Szeret fényképezni és egy új tükörreflexes fényképezőgép beszerzésén elmélkedik?  Amennyiben igen, készüljön fel arra, hogy a piacon számos olyan különböző modell található, amely közül választhat. Egyes modellek olcsóbbak, más modellek drágábbak. Némely modellek több funkcióval, mások kevesebbel rendelkeznek.  A választás csak önön és a preferenciáin múlik. Ezt azonban mindig át kell gondolnia.

A tükörreflexes fényképezőgépek nem a legegyszerűbb eszközök.  Azon felül, hogy nagy mennyiségű paramétert kell figyelembe venni, az árra és a márkára is ügyelni kell.  Léteznek olyan fényképészek is, akik kizárólag Nikon vagy Canon márkájú fényképezőgépekkel fényképeznek.  Számos esetben arra is fontos figyelni, hogy mit képesek nyújtani az adott modellek.

Néhány darab fényképezésre ajánlott, míg mások videofelvételek készítésére is alkalmasak.  A választás csak és kizárólag Önön múlik. Amennyiben azonban tanácstalan, egy olyan minőségi tükörreflexes fényképezőgépet mutatunk be Önnek, amelybe biztosan beleszeret majd.

Gyors áttekintés

A Nikon D780 digitális tükörreflexes fényképezőgép a legújabb darabok közé tartozik, amelyek csak a piacon találhatók. Azon felül, hogy széles felhasználási módot kínál, formatervezése is stílusos, amelynek köszönhetően minden fényképész beleszeret. 

4K UHD minőségben képes fényképeket és videofelvételeket készíteni, minőségi CMOS érzékelőt kínál nagy fényességgel és kihajtható kijelzővel, amely számos olyan helyzetben hasznos lehet, amikor nem látna a hagyományos beépítettre. 

A Nikon D780 stílusos, mégis nagyon hasonló formatervezésű, mint a Nikon előző tükörreflexes fényképezőgép modelljei.  Olvassa el a véleményező cikkünket tovább! 

Formatervezés 

A tükörreflexes fényképezőgépet használni fogja és állandóan a kezében fogja tartani.  Annak érdekében, hogy jól tudjon vele dolgozni, jól is kell kinéznie.  Előny, hogy a Canon márkájú tükörreflexes fényképezőgépek nagyon hasonló formatervezésűek.  A leggyakoribb paraméterekben különböznek egymástól.  Hogyan néz ki a Nikon D780 tükörreflexes fényképezőgép?

A Nikon D780 stílusos, de eközben nagyon hasonló kialakítású, mint korábban más Nikon fényképezőgép modellek. Nincs is azonban min csodálkozni. A tükörreflexes fényképezőgépek formatervezése manapság hasonlít egymásra, azonban az egyes modellek bizonyos mértékben mégis különböznek egymástól. 

Azonban minden felhasználó egyetért egy dologban.  Ez a kialakítás nem csak szép, hanem praktikus is. A tükörreflexes fényképezőgépet jó tartani, és gyakran jó méretekkel is rendelkezik. 

És hogy van ez a Nikon D780 tükörreflexes fényképezőgép esetében? Több mint jó. Méretei kompaktak. Ennek köszönhetően anélkül hordozhatja az egyik helyről a másikra, hogy zavarná Önt vagy nehéz lenne.  Abban az esetben, ha nem lenne Önnél táska, egyszerűen a kézitáskájába helyezheti a többi tárgya mellé. Biztosan nem lesz az útjában. 

Milyenek a Nikon D780 tükörreflexes fényképezőgép pontos méretei? 

  • szélesség: 14,4 cm
  • magasság: 11,5 cm
  • mélység: 7,6 cm
  • tömeg: 0,8 kg

A tükörreflexes fényképezőgépet bárhová nyugodtan magával viheti, ahol szüksége lehet rá.  Hozzon létre csodás felvételeket és rögzítse az emlékeket. 

Képminőség 

A tükörreflexes fényképezőgépnél talán a legfontosabb paraméter a kép minősége.  Ezt mindig elsőként figyelje meg.  Ez alapján tudja megállapítani, hogy milyen videókat és felvételeket fog tudni készíteni az adott modellel.

A Nikon tükörreflexes fényképezőgép minőségi videókat készít 4K UHD felbontásban, amelyekbe Ön is első pillantásra beleszeret.  A CMOS érzékelőről nem is beszélve, amely bármilyen fényben képes éles képeket készíteni.  

A fényképek felbontása gyönyörű 24,5 Mpx. Készítsen tájképeket, portrékat vagy fényképezzen állatokat korlátok nélkül. 

Funkciók 

Minden minőségi és jó tükörreflexes fényképezőgép alapját számos funkció képezi.  Némely modellek többel, mások kevesebbel rendelkeznek.  Minden rendszerint az árkategóriától függ.  A kép minőségét követően a funkciókat is tekintse meg.  Ezek segíthetnek létrehozni a legjobb felvételeket vagy videókat.

Az egyik olyan fő funkció, amelyet a profik és a kezdők is megkedvelnek, az az autófókusz.  fényképezzen bármilyen objektumot – az lehet mozgásban, vagy akár mozdulatlan helyzetben is.  A tükörreflexes fényképezőgép kidolgozott autofókusz-rendszert használ, amellyel biztos lehet abban, hogy az elkészített felvétel mindig éles és tökéletes lesz. 

Azonban amennyiben kézi fókuszt választana, ez sem probléma.  A tükörreflexes fényképezőgép erre is kínál lehetőséget.  Leginkább profiknak alkalmas, akik minden beállítást önmaguk szeretnének beállítani. 

