Apple számos iPad tabletot piacra dobott már, azonban mindegyik típuson található valami érdekes: minden egyes darab egyforma 10 órás üzemidővel rendelkezik Wi-Fi-n keresztüli internetes böngészés során, videók nézése során vagy zenehallgatás során.  

Ez nem elég Önnek? “Csökkentett energiafogyasztású üzemmód” is használható, amely valóban segít kímélni az akkumulátort.  

A készenléti üzemmód is tényleg hihetetlen. Ha 100%-ra feltölti a tabletet, majd csak úgy hagyja azt, akkor több, mint egy hetet kibír.  

Természetesen gyorstöltésre is lehetőséget kínál, tehát lemerülést követően nem kell órákat várnia arra, hogy újra dolgozhasson az iPad-on. 

Fényképezőgép

A kamera gyakran a legkevésbé fontos egy tableten, tehát ennél a típusnál is egészen felesleges. Az iPad Air 3 2019 tablet 12 Megapixeles kamerát kínál, előlapi kamerája 8 MegaPixeles „FaceTime HD“ f / 2,4 fényrekesszel.  Mindkét kamera specifikációi vonatkoznak fotókra és videóra is. Használhatja őket képek és videók készítéséhez. 

Annak ellenére is, hogy az iPad Air tablet tökéletes fotókat képes készíteni, azok össze sem hasonlíthatóak az Apple iPhone mobiltelefon készülékekkel készített képekkel. 

A márkáról

A piacon számtalan mennyiségű különféle hangasszisztenst találhatunk, amelyek közül bőségesen válogathatunk. Azonban fontos, hogy a lehető legjobbat válasszuk ki magunknak. És pontosan a legjobbak közé tartoznak az Apple márkájú termékek. Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne ismerné az Apple márkát. Ez a márka főleg minőségi termékeivel emelkedik ki, amelyeket viszonylag magas áron értékesít. Ezek az árak azonban a nagyon jó szinten lévő minőséggel összehasonlítva teljesen megfelelőnek mondhatók, ennek köszönhetően nem kell félnie, és nyugodtan befektethet egy ilyen mobiltelefonba. Minden termékük gyönyörű, minimalista és egyszerű, aminek köszönhetően a legtöbb embernek tetszenek. A nagy almán kívül, ami a mobiltelefon hátlapja közepén található, nem talál más márkalogót vagy egyéb mintát a termékeiken, ami sokkal kedvezőbb és jobb, mint azt gondolná. A könnyedség és az elegancia, amit az Apple termékek mutatnak, egy olyan dolog, amivel más márkák nem rendelkeznek, és aminek köszönhetően azonnal felismerhetők a többi márka között. Még a magas ár ellenére is egyre több ember vásárolja az Apple termékeit: mobiltelefonokat, laptopokat, órákat és tableteket. Ezek a készülékek nemcsak stílusosak, hanem ugyanúgy nagy teljesítményűek és minőségiek is, ami csak támogatja az értékesítésüket és segít nekik megőrizni az első helyet a piacon.