Az akciókamerák minden egyes kaland kedvelő legkedveltebb segédeszközei közé tartoznak.  Azon felül, hogy kitűnő felvételeket tudnak készíteni, számos funkciót, egyszerű vezérlést és kompakt méreteket kínálnak. Ez azonban még közel sem minden. Sok közülük vízálló vagy porálló, aminek köszönhetően a fényképek és felvételek sokkal érdekesebbek lehetnek. 

Az akciókamera választásánál fontos odafigyelni a különféle paraméterekre, melyek közé főleg a videó minősége tartozik.  Amennyiben a lehető legszebb felvételeket szeretné létrehozni, nem szabad a kamerán spórolni.  A minőség mellett nem árt összpontosítani formatervezésre és a kiegészítő funkciókra sem.

A kamerák manapság nem csak videók készítésére alkalmasak, hanem fényképezésre is, ezen felül képesek az internetre csatlakozni és a feljátszott felvételeket megosztani a közösségi hálózaton.  És ez még mindig nem minden. Válassza a mai értékelésünkben szereplő kamerát és ki sem akarja majd engedni azt a kezéből. 

Gyors áttekintés

Szereti a kalandokat, szívesen utazik és mindent szeretne kamerán rögzíteni?  Azt mondják, hogy az emlékeket nem lehet megfogni, de ha a Niceboy VEGA X PRO akciókamera a kezébe kerül, megérti, hogy ez nem is lehetetlen. 

Ez a vízálló akciókamera minden átélt extrém élmény rögzítésére lehetőséget nyújt.  Nyugodtan ússzon vele, hódítsa meg a hegyeket vagy kerékpározzon.  Ez csak Önön múlik. Minden felvétel luxus minőségben – 4K felbontásban van rögzítve, amely biztos a kedvére lesz.  

Felkeltette az érdeklődését a Niceboy VEGA X PRO sportkamera? Ebben az esetben olvassa tovább az értékelő cikkünket! 

Formatervezés 

A mai kamerák divatos és minimalista kialakítással rendelkeznek, melynek köszönhetően nők és férfiak kezébe egyaránt illenek.  Számos közülük kompakt méretekkel rendelkezik, hogy mindig a lehető legjobb felvételeket tudja forgatni, bárhol is legyen.  Az akciókamera formatervezése ugyan nem befolyásolja a vásárlást, de bizonyos szempontig ezt is mérlegelni kellene.  Mi a helyzet a Niceboy VEGA X PRO sportkamera modell esetében?

A Niceboy VEGA X PRO akciókamera divatos fekete kialakítású, amely az első részén divatos Vega X Pro márkalogóval és nagy lencsével ellátott.  Ez gondoskodik felvételei kitűnő minőségéről. 

Az akciókamera teljes fekete kialakítása nőknek és férfiaknak egyaránt megfelel.  Ez a kialakítás nem csak minimalista, de divatos is.  Elegáns, és nehezen piszkolódik.  A test tartós műanyagból készült, amely azonban nagyon alacsony súlyú.  Az akciókamera mindenhol Önnél lehet, bárhová is megy.  

Az első részt kis kijelző egészíti ki.  Ezen a kijelzőn láthatja, amit éppen rögzít.  Ez legfőképpen akkor jelent előnyt, ha saját magát filmezi.  

Az akciókamerák esetében azonban a legfontosabbak a méretek.  A kamerának kompakt mérettel kell rendelkeznie, hogy bárhová, ahová megy, magával tudja vinni.  Az akciókamera méretei a következők: 

  • szélesség: 6,5 cm
  • magasság: 4,4 cm
  • mélység: 3,4 cm
  • tömeg: 0, 1 kg

Felvétel minősége 

A felvétel minősége a legfontosabb paraméter, amit figyelni kell a kamerák esetében. Ezek alapján a legjobb modellt válassza, amely gyönyörű videofelvételeket készít.  Ezeket aztán levetítheti a tévén, számítógépen, vagy más készüléken.

A Niceboy VEGA X PRO akciókamera az akciókameráktól elvárható legjobb felbontást kínálja.  Nagyszerű 4K/ 60FPS teljesítményt ér el.  Az FPS adat a képkocka számát jelöli egy másodperc alatt.  

Kisebb felbontást is választhat, mégpedig a Full HD felbontást.  Ebben a felbontásban akár 120 képkockát nyer egy másodperc alatt.  Nem hiányzik a stabilizálás lehetősége sem, amely még az egyenetlen felületen is éles felvételek készítését teszi lehetővé. 

