Emberek milliói és milliói a Földön próbálnak ott időt megtakarítani, ahol csak lehet. Amíg az egyik helyről a másikra gyalogolnak, az emberek újságot olvasnak az okostelefonjaikon, hogy állandóan képben legyenek, az autóbuszokon elektronikus könyveket olvasnak a tableteken vagy okostelefonokon, mivel egyébként ilyen tevékenységre nincs idejük, a vonaton vagy kávézóban dolgoznak azért, hogy miután hazaértek, rögtön mehessenek pihenni és ne kelljen éjjelekig dolgozniuk. És tudja, hogy melyik a legjobb eszköz az ilyen munkára? Pontosan, a tablet. 

Másrészt viszont biztosan Önnél is akadnak olyan pillanatok, amikor szüksége van egy kis kikapcsolódásra és szívesen leülne valahová és megnézne vagy elolvasna valamit. Ebben az esetben választhatja a praktikus és komfortos tableteket. A tabletek manapság ajtót nyitnak Önnek a gyors és modern világba, amely folyamatos internet hozzáférést igényel. Az információ-áradat ugyanis nem fog Önre várni, és ha képben szeretne lenni, most már tudja, melyik eszközt kell választania.

A tabletek manapság egyszerűen top termékek, amelyeket szinte mindenki birtokol, aki gyors és egyszerű internet-hozzáférésre vágyik. A mobiltelefonok gyakran nem elegendőek némely feladatok elvégzésére, ezért jöttek létre a tabletek, amelyek arany középútnak számítanak a nagy notebookok és a kis okostelefonok közt. Számos tablet LTE csatlakozást is kínál, lehetővé teszi hívások intézését, ennek hála gyakran a mobiltelefonját sem kell magával vinnie. Fókuszáljunk ma egy tabletre, amely a legjobbak közé tartozik: Microsoft Surface Pro. 

Stílusos formatervezés

Kezdjünk a formatervezéssel, amellyel szinte mindenki foglalkozik. Annak ellenére, hogy az elektronikát a teljesítménye alapján kéne kiválasztanunk, sokak a formatervezésre fókuszálnak. Nincs is min csodálkozni, ugyanis egy szép készülék még gyakrabban kerül használatba. Legalábbis az embereknek olyan érzésünk van.  

És milyen a Microsoft tablet formatervezése?  Első pillantásra a Microsoft márkájú tablet az elődjére hasonlít. A kijelző mérete és formája nagyon hasonló. Közelebbről megnézve azonban néhány kulcsfontosságú különbséget láthatunk. 

Ezek közé a kulcsfontosságú elemek közé sorolható az magnézium ötvözetből és alumíniumból készült keret. Abban az esetben, ha Ön is rendelkezett a tablet elődjével, a bekapcsolást követően néhány különbséget vehet észre a kijelzőn. Pontosabb és jobb felbontásról és minőségről van szó.

Előny a minimalizmus, amelyre a Microsoft vállalat építkezett. Az egyszerű és elegáns formatervezésnek köszönhetően a tablet sokaknak tetszeni fog. A termék testén szinte egyetlen gomb sem található. A lezárásra szolgáló gomb és a hangerő szabályozására szolgáló gomb találhatóak itt. Nem talál itt semmi mást. Mindent a nagy méretű érintőkijelző segítségével vezérelhet. 

Egy sokkal jobb pánt is a rendelkezésére áll.  Ez pedig sokkal egyszerűbben és gyorsabban mozog.  Keskenyebb szöget hoz létre, amely például művészeknek megfelelő. 

További változás, amelyet észre kell venni, a dizájn, amelyet a Microsoft szintén továbbfejlesztett, tehát a Core i5 és a Core m3 ventilátor nélküliek.

Az Alcantara típusú új tok figyelemre méltó továbbfejlesztés az előző generációval szemben, mindenképpen megéri a magasabb árat.

Praktikus billentyűzet

A tablethez a jobb munka érdekében billentyűzet is megvásárolható. Ebben az esetben szintén változásokat figyelhet meg. A billentyűk olyan érzést keltenek, mintha mélyebben lennének elhelyezve. Ennek köszönhetően sokkal jobb velük dolgozni, mint valaha. Sőt, az anyag megfelelően robusztusnak tűnik, így hosszabb élettartammal bír. 

Azok számára, akik távolabb szeretnének maradni a neutrális színektől, örömet fog okozni, hogy a tablet bordó és kobalt színárnyalatban is elérhető. 

