A fényképezőgépek manapság minden egyes család felszerelésének részét képezik. Mindenki szeret fényképezni és papíron viszontlátni a megörökített emlékeit, így az egyes élményeket később újra és újra megnézhetik és átélhetik. A fényképek az emlékek megőrzésének igazán közkedvelt módját képezik. Rengeteg fényképe jelenik meg a nap mint nap a közösségi hálózatokon, ahol az emberek valóban mindenkinek megmutatják őket. Az emberek egyszerűen szeretik a fényképeket. És nem csak a fényképeket, hanem magát a fényképezést is.  Ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el, szükségük van egy olyan, jó minőségű eszközre, amely gondoskodik a kiváló minőségű felvételekről. 

A fényképezés világa sokak számára olyan helynek számít, ahová szívesen „visszatérnek“. Otthon érzik magukat ebben a világban – ez az oka annak, hogy szeretnek fényképezni. Éppen az olyan személyek, akik szeretnek fényképezni, keresnek olyan minőségi fényképezőgépeket, amelyek minden szükséges funkcióval ellátottak és minden kívánságukat teljesítik. Számtalanszor azonban nagyon nehéz egy olyan minőségi fényképezőgépet találni, amely kiváló funkciókat kínál, csodás fényképeket készít, valamint a vásárló életviteléhez is megfelelő. A piacon rengeteg különféle típusú fényképezőgép fordul elő, amely felettébb megnehezíti vásárláskor a választást. Azonban sok közül lehet választani. 

A jó minőségű fényképek készítésében egy klasszikus fényképezőgép vagy egy okostelefon segíthet. Az igazság azonban az, hogy ha szeretne professzionális fényképeket készíteni, amelyeken tökéletesítheti a képességeit, összhangban egy teljes professzionális felszereléssel, akkor egy tükörreflexes fényképezőgépre lesz szüksége, amely mindezeket kínálja Önnek. A Nikon Z50 tükörreflexes fényképezőgép ideális választás kezdőnek, azonban az olyan haladóknak is ugyanolyan fontos kiegészítő, akik számára a minőség fontosabb, mint a mennyiség.

Minőség az első helyen

Nikon egy jól ismert márka, amely tudja, hogy mit csinál. Néhány évtizeddel ezelőtt debütált, amikor bemutatta az első tükörreflexes fényképezőgépét. A Nikon Z50 tükörreflexes fényképezőgép egy sokoldalú játékos, amely manapság a piacvezetők közé tartozik és a lehető legjobbat kínálja. 

A Nikon Z50 tükörreflexes fényképezőgép érdekessége, hogy az APS-C fényképezőgépek közé tartozik. Mit is jelent ez a rövidítés? Az APS-C egy olyan formátumú érzékelő, amely már az első napokban dominánssá vált. Számos fényképezőgépben használatos és tökéletes felvételek készítésére kínál lehetőséget. Kompaktabb méretű és elérhető fényképezőgépekben található meg, amelyek például utazásra vagy az új helyek felderítésére szolgálnak. 

A fényképezőgép belseje

A modell szíve egy 20,9 MO érzékelő. Ez az érzékelő Expeed 6 processzorral párosul. Ugyan pontosan annyi pixelt tartalmaz, mint az egyéb processzorok, amelyek a további Nikon fényképezőgépekben találhatóak meg, mégis valamiben különbözik tőlük. Az Expeed segít az funkciók megkönnyítésénél, mint a videofelvételek készítése nagy minőségben, egészen 4000 K-ig. Segít azonban a natív ISO tartományban is, amely az ISO 50 legalacsonyabb szintjén kezdődik, és a legmagasabb ISO 25600 értéket érinti el. 

Tökéletes felvételek készítéséhez egy 0,39 hüvelyk méretű, 2360 000 képpontos elektronikus kereső áll a rendelkezésére. Ezen felül a kijelző segítségével is fényképezhet. Ennek a kijelzőnek a mérete 3,2 hüvelyk, ráadásul kihajtható.  Így olyan objektumokat is lefényképezhet, amelyek rossz szögben találhatóak. A kijelzőt pontosan az igényei szerint állíthatja be. A kihajtható kijelző segítségével kiváló szelfiket vagy egyéb fényképeket is készíthet. 

A 4K videófelvételek készítésének lehetősége manapság a legtöbb fényképezőgépben elérhető. Éppen ezért a Nikon Z50 tükörreflexes fényképezőgép modell is rendelkezik ezzel a funkcióval. Ezen felül akár 30 kép/ másodperc felvételkészítési sebességet is kínál. Eredményképpen így a legjobb videófelvételeket vagy rövid filmet készítheti el. 

Az okostelefonba történő adatátvitel a beépített Wi-Fi vagy Bluetooth segítségével érhető el. Ezek a Nikon SnapBridge alkalmazással tudnak csatlakozni a fényképezőgéphez. 

Természetesen micro USB porttal is rendelkezik, ezen felül egy töltésre szolgáló porttal is ellátott. Egyetlen kisebb hátránya, hogy nem található rajta USB-C típusú csatlakozás. Ez az ehhez hasonló fényképezőgépeken már teljesen megszokott. 

Arról sem szabadna megfeledkeznünk, hogy a fényképezőgép SD kártyákra szolgáló nyílással is ellátott. Ezek azért fontosak, hogy annyi felvételt készíthessen, amennyit csak szeretne. Ezt követően elegendő kivenni a kártyát, a notebookba helyezni azt, majd ezzel a módszerrel minden fájlt átvihet a saját eszközére. 

Formatervezés

Legyünk őszinték. Még ha gyakran a legjobb minőségű terméket is keressük, a formatervezés is fontos tényező és befolyásolja a választásunkat. Azért fontos, hogy az eszköz használata során kényelmesen érezzük magunkat. A Nikon Z50 fényképezőgép egy valóban stílusos fényképezőgép, amellyel biztosan Ön is dicsekedni szeretne majd. Már első pillantásra is megmondható, hogy nagyon szép modell. 

Mivel a Nikon Z50 tükörreflexes fényképezőgép modell a Z családba tartozik, a formatervezés nagyon hasonló, mint az ebbe a csoportba tartozó többi eszköz formatervezése.  A Z6-tól vagy a Z7-től abban különbözik, hogy a kereső máshol található, valamint a gombok másképpen elrendezettek. 

A fényképezőgép használata az új 16-50 mm f / 3,5-5,6 objektívvel hozzájárul ahhoz az elegáns formatervezéshez, amelyet a Z50 tükörreflexes fényképezőgép nyújt. 

Annak érdekében, hogy helyet takarítsanak meg a konstrukción, eltávolították az egyes vezérlőelemeket. Nem található rajta például joystick. 

Kisebb hátránya, hogy az egyes konkurens fényképezőgépekkel szemben a keresővel való munka során nem használhatja az érintőkijelzőt, amely lassíthatja az AF pontok kiválasztását.

A formatervezése valóban nagyon elegáns.  A markolat jellegzetes, ennek köszönhetően a fényképezőgép használata a fényképezés egész ideje alatt kényelmes. A hiányzó gombok némelyike virtuális érintőkijelzővel lett helyettesítve. 

A fényképezőgép felső részénél található a módválasztó kapcsolóval, amelynek köszönhetően videókészítésre válthat, majd vissza. A fényképezőgép felső részén videókészítésre szolgáló gombok, ISO gomb és expozíció kompenzálására szolgáló gomb található.

Teljesítmény

A Nikon Z50 tükörreflexes fényképezőgép ugyanolyan AF rendszert használ, mint a Z6 fényképezőgép. A 209 pontból álló tetszető sornak köszönhetően a felvétel 90%-át lefedi.

A Nikon Z50 tükörreflexes fényképezőgép képes gyorsan reagálni, ennek köszönhetően mindent lefényképez, amit csak szeretne. Az objektumok nem szétmosódottak és a fókuszálásuk is jó.  Akkor a legjobb fényképezni a fényképezőgéppel, ha az AF, autofókusz lehetőség be van kapcsolva , amely segítségével mindig készen fog állni az objektumok fényképezésére. 

Mozgó objektumok esetében biztosan használnia kéne az autófókuszt. Ne feledje az AF-C-t és a folyamatos képsebességet , ugyanis segítségükkel készíthetőek el a legjobb felvételek. 

Az akkumulátor csodás 300 felvételre elegendő, ennek köszönhetően általánosan nincs szüksége külső akkumulátorra vagy töltőre. Videófelvételek készítése esetében azonban már egy kis segítségre lesz szüksége. 

Fényképek minősége

A Z6 és Z7-tel összehasonlítva a kisebb érzékelő és a kisebb felbontás ellenére a Nikon Z50 tükörreflexes fényképezőgép olyan felvételeket készít, amelyek szépek és részletesek, valamint minőségiek.

Az érzékelő által létrehozott színek csodásak, valósághűek, jó a vibrálásuk és gazdagok. A mérés többcélú beállítása nagyon jó munkát végez az expozíció kiértékelése során, így különböző körülmények közt kiegyensúlyozott eredményt ér el. Hasonlóképpen, az automatikus fehéregyensúly-beállítás is jól működik különböző megvilágítási körülmények között. 

A márkáról

Végezetül még mondjunk valamit a Nikon márkáról. A Nikon márka egy évek óta jól bevált márka, amely rengeteg rajongóval rendelkezik. Mindegyik ügyfele elégedett a választásával, mert egyiküknek sem okozott csalódást a végeredmény. A neve szinte mindenki számára ismerős, aki legalább egy kicsit orientált a fényképezés vagy a videófelvételek világában. Ha gyönyörű felvételekre vágyik, akkor válasszon egy Nikon márkájú tükörreflexes fényképezőgépet, hiszen ezek a készülékek a legjobbak közé tartoznak a piacon. A Nikon márka tényleg nagyon sok rajongóval rendelkezik, szerte a világon, akik nemcsak profik, de amatőrök is, akiknek nagyon jó minőségű fényképek készítésére van szükségük. Éppen ezért olyan tükörreflexes fényképezőgépeket kínál, amelyek profik és amatőrök számára is kiválóak. A Nikon márkájú termékek nagy előrelépést jelentenek, amelyet bizonyára a fényképeitől is elvár. Válasszon Ön is egy olyan nagyon jó minőségű tükörreflexes fényképezőgépet, amely nemcsak tökéletes funkciókkal rendelkezik, de ugyanúgy nagyon jól is néz ki és nagyszerűen illik a felhasználója kezébe.