Keskeny, könnyű és egyszerűen hordozható.  Így is jellemezhetnénk a piacon található legújabb tableteket. Kompakt méreteik ellenére is nagy teljesítménnyel rendelkeznek, amely gyakran vetekszik a számítógép teljesítményével.  Mindig maga mellett tudhat egy erős segítőtársat, amely segítségével filmet nézhet, könyvet olvashat, szörfözhet az interneten, vagy egyes esetekben hívásokat is fogadhat.  A választék igazán bőséges, a piacon modellek tucatja található.  

Az új iPad Pro 2019-es megjelenésével nagyon sokan megértették, hogy a tabletek nagyon sokban megegyeznek a számítógépekkel.  Ráadásul nagyon sok közülük olyan teljesítménnyel rendelkezik, amely megelőzi a számítógép vagy laptop teljesítményét.  Azonban nem csak az Apple márka gyárt kiváló teljesítménnyel rendelkező minőségi tabletet.  A Lemovo márka is ebbe a csoportba tartozik. 

Szeretne jó áron egy olyan tabletet, amely bizonyos helyzetekben képes helyettesíteni a számítógépet? Van egy tippünk a számára. 

Gyors áttekintés

A kiváló minőségű, divatos, érintőképernyős Lenovo Tab M10 Plus tabletet Android 9.9 Pie operációs rendszerrel ellátott, melyet munka közben és a szabadidőben egyaránt kihasznál.  A tablet nagy kijelzővel rendelkezik, melyen a filmeket nagy felbontásban nézheti.  Természetesen olyan további funkciókkal is ellátott, mint pl. a GPS, Glonass vagy BDS rendszerek. 

Az egész tabletet a nyolcmagos processzor és a nagyszerű RAM memória kombinációja támogatja.  A tablet zökkenőmentes, gyors működésre képes anélkül, hogy munkáját félbe szakítaná.  

Felkeltette az érdeklődését a Lenovo Tab M10 Plus tablet? Ebben az esetben olvassa el az értékelő cikkünket. 

Teljesítmény

A tablet teljesítménye nagyon fontos paraméter, amelyről nem szabad megfeledkezni.  Azon kívül, hogy a terméknek kompakt méretekkel kell rendelkeznie, hogy bárhová, ahova megy, magával tudja vinni, megfelelő teljesítménnyel is kell rendelkeznie, hogy minden rábízott feladatot teljesíteni tudjon. 

A Lenovo Tab M10 Plus tablet a legjobb teljesítményt nyújtó Media Tek Helio P22T 2,3 GHz nyolcmagos processzorral büszkélkedhet.  A 4 GB RAM memória és az Android 9.9 Pie operációs rendszer kombinációjával mindenki megtalálja a számára megfelelő darabot.  Nem számít, hogy kezdő, vagy pedig egy olyan ember, aki a legjobb és legnagyobb teljesítményt igényli.    

A 128GB belső memóriának köszönhetően elfelejtheti a tablet lefagyását és a megtelt memóriával kapcsolatos problémákat is.  A tablet filmek, videók, fényképek és számos egyéb tárolására nyújt lehetőséget.  Abban az esetben, ha ez a méret nem elegendő az Ön számára, csak helyezzen be egy memóriakártyát a táblagépbe – ez a memóriakártya lehet microSD, microSDHC vagy microSDXC típusú és legfeljebb 256 GB méretű. 

A Lenovo Tab M10 Plus tablettel hívásokat fogadhat, vagy hívást kezdeményezhet, és SMS küldésre is alkalmas.  Ennek létrehozásához NanoSIM-hez alkalmas slottal rendelkezik, melybe behelyezheti a SIM-kártyát.  

Vezérlés 

Minden tablet valamilyen szempontból más. Mindegyik más funkciókat, teljesítményt vagy formatervezést kínál.  Azonban mindegyik rendelkezik valami közössel.  Az irányítás többé-kevésbé ugyanolyan. Természetesen ez az operációs rendszer függvényében változik, de általában bizonyos jellegzetes elemekkel rendelkeznek.  Hogyan vezérelhető a Lenovo Tab M10 Plus tablet?

A Lenovo Tab M10 Plus tablet nagyon egyszerűen vezérelhető.  Mindent megkönnyít az Android 9.9 Pie operációs rendszer, amelyet bármikor frissíthet, ha új változat jelenik meg.  

Amennyiben az Android operációs rendszer állandó felhasználói közé tartozik, ebben az esetben biztosan megtalálja azt, amire vágyik.  A tablet vezérlése intuitív és egyszerű.  

A legjobb hang 

Szeretné a legnagyobb élményt kihozni a filmek, sorozatok, vagy videók nézésből?  A Lenovo Tab M10 Plus tablet gondoskodik erről.  Dolby Atmos modern technológiával ellátott két beépített hangszóróval rendelkezik, amelytől első hallásra eláll a lélegzete.  

A nagyszerű basszus mellett a tablet tiszta hangzással is rendelkezik, melynek legfőképp zenehallgatás közben veszi hasznát. 

Kijelző

A kijelző általában a tablet kulcsfontosságú tulajdonsága.  Nagyon sokan a kijelző méretével és felbontásával foglalkoznak.  Nincs is azonban min csodálkozni. A kijelző teoretikusan az, ami a készülék nagy részét kitölti.  Ha azt akarja, hogy a kép jól látható legyen, választáskor ne feledkezzen meg erről a paraméterről.  