A Microsoft Surface Pro 2017 tablet vastagsága 8,4 mm, tehát tényleg bárhol elfér.  Súlya csupán 783 gramm, tehát egy táskában sem lesz feleslegesen nehéz. Az akkumulátor üzemidejének továbbfejlesztését is meg kell említenünk, amely 20%-ot javult. 

Tökéletes kijelző

Ez a csodás tablet 12,3 hüvelykes kijelzőt kínál, ami annyit tesz, hogy problémamentesen lehet vele dolgozni úgy, hogy semmiféle apróság ne zavarja Önt. Ezen felül a tablet 2736×1824 képpont felbontást is kínál.

Más szóval, a Microsoft márkájú tablet nem csupán munkára, hanem szabadidős tevékenységekre is használható, ugyanis a kedvenc film vagy sorozat nézéséből kellemes élményt teremt. Nem feledkezhetünk meg a fotókról sem, amelyek csodás színekben fognak ragyogni.

Teljesítmény

Nem csoda, hogy az új Microsoft Surface Pro tablet kiválóan dolgozik. A mindennapi feladatokon felül olyanokkal is megbirkózik, mint a szerkesztők. Ide tartoznak a több nyitott ablakkal rendelkező internetes böngészők, a szöveg szerkesztése, a fájlok letöltése, valamint a nagy mennyiségű multimédia tartalom rögzítése. Ezen felül több, mint megfelelő a teljesítménye fotók egyszerű szerkesztéséhez Lightroom alkalmazás használatával.

Természetesen, mivel a média létrehozása nem a tablet fő feladata, a 3: 2 kijelző tökéletes élményt biztosít a munkához. 

Amennyiben más tabletekkel szeretnénk összehasonlítani, a Surface Pro éppen olyan szinten van, mint az iPad Pro. Egy hatékony tabletről van szó, amely több figyelmet érdemel. 

Arról se feledkezzen meg, hogy a Surface Pro esetében Intel Core i7 2,4 GHz processzorról van szó, tehát a leghatékonyabb típusú chip, amellyel nehéz feladatok végezhetőek el. 

Nem meglepő, hogy a Surface Pro tabletet milyen mértékben fejlesztették és milyen előnye van a versengő notebookokkal vagy a 2 az egyben tabletokkal szemben. A Microsoft márka nyilvánvalóvá teszi, hogy minőségi termékeket gyárt, amelyeket biztosan érdemes használni. 

A Surface Pro a hordozható számítógépek, a hosszú üzemidő és a csodás formatervezés kiváló alternatívája, amelyet Ön is értékelni fog. 

Akkumulátor üzemideje

Az egyik olyan aspektus, amelyben a Microsoft a konkurens MacBookok és iPad Pro termékekkel szemben fejlődik, az üzemidő. A Surface Pro segítségével a vállalatnak sikerült kicsinyítenie az alaplap dizájnját, tehát 20%-kal nagyobb akkumulátornak szabadult fel tér.

Az energiaoptimalizálással egyesülve, amelyet az Intel 7. Generációs processzora (Kaby Lake) kínál, a Microsoft vállalat 13 óra 30 perces lejátszási időt és internetes böngészést ígér. 

Összehasonlításképpen, az iPad Pro üzemideje 7 óra teljes terhelés mellett, míg a Galaxy Book 7 óra 32 percet kínál. A Microsoft vállalatnál tehát jelentős javulást észlelhetünk, amelyek maguk az ügyfelek eredményein alapulnak. 

A márkáról

A Microsoft vállalat az olyan márkák közé tartozik, amelyek már hosszú évek óta elérhetőek a hazai piacon. Igazán tökéletes termékeket kínál, amelyek rengeteg profi funkcióval ellátottak. Valóban jó termékeket kínál, amelyek profi funkciókkal felszereltek. Minden egyes termék megvásárlásánál biztos lehet abban, hogy egy minőségi terméket vásárolt, amely hosszú időn át szolgálni fogja Önt, és a hagyományos alapvető funkciókon felül további több száz érdekes alkalmazást és beállítást kínál. Nagy előny, hogy a Microsoft vállalat kiváló termékeket kínál elérhető áron, ennek hála több millió elégedett vásárlóval rendelkezik világszerte. Az ilyen közismert és fejlett termékek közé nem csupán a mobiltelefonok és notebookok tartoznak, hanem a tabletek és az asztali számítógépek is, amelynek mindenképpen lenniük kéne az otthonában.