A hordozható hangszórók világa folyamatosan újabb, kiválóan felszerelt modellekkel bővül.  De számos kedvező árú változat is elérhető, amelyek bár nem kínálnak hibátlan hangzást, a kevésbé igényes felhasználóknak mégis megfelelőek lesznek.  A Niceboy RAZE hordozható hangszóró az ilyen olcsóbb, mégis viszonylag jó hangzást biztosító hangszórók közé tartozik.

360 fokos hang

360 fokos hangzást kínál, amely minden irányba terjed.  Ennek köszönhetően teljesen mindegy, hogy a hangszóró melyik oldalán van, mindig mindent tökéletesen fog hallani.  Egyszerűen párosítható, így nem okoz problémát, ha családtagjainak adja és mindig másvalaki használja.  A hangszóró mindig a legutóbb párosított telefonnal is vezérelhető.

A Niceboy RAZE hangszóró által kínált összteljesítmény csupán 12 W.  Ez ugyan nem sok, tehát kültéri terek vagy nagy termek hangosítására nem lesz elég, azonban 12 W otthoni használatra bőven elég.

12 W teljesítmény

Az akkumulátor üzemideje elég kevés, csupán körülbelül 8 órányi működést kínál.  Ez is az egyik oka annak, hogy a Niceboy RAZE hordozható hangszóró ára körülbelül egyharmada a hasonlóan nagy modellek árához képest.  A drágábbak körülbelül 12 órán át képesek játszani.  Fontos hozzátenni azonban, hogy a töltés ideje nem a legkevesebb, körülbelül 4,5 órát vesz igénybe.  Ez határozottan nem kevés, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy körülbelül 8 órás üzemidőt kínál.  Az akkumulátor kapacitása eközben 2200 mAh. A töltés hosszadalmas, ugyanis az akkumulátor 5 V-nál csak 1 A töltési teljesítményt képes kezelni.

Nézzük meg a méreteket és a jellemzőket.  A hangszóró méretei (m x sz x h): 71 mm x 73,6 mm x 169,6 mm. A hangszóró súlya csak 400 g. Valamivel kisebb modellről van szó, mint amelyet már a hordozható hangszóróknál megszokhattunk.  Minden feltüntetett paraméter a készülék alacsonyabb áráról árulkodik, tehát elmondható, hogy a készülék ár-érték aránya viszonylag jó.  Csupán nem szabad csodákat várni tőle.

Bluetooth 4.2, egyszerűen a legújabb

Ami a párosítást és a stremalést illeti, azok Bluetooth 4.2 használatával mennek végbe, ami kisebb probléma lehet azoknak, akik régebbi okostelefonnal rendelkeznek.  A Bluetooth 4.1-et ugyanis a Niceboy RAZE már nem fogja tolerálni.  A Bluetooth 4.2 technológia az energiafogyasztás minimalizálásán és a kommunikáció más típusán alapszik.  Azonban nem kell csüggednie, a zene a mellékelt 3,5 mm audio kábel segítségével is eljuttatható a készülékbe.

Amint már említettük is, az audio kábel a csomagolás részét képezi.  A csomagolásban ezen felül micro USB töltőkábelt és természetesen használati útmutatót is talál.  A hangszóróra használható tok hiányzik, azonban ez nem probléma, ugyanis a Niceboy RAZE hangszóró IPX7 vízállósági tanúsítvánnyal büszkélkedhet.  Így az eső sem fog kárt okozni a hangszóróban, nyugodtan eshet, a hangszóróval semmi se fog történni.

NFC technológiával is rendelkezik

Az NFC technológia, amely lehetővé teszi az olyan telefonnal való egyszerű párosítást, amely szintén támogatja ezt a technológiát, plusznak számít.  Az NFC használatával történő párosítás azért csodás, mert elegendő egymás mellé helyezni a két eszközt.  Semmit sem kell beállítani, kijelölni vagy hasonlók.

A Niceboy RAZE hordozható hangszóró három színben kapható – fekete, kék és piros.  A hangszóró frekvenciája 125 Hz – 15 kHz.  Maga a hangszóró külső átmérője 45 mm, belső mágnese 4 Ohm.

Handsfree-ként is használható

A hangszóró természetesen handsfree-ként is használható.  Ugyanis beépített mikrofonnal ellátott, tehát képes érzékelni az Ön hangját.  A zenelejátszás automatikusan kikapcsol a telefonhívások során.  Így természetesen mindenki hallani fogja a környezetében, hogy éppen miről beszél, tehát ügyeljen arra, kivel beszél.

.A Niceboy RAZE telefonnal, valamint magán a hangszórón is vezérelhető, ugyanis az oldalán vezérlőgombok találhatóak.  Az audio csatlakozók és a töltés fedél alá rejtettek, amely vízállóságot biztosít (nem zárja ki a vizet).  A praktikus hurkot is biztosan értékelni fogja, amelynek köszönhetően a hangszóró egyszerűen hordozható, esetleg a kirándulások során kézben tartható.