A fényképezés manapság rengeteg ember hobbija.  Néhányan ebből is élnek, mások csak szórakozásból fényképeznek.  Akár az egyik, akár a másik csoportba tartozik, Önnek is kéne egy olyan tükörreflexes fényképezőgép, amely a lehető legjobb felvételeket készíti. 

A tükörreflexes fényképezőgépek nem a legegyszerűbb eszközök.  Azon felül, hogy nagy mennyiségű paramétert kell figyelembe venni, az árra és a márkára is ügyelni kell.  Léteznek olyan fényképészek is, akik kizárólag Nikon vagy Canon márkájú fényképezőgépekkel fényképeznek.  Számos esetben arra is fontos figyelni, hogy mit képesek nyújtani az adott modellek. 

Néhány darab fényképezésre ajánlott, míg mások videofelvételek készítésére is alkalmasak.  A választás csak és kizárólag Önön múlik. Amennyiben azonban tanácstalan, egy olyan minőségi tükörreflexes fényképezőgépet mutatunk be Önnek, amelybe biztosan beleszeret majd. 

Gyors áttekintés

A piacon található számos tükörreflexes fényképezőgép összezavarhatja Önt.  Az egyik legjobb, amelytől biztosan nem kéne tartania, az a Nikon D750 tükörreflexes fényképezőgép modell, amely a legjobbak közé tartozik.  A magas képminőség és a részletek jó kirajzolása mellett további funkciókat is kínál. 

A Nikon márkájú tükörreflexes fényképezőgépek nagy minőségükről ismertek.  Ezzel a Nikon D750 tükörreflexes fényképezőgép modellel sincs másképp, amely nagy dinamikatartománnyal és alacsony zajszinttel büszkélkedhet.  Természetesen 91 000 képpont minőségű beépített RGB expozíciómérő érzékelővel és számos egyébbel is ellátott. 

Felkeltette az érdeklődését a Nikon D750 tükörreflexes fényképezőgép? Ebben az esetben olvassa tovább a róla szóló értékelő cikkünket! 

Formatervezés 

A tükörreflexes fényképezőgépet használni fogja és állandóan a kezében fogja tartani.  Annak érdekében, hogy jól tudjon vele dolgozni, jól is kell kinéznie.  Előny, hogy a Nikon márkájú tükörreflexes fényképezőgépek nagyon hasonló formatervezésűek.  A leggyakoribb paraméterekben különböznek egymástól.  Hogyan néz ki a Nikon D750 tükörreflexes fényképezőgép? 

A a Nikon D750 tükörreflexes fényképezőgép formatervezése nagyon hasonló az elődei formatervezéséhez. Ez azonban nem hátrány, sőt, éppen ellenkezőleg!  A fényképezőgépek manapság olyan dizájnúak, amelyet az emebrek szeretnek. És ezen mi nem is csodálkozunk. 

A Nikon D750 tükörreflexes fényképezőgép minimalista fekete megjelenését “Nikon” felirat egészíti ki a felső oldalon.  Az oldalán a D750 felirat látható.

A tükörreflexes fényképezőgép ennek köszönhetően minden felhasználónak illik, függetlenül attól, hogy nőről vagy férfiról legyen is szó. 

A dizájnnal kapcsolatosan olyan elég fontos paramétert is megemlíthetünk, mint a méretek.  A tükörreflexes fényképezőgépek nem túl kis termékek, azonban nem is szabadna feleslegesen nagynak lenniük.  Arra is kell gondolnia, hogy a testhez még egy objektívet is fog kellenie használni, amely mind a méretet, mind a súlyt növelni fogja. 

Ha érdeklik ennek a tükörreflexes fényképezőgépnek a pontos méretei, akkor azok a következők: 

 • szélesség: 14,1 cm
 • magasság: 11,3 cm
 • mélység: 7,8 cm
 • tömeg: 0,8 kg

Az egész test ellenáll az esésnek és a karcolásoknak.  A szerkezet robusztus, azonban mégis könnyű, súlya csupán 0,8 kilogramm.  A tükörreflexes fényképezőgépet ezért bárhová magával viheti, akárhová is megy. 

