A kamerák manapság számos család segítőtársává váltak.  Szép és egyedi felvételek rögzítésére képesek, melyek az életünk során gyakran csak egyszer fordulnak elő.  A kamerák segítségével felidézhetjük a barátainkkal vagy családunkkal átélt régi szép időket.  Manapság számos modell a felvétel készítése mellett több tíz más funkciót is kínál, melyeket már az első használat során megkedvel. 

A kamera választásánál fontos odafigyelni a különféle paraméterekre, melyek közé főleg a videó minősége tartozik.  Amennyiben a lehető legszebb felvételeket szeretné létrehozni, nem szabad a kamerán spórolni. A minőség mellett nem árt összpontosítani formatervezésre és a kiegészítő funkciókra sem.

A kamerák manapság nem csak videók készítésére alkalmasak, hanem fotózásra is, ezen felül képesek az internetre csatlakozni és a feljátszott felvételeket megosztani a közösségi hálózaton.  És ez még mindig nem minden. Válassza a mai értékelésünkben szereplő kamerát és ki sem akarja majd engedni azt a kezéből. 

Gyors áttekintés

Új kamera vásárlását tervezi, de nem tudja, melyiket válassza?  Van egy tippünk a számára. Ez a Niceboy 6 sportkamera modell. Ez nagyszerű teljesítményt, szép felvételeket és kompakt méreteket kínál, melynek köszönhetően szinte bárhová magával viheti, ahova csak megy. 

A Niceboy 6 sportkamera minden kalandban Önnel lesz.  Az ismert Niceboy márka következő generációs akciókamerájáról van szó, amely minden túrázást, kerékpározást, vagy más akciósportot kedvelőt megörvendeztet.  Felkeltette az érdeklődését ez a modell? Ebben az esetben olvassa tovább az értékelő cikkünket! 

Formatervezés 

A mai kamerák divatos és minimalista kialakítással rendelkeznek, melynek köszönhetően nők és férfiak kezébe egyaránt illenek.  Számos közülük kompakt méretekkel rendelkezik, hogy mindig a lehető legjobb felvételeket tudja forgatni, bárhol is legyen.  A kamera formatervezése ugyan nem befolyásolja a vásárlást, de bizonyos szempontig ezt is mérlegelni kellene.  Mi a helyzet a Niceboy 6 sportkamera modell esetében?

A Niceboy 6 sportkamera stílusos és minimalista. Minden felhasználó számára alkalmas.  Az egész konstrukció könnyű fekete műanyagba van burkolva.  Bátran tegye a zsebébe, vagy a táskába. 

A kamerát az ütésekkel és a vízzel szemben speciális vízálló tok védi.  Ez a készülék hibátlan működését eredményezi akár 30 m mélységig is.  Ideális társ úszáshoz vagy búvárkodáshoz.  Fedezze fel vele a víz alatti világ szépségeit. 

A védőtok nagy előnynek számít, ha nem szeretné, hogy a kamera teste megkarcolódjon, vagy más módon megsérüljön. Jó szolgálatot tesz a hegyekben és túrázás során is.  

A már említett kompakt méretek is természetesnek számítanak, melyet a Niceboy kamerán nagyon sokan dicsérnek.  Ennek köszönhetően a kamera mindenhol elfér.  Ha érdeklik a pontos méretek, akkor azok a következők: 

  • szélesség: 4,6 cm
  • magasság: 6,2 cm
  • mélység: 2,9 cm
  • tömeg: 0, 1 kg

A kamera könnyű, így a keze hosszabb forgatás közben sem fárad el.  

Felvétel minősége 

A felvétel minősége a legfontosabb paraméter, amit figyelni kell a kamerák esetében. Ezek alapján a legjobb modellt válassza, amely gyönyörű videofelvételeket készít.  Ezeket aztán levetítheti a tévén, számítógépen, vagy más készüléken.

A Niceboy kamera a legjobb, 4K felbontást kínál.  Minden kijelzőn vagy képernyőn, még a legnagyobbon is, élvezni fogja a felvételek visszanézését.  A 4K felvétel egyenletes és éles lesz még akkor is, ha rögös felületen halad.  

Minderről a hattengelyes elektronikus képstabilizátor gondoskodik, amely kiváló minőségű felvételeket biztosít a felhasználók maximális elégedettsége érdekében.  

A 4K videók tárolására megfelelő méretű memóriára van szükség.   A kamerába 64 GB méretű memóriakártya helyezhető. 

Tekintse meg a felvételeket a legjobb és legmagasabb minőségben.  Felvételkészítés közben segítséget nyújt a kívánt szög akár 170 fokba történő beállítása.  Így a legnagyobb teret tudja befogni és sokkal jobb minőségű képeket tud készíteni. 

A kép nem csak minőségi, de természetes és valósághű is lesz.  Olyan pillanatokat rögzít, melyeket egyébként a klasszikus felvételekbe nem tudna tömöríteni. 

Az előnyök közé tartozik, hogy a 4K felvételkészítés közben az automatikusan kialakuló halszemhatást is korrigálni tudja.  Mit kívánhat még? 

Üzemmódokat, amelyeket imádni fog.

Minden kamera kínál bizonyos módokat, melyeknek köszönhetően különböző típusú videókat tud készíteni.  Míg egyesek csak egy párral rendelkeznek, más modellek több tízzel.  Önből, mint egyszerű felhasználóból, ennek köszönhetően profi operatőr válik, aki több féle módon rögzíti környezetét.  

A Niceboy 6 sportkamera azok közé tartozik, melyeknek kínálatukban több tíz mód található.  Ezek közé tartozik például a 12 Mpx minőségű fényképezés is.  

Nem hiányzik a Slow Motion mód vagy a time-laps sem.  Segítségükkel érdekes felvételeket hozhat létre.  

Amennyiben szívesen szerkeszti a kamerában az elkészített felvételeket, a Niceboy márkájú modell ezt is lehetővé teszi.  Az alapot a fekete-fehér szűrő képezi, de a kínálatában továbbiak is találhatóak.  

A módok mellett egy nagyszerű funkciót is megemlítünk, mégpedig a képstabilizálást.  Ezt már feljebb, a 4K felbontás után említettük.  

Hogyan lehet stabil, nem remegő, éles képet készíteni még 4K felbontásban is?  Ez a kérdés a Niceboy-t hosszú éveken át kínozta.  Annak ellenére, hogy ez nehéz ügy volt, a márka idővel megtalálta a megoldást.  Megalkotta a hattengelyes EIS képstabilizálást, amely még a rögös úton is a legszebb felvételeket készíti.  

A videofelvétel mindig éles lesz.  Nyugodtan forgasson menet közben az autóban, kerékpáron, vagy futás közben.  A Niceboy 6 kamerával semmi sem állítja meg.  

Vezérlés 

A sportkamera vezérlésének egyszerűnek és intuitívnak kell lennie.  Ha valami váratlant szeretne forgatni, elő kellene vennie a kamerát, megnyomni a gombot és forgatni.  Egyes kamerák bonyolultabb, mások egyszerűbb vezérléssel rendelkeznek.  A választás során ezt a paramétert is figyelemmel kell kísérnie. 

A Niceboy márkájú sportkamera nagyon egyszerű és intuitív vezérléssel rendelkezik.  Érintőképernyővel látták el, amelyen az összes beállítást beállíthatja.  

Az LCD kijelző kellő méretű.  A kéthüvelykes méret a kisebb kezű nőnek, és a nagyobb kezű férfinak egyaránt megfelel.  

Ezen kívül az LCD kijelzőn valós időben nézheti meg az éppen aktuális felvételt.  Így nem fordulhat elő, hogy a felvételben véletlenül valamit elszalaszt, vagy valamiről lemarad.  

A Niceboy 6 sportkamerát az okostelefonjába letölthető speciális funkciónak köszönhetően távolról is vezérelheti.  Így nem kell mindig magánál tartania. 

Szükség esetén használja a csomagolásban található praktikus távirányítót,  amely intelligens órára hasonlít. Elég a csuklójára helyezni, és a kamerát akkor is vezérelheti, ha az nincs Önnél.  

A márkáról

A Niceboy márka az európai piacra csak 2016-ban került.  Ebből kifolyólag a viszonylag új márkák közé tartozik, melyet még nem olyan sok vásárló ismer.  Az előnye viszont az, hogy a Niceboy által gyártott kitűnő termékeket sokan megkedvelték és így nagyon rövid idő alatt a legjobbakhoz gyártók közé lett sorolható.  Fő irányzatuk az outdoor kamerák.  Ha ilyet keres, érdemes megnézni kínálatukat.  Meglátja, hogy legalább egy modellt biztosan talál benne.