Emberek milliói és milliói a Földön próbálnak ott időt megtakarítani, ahol csak lehet. Amíg az egyik helyről a másikra gyalogolnak, az emberek újságot olvasnak az okostelefonjaikon, hogy állandóan képben legyenek, az autóbuszokon elektronikus könyveket olvasnak a tableteken vagy okostelefonokon, mivel egyébként ilyen tevékenységre nincs idejük, a vonaton vagy kávézóban dolgoznak azért, hogy miután hazaértek, rögtön mehessenek pihenni és ne kelljen éjjelekig dolgozniuk. És tudja, hogy melyik a legjobb eszköz az ilyen munkára? Pontosan, a tablet. 

Másrészt viszont biztosan Önnél is akadnak olyan pillanatok, amikor szüksége van egy kis kikapcsolódásra és szívesen leülne valahová és megnézne vagy elolvasna valamit. Ebben az esetben választhatja a praktikus és komfortos tableteket. A tabletek manapság ajtót nyitnak Önnek a gyors és modern világba, amely folyamatos internet hozzáférést igényel. Az információ-áradat ugyanis nem fog Önre várni, és ha képben szeretne lenni, most már tudja, melyik eszközt kell választania.

A tabletek manapság egyszerűen top termékek, amelyeket szinte mindenki birtokol, aki gyors és egyszerű internet-hozzáférésre vágyik. A mobiltelefonok gyakran nem elegendőek némely feladatok elvégzésére, ezért jöttek létre a tabletek, amelyek arany középútnak számítanak a nagy notebookok és a kis okostelefonok közt. Számos tablet LTE csatlakozást is kínál, lehetővé teszi hívások intézését, ennek köszönhetően gyakran a mobiltelefonját sem kell magával vinnie. Fókuszáljunk ma egy tabletre, amely a legjobbak közé tartozik: iPad mini (2019) tablet. 

Gyors áttekintés 

Az iPad Mini (2019) tablet kompakt méretekkel, de nagyon hatékony processzorral rendelkezik.  A kis képernyőn könnyű dolgozni.  Számos funkciót kínál, beleértve a jegyzetelést az Apple Pencil segítségével.  

Az akkumulátor is ámulatba ejti, amely sokkal jobb eredményeket hoz. Az iPad sokkal többet bír ki 10 óránál, mint ahogy azt az Apple.com leírásban említik.  Természetesen gyorstöltésre is lehetőséget kínál, tehát lemerülést követően nem kell órákat várnia arra, hogy újra dolgozhasson az iPad-on. 

A másik szempontból viszont az iPad meglehetősen megtévesztő.  Igaz, hogy hatékony, de méretéhez képest elég drága.  Valójában többe kerül, mint egyes nagyobb, régebbi iPadok.  

iPad tabletek hagyományosan az iOS operációs rendszerrel működnek, akárcsak az Apple mobiltelefonok. Azonban 2019-ben az Apple egy új operációs rendszert adott ki. Nagyon hasonlít a hagyományos iOS operációs rendszerre, azonban több lehetőséget kínál, így az iPad tableton való munka a MacOS operációs rendszerhez hasonlít. Az operációs rendszer neve pedig iPadOS. 

Ez az új operációs rendszer segít kisebb laptopokká változtatni az iPad tableteket, ennek köszönhetően vonzó munkafelületet és érdekes funkciókat kínál.  Ezek nagyon praktikusak. Különböző gesztusok és továbbfejlesztett jelölések használatára is lehetőséget kínál.  

Stílusos formatervezés

Kezdjünk a formatervezéssel, amellyel szinte mindenki foglalkozik. Annak ellenére, hogy az elektronikát a teljesítménye alapján kéne kiválasztanunk, sokak a formatervezésre fókuszálnak. Nincs is min csodálkozni, ugyanis egy szép készülék még gyakrabban kerül használatba. Legalábbis az embereknek olyan érzésünk van.  

Az egyik részről a felhasználók elmondhatják, hogy az Apple nem tett erőfeszítéseket a legújabb iPad Mini (2019) tablet kivitelét illetően.  Ez ugyanis megegyezik a korábbi modellek kivitelével.  A másik részről viszont nincs min csodálkozni.  Az emberek szeretik ezt a kinézetet.  Ezt már megszokták, és gyakorlatilag az Apple jellegzetes kiviteléről van szó.  

Az emberek imádják a Mini sorozatot. Ez főleg abból adódik, hogy súlyuk mindössze 300 gramm, tehát nem nehezek.  Kompakt méreteinek köszönhetően tökéletesen hordozható.  Könnyen a táskába helyezhető és az egyik helyről a másikra vihető. Bárhová magával viheti, ami például az iPad 12,9 modellről már nem mondható el, mivel annak kijelzője olyan nagy, mint egy kisebb laptop kijelzője.  

Az iPad Mini tablet olyan közkedvelt funkciókat kínál a klasszikus felhasználóknak, mint a 3,5 mm jack csatlakozó, a megbízható TouchID gomb, amely beolvassa az ujjlenyomatot.  Ezen felül, az iPadhoz Apple Pencil is használható, amely még jobb segítővé varázsolja azt.  

Kijelző

A kijelző fényes és nagyon könnyen olvasható. Tökéletesen alkalmazkodik az emberekhez. Gyakorlati szempontból szintén nagyon jó, ugyanis az Apple Pencillel történő rajzolás természetesebb.  Úgy tűnik, mintha tényleg papíron írna. 

 Az iPad Mini tablet sorozat új és kiváló funkciója a P3 széles színskála, amely több színárnyalatot jelenít meg, valamint True Tone Display technológiával ellátott.  A True Tone a környezet függvényében állítja be a fehéregyensúlyt.  Ez annyit tesz, hogy kint a parkban a kijelző kékebb, míg az irodába való belépést követően sárgásabb tónust láthat a kijelzőn, amely jobb és könnyebben elviselhető a szemeknek. 

Teljesítmény

Ez a kicsi tablet a képernyője mögött egy hatékony processzort rejt, amelynek köszönhetően az iPad igényes 3D játékokkal, valamint bármilyen alkalmazással, például a Procreate, az Adobe Lightroom vagy az Adobe Premier Rush alkalmazásokkal is képes megbirkózni.  

Magját Bionic A12 chip képezi, amely az egyik leghatékonyabb chip.  Az iPhone X és az XS Max telefonokban is ilyen található. 

Az iOs 12 és az A12 chipek lehetővé teszik az iPad mini (2019) tablet számára a multitasking élményt, egyszerre két alkalmazás megnyitásával, lassítás nélkül.  A problémát a képernyőn lévő kis hely okozza.  Ez lehet az oka annak, amiért a Split View nézetet nem túl gyakran fogja ezen az iPadon használni.  

Memória 

Az iPad Mini 2019 tablet két méretben érhető el: 64 GB és 256 GB, ami sokkal jobb megoldás, mint az iPad 9.7 esetében, ahol 32 GB és 128 GB érhetőek el.  32 GB memória egyszerűen nem elegendő. 

Fényképezőgép

A kamera gyakran a legkevésbé fontos egy tableten, tehát ennél a típusnál is egészen felesleges. Az iPad Mini 12 Megapixeles kamerát kínál, előlapi kamerája 7 Megapixeles „FaceTime HD“ f / 2,2 fényrekesszel.  Mindkét kamera specifikációi vonatkoznak fotókra és videóra is. Használhatja őket képek és videók készítéséhez. 

A kamerák jók, de nem nagyszerűek.  Ideálisak inkább videochathez vagy alkalmi fényképezéshez. 

Akkumulátor

Az Apple 10 óra akkumulátor üzemidőt ígér.  Az igazság viszont az, hogy normál használat esetén az akkumulátor sokkal többet bír ki.  A készenléti idő is szintén lenyűgöző.  Használaton kívül szinte egyáltalán nem veszít az energiaszintből.  

Az iPad mini tablet tartósan magas akkumulátor élettartammal rendelkezik, és először rendelkezik kiváló töltési sebességgel.  Az USB-C-Lightning gyorstöltő kábellel kombinálva, 0%-ról 100%-ra két óra 19 perc alatt képes eljutni. És ez már tényleg nagy teljesítmény! 

A márkáról

A piacon számtalan mennyiségű különféle hangasszisztenst találhatunk, amelyek közül bőségesen válogathatunk. Azonban fontos, hogy a lehető legjobbat válasszuk ki magunknak. És pontosan a legjobbak közé tartoznak az Apple márkájú termékek. Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne ismerné az Apple márkát. Ez a márka főleg minőségi termékeivel emelkedik ki, amelyeket viszonylag magas áron értékesít. Ezek az árak azonban a nagyon jó szinten lévő minőséggel összehasonlítva teljesen megfelelőnek mondhatók, ennek köszönhetően nem kell félnie, és nyugodtan befektethet egy ilyen mobiltelefonba. Minden termékük gyönyörű, minimalista és egyszerű, aminek köszönhetően a legtöbb embernek tetszenek. A nagy almán kívül, ami a mobiltelefon hátlapja közepén található, nem talál más márkalogót vagy egyéb mintát a termékeiken, ami sokkal kedvezőbb és jobb, mint azt gondolná. A könnyedség és az elegancia, amit az Apple termékek mutatnak, egy olyan dolog, amivel más márkák nem rendelkeznek, és aminek köszönhetően azonnal felismerhetők a többi márka között. Még a magas ár ellenére is egyre több ember vásárolja az Apple termékeit: mobiltelefonokat, laptopokat, órákat és tableteket. Ezek a készülékek nemcsak stílusosak, hanem ugyanúgy nagy teljesítményűek és minőségiek is, ami csak támogatja az értékesítésüket és segít nekik megőrizni az első helyet a piacon.