Nem csupán a test, hanem a zár is tartós.  Ezt 150 000 cikluson tesztelték.  fényképezzen mindent, amire csak szüksége lehet. 

Képminőség 

A tükörreflexes fényképezőgépnél talán a legfontosabb paraméter a kép minősége.  Ezt mindig elsőként figyelje meg.  Ez alapján tudja megállapítani, hogy milyen videókat és felvételeket fog tudni készíteni az adott modellel. 

A Nikon D750 tükörreflexes fényképezőgép egyedi képminőséggel büszkélkedhet, amely 24,3 millió képpontot ér el.  Az FX formátumú képérzékelővel kombinálva a legszebb és legélesebb felvételeket érheti el. 

A tükörreflexes fényképezőgépet a manuális mód segítségével Ön is beállíthatja.  Amennyiben azonban nem érzi magát elég képzettnek ehhez, hagyja az egész munkát a tükörreflexes fényképezőgépre.  Ez ugyanis olyan automatikus módot kínál, amely önmaga állítja be az olyan értékeket, mint az ISO.  Ezen felül az autofókuszról is gondoskodik, méghozzá a lehető legnagyobb érzékenység mellett.  Ennek a kombinációnak köszönhetően a felvételei csodásak és élesek lesznek. 

Full HD-ban történő fényképezéskor a 180/60p videószekvencia mellett hihetetlen 6,5 felvételt készít másodpercenként. Videók készítése ugyanolyan jó minőségű. 

Funkciók 

Minden minőségi és jó tükörreflexes fényképezőgép alapját számos funkció képezi.  Némely modellek többel, mások kevesebbel rendelkeznek.  Minden rendszerint az árkategóriától függ.  A kép minőségét követően a funkciókat is tekintse meg.  Ezek segíthetnek létrehozni a legjobb felvételeket vagy videókat. 

Az egyik nagyon jó és kidolgozott funkció a beépített Wi-Fi, amely segít anélkül megosztani az elkészült fényképeket vagy videókat, hogy azokat a mobiltelefonra, a tabletre vagy a számítógépre vinné át.  Egyszerűen megoszthatja őket a fényképezőgépről, amint elkészültek a felvételek. 

A Nikon Multi-CAM 3500 II autofókusz egy közkedvelt funkció, amely nagy érzékenységgel dolgozik.  A fényképsorozatok nem csak egyszerűek, hanem kiváló minőségűek is. 

Ha Ön is szereti önmaga beállítani a tükörreflexes fényképezőgépet, az ISO értékét 100 – 12800 tartományban állíthatja be.  Sőt, ez akár 50 – 51200 közti értékre is kiterjeszthető.  Ennek köszönhetően reggel, délután és este is fényképezhet.  Ma már a sötét sem állíthatja meg Önt. 

A Picture Control 2.0 rendszerről sem szabad megfeledkezni.  Ennek segítségével módosíthatja és megoszthatja az egyes fényképeket a kompatibilis eszközökkel.  A rendszerben beállítható a fényerő, a kontraszt vagy a színárnyalat. 

Kijelző 

A tükörreflexes fényképezőgép fontos eleme a kijelző.  Ezen valós időben tekintheti meg, mit fényképez vagy miről készít videót.  Esetleg ezt a lehetőséget ki is kapcsolhatja, így a kijelzőn kizárólag a végső felvétel fog megjelenni. A választás csak és kizárólag Önön múlik.  A kijelző azonban az egyes lehetőségek kiválasztása során is nagyon fontos.

A Nikon D750 tükörreflexes fényképezőgép megfelelő méretű kijelzővel ellátott, amely felfelé 90 fokos szögben, valamint lefelé 75 fokos szögben hajtható ki.  Mit is jelent ez? 