A tablet kompakt méretei ellenére is nagy kijelzővel rendelkezik, amelyen minden egyes részlet jól megfigyelhető, és a filmnézés, vagy az egyes weboldalak követése szó szerint élményt jelent. Ezen a kijelzőn látni fog minden egyes részletet, és a filmek nézése vagy az egyes webhelyeket megtekintése szó szerint egy igazi élmény lesz az Ön számára.

A Lenovo Tab M10 Plus tablet egy 10,3″ képátló méretű nagy Full HD IPS kijelzővel rendelkezik,  amelynek nagyszerű felbontása van, méghozzá 1920 x 1200 px. 

A kijelző szemvédelem funkcióval is ellátott, amely óvja szemeit.  Gondoskodik róla, hogy csökkentse a tabletből kiáramló kék fény mennyiségét, amely ártalmas a szemnek. 

Akkumulátor üzemideje

Csakúgy, mint a mobiltelefonok vagy számítógépek esetében is a tableteknél is a legnagyobb gondot az akkumulátor jelenti.  A 21. században a technológia nagyon messzire eljutott, de mégis egy olyan egyszerű dolog, mint az akkumulátor, számos gyártónak álmatlan éjszakákat okoz.  A tablet vásárlása során fontos megnézni az akkumulátor üzemidejét.  Ezáltal előre fogja tudni, mit várhat el a készüléktől. 

A Lenovo Tab M 10 Plus tablet jó akkumulátorral ellátott, kapacitása eléri az 5000 mAh-t.  Teljes terhelés esetén az üzemidő 4 – 5 óra.  Általános használat esetén ez kb. 7 óra.  Sajnos a mai tabletek esetén viszonylag alacsony értékről van szó. 

A töltőállomás ennél a tabletnél nagy érdekességnek számít.  Csatlakoztatás után a termék függőleges helyzetben van.  Ez azt jelenti, hogy a készüléket pl. filmek, sorozatok, vagy videók nézésére töltés alatt is használhatja.  Az egyes oldalakon is nyugodtan böngészhet.  

A Google asszisztenshez való csatlakozás után azonnal ambient környezetben találja magát, amely a tabletből szó szerint televízió képernyőt varázsol.  Ezen filmeket nézhet, vagy zenét is zavartalanul hallgathat.  

Fényképezőgép 

A tabletek többsége kamerákat is tartalmaz, amelyek azonban nem nagy minőségűek.  A hátlapi kamera felhasználása nem praktikus.  Amennyiben fényképet szeretne készíteni, azt a kisebb és kompakt méretekkel ellátott mobiltelefonnal fogja létrehozni.  Nem is beszélve a jobb minőségről.   

Az előlapi kamera gyakran videohívások lebonyolítására szolgál.  

A Lenovo Tab M10 tabletben elhelyezett fényképezőgépek sokkal jobb képek készítésére alkalmasak, mint más tabletek esetében, és ezzel az Ön érdeklődését is felkelti.  Minderről pedig a 8 MPx méretű hátlapi és az 5 MPx méretű előlapi kamera gondoskodik. 

Annak ellenére, hogy ez az üzleti fogás megörvendezteti, mégsem valószínű, hogy a tablet megvásárolásáról meggyőzi Önt.  Jó azonban, ha mindig van egy kiváló minőségű kamerával rendelkező segítőtársa.   

Formatervezés 

A formatervezés egy olyan paraméter, melyet tudat alatt mindenki figyel.  Mivel nem befolyásolja a teljesítményt, ezért nem olyan fontos.  Bizonyos módon azonban befolyásolja a vele végzett munkát.  Ebben az esetben azonban nem kell sajnálnia, ha a formatervezés a tablet megvételére késztetné.

A tablet formatervezése minimalista és divatos.  Az első részét nem túl vastag fekete keret veszi körül.  Ebből kifolyólag a keret nem vesz el nagy teret a kijelzőből, így a tablet sokkal modernebb kinézetű.  

Az hátsó rész teljes egészében fémből készült, színe szürke.  A tablet ennek köszönhetően mint a férfinak, mint a nőnek egyaránt illeni fog. 

 Jól teszi, ha a hátsó részt tokkal védi.  Ezáltal elejét veszi a felesleges karcolásoknak, vagy más manuális sérüléseknek.  

Alkalmas gyermekek számára is 

Gyerekei szeretnének a tableten játszani?  Töltsön le nyugodtan több tucat játékot a Google Play áruházból.  

Amennyiben az interneten szeretnének szörfözni, használja ki a szülői felügyelet funkciót.  Elég, ha megjelöli azokat az oldalakat, amelyeket el szeretne zárni a gyermekei elől.  Nyújtson biztonságos internetet gyerekeinek.   

A márkáról

A Lenovo Group Limited, röviden csak Lenovo egy kínai technológiai vállalat, amelynek székhelye Pekingben, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban van.  Személyi számítógépek, tabletek, okostelefonok és az adatok tárolására szolgáló eszközök legnagyobb gyártói közé tartozik.  A világ minden táján vannak ágazatai, és 2012-ben a személyi számítógépek második legnagyobb értékesítőjévé vált.  A ThinkPAd és a ThinkCentre a márka által kínált legjelentősebb és legkedveltebb vonalak közé tartoznak.  A Lenovo több mint 60 országban rendelkezik fióktelepekkel szerte a világon, beleértve Magyarországot is. 1988-ban alapították. Termékeit nemcsak az ügyfelek milliói, hanem az idő is letesztelte.