Az X-STEADY stabilizálás gondoskodik arról, hogy a felvételek mindig élesek legyenek.  Még akkor is, ha egyenetlen felületen jár. Az új generációs 6-tengelyes stabilizáló csökkenti a nem kívánatos rezgéseket.  A videók még a legnehezebb helyzetekben is stabilak és folyamatosak.  

A legjobb hangról a sztereó mikrofon gondoskodik.  Ennek segítségével minden felvétel nem csak kép, de hangzás szempontjából is kiváló minőségű lesz.  

A videofelvételek minőségére legnagyobb hatással a lencse van.  A Niceboy VEGA X PRO akciókamera fényvisszaverő bevonattal ellátott teljes üvegből készült 7G lencsével rendelkezik.  Ennek segítségével tudja korrigálni a nem kívánatos fényvisszaverődéseket.  Felejtse el a túl világos felvételeket.  

Funkciók 

Minden akciókamera rendelkezik valamilyen funkciókkal.  A Niceboy VEGA X PRO sportkamera modell is így van ezzel.  Természetesen olyan újításokkal is rendelkezik, amelyek megkönnyítik munkát és a felvételek készítését. 

Számos akciókamera a vízállóságát csak a tartozékként csomagolt vízálló toknak köszönheti.  Előnynek számít viszont, hogy a Niceboy VEGA X PRO akciókamera vízálló szerkezettel rendelkezik, így tok nélkül is 12 m mélységig használható.  

Amennyiben a kamerát nagyobb mélységbe szeretné vinni, válasszon vízálló tokot.  Nem kell külön megvásárolnia. Benne van a csomagban. Ezzel akkor akár 30 méter mélységben is készíthet felvételeket a sportkamerával. 

A további érdekes funkció közé tartozik az előlapi kijelző, amely a kamerákra nem jellemző.  Segítséget nyújt például szelfi készítés közben.  

Az akciókamerából nem hiányozhat a Wi-Fi kapcsolat sem, amely segítségével egyenesen a szociális hálózatokon teheti közzé az elkészített fényképeket.

Üzemmódokat, amelyeket imádni fog.

Minden akciókamera kínál bizonyos módokat, melyeknek köszönhetően különböző típusú videókat tud készíteni.  Míg egyesek csak egy párral rendelkeznek, más modellek több tízzel.  Önből, mint egyszerű felhasználóból, ennek köszönhetően profi operatőr válik, aki több féle módon rögzíti környezetét. 

A Slow Motion is azon módok egyike, amelyekkel a Niceboy VEGA X PRO akciókamera rendelkezik.  Ez az érdekes funkció akár nyolcszoros lassításra is képes. 

A további nagyszerű lehetőség a Time Lapse videó.  Ebben az esetben időzített videóról van szó, amely felgyorsítja a felvételt.  

Vezérlés 

A sportkamera vezérlésének egyszerűnek és intuitívnak kell lennie.  Ha valami váratlant szeretne forgatni, elő kellene vennie a kamerát, megnyomni a gombot és forgatni.  Egyes kamerák bonyolultabb, mások egyszerűbb vezérléssel rendelkeznek.  A választás során ezt a paramétert is figyelemmel kell kísérnie.

A Niceboy VEGA X PRO akciókamera 2 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel rendelkezik.  Ezen választhatja ki az egyes beállításokat és a felvételkészítési üzemmódokat.  Ennek köszönhetően a sportkamera vezérlése egyszerű és gyors. A testen nincsenek fizikai gombok, melyeket felvétel közben véletlenül megnyomhatna.  

További előnynek számít, hogy a Niceboy VEGA X PRO akciókamerát távirányítóval is vezérelheti, amely karkötő formájában a csuklóra helyezhető. Ez a távirányító 2 méter hatótávolságú és vízálló.  

Sajnos ez nem része a csomagolásnak, ezt külön kell megvásárolni.  

A márkáról

A Niceboy márka az európai piacra csak 2016-ban került.  Ebből kifolyólag a viszonylag új márkák közé tartozik, melyet még nem olyan sok vásárló ismer.  Az előnye viszont az, hogy a Niceboy által gyártott kitűnő termékeket sokan megkedvelték és így nagyon rövid idő alatt a legjobbakhoz gyártók közé lett sorolható.  Fő irányzatuk az outdoor kamerák.  Ha ilyet keres, érdemes megnézni kínálatukat.  Meglátja, hogy legalább egy modellt biztosan talál benne.