Ez annyit tesz, hogy a fényképezés sokkal könnyebb lesz, mint korábban.  Azon felül, hogy olyan objektumokról is készíthet felvételt, amelyek túl magasan vannak, olyan tárgyakról is készíthet videófelvételt vagy fényképet, amelyek túlságosan alacsonyan vannak. 

Ahelyett, hogy lehajolna, egyszerűen önmaga szerint állíthatja be a fényképezőgépet. Ez olyan egyszerű. 

Képérzékelő

A felvétel minőségét nagyban befolyásolja a képérzékelő.  A Nikon D750 tükörreflexes fényképezőgép az egyik legjobbal büszkélkedhet, amely a piacon kapható. 

Az FX formátum érzékelő a 24,3 Mpx felvételi minőséggel együtt olyan szabadságot kínál Önnek, amellyel még soha nem találkozott. 

A triót az Expeed 4 képfeldolgozó processzor zárja le,  és nagy mennyiségű adatot is képes feldolgozni. Ezekre feltétlenül készüljön fel egy minőségi SD-kártyával. 

CMOS-érzékelő

A kijelzős érzékelőn felül a CMOS érzékelőt is fontos megemlíteni.  Ez minden minőségi tükörreflexes fényképezőgépben megtalálható.  Segít elérni a lehető legnagyobb minőséget és csodásan rajzolja ki a részleteket. 

A CMOS érzékelő dinamikus tartománnyal és alacsony zajjal rendelkezik.  Ennek köszönhetően segít elkészíteni a lehető legjobb felvételeket a tükörreflexes fényképezőgéppel. 

A Nikon D750 tükörreflexes fényképezőgép nem kivétel, és szintén rendelkezik CMOS érzékelővel. 

Vezérlés 

A tükörreflexes fényképezőgép vezérlésének egyszerűnek és intuitívnak kell lennie.  Ennek köszönhetően nagyon jól lehet vele dolgozni.  Számos új modell érintőképernyőt vagy pár fizikai gombot kínál.  Ezek segítségével minden beállítást ki lehet választani. 

A Nikon D750 tükörreflexes fényképezőgép ugyan nem rendelkezik érintőképernyővel, azonban számos gombot kínál.  Ezek úgy vannak elhelyezve, hogy jól kezelhetőek és intuitívak legyenek. 

Egy kézzel történő fényképezésnél is minden gombot könnyedén elér.  Nyugodtan váltogasson az egyes üzemmódok között akár fényképezés vagy videófelvétel készítés közben.

Tartozékok és kellékek 

Minden tükörreflexes fényképezőgép csomag tartalmaz néhány tartozékot a csomagban, amelyek segítenek a fényképezés során. A Nikon D750 tükörreflexes fényképezőgép a következőket kínálja: 

 • Fényképezőgép
 • DK-21 gumi szemkagyló
 • BF-1B konstrukció
 • újratölthető EN-EL15 lítiumionos-akkumulátor érintkezősapkával
 •  MH-25a töltő
 •  DK-5 keresőlencse-szemlencse sapka
 • UC-E17 USB-kábel
 • AN-DC14 pánt 
 • CD-ROM telepítő lemez ViewNX 2 szoftverrel

A márkáról

Végül még mondjunk valamit az Nikon márkáról. A Nikon márka egy évek során sokat bizonyított márka, amely sok támogatót szerzett. Mindegyik ügyfele elégedett a választásával, mert egyiküknek sem okozott csalódást a végeredmény. A neve szinte mindenki számára ismerős, aki legalább egy kicsit orientált a fényképezés vagy a videófelvételek világában. Ha gyönyörű felvételekre vágyik, válassza a Nikon márkájú tükörreflexes fényképezőgépeket. Ezek a legjobb tükörreflexes fényképezőgépek közé tartoznak a piacon.