Egy új outdoor kamera vásárlásán gondolkodik?  Számos közülük nagyszerű funkciókat, tökéletes teljesítményt és szép fényképezési eredményeket nyújt.  Kompakt méreteik a legjobb segítőtárssá teszik őket, amelyek minden egyes kalandban Önnel lesznek. 

A kamera választásánál fontos odafigyelni a különféle paraméterekre, melyek közé főleg a videó minősége tartozik.  Amennyiben a lehető legszebb felvételeket szeretné létrehozni, nem szabad a kamerán spórolni. A minőség mellett nem árt összpontosítani formatervezésre és a kiegészítő funkciókra sem.

A kamerák manapság nem csak videók készítésére alkalmasak, hanem fényképezésre is, ezen felül képesek az internetre csatlakozni és a feljátszott felvételeket megosztani a közösségi hálózaton.  És ez még mindig nem minden. Válassza a mai értékelésünkben szereplő kamerát és ki sem akarja majd engedni azt a kezéből. 

Gyors áttekintés

A Niceboy márka arról ismert, hogy olyan outdoor kamerákat hoz létre, amelyek számos kalandkedvelő körében közkedveltek.  Nemrég Niceboy VEGA 5 pop névvel ellátott új sportkamera modellel jelent meg, amely az ilyen típusú kameráknál megszokott kompakt méretei mellett más nagyszerű funkciókkal is rendelkezik.  

A legerősebb oldalai közé a felvételek 4K minőségű rögzítése, a memória microSD memóriakártyával akár 64 GB-ig történő bővítése, vagy a felbontás Full HD-ra változtatása tartozik.  Ez azonban még közel sem minden. Felkeltette az érdeklődését a Niceboy VEGA sportkamera, és szeretne egy kicsit többet is megtudni róla? Olvassa el a véleményező cikkünket tovább! 

Formatervezés 

A mai kamerák divatos és minimalista kialakítással rendelkeznek, melynek köszönhetően nők és férfiak kezébe egyaránt illenek.  Számos közülük kompakt méretekkel rendelkezik, hogy mindig a lehető legjobb felvételeket tudja forgatni, bárhol is legyen.  A kamera formatervezése ugyan nem befolyásolja a vásárlást, de bizonyos szempontig ezt is mérlegelni kellene.  Mi a helyzet a Niceboy VEGA 5 pop sportkamera modell esetében?

A Niceboy VEGA 5 pop sportkamera a fekete minimalista kialakításával a divatos kamerák közé tartozik.  Azon felül, hogy a megjelenése stílusos, előnyei közé tartozik, hogy mind a nőknek, mind a férfiaknak egyaránt megfelel.  

A fekete formatervezést nagyszerűen kiegészíti a VEGA 5 pop minimalista megnevezés, valamint az előlapon található lencse.  Ez ugyan kisebb, de akár 4K minőségű videók rögzítésére is képes.  

A kamera teste kemény műanyagból készült.  Esés vagy karcolás esetén is ellenálló és úgy néz ki, mint újkorában.  Ennek köszönhetően a kamerát nem szükséges tokkal védeni, amely csak növelné annak méreteit és súlyát.  

A tokra abban az esetben lesz szüksége, ha víz alatti felvételeket szeretne készíteni.  A vízállóságról lejjebb kicsit több szót is ejtünk.  

A kompakt kameráknál a méretek a legfontosabbak.  A testnek ellenállónak és kicsinek kellene lennie.  Olyan kicsinek, hogy még a zsebben is elférjen.  

Ha érdeklik a Niceboy VEGA 5 pop sportkamera pontos méretei, akkor azok a következők: 

  • szélesség: 6,5 cm
  • magasság: 3,9 cm
  • mélység: 2,4 cm
  • tömeg: 0, 1 kg

Felvétel minősége 

A felvétel minősége a legfontosabb paraméter, amit figyelni kell a kamerák esetében. Ezek alapján a legjobb modellt válassza, amely gyönyörű videofelvételeket készít.  Ezeket aztán levetítheti a tévén, számítógépen, vagy más készüléken.

A Niceboy márka tudja, hogy minden kalandornak a kellemes méretekkel rendelkező kiváló minőségű kamerán kívül nagy felbontásra is szüksége van.  

Éppen ez volt az oka annak, amiért a Niceboy VEGA 5 pop sportkamera kivételes 4K minőséget kapott.  Segítségével még a legkisebb részleteket is látni fogja. 

A felvétel minősége mellett a kamerával készített képminőségről is szót ejtünk.  Ha elfelejtené magával vinni a mobiltelefonját vagy a fényképezőgépét, a Niceboy VEGA 5 pop sportkamera képes akár 16 Mpx felbontású kiváló felvételeket készíteni. 