Ezen felül a fókusz beállítása ezen a tükörreflexes fényképezőgépen közvetlenül a keresőben is lehetséges.  Nézzen nyugodtan a keresőbe és figyelje meg valós időben a történéseket még alacsony láthatóság esetén is. 

És miért olyan jó a tükörreflexes fényképezőgép?  Mindenről a keresőben lévő 51 fókuszpont gondoskodik. Ezek folyamatosan figyelik a mozgásban lévő objektumokat és minden egyes fényképen élességet biztosítanak. 

Ezt a funkciót leginkább a közösségi eseményeket vagy sporteseményeket fényképező fényképészek fogják értékelni.  Éppen ezekben az esetekben nagyon fontos a megfelelő fókusz. 

Fényképezésre használni a kijelzőt és annak előnézetét?  A Nikon D780 tükörreflexes fényképezőgép esetében nincs probléma ezzel. fényképezés, videokészítés és a fókusz beállítása is lehetséges előnézet módban. 

Sőt, előnézet módban akár 273 fókuszmező is elérhető, amelyek segítenek a legjobb felvételek elkészítésében. 

A fókuszrendszer az, amelyre a Nikon D780 tükörreflexes fényképezőgép alapoz.  Ennek köszönhetően bármilyen jelenetet képes rögzíteni.  Nem számít, hogy nappal vagy éjszaka van-e. Sosem történhet meg, hogy a fényképek túlságosan sötétek vagy elmosódottak legyenek. 

Ha a kornyezetben nincs elegendő fény, aktiválja az autófókuszt automatikus expozícióval egészen -7 EV értékig. 

Portrék készítése során a tükörreflexes fényképezőgép mindig a szemekre figyel.  Az eredmény helyesen élesített fényképek. 

Most térjünk a fókuszról egy további funkcióra, amely a sorozatfotózás.  Ennek segítségével rögzíthető a mozgás fényképeken keresztül.  A Nikon D780 tükörreflexes fényképezőgép 7 felvételt képes készíteni másodpercenként.  A sorozatból így kiválaszthatja azt, amelyik a legjobban tetszik Önnek. 

És amennyiben a hagyományos sorozatfotózás nem elegendő az Ön számára, nagysebességű felvételkészítést is választhat, amely akár 120 képet képes rögzíteni másodpercenként Full HD felbontásban. 

A tükörreflexes fényképezőgép menüjében retusálás funkciót is talál.  A fényképeket méretre vághatja, szűrőket és színeket használhat rájuk. 

Ezen felül a tükörreflexes fényképezőgép gyors WT-7 interfészt kínál, amely segítségével egyszerűen és gyorsan átmásolhatja a felvételeket a szerverre vagy a számítógépre. 

A SnapBridge alkalmazás segít, hogy egyszerűen átvigye a felvételeket a tükörreflexes fényképezőgépről a mobiltelefonra, vagy azonnal meg is oszthatja azokat a közösségi hálókon. 

ISO és zárási idő 

A tükörreflexes fényképezőgép minden fényhez ragyogóan alkalmazkodik.  Teljesen mindegy, hogy este vagy napközben fényképez.  A fényképezéshez különböző fénymérési és fehéregyensúly módokat használ.  Ennek köszönhetően minden felvétel éles, színes és élénk. 

Az ISO-t maga is szabályozhatja a 100 és 51 200 tartományban. Önmaga is mindent beállíthat, azonban a beállításokat a fényképezőgép is képes megoldani Ön helyett. 

A zárási időt szintén maga is beállíthatja, méghozzá 900-tól 1/8000 s-ig. 

Kijelző 

A tükörreflexes fényképezőgép fontos eleme a kijelző.  Ezen valós időben tekintheti meg, mit fényképez vagy miről készít videót.  Esetleg ezt a lehetőséget ki is kapcsolhatja, így a kijelzőn kizárólag a végső felvétel fog megjelenni. A választás csak és kizárólag Önön múlik.  A kijelző azonban az egyes lehetőségek kiválasztása során is nagyon fontos.

A Nikon D780 tükörreflexes fényképezőgép minőségi kijelzővel ellátott, amely jó praktikus tulajdonsággal rendelkezik.  Kihajtható, ennek köszönhetően például felülről is készíthet fényképeket. 

A kijelző érintésérzékeny. Minden beállítás ezen keresztül választható ki.  A tükörreflexes fényképezőgépet pontosan az Ön igényei szerint állíthatja be.  

Vezérlés 

A tükörreflexes fényképezőgép vezérlésének egyszerűnek és intuitívnak kell lennie.  Ennek köszönhetően nagyon jól lehet vele dolgozni.  Számos új modell érintőképernyőt vagy pár fizikai gombot kínál.  Ezek segítségével minden beállítást ki lehet választani. 

A Nikon d780 tükörreflexes fényképezőgép vezérlése egyszerű. Minden az érintőkijelző segítségével működik, amelyen kiválaszthatja az egyes beállításokat.  És amennyiben ez nem lenne elég, nyugodtan válassza a távirányítót, amellyel néhány méter távolságból is vezérelheti a tükörreflexes fényképezőgépet. 

Nem akar távirányítót vásárolni a tükörreflexes fényképezőgéphez? Használja az okostelefonját, amelyhez csak a Nikon alkalmazást kell letöltenie. 

A márkáról

A Nikon egy japán vállalat, amely a világ vezető gyártói közé tartozik a különféle típusú fényképezőgépek és fényképészeti optikák gyártását tekintve.  A fényképészeti eszközök mellett portfóliója mikroszkópokat, távcsöveket és geodéziai eszközöket is tartalmaz.