Szereti a kalandokat és szüksége lenne egy hűséges partnerre, aki mindezt az egészet rögzítené?  Ebben az esetben az outdoor kamerák egyikét kellene választania, amelyek nem csak kompakt méretekkel, de nagyszerű funkciókkal is rendelkeznek.  Ezek a kamerák ugyanis por-, víz- és ütésállók.  Nem beszélve a kitűnő minőségű felvételekről.  Ezeket még egyenetlen terepen történő mozgás esetén is elkészítik.  

Az akciókamera választásánál fontos odafigyelni a különféle paraméterekre, melyek közé főleg a videó minősége tartozik.  Amennyiben a lehető legszebb felvételeket szeretné létrehozni, nem szabad a kamerán spórolni.  A minőség mellett nem árt összpontosítani formatervezésre és a kiegészítő funkciókra sem.

A kamerák manapság nem csak videók készítésére alkalmasak, hanem fényképezésre is, ezen felül képesek az internetre csatlakozni és a feljátszott felvételeket megosztani a közösségi hálózaton.  És ez még mindig nem minden. Válassza a mai értékelésünkben szereplő kamerát és ki sem akarja majd engedni azt a kezéből. 

Gyors áttekintés

Közeli felvételt szeretne készíteni az egyik hegymászásról, vagy az extrém mélységbe való merülésről?  Válassza a LAMAX Y10.1 sportkamerát, amely egészen új szintre emeli kirándulását.  Azon kívül, hogy minden egyes helyzetet rögzít, 4K felbontású éles képet, valamint Full HD-ben készült slowmotion videofelvételt biztosít. 

Ez azonban még közel sem minden. A LAMAX X10.1 sportkamera egy segítőtárs, amelybe a csomagolásban található extra akkumulátornak és hosszú élettartamának köszönhetően beleszeret.  Még mindig gondolkodik a sportkamera megvásárlásán?  Olvassa el mai ajánlásunkat, amely biztosan meggyőzi Önt. 

Formatervezés 

A mai kamerák divatos és minimalista kialakítással rendelkeznek, melynek köszönhetően nők és férfiak kezébe egyaránt illenek.  Számos közülük kompakt méretekkel rendelkezik, hogy mindig a lehető legjobb felvételeket tudja forgatni, bárhol is legyen.  Az akciókamera formatervezése ugyan nem befolyásolja a vásárlást, de bizonyos szempontig ezt is mérlegelni kellene.  Mi a helyzet a LAMAX X10.1 sportkamera modell esetében?

A LAMAX X10.1 sportkamera kivitele minimalista és egyszerű.  Fekete színbe öltöztetett műanyag testének köszönhetően férfiaknak és nőknek egyaránt illik.  Az egész kivitel nagy lencsével van kiegészítve, amely csak hab a tortán.  

Mivel a LAMAX X10.1 sportkamera kiváló minőségű tartós műanyagból készült, ezért nagyon könnyű.  Amennyiben víz alá, vagy valahova túrára szeretné vinni, ne felejtse el a műanyag tokot magával vinni.  Ez a csomagolás részét képezi. 

Ez a tok a kamerát nem csak a karcolások ellen védi, de vízállóságot is biztosít.  Nyugodtan rögzítsen gyönyörű víz alatti felvételeket vele. A tok a kamerának 40 m mélységig vízállóságot biztosít.  

A LAMAX X10. 1 sportkamera fő előnye a méretei. Ezek nagyon kompaktak. Bárhová is megy, elviheti magával ezt a sportkamerát. Nyugodtan tegye például a zsebébe. Ha érdeklik a pontos méretek, akkor azok a következők: 

  • szélesség: 6 cm
  • magasság: 4,4 cm
  • mélység: 3,3 cm
  • tömeg: 0,1 kg

A kamera könnyű, így a keze hosszabb forgatás közben sem fárad el. 

Felvétel minősége 

A felvétel minősége a legfontosabb paraméter, amit figyelni kell a kamerák esetében. Ezek alapján a legjobb modellt válassza, amely gyönyörű videofelvételeket készít.  Ezeket aztán levetítheti a televízión, számítógépen, vagy akármilyen más készüléken is.

Számos outdoor kamera ugyan kiváló minőséget kínál, viszont rosszabb körülmények között, mint pl. az egyenetlen úttest esetén a felvétel remegős és rossz minőségű lesz.  A LAMAX X10.1 kamera számos funkcióval rendelkezik, melynek keretében az optikai stabilizáció (OIS) is megtalálható, amely előnynek számít.  Ez gondoskodik a felvételek élességéről még nehéz körülmények között is. 

A kamera képminősége tökéletes 4K, amely messze túlhaladja a Full HD határt.  A legszebb és legélesebb felvételeket biztosítja, melyekbe beleszeret.  Az ilyen felvételek viszont túl nagyok és sok memóriát foglalnak.  Éppen ezért ennél a modellnél nem hiányzik a helytakarékos H.265 kodek.  

Ráadásul a kép minőségéhez a 12 Mpx felbontású képeket is meg kell említeni.  Tehát a felvétel során nyugodtan készítsen fényképeket is. 

Funkciók 

Minden akciókamera rendelkezik valamilyen funkciókkal.  A Lamax X10.1 sportkamera modellnél is ugyanez a helyzet. Természetesen olyan újításokkal is rendelkezik, amelyek megkönnyítik munkát és a felvételek készítését.  

Ezek közé a funkciók közé tartozik pl. a beépített Wi-Fi, vagy az APPC LAMAX Hi Cam, melynek segítségével videóit szerkesztheti és mobil telefon, vagy más készülék nélkül is megoszthatja a közösségi hálózatokon. 

A munka menetét a kellő méretű és áttekinthető LCD kijelző segíti.  Méretei 2 hüvelyk képátlót tesznek ki. Ez azt jelenti, hogy megfelelő méretű ahhoz, hogy minden részletet észrevegyen rajta.  

Nem beszélve arról, hogy videó forgatás közben a kijelzőn a reális időben láthatja azt, amit forgat.  Soha nem fordulhat elő, hogy valami rosszat forgatna, vagy azt a felvételen nem látná. 

Üzemmódok, amelyeket imádni fog

Minden akciókamera kínál bizonyos módokat, melyeknek köszönhetően különböző típusú videókat tud készíteni.  Míg egyesek csak egy párral rendelkeznek, más modellek több tízzel.  Önből, mint egyszerű felhasználóból, ennek köszönhetően profi operatőr válik, aki több féle módon rögzíti környezetét. 

Az egyik ilyen mód a slowmotion.  Ezt Full HD felbontásban is használhatja.  A lassított felvételek nem csak modernek és érdekesek, de magas minőségűek is. 

 HD felbontásban a 240 képkockának köszönhetően akár 8x lassítás is lehetséges.  

A slowmotion mellett a timelapse videó is nagyon közkedvelt.  Ebben az esetben mozgókép videóról van szó.  Egyszerű beállítással és a megfelelő intervallum kiválasztásával a LAMAX X10.1 sportkamerával elkészítheti a saját felvételét. 

Lehetőség van felvételek készítésére is. A LAMAX X10.1 sportkamerából nagyon könnyen kiváló minőségű fényképezőgép válik.  12 Mpx felbontású képeket készíthet vele.  

A LAMAX X10.1 sportkamera nemcsak hagyományos fényképek készítésére alkalmas, hanem sorozat felvételre is.  A beállítástól függően rövid idő alatt akár 15 képet is készíthet.  

A profik a kézi beállításoknál megtalálják számításukat.  Felvételkészítés közben saját maga állítja be az expozíciót, ISO-t, élességet, fehéregyensúlyt valamint a különböző színszűrőket.  

Vezérlés 

A sportkamera vezérlésének egyszerűnek és intuitívnak kell lennie.  Ha valami váratlant szeretne forgatni, elő kellene vennie a kamerát, megnyomni a gombot és forgatni.  Egyes kamerák bonyolultabb, mások egyszerűbb vezérléssel rendelkeznek.  A választás során ezt a paramétert is figyelemmel kell kísérnie.

A Lamax x10.1 sportkamera vezérlése nagyon egyszerű. A kamera testén nyomógombok találhatóak, melyeken az egyes beállításokat kiválaszthatja.  Abban az esetben, ha nem tartózkodna a kamera mellett, távirányító segítségével is vezérelheti azt.  

Ez a csomagolás részét képezi és tartozékként találja. Nagyon praktikus, mivel karkötő formájában található.  Egyszerűen csak a csuklójára kell tennie. 

A kamerát a LAMAX Hi Cam alkalmazás segítségével is vezérelheti.  Telefonon keresztül, távolról választja ki a beállítást, és az élő előnézetet is megtekintheti.  Nem hiányzik a rögzített felvételek mobiltelefonba történő letöltése és a barátokkal történő azonnali megosztás sem.  

Mindezek mellett a vezérlés nagyon egyszerű, mivel a kamera magyar nyelvű menüvel rendelkezik.  

Kiegészítők, amelyeket imádni fog

A LAMAX X10.1 sportkamera használatánál tartozékokra is szüksége lesz, amelyek nem megfelelő körülmények között, pl. víz alatt, vagy a hegyekben segítséget nyújtanak.  

Például az egyik ilyen darab a vízálló és porálló védőtok. Ezzel a fényképezőgépet kedvezőtlen körülményeknek is kiteheti. 

Ezt követően a csomagban egy extra akkumulátort is talál. Az utóbbi segítségével sokkal hosszabb ideig rögzíthet a videókat. Soha nem történik meg, hogy az energiahiány miatt meg kell szakítania a felvétel készítését. 

Természetesen egy távirányítóval is rendelkezik. Ez a távirányító nagyon egyszerűvé teszi az egész sportkamera vezérlését anélkül, hogy meg kéne érintenie a készüléket. A távirányító egészen kicsi, és akkor is magával hordozhatja, amikor éppen nincs a nadrágján zseb. Ugyanis karkötő formájában van. Egyszerűen csak a csuklójára kell tennie. 

A márkáról

Lamax széles választékkal rendelkező elektronikai gyártó cég.  Az outdoor kamerákon kívül autóskamerákat, bluetooth audiót, vagy intelligens technikát is kínál.  Ide tartoznak a fitness karkötők, powerbankok és számos más.  Válasszon egy Lamax terméket, és meglátja, hogy elégedett lesz.