Ahhoz azonban, hogy az egész felvétel kiváló minőségű és jó legyen, stabilizátorra van szükség.  A Niceboy VEGA 5 pop sportkamerából ez határozottan nem hiányzik. Elektronikus és optikai típust kínál.  Mind a kettő gondoskodik arról, hogy még a legremegőbb kép is éles legyen.  

Funkciók 

Minden kamera rendelkezik valamilyen funkciókkal.  A Niceboy VEGA 5 pop sportkamera modell is így van ezzel.  Természetesen olyan újításokkal is rendelkezik, amelyek megkönnyítik munkát és a felvételek készítését. 

A videofelvételek mellett a Niceboy VEGA 5 pop sportkamerával gyönyörű, 16 Mpx minőségű képeket is készíthet.  Ez azt jelenti, hogy nem muszáj magával vinni se mobiltelefont, se tükörreflexes fényképezőgépet.  Bőven elég lesz hozzá ez a kicsi és kompakt kamera is.  

A további nagyszerű funkció a 170°-ig terjedő kompozíció, melynek segítségével egyetlen felvétellel képes az egész területet rögzíteni.  Ráadásként a speciális technológiával ellátott kamera arról is gondoskodik, hogy az ilyen szép felvételből ne készüljön “halszem”. 

Amennyiben víz alatti videókat és fényképeket szeretne készíteni, mindenféleképpen használjon vízálló tokot.  Ezzel a vízálló tokkal 30 méter mélységig vízálló.  Nyugodtan merüljön vele mélyebbre és fedezze fel a tenger alatti világ titkait.  

Olyan szép felvételt készített, amelyet meg szeretne osztani a közösségi hálón?  Ne fáradjon bonyolult adatátvitellel a kameráról a mobiltelefonba vagy számítógépbe. 

A kamera beépített Wi-Fi-vel rendelkezik, melynek segítségével csatlakozhat az internethez és a felvételt vagy fényképet azonnal meg is oszthatja.  

Vezérlés 

A sportkamera vezérlésének egyszerűnek és intuitívnak kell lennie.  Ha valami váratlant szeretne forgatni, elő kellene vennie a kamerát, megnyomni a gombot és forgatni.  Egyes kamerák bonyolultabb, mások egyszerűbb vezérléssel rendelkeznek.  A választás során ezt a paramétert is figyelemmel kell kísérnie.

A Niceboy VEGA 5 pop sportkamera vezérlése nagyon egyszerű.  Érintőképernyővel rendelkezik.  Ennek segítségével minden beállítást kiválaszthat.  Semmilyen fizikai nyomógomb nem akadályozza, melyet a forgatás vagy fényképezés alatt akaratlanul megnyomhatna.  

Amennyiben nem tartózkodik a kamera közelében, a kamerához kapott távirányító segítségével a távirányítást is választhatja.  

Ha szükséges, a sportkamerát egy alkalmazáson keresztül is vezérelheti. Ezt a mobilalkalmazást az App Store vagy a Google Play áruházból töltheti le. 

Üzemmódok

Minden kamera kínál bizonyos módokat, melyeknek köszönhetően különböző típusú videókat tud készíteni.  Míg egyesek csak egy párral rendelkeznek, más modellek több tízzel.  Önből, mint egyszerű felhasználóból, ennek köszönhetően profi operatőr válik, aki több féle módon rögzíti környezetét. 

A Niceboy VEGA 5 pop sportkamera kézi beállítás lehetőségét is kínálja, amely előnynek számít.  Amennyiben Ön profi, nyugodtan állítsa be saját maga az expozíciót, ISO-t, vagy a fehéregyensúlyt.  

Azonban ha nem szeretné önállóan elvégezni ezeket a dolgokat, nyugodtan válassza az automata üzemmódot, amikor is a kamera mindenről gondoskodik.  

Szép felvétellel rendelkezik, de valami módon szeretné azt feljavítani?  Készítsen egyszerűen lassított felvételeket a slow motion funkció segítségével. 

Vagy válassza az ellenkező, timelapse nevű funkciót.  Ez felgyorsítja a felvételt. 

A márkáról

A Niceboy márka az európai piacra csak 2016-ban került.  Ebből kifolyólag a viszonylag új márkák közé tartozik, melyet még nem olyan sok vásárló ismer.  Az előnye viszont az, hogy a Niceboy által gyártott kitűnő termékeket sokan megkedvelték és így nagyon rövid idő alatt a legjobbakhoz gyártók közé lett sorolható.  Fő irányzatuk az outdoor kamerák.  Ha ilyet keres, érdemes megnézni kínálatukat.  Meglátja, hogy legalább egy modellt biztosan talál benne.