Az utóbbi években az akciókamerák nagy népszerűségnek örvendnek.  Azon felül, hogy kompakt méretűek és stílusosak, olyan kiváló funkciókkal is rendelkeznek, amelyeket már az első használat során megszeret majd.  Rendszerint jó minőségűek, egyszerűen vezérelhetőek és számos móddal rendelkeznek.  Többet hoznak ki az átlagos felvételekből, mint egy egyszerű videó. Azt tervezi, hogy vesz egy kültéri kamerát ön is? 

Az akciókamera választásánál fontos odafigyelni a különféle paraméterekre, melyek közé főleg a videó minősége tartozik.  Amennyiben a lehető legszebb felvételeket szeretné létrehozni, nem szabad a kamerán spórolni.  A minőség mellett nem árt összpontosítani formatervezésre és a kiegészítő funkciókra sem.

A kamerák manapság nem csak videók készítésére alkalmasak, hanem fényképezésre is, ezen felül képesek az internetre csatlakozni és a feljátszott felvételeket megosztani a közösségi hálózaton.  És ez még mindig nem minden. Válassza a mai értékelésünkben szereplő kamerát és ki sem akarja majd engedni azt a kezéből. 

Gyors áttekintés

A LAMAX X3.1 Atlas akciókamera többet, kínál, mintsem egyszerű videók rögzítését.  Kompakt méretének és tartósságának hála minden egyes élményét és kalandját rögzítheti.  Egyetlen érintéssel elindíthatja a felvételkészítést és a legjobb eredményekre számíthat. 

A LAMAX X3.1 Atlas sportkamera egy nagylátószögű objektívet kínál, amely a 170°-ot éri el. Sokkal szélesebb képet képes rögzíteni, mint a hagyományos kamerák vagy mobiltelefonok. Ez azonban még közel sem minden. Megtetszett Önnek ez a modell? Ebben az esetben olvassa tovább az értékelő cikkünket! 

Formatervezés 

A mai kamerák divatos és minimalista kialakítással rendelkeznek, melynek köszönhetően nők és férfiak kezébe egyaránt illenek.  Számos közülük kompakt méretekkel rendelkezik, hogy mindig a lehető legjobb felvételeket tudja forgatni, bárhol is legyen.  Az akciókamera formatervezése ugyan nem befolyásolja a vásárlást, de bizonyos szempontig ezt is mérlegelni kellene.  Mi a helyzet a LAMAX X3.1 Atlas sportkamera modell esetében?

A LAMAX X3.1 Atlas akciókamera formatervezése minimalista és stílusos.  Már első pillantásra is megmondható, hogy nagyon szép modell. Egyszerű fekete kivitelének hála nem csupán férfiaknak, hanem nőknek is megfelelő.  Az egész dizájnt nagy objektív egészíti ki.  Ez 2,7 K csodás minőségben készít felvételeket. 

A kamera méretei is több mint kiválóak.  Kicsi és kompakt. Akár a zsebében is elfér, így bárhová magával viheti, akárhová is vezeti az útja. Ha érdeklik a pontos méretek, akkor azok a következők: 

  • szélesség: 5,9 cm
  • magasság: 4,1 cm
  • mélység: 3 cm
  • tömeg: 0,1 kg

A kamera hátulján 2 hüvelyk méretű LCD kijelzőt talál.  Ez megfelelő méret ahhoz, hogy valós időben lássa a készített felvételt, valamint használatával vezérelheti is a kamerát.  

Felvétel minősége 

A felvétel minősége a legfontosabb paraméter, amit figyelni kell a kamerák esetében. Ezek alapján a legjobb modellt válassza, amely gyönyörű videofelvételeket készít.  Ezeket aztán levetítheti a televízión, számítógépen, vagy akármilyen más készüléken is.

Talán meg fog lepődni, hogy egy ilyen kis méretű kamera milyen jó minőségű felvételeket tud készíteni.  Azonban amint kipróbálja, megérti, hogy az egyik legjobb akciókameráról van szó, amely manapság a piacon kapható. 

A LAMAX X3.1 Atlas sportkamera felbontása hihetetlen 2,7 K, ennek hála minőségi és éles felvételeket készít.  Azonban van még egy fontos tényező, amiről nem szabad megfeledkeznünk. Ez a stabilizátor. Ez ugyanis egy tényleg nagyon fontos tényező. 

Ha a kamera nagy felbontású, a legkisebb mozgás is képes tönkretenni az egész felvételt. A felvételek nem lennének élesek és szépek. Hogyan oldotta meg ezt a Lamax X3.1 Atlas sportkamera? 

Nagyon egyszerűen. A jó minőségű, hattengelyes stabilizátor mellett tette le a voksát. Ez segít a legélesebb és legszebb felvételek készítésében még akkor is, ha éppen kerékpározik, motorozik vagy vízben van. 

Funkciók 

Minden akciókamera rendelkezik valamilyen funkciókkal.  A Lamax X3.1 Atlas sportkamera modell is így van ezzel.  Természetesen olyan újításokkal is rendelkezik, amelyek megkönnyítik munkát és a felvételek készítését. 

Néhány sportkamera, épp úgy, ahogy a LAMAX X3.1 Atlas akciókamera is, ezen felül még valamire képes.  A videókon felül fényképeket is tud készíteni.  A kamerából így tükörreflexes fényképezőgép vagy hagyományos digitális fényképezőgép válik. 

A LAMAX X3.1 Atlas sportkamera lenyűgöző 16 megapixel minőségű fényképeket készít.  Ez egy olyan minőség, amellyel a tükörreflexes fényképezőgépek vagy mobiltelefonok is rendelkeznek. 

Ezentúl nyaralásaira nem kell fényképezőgépet és kamerát is vinni.  Elegendő egyetlen segítő a LAMAX X3.1 Atlas akciókamera formájában. 

A LAMAX X3.1 Atlas sportkamera segítségével a 170°-os látószögnek hála nagyon egyszerűen készíthet felvételeket.  Ez olyan területeket is képes lefedni, amelyet más kamera nem képes. 

Természetesen rendelkezik Wi-Fi kapcsolattal is. Segítségével már nem kell a kameráról mobiltelefonjára továbbítania a fényképeket.  Elegendő csatlakoztatni a kamerát és megosztani a felvételeket. 

A vízállóság szintén nagy előnynek számít.  A csomagolásban található egyedi tok segítségével a kamerával akár 30 méteres mélységben is tud felvételeket készíteni. 

Üzemmódok, amelyeket imádni fog

Minden akciókamera kínál bizonyos módokat, melyeknek köszönhetően különböző típusú videókat tud készíteni.  Míg egyesek csak egy párral rendelkeznek, más modellek több tízzel.  Önből, mint egyszerű felhasználóból, ennek köszönhetően profi operatőr válik, aki több féle módon rögzíti környezetét. 

A 2,7k csodás felbontás szinte mindennel megbirkózik.  Csodás Time-Lapse felvételeket készíthet vele, amely még egy unalmas videót is feldob.  Természetesen slow motion típusú felvétel lehetősége is elérhető.  Ez lassított módban készíti el a felvételeket.

A LAMAX X3.1 Atlas akciókamera fényképeket is képes rögzíteni, így sorozatfényképeket is készíthet.  Elegendő megnyomni a kamera indító gombját és máris lefényképezheti a kívánt objektumot. 

Vezérlés 

A sportkamera vezérlésének egyszerűnek és intuitívnak kell lennie.  Ha valami váratlant szeretne forgatni, elő kellene vennie a kamerát, megnyomni a gombot és forgatni.  Egyes kamerák bonyolultabb, mások egyszerűbb vezérléssel rendelkeznek.  A választás során ezt a paramétert is figyelemmel kell kísérnie.

A LAMAX X3.1 Atlas sportkamera nagyon egyszerűen vezérelhető. Ennek egyből két oka is van:  Az első az, hogy az egész menü magyar nyelven is elérhető.  Ez meglepetés, ugyanis számos kamera csupán angol nyelvű menüvel ellátott. 

A másik előny a fizikai gombok jelenléte.  Ezek segítségével minden beállítást ki lehet választani. Ezt követően elegendő hagyni dolgozni a kamerát. 

A LAMAX X3.1 Atlas sportkamera távolról is vezérelhető, mégpedig mobiltelefonnal.  Elegendő letölteni az alkalmazást a Google Play vagy az App Store áruházakból. 

Természetesen egy távirányítóval is rendelkezik. Ez a távirányító nagyon egyszerűvé teszi az egész sportkamera vezérlését anélkül, hogy meg kéne érintenie a készüléket. A távirányító egészen kicsi, és akkor is magával hordozhatja, amikor éppen nincs a nadrágján zseb. Ugyanis karkötő formájában van. Egyszerűen csak a csuklójára kell tennie. 

A vezérlőt azonban meg kell vásárolnia,  Ugyanis nem képezi a csomagolás részét.  Abban a boltban vásárolhatja meg, ahol a kamerát is beszerezte.  Esetleg keressen erre szakosodott internetes webáruházat.

A márkáról

Lamax széles választékkal rendelkező elektronikai gyártó cég.  Az outdoor kamerákon kívül autóskamerákat, bluetooth audiót, vagy intelligens technikát is kínál.  Ide tartoznak a fitness karkötők, powerbankok és számos más.  Válasszon egy Lamax terméket, és meglátja, hogy elégedett